Szerves Liposzómás C-vitamin 200ml
Liposzómák a természetben főleg az anyatejben fordulnak elő, ezek a gömböcskék
teszik lehetővé, hogy a csecsemő szervezete a lehető leghatékonyabban tudja
hasznosítani az anyatejben lévő tápanyagokat. Natur Tanya® Liposzómás C-vitamin
+ Cink FOLYÉKONY C-VITAMIN 40 NAPI ADAG MAGAS BIOHASZNOSULÁS GYOMORKÍMÉLŐ 5
ML-BEN 1000 MG HATÓANYAG NARANCS ÍZESÍTÉS TERMÉSZETES ÉDESÍTŐSZERREL, STEVIÁVAL
Mik is azok a liposzómák? A liposzómák felfedezése Alec D. Bangham (1921-2010)
brit hematológus nevéhez fűződik. A gyógyszeripar előszeretettel használja őket,
egyes bioaktív anyagok hordozóiként, lehetővé téve ezáltal a hatóanyagok
célszervhez való eljuttatását, csökkentve a különböző mellékhatásokat. A
belsejében található üregnek köszönhetően lehetőség adódik arra, hogy a
gyógyszerhatóanyagokat a szervezeten belül különböző helyekre szállítsák, célba
juttassák. A liposzómák különböző kémiai és makromolekulákat képesek szállítani,
ígéretesnek mutatkoztak a biológiailag aktív vegyületek potenciális
szállítóeszközeként kozmetikumokban és gyógyszerekben. A liposzómák, olyan zárt
rendszerek, amelyek gömb alakúak, kettős foszfolipid réteggel rendelkeznek,
ugyanúgy, mint ahogyan az emberi sejtmembránoknál is ez jellemző, kémiai
összetételük az élő sejtfalhoz hasonló. Átmérőjük néhány nm-től egészen néhány
száz nm-ig terjedhet. A felfedezésüktől kezdve alaposan tanulmányozták őket az
összetételüket, az előállításukat és a felhasználásukat illetően, mely számos
alkalmazás előtt nyitotta meg az utat az alapkutatásban és az alkalmazott
tudományokban. Liposzómák előállítása A liposzómák olyan amfifil
(hidrofil-vízkedvelő, és hidrofób-víztaszító részt is tartalmaz) karakterű
lipidek hidratálásakor keletkeznek, amelyek vizes közegben nem micellákba, hanem
szabályos kettősrétegbe rendeződnek, majd önbezáródással sajátos, szférikus
szerkezetet képeznek. Általánosságban elmondható, hogy a liposzómák
előállításakor a lipideket szerves oldószerben feloldják, majd keverés közben a
fázisátalakulási hőmérsékletük felett vízzel hidratálják. A hidratált lipid
molekulák térben rendeződnek és a membránok kialakulásával létrejönnek a
liposzómák. Majd általánosságban elmondható, hogy a szerves oldószert megfelelő
módszerekkel (vákuum bepárlással, dialízissel, gélfiltrációval) eltávolítjuk a
rendszerből. A hatóanyagot előzetesen, az oldhatóságának megfelelően a vizes
vagy a szerves oldószer fázisban feloldjuk. Liposzómák hatóanyagleadása A
szerkezet mind a tárolás, mind a leadás során változhat. A hatóanyag a
liposzómák rétegeiből a szerkezet szétesésével szabadul fel. Liposzómák
hatóanyagleadása függ: a felhasználás módjától a leadás általában függ: a
mérettől hatóanyag paraméterei, oldékonysága a hatóanyag és a lipid interakciója
lipidek érzékenységétől pl.: pH, enzim 10 érv a Natur Tanya® liposzómás
C-vitamin mellett: A liposzómás forma ellenállóbb az emésztésnek, és mivel
termékünk az aszkorbinsav nátrium sóját tartalmazza (nátrium-L-aszkorbát),
teljes tömegének 11%-át nátrium és 89%-át az aszkorbinsav teszi ki, így
kíméletesebb a savasabb kémhatású aszkorbinsavval szemben. KONCENTRÁLT, SZERVES,
GYOMORKÍMÉLŐ C-VITAMIN, LIPOSZÓMÁS FORMÁBAN NEM TARTALMAZ MESTERSÉGES AROMÁT
VEGETÁRIÁNUS TERMÉK, ÁLLATI EREDETŰ ÖSSZETEVŐKTŐL MENTES FINOM NARANCSOS
ÍZVILÁGGAL RENDELKEZIK TÖBB, MINT 1 HÓNAPRA ELEGENDŐ MENNYISÉG HOZZÁADOTT CUKOR
NÉLKÜL TERMÉSZETES NÖVÉNYI EREDETŰ ÉDESÍTŐSZERREL GLUTÉNMENTES FORMULA
GMO-MENTES LECITHINNEL A NAPI AJÁNLOTT BEVITELI ÉRTÉK 12,5X-SZERESÉT TARTALMAZZA
A szerves liposzómás C-vitamin hatásai igen sokfélék: hozzájárul az
immunrendszer egészséges működéséhez hozzájárul a normál pszichológiai funkció
fenntartásához hozzájárul a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez antioxidáns
hatása révén, hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez
hozzájárul a normál kollagénképződéshez és ezen keresztül az erek, a porcok, a
fogak, fogíny, a bőr normál állapotának, működésének fenntartásához, valamint az
egészséges csontozat fenntartásához fokozza a vas felszívódását hozzájárul a
normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokhoz hozzájárul az E-vitamin redukált
formájának regenerálásához TÁPANYAGOK BIOHASZNOSULÁSA/FELSZÍVÓDÁSA: A LEGTÖBBET
KIHOZNI AZ ÉLELMISZEREKBŐL (ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐKBŐL) Nem minden tápanyagot lehet
ugyanolyan mértékben hasznosítani. Más szóval különbözik a biológiai
hasznosulásuk. A biológiai hasznosulás fogalmának megértése segít optimalizálni
az étrendeket és meghatározni a megfelelő tápanyag ajánlásokat. A felszívódás és
biohasznosulás szó, két külön fogalom és nem összekeverendő. A biológiai
hasznosulásnak számos meghatározása létezik, de általában a tápanyag azon részét
jelenti, mely az élelmiszerekből felszívódik és felhasználásra kerül a test
működéséhez, A felszívódás alatt azt a tápanyagmennyiséget értjük, amely
felhasználható formájára lebomlott és amely ténylegesen felszívódik a
szervezetben. Az alábbi tényezőkön múlik a tápanyag biológiai hasznosulása az
anyagcsere útvonal különböző állomásain: a tápanyag fekszabadulása a
fizikai-kémiai mátrixból az emésztőenzimek hatása a belekben a bél nyálkahártya
felszívó képessége a bél falán való átjutás (a sejtekbe való bejutás, a mozgás
közöttük vagy mindkettő) a vérbe vagy a nyirokrendszerbe disztribúció raktározás
metabolikus és funkcionális felhasználás kiválasztás (a vizeleten vagy az
ürüléken át) Az egyes tápanyagok biohasznosulását külső és belső tényezők
egyaránt meghatározzák, mint például az életkor, a nem, bizonyos életszakasz
(terhesség), vagy például a szóban forgó tápanyag kémiai formája stb. A
C-vitamin a vékonybélből szívódik fel, egy nátrium-függő aktív transzport
mechanizmuson keresztül. A C-vitamint egy esszenciális vitamin; számos állatfaj
képes az előállítására, de az emberi szervezet nem képes szintetizálni, nem
tárolja, ezért fokozottan oda kell figyelni a pótlására. Egy vízben jól
oldódóvitamin, amely minden testszövetben előfordul. A liposzómás, folyékony
C-vitamin egyik előnye, hogy biohasznosulása nagyobb mértékű, mint egy
hagyományos likvid formának. Mikor van szükségünk több C-vitaminra? Intenzív
sporttevékenység esetén Aktív dohányosoknál Betegség utáni
felépüléskor/lábadozáskor Bizonyos műtéti beavatkozások vagy lázas állapot
esetén Fogamzásgátlók vagy bizonyos gyógyszerek használata esetén Alacsony
zöldség-, és gyümölcsfogyasztás esetén Stresszes életvitel esetében
Kiegyensúlyozatlan, egyoldalú vitaminhiányos táplálkozás esetében Vashiányos
állapot esetén Tavaszi fáradtság esetén Kinek ajánljuk? azoknak, akik a napi
C-vitamin szükségletüket liposzómás C-vitamin formájában szeretnék kielégíteni
gyomorproblémákkal küzdőknek Nettó térfogat: 200 ml Összetevők: víz,
nátrium-L-aszkorbát, emulgeálószerek {glicerin, lecitin (napraforgó)}, ízanyag
(magnézium-hidrogén-citrát hidrát), cink-szulfát, savanyúságot szabályozó anyag
(citromsav), színezék (béta-karotin), tartósítószer (kálium-szorbát),
ízesítőanyag (narancs sűrítmény), stabilizátor (xantángumi), édesítőszer
(szteviol-glikozidok), stabilizátor (nátrium-szelenit). Adagolási javaslat:
Naponta 1 teáskanál (5 ml), étkezés előtt folyadékban feloldva. Hatóanyag 1
adagban (5 ml-ben) NRV%* C-vitamin 1000 mg 1250% Cink 5,69 mg 56,9% *NRV%: napi
beviteli referencia érték %-a felnőttek esetében Figyelmeztetés: Ne lépje túl az
ajánlott napi fogyasztási mennyiséget! Hatóanyagokkal szembeni túlérzékenység
esetén szedése nem ajánlott. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a
kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A termék
kisgyermek elől elzárva tartandó. A termék 6 éves kortól alkalmazható. A termék
alkalmazható vérhígító mellett. A termék alkalmazható cukorbetegség esetén. A
termék fogyasztható terhesség, és szoptatás időszakában. Tárolás: Száraz, hűvös
helyen tartandó. Felbontás után hűtőben tárolva egy hónapig fogyasztható, de a
bontatlan terméket is ajánlott 22 °C felett a hűtőben tartani. Forró nyári
napokon (ha a lakásban melegebb van) a C-vitamin oxidálódhat, és felforrhat,
ezen időszakban kiemelten fontos odafigyelni a helyes tárolás betartására. OGYÉI
ny.sz: 23678/2020
teszik lehetővé, hogy a csecsemő szervezete a lehető leghatékonyabban tudja
hasznosítani az anyatejben lévő tápanyagokat. Natur Tanya® Liposzómás C-vitamin
+ Cink FOLYÉKONY C-VITAMIN 40 NAPI ADAG MAGAS BIOHASZNOSULÁS GYOMORKÍMÉLŐ 5
ML-BEN 1000 MG HATÓANYAG NARANCS ÍZESÍTÉS TERMÉSZETES ÉDESÍTŐSZERREL, STEVIÁVAL
Mik is azok a liposzómák? A liposzómák felfedezése Alec D. Bangham (1921-2010)
brit hematológus nevéhez fűződik. A gyógyszeripar előszeretettel használja őket,
egyes bioaktív anyagok hordozóiként, lehetővé téve ezáltal a hatóanyagok
célszervhez való eljuttatását, csökkentve a különböző mellékhatásokat. A
belsejében található üregnek köszönhetően lehetőség adódik arra, hogy a
gyógyszerhatóanyagokat a szervezeten belül különböző helyekre szállítsák, célba
juttassák. A liposzómák különböző kémiai és makromolekulákat képesek szállítani,
ígéretesnek mutatkoztak a biológiailag aktív vegyületek potenciális
szállítóeszközeként kozmetikumokban és gyógyszerekben. A liposzómák, olyan zárt
rendszerek, amelyek gömb alakúak, kettős foszfolipid réteggel rendelkeznek,
ugyanúgy, mint ahogyan az emberi sejtmembránoknál is ez jellemző, kémiai
összetételük az élő sejtfalhoz hasonló. Átmérőjük néhány nm-től egészen néhány
száz nm-ig terjedhet. A felfedezésüktől kezdve alaposan tanulmányozták őket az
összetételüket, az előállításukat és a felhasználásukat illetően, mely számos
alkalmazás előtt nyitotta meg az utat az alapkutatásban és az alkalmazott
tudományokban. Liposzómák előállítása A liposzómák olyan amfifil
(hidrofil-vízkedvelő, és hidrofób-víztaszító részt is tartalmaz) karakterű
lipidek hidratálásakor keletkeznek, amelyek vizes közegben nem micellákba, hanem
szabályos kettősrétegbe rendeződnek, majd önbezáródással sajátos, szférikus
szerkezetet képeznek. Általánosságban elmondható, hogy a liposzómák
előállításakor a lipideket szerves oldószerben feloldják, majd keverés közben a
fázisátalakulási hőmérsékletük felett vízzel hidratálják. A hidratált lipid
molekulák térben rendeződnek és a membránok kialakulásával létrejönnek a
liposzómák. Majd általánosságban elmondható, hogy a szerves oldószert megfelelő
módszerekkel (vákuum bepárlással, dialízissel, gélfiltrációval) eltávolítjuk a
rendszerből. A hatóanyagot előzetesen, az oldhatóságának megfelelően a vizes
vagy a szerves oldószer fázisban feloldjuk. Liposzómák hatóanyagleadása A
szerkezet mind a tárolás, mind a leadás során változhat. A hatóanyag a
liposzómák rétegeiből a szerkezet szétesésével szabadul fel. Liposzómák
hatóanyagleadása függ: a felhasználás módjától a leadás általában függ: a
mérettől hatóanyag paraméterei, oldékonysága a hatóanyag és a lipid interakciója
lipidek érzékenységétől pl.: pH, enzim 10 érv a Natur Tanya® liposzómás
C-vitamin mellett: A liposzómás forma ellenállóbb az emésztésnek, és mivel
termékünk az aszkorbinsav nátrium sóját tartalmazza (nátrium-L-aszkorbát),
teljes tömegének 11%-át nátrium és 89%-át az aszkorbinsav teszi ki, így
kíméletesebb a savasabb kémhatású aszkorbinsavval szemben. KONCENTRÁLT, SZERVES,
GYOMORKÍMÉLŐ C-VITAMIN, LIPOSZÓMÁS FORMÁBAN NEM TARTALMAZ MESTERSÉGES AROMÁT
VEGETÁRIÁNUS TERMÉK, ÁLLATI EREDETŰ ÖSSZETEVŐKTŐL MENTES FINOM NARANCSOS
ÍZVILÁGGAL RENDELKEZIK TÖBB, MINT 1 HÓNAPRA ELEGENDŐ MENNYISÉG HOZZÁADOTT CUKOR
NÉLKÜL TERMÉSZETES NÖVÉNYI EREDETŰ ÉDESÍTŐSZERREL GLUTÉNMENTES FORMULA
GMO-MENTES LECITHINNEL A NAPI AJÁNLOTT BEVITELI ÉRTÉK 12,5X-SZERESÉT TARTALMAZZA
A szerves liposzómás C-vitamin hatásai igen sokfélék: hozzájárul az
immunrendszer egészséges működéséhez hozzájárul a normál pszichológiai funkció
fenntartásához hozzájárul a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez antioxidáns
hatása révén, hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez
hozzájárul a normál kollagénképződéshez és ezen keresztül az erek, a porcok, a
fogak, fogíny, a bőr normál állapotának, működésének fenntartásához, valamint az
egészséges csontozat fenntartásához fokozza a vas felszívódását hozzájárul a
normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokhoz hozzájárul az E-vitamin redukált
formájának regenerálásához TÁPANYAGOK BIOHASZNOSULÁSA/FELSZÍVÓDÁSA: A LEGTÖBBET
KIHOZNI AZ ÉLELMISZEREKBŐL (ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐKBŐL) Nem minden tápanyagot lehet
ugyanolyan mértékben hasznosítani. Más szóval különbözik a biológiai
hasznosulásuk. A biológiai hasznosulás fogalmának megértése segít optimalizálni
az étrendeket és meghatározni a megfelelő tápanyag ajánlásokat. A felszívódás és
biohasznosulás szó, két külön fogalom és nem összekeverendő. A biológiai
hasznosulásnak számos meghatározása létezik, de általában a tápanyag azon részét
jelenti, mely az élelmiszerekből felszívódik és felhasználásra kerül a test
működéséhez, A felszívódás alatt azt a tápanyagmennyiséget értjük, amely
felhasználható formájára lebomlott és amely ténylegesen felszívódik a
szervezetben. Az alábbi tényezőkön múlik a tápanyag biológiai hasznosulása az
anyagcsere útvonal különböző állomásain: a tápanyag fekszabadulása a
fizikai-kémiai mátrixból az emésztőenzimek hatása a belekben a bél nyálkahártya
felszívó képessége a bél falán való átjutás (a sejtekbe való bejutás, a mozgás
közöttük vagy mindkettő) a vérbe vagy a nyirokrendszerbe disztribúció raktározás
metabolikus és funkcionális felhasználás kiválasztás (a vizeleten vagy az
ürüléken át) Az egyes tápanyagok biohasznosulását külső és belső tényezők
egyaránt meghatározzák, mint például az életkor, a nem, bizonyos életszakasz
(terhesség), vagy például a szóban forgó tápanyag kémiai formája stb. A
C-vitamin a vékonybélből szívódik fel, egy nátrium-függő aktív transzport
mechanizmuson keresztül. A C-vitamint egy esszenciális vitamin; számos állatfaj
képes az előállítására, de az emberi szervezet nem képes szintetizálni, nem
tárolja, ezért fokozottan oda kell figyelni a pótlására. Egy vízben jól
oldódóvitamin, amely minden testszövetben előfordul. A liposzómás, folyékony
C-vitamin egyik előnye, hogy biohasznosulása nagyobb mértékű, mint egy
hagyományos likvid formának. Mikor van szükségünk több C-vitaminra? Intenzív
sporttevékenység esetén Aktív dohányosoknál Betegség utáni
felépüléskor/lábadozáskor Bizonyos műtéti beavatkozások vagy lázas állapot
esetén Fogamzásgátlók vagy bizonyos gyógyszerek használata esetén Alacsony
zöldség-, és gyümölcsfogyasztás esetén Stresszes életvitel esetében
Kiegyensúlyozatlan, egyoldalú vitaminhiányos táplálkozás esetében Vashiányos
állapot esetén Tavaszi fáradtság esetén Kinek ajánljuk? azoknak, akik a napi
C-vitamin szükségletüket liposzómás C-vitamin formájában szeretnék kielégíteni
gyomorproblémákkal küzdőknek Nettó térfogat: 200 ml Összetevők: víz,
nátrium-L-aszkorbát, emulgeálószerek {glicerin, lecitin (napraforgó)}, ízanyag
(magnézium-hidrogén-citrát hidrát), cink-szulfát, savanyúságot szabályozó anyag
(citromsav), színezék (béta-karotin), tartósítószer (kálium-szorbát),
ízesítőanyag (narancs sűrítmény), stabilizátor (xantángumi), édesítőszer
(szteviol-glikozidok), stabilizátor (nátrium-szelenit). Adagolási javaslat:
Naponta 1 teáskanál (5 ml), étkezés előtt folyadékban feloldva. Hatóanyag 1
adagban (5 ml-ben) NRV%* C-vitamin 1000 mg 1250% Cink 5,69 mg 56,9% *NRV%: napi
beviteli referencia érték %-a felnőttek esetében Figyelmeztetés: Ne lépje túl az
ajánlott napi fogyasztási mennyiséget! Hatóanyagokkal szembeni túlérzékenység
esetén szedése nem ajánlott. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a
kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A termék
kisgyermek elől elzárva tartandó. A termék 6 éves kortól alkalmazható. A termék
alkalmazható vérhígító mellett. A termék alkalmazható cukorbetegség esetén. A
termék fogyasztható terhesség, és szoptatás időszakában. Tárolás: Száraz, hűvös
helyen tartandó. Felbontás után hűtőben tárolva egy hónapig fogyasztható, de a
bontatlan terméket is ajánlott 22 °C felett a hűtőben tartani. Forró nyári
napokon (ha a lakásban melegebb van) a C-vitamin oxidálódhat, és felforrhat,
ezen időszakban kiemelten fontos odafigyelni a helyes tárolás betartására. OGYÉI
ny.sz: 23678/2020
Adatlap
Ár: | 5.536 Ft |
Termék: | Egyéb (kellékek, stb.) |
Feladás dátuma: | 2024.10.29 |
Eddig megtekintették 41 alkalommal |
A hirdető adatai
Szépségápolási termékek rovaton belül a(z) "Szerves Liposzómás C-vitamin 200ml" című hirdetést látja. (fent)