Betöltés...

FLÓRABIOTIKUM - probiotikum és fermentált prebiotikum a bélm

A Natur Tanya® FLÓRABIOTIKUM nemzetközi törzsgyűjteménybe letétbe helyezett
probiotikum és szabadalommal védett, fermentált prebiotikum a gyomor-bélrendszer
egészségéhez, a bélmikrobiom egyensúlyához, puffadások és hasmenések ellen, már
3 éves kortól. A gyomorsav-stabil élőflóra és a fermentált guárbab rost
különösen ajánlott antibiotikum-kezelés alatt vagy után, és kiváló társ
(tengerentúli) utazásokhoz. NATUR TANYA® FLÓRABIOTIKUMA Natur Tanya®
FLÓRABIOTIKUM nemzetközi törzsgyűjteménybe letétbe helyezett probiotikum és
szabadalommal védett, fermentált prebiotikum a gyomor-bélrendszer egészségéhez,
a bélmikrobiom egyensúlyához, puffadások és hasmenések ellen, már 3 éves kortól.
A gyomorsav-stabil élőflóra és a fermentált guárbab rost különösen ajánlott
antibiotikum-kezelés alatt vagy után, és kiváló társ (tengerentúli) utazásokhoz.
Nemzetközi törzsgyűjteménybe letétbe helyezett saccharomyces cerevisiae var.
Boulardii (cncm I-1079)Szabadalommal védett enzimatikus úton fermentált guárbab
rost5 milliárd gyomorsaválló élőflóraNövényi, gyomorsav ellenálló kapszulahéj
(dr. Caps®)Független, akkreditált laborban is ellenőrzött termékVegán (nem
tartalmaz állati eredetű összetevőt)Glutén- és laktózmentes formulaNem tartalmaz
mesterséges színezéket, tartósítószert és aromátUtazáshoz, antibiotikum-kezelés
alatt és után, hasmenés eseténAntibiotikum-kezeléssel egyidejűleg is
alkalmazhatóHűtést nem igényelMár 3 éves kortól A flórabiotikum
összetevőISaccharomyces cerevisiae var. Boulardii A Saccharomyces cerevisiae
var. boulardii az egyetlen nem baktérium eredetű probiotikumnak elismert gomba.
Tízszer nagyobb méretű, mint a patogén baktériumok (ezáltal nagyobb felületen
tud működni a bél érintett területein), ahol a kórokozók ragadós felszínéhez
tapadnak (pl. E. coli, Salmonella), és amit emésztéssel távolítunk el. Fellép a
káros élesztőgombák (pl. Candida) ellen is, szaporodásukat különböző
vegyületekkel (pl. kaprinsav, kaprilsav, hexánsav) akadályozza. FLÓRABIOTIKUM -
BIZTONSÁGOSAN FOGYASZTHATÓ ANTIBIOTIKUMOKKALFontos, hogy a Saccharomyces
cerevisiae var. boulardii eltérő élettani struktúrájának köszönhetően, nem
szerez antibiotikum rezisztencia géneket, ezáltal biztonságosan fogyasztható
antibiotikumokkal (a baktérium alapú probiotikumok rezisztencia géneket
hordoznak, melyet képesek átadni kórokozó baktériumoknak). Más baktériummal
ellentétben a S. boulardii nincsen kitéve az antibiotikumok káros hatásainak
(amely az élőflóra életképességét kedvezőtlenül befolyásolná).A megfelelő
étrendi időzítés miatt gyakran elfelejtődik a napi adag bevétele, viszont a
FLÓRABIOTIKUM alkalmazásakor nem kell órákat várni az antibiotikumok használata
után (mindemellett étkezés előtt, alatt és után is használható). Élvezd az
életet bélflórád egészségével ? FlórabiotikumFLÓRABIOTIKUM ? KUTATÁSOKBAN
SZEREPELT, BIZONYÍTOTT PROBIOTIKUMMALAz általunk használt, nemzetközi
törzsgyűjteménybe letétbe helyezett Saccharomyces cerevisiae var. boulardii
(CNCM I-1079) kutatásokban szerepelt probiotikum (mindössze néhány S. boulardii
probiotikus termék mögött állnak saját kutatások), hőtoleráns, ellenáll az
alacsony pH-értékeknek, a gyomor savas közegének, valamint az epesavakkal
szemben is. Növekedéséhez/fejlődéséhez optimális hőmérséklet 37 Celsius-fok,
ezzel szemben az S. cerevisiae egyéb törzsei az alacsonyabb hőmérsékletet (30-33
Celsius-fok) preferálják, túlélési arányuk pedig nem túl jó a savas pH
tartományokban.A Saccharomyces cerevisiae var. boulardii egy teljesen
egyedülálló élő kultúra, egy természetes, probiotikus élesztőgomba, amely a
bélflóra egészségének megőrzésében és javításában játszik fontos szerepet. Nevét
Henri Boulardról kapta, aki 1923-ban Délkelet-Ázsiában izolálta először, a licsi
gyümölcs héjából. Később a Saccharomyces cerevisiae faj tagjaként lett
elismerve. A S. boulardii, az úgynevezett tranziens törzsek közé tartozik, nem
kolonizálódik, ezáltal nem változtatja meg kedvezőtlenül a humán mikroflórát
(nem is része annak), így más Lactobacillussal és Bifidobacteriummal együtt is
alkalmazható.Forrás 1 - Forrás 2 - Forrás 3 - Forrás 4 - Forrás 5 FERMENTÁLT
GUÁRBAB PREBIOTIKUMA szabadalommal védett fermentált guárbab kivonat, mely
gyomor- és bélbarát rosttermékünk kizárólagos összetevője, olyan prebiotikum,
amit a fermentáció során enzimek bontanak le, és olyan anyagokat hoznak létre,
mint a glükuronsav és a galakturonsav. Ezek az anyagok elősegítik a probiotikus
baktériumok növekedését és elősegítik az egészséges bélflóra kialakulását.
Ellenáll a hőnek, a gyomorsavnak, az epesavaknak és az emésztőenzimeknek is.
Támogatja a gyomor-bélrendszer egészségét és hozzájárul a bélmikrobiom
egyensúlyához. DISZBIÓZIS, A BÉLFLÓRA EGYENSÚLYÁNAK ZAVARAHa nincsenek jó
baktériumok a belekben, akkor helyüket káros baktériumok foglalják el, ez a
bélmikrobiom egyensúlyának felborulását idézi elő, amit diszbiózisnak nevezünk.
A fermentált guarbab prebiotikum hozzájárul a jó bélbaktériumok életben
tartásához, támogatja a bélmikrobiom hosszútávú újratelepítést, az élő
organizmusok kizárólagos táplálékaként, mint Lactobacillusok, a
Bifidobaktériumok és más jótékony probiotikumok.A legfőbb prebiotikum a
fermentált guarban a galaktomannán. Emésztés során csak a vastagbél
baktériumoknak nyújt táplálékot, segítve a jótékony probiotikumok szaporodását,
melyek tovább fermentálják a prebiotikus rostot, egészséges vegyületekké
alakítva, mint amilyenek a rövid láncú zsírsavak, más néven a posztbiotikumok.
Ezen rövidláncú zsírsavaknak számos jótékony hatásuk van a belekre és az
immunrendszerre. FLÓRABIOTIKUM ? SZABADALOMMAL VÉDETT PREBIOTIKUMMALA fermentált
guarbab nagyon jól tolerálható, alacsony Dalton molekulatömegű lassan
fermentálódó prebiotikus rost, mely kizárólagos tápláléka a hasznos
bélbaktériumoknak. Fiziológia hatásairól több száz tanulmányt publikáltak,
rendelkezik a Monash Egyetem alacsony FODMAP tanúsítványával, így alkalmas
funkcionális emésztőrendszeri panaszok (FGID), irritábilis bél szindróma (IBS)
vagy SIBO esetén. A FLÓRABIOTIKUM FORMULÁZÁSÁNÁL NÖVÉNYI KAPSZULATOKOT
ALKALMAZTUNKAz összetevőket késleltetett hatóanyagleadású, gyomorsav-ellenálló
növényi kapszulába (DRcaps®) zártuk, így garantálva a biztonságos eljutást a
bélflóráig, eltérő pH értékek mellett. Az innovatív DRcaps® kapszulák
kibocsátása elnyújtott idejű, védenek a korai lebomlástól, bizonyítottan célzott
hatóanyag kibocsátást tesznek lehetővé és feleslegessé teszik nem kívánt
vegyszerek, oldószerek alkalmazását. Az 1897-ben alapított, svájci Lonza
világhírű, késleltetett hatóanyagleadású, gyomornedvellenálló kapszulája
(Drcaps®).A probiotikumok formulázásánál arra is ügyelni kell, hogy védjük őket
a nedvesség ellen, hiszen idő előtt aktiválódhatnak. Ez azért is fontos mert a
Drcaps® növényi kapszulahéj, a zselatin kapszulahéjjal összehasonlítva,
megközelítve 3x kevesebb vizet/nedvességet tartalmaz, ezáltal garantálva a
hatóanyagtartalom megőrzését a minőségmegőrzési idő végéig, és természetétől
fogva fokozzák a nedvességre érzékeny probiotikumok stabilitását.A DRcaps®
kapszulák lebomlását humán tesztalanyoknál bizonyították. A DRcaps® kapszulák
szignifikánsan csökkentették az összetevők lebomlását a sztenderd, azonnali
kibocsátású kapszulákkal összehasonlítva. KÉPSOROKKAL ÖSSZEFOGLALVA A
HATÓANYAGOK FELSZABADULÁSAA külső, környezeti tényezőkkel szembeni védelemről a
bliszter csomagolás gondoskodik. A PET és HPDE palackokkal szemben, a bliszter
csomagolás hatékonyabb védelmet jelent, hiszen ellenáll a fénnyel és
nedvességgel szemben mellyel megvédi a hatóanyagok minőségét. A formulánkban
használt törzs, nem tartalmazza a hisztamin termeléséhez tulajdonított géneket.
MIÉRT A SACCHAROMYCES CEREVISIAE VAR. BOULARDII CNCM I-1079 TÖRZZSEL FORMULÁZTUK
A NATUR TANYA FLÓRABIOTIKUMOT?1. MEGBÍZHATÓ GYÁRTÁS ÉS SZAKÉRTELEMAz általunk
használt Saccharomyces cerevisiae var. boulardii CNCM I-1079 előállítója a
Lallemand Health Solutions, már 1923 óta a S. boulardii gyártás szakértője, és
amely probiotikus gombát már több mint 100 klinikai vizsgálatban elemeztek.A
fermentációs folyamattól a késztermék stabilitásának ellenőrzéséig a Lallemand
Health Solutions teljes körű ellenőrzéssel és know-how-val rendelkezik ahhoz,
hogy az S. boulardii alapú megoldások széles skáláját kínálja, amelyek
megfelelnek a legmagasabb minőségi előírásoknak. Fontos megjegyezni, hogy a
Natur Tanya® Flórabiotikum az Európai Unióban került legyártásra. 2. MEGFELELŐ
AZONOSÍTHATÓSÁGAhhoz, hogy valamely élőflórát, így például a Saccharomyces
cerevisiae var. boulardii élesztőgombát probiotikumnak lehessen nevezni több
kritériumnak is meg kell felelni. Folyamatábra annak meghatározására, hogy egy
probiotikumjelölt megfelel-e a definíciós kritériumoknak (forrás: Binda, S.,
Hill, C., Johansen, E., Obis, D., Pot, B., Sanders, M. E., Tremblay, A., &
Ouwehand, A. C. (2020). Criteria to Qualify Microorganisms as Probiotic in Foods
and Dietary Supplements. Frontiers in microbiology, 11, 1662.)Az egyik
legfontosabb kritérium az, hogy a probiotikum hatásai mindig törzs-specifikusak,
így többek között meg kell felelnie, hogy legalább 1 humán-klinikai tanulmány
rendelkezésre áll az adott törzzsel kapcsolatban. Egy probiotikum élettani
tulajdonságai a DNS ?ujjlenyomatához? köthetőek, amit a nemzetségnév
(Saccharomyces), fajnév (pl. cerevisiae) és a törzs megnevezés (var boulardii)
után egy azonosító szám jelöl (CNCM-I 1079).A Natur Tanya® Flórabiotikum
NEMZETKÖZI TÖRZSGYŰJTEMÉNYBE LETÉTBE HELYEZETT SACCHAROMYCES CEREVISIAE VAR.
BOULARDII PROBIOTIKUM, CNCM I-1079 azonosító számmal. Az azonosított probiotikus
törzs teljes genomját feltérképezték és feljegyezték. Alkalmazás: Napi 1
kapszula, a nap bármely szakában, bő vízzel lenyelve. Hosszú távon keresztül is
biztonságosan fogyasztható, hozzászokás nélkül. Nyelési nehézség esetén, a
kapszula tartalma belekeverhető hideg ételbe. Antibiotikum-kezeléssel
egyidejűleg is bevehető.Adagolási időtartam: Minimum 60 nap, maximum 120 nap.
OÉTI notifikációs szám: 30385/2022 FLÓRABIOTIKUM - 30 kapszula - Natur Tanya1
adag: 1 kapszula30 adagot tartalmazMegnevezés/ 1 kapszulaSaccharomyces
cerevisiae var. boulardii (CNCM I-1079) 5x109 (5 milliárd) CFU*Fermentált
guárbab kivonat 100 mgLaktóztartalom: < 0,1 g/100 g*CFU: colony forming unit,
telepképző egység (a minőségmegőrzési idő végéig, megfelelő tárolási körülmények
mellett).Élőflóra mennyisége a gyártás pillanatában, a garantált
hatóanyagtartalom biztosításához: 6x109 CFU (6 milliárd).CNCM: (Collection
Nationale de Cultures de Microorganismes), Institut Pasteur Összetevők:
Saccharomyces cerevisiae var. boulardii (CNCM I-1079), enzimatikusan fermentált
guárbab [Cyamopsis tetragonoloba (L.) Taub] kivonat 4:1, DRcaps®
gyomorsav-ellenálló kapszulahéj [hidroxipropil-metil-cellulóz, zselésítőanyag
(gellángumi)], maltodextrin, csomósodást gátló anyag (zsírsavak magnéziumsói).
DRcaps® & logo are trademarks of Lonza or its affiliates. Figyelmeztetés:Az
ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl! Hatóanyagokkal szembeni túlérzékenység
esetén szedése nem ajánlott! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a
kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!Tárolás: Száraz,
hűvös helyen, legfeljebb 25 °C-on, 60%-os relatív páratartalom alatt, sugárzó
hőtől, fénytől és nedvességtől, valamint gyermekek elől elzárva tartandó! Nem
igényel hűtést, de a hűtőben történő tárolás jelentősen megnöveli az
élesztőgomba sejtek életképességét. Forrás: niyodo.hu

Tovább
Adatlap
Ár: 5.675 Ft
A hirdető: Kereskedőtől
Értékesítés típusa: Eladó
Termék: Egyéb (kellékek, stb.)
 
Feladás dátuma: 2024.06.03
Eddig megtekintették 22 alkalommal
A hirdető adatai
Tovább

FLÓRABIOTIKUM - probiotikum és fermentált prebiotikum a bélm
Lehetőségek
Megosztók

Szépségápolási termékek rovaton belül a(z) "FLÓRABIOTIKUM - probiotikum és fermentált prebiotikum a bélm" című hirdetést látja. (fent)