Betöltés...

Vegán Bélradír Plusz - folyékony rost 3 féle prebiotikum, ci

A Natur Tanya® VEGÁN BÉLRADÍR PLUSZ 3 féle vízoldékony prebiotikus rostforrást,
valamint standardizált orvosi citromfű kivonatot koncentrál, folyékony formában
a bélrendszer egészségéhez, az emésztés támogatásához1 és az étkezések utáni
kisebb mértékű vércukorszint-emelkedéshez. NATUR TANYA® VEGÁN BÉLRADÍR PLUSZA
Natur Tanya® VEGÁN BÉLRADÍR PLUSZ 3 féle vízoldékony prebiotikus rostforrást,
valamint standardizált orvosi citromfű kivonatot koncentrál, folyékony formában
a bélrendszer egészségéhez, az emésztés támogatásához1 és az étkezések utáni
kisebb mértékű vércukorszint-emelkedéshez2.3 FÉLE PREBIOTIKUS ROST, 7500 MG
AKTÍV HATÓANYAGBÓLFruktooligoszacharidok (GOFOS?)Almahéjból kivont alma
pektinFibregum? teljesen természetes akácia élelmi rost100 MG CITROMFŰ
KIVONATTALVEGÁN, LIKVID FORMULA, HOZZÁADOTT CUKOR NÉLKÜL*NEM TARTALMAZ
MESTERSÉGES ÉDESÍTŐSZERT, SZÍNEZÉKET ÉS AROMÁTCSÖKKENTETT
SZÉNHIDRÁTTARTALOMTERMÉSZETES CITROM ÍZZEL ÉS TERMÉSZETES EREDETŰ
ÉDESÍTŐSZERRELFÜGGETLEN, AKREDITÁLT LABORBAN IS BEVIZSGÁLT TERMÉK A NATUR TANYA®
VEGÁN BÉLRADÍR PLUSZ ÖSSZETEVŐIAdagonként 7500 mg rostanyag; védjegyzett és
enzimatikus úton előállított rövid láncú fruktooligoszacharidokkal (GOFOS?),
almahéj pektinnel,védjegyzett, akáciafa törzséből és ágaiból nyert szárított
növényi nedvvel (Fibregum?) és adagonként 100 mg orvosi citromfű kivonattal,
amely 1hozzájárul a bélrendszer egészséges működéséhez, az emésztés
támogatásához és a fizikális jólléthez. A NÖVÉNYI ÉLELMISZEREKBŐL SZÁRMAZÓ
OLDHATÓ ROSTOKAz oldható rostok stimulálják a számunkra hasznos baktériumok
növekedését és tevékenységét, és rövid szénláncú zsírsavakra ((SCFA) butirát,
propionsav, ecetsav) fermentálódnak. Hozzájárulnak az egészséges emésztés
kialakításához, az immunrendszer támogatásához, a vércukorszint szabályzásához,
a testsúlykontrollhoz és kötődnek az emésztőrendszerben lévő zsírszerű
anyagokhoz, köztük a koleszterinhez és a toxinokhoz, elősegítve kiürülésüket.
FRUKTOOLIGOSZACHARIDOK (GOFOS?)Rövid fruktózláncokból felépülő, számos növényben
természetes formában megtalálható, fermentálható prebiotikus rost. ALMAHÉJBÓL
KIVONT ALMA PEKTINA pektin egy vízben oldódó rost a növények sejtfalában, amely
a növényi részek szilárdságát adja. Vízzel keverve gélképző hatása van, növeli a
széklet volumenét és csökkenti a tranzitidőt. Lassítja a gyomor ürülését, így a
jóllakottságérzet tovább fennáll. FIBREGUM? TELJESEN TERMÉSZETES AKÁCIA ÉLELMI
ROSTA FibregumTM egy akácia fából előállított természetes élelmi FODMAP rost,
melynek 90%-a garantáltan vízben oldódó forma. Elágazó molekulaszerkezetének
köszönhetően fokozatosan, és lassan fermentálódik a vastagbélben, ahol nem okoz
diszkomfort
érzetet.Forrás:https://aditivosingredientes.com/upload_arquivos/201706/2017060968767001498324507.pdfhttps://www.tandfonline.com/doi/pdf/10.1080/08910600310014377https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8433104/https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29029078/https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6384267/https://academic.oup.com/femsec/article/93/11/fix127/4331632
ORVOSI CITROMFŰ KIVONAT, STANDARDIZÁLT ROZMARINGSAVA citromfű antioxidáns
hatóanyaga a rozmaringsav emésztőrendszert fertőtlenítő hatású vegyület, segít
idegi eredetű emésztési zavarok esetén, nyugtató és görcsoldó a
gyomor-bélrendszerre. Támogatja a jó és rossz baktériumok egyensúlyának
visszaállítását, a gyulladások visszaszorítását, mérsékli a puffadást vagy hasi
görcsöket. AZ EFSA ÉLELMI ROST DEFINÍCIÓJAAz Európai Élelmiszer-biztonsági
Hatóság (EFSA) a rost definícióját az alábbiakban határozza meg:A rost olyan
legalább három monomer egységgel rendelkező szénhidrát polimereket jelent,
amelyeket a vékonybél nem emészt meg, és nem szív fel, és amelyek az alábbi
kategóriákba tartoznak:az élelmiszer fogyasztásra kerülő formájában természetes
módon jelen levő, ehető szénhidrát-polimerek, élelmiszer-nyersanyagból fizikai,
enzimes vagy vegyi eljárással kinyert ehető szénhidrát-polimerek, amelyek
általánosan elfogadott tudományos bizonyítékok szerint kedvező élettani hatással
bírnak, ehető szintetikus szénhidrát-polimerek, amelyek általánosan elfogadott
tudományos bizonyítékok szerint kedvező élettani hatással bírnak.?Forrás:
https://eur-lex.europa.eu/legal-content/HU/TXT/?uri=celex%3A32008L0100
ROSTBEVITEL ÉS EMÉSZTÉSAz egészséges táplálkozás kapcsán a rostbevitel egyre
inkább a figyelem középpontjába kerül. A feldolgozott és finomított élelmiszerek
elterjedésével egyre kevesebb rost kerül a tányérunkra.A rostokat hagyományosan
növényi anyagként fogyasztjuk, nem szívódnak fel a belekből, mégis kedvezően
hatnak az emésztésre. Székrekedés esetén különösen ajánlott a rostdús
táplálkozás, mert növelik a széklet térfogatát, ezzel csökkentik a tranzit időt,
a salakanyagok kevesebb időt töltenek el a bélrendszerben. A kedvező hatások,
azonban nem merülnek ki ennyiben, a fenti okok miatt számos betegség
megelőzésében játszhat szerepet rostfogyasztásunk:bizonyos gyomor-bélrendszeri
betegségek, pl. diverticulosis, refluxaranyérelhízásmagas
vérnyomáskoleszterinszintcukorbetegségForrás:https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1111/j.1753-4887.2009.00189.xhttps://academic.oup.com/advances/article/7/1/1/4524069
EMÉSZTÉS, ELHÍZÁS ÉS BÉLMIKROBIOMIdeális esetben bélflóránkat túlnyomó részt
(80-85%) számunkra hasznos baktériumok alkotják, melyek befolyásolják az
emésztést, és a jóllakottságérzet kialakulását is.AZ EMÉSZTHETETLEN PREBIOTIKUS
ROSTOK BEVITELE ELŐSEGÍTI A HASZNOS BAKTÉRIUMOK SZAPORODÁSÁT ÉS ELŐSEGÍTIK
BIZONYOS VITAMINOK ÉS ÁSVÁNYI ANYAGOK FELSZÍVÓDÁSÁT.Az emészthetetlen rostokat a
bélbaktériumok fermentálják a vastagbélben, mindeközben rövid szénláncú
zsírsavak (SCFA) termelődnek, melyek közül kiemelten fontos a butirát. A vajsav
butirát a legfontosabb bélvegyület a pH-szabályzáshoz, a vastagbélhámsejtek
megújulásához és a bélmikrobiom színesítéséhez. A rövid szénláncú zsírsavak
termelődése elősegíti az emésztést, szabályozza az étvágyat és csökkentik a
zsigeri zsírok mennyiségét.Egy bélbaktériumok emésztésben betöltött szerepével
foglalkozó kutatás 77 olyan ikerpár bél mikrobiomátát vizsgálta, akik közül az
egyik túlsúlyos, a másik normál testalkatú volt. Az ikrek bélflórája eltért
egymástól, a fő különbség a baktériumok diverzitásában volt látható. A normál
testsúlyú iker mikrobioma sokfélébb volt, mint a súlyfelesleggel rendelkező
testvéré, ami a baktériumok különböző ételek emésztésre gyakorolt hatása miatt
lehet. Egyre több bizonyíték áll rendelkezésre arról, hogy a nyugati étrend és
életmód diszbiózissal párosul.AZ EMBERI SZERVEZET SZÁMÁRA EMÉSZTHETETLEN
ROSTOKAT A BAKTÉRIUMOK FERMENTÁLJÁK, AMELY OLYAN KÉMIAI ANYAGOKAT HOZ LÉTRE,
MINT A BUTIRÁT, AMELY ELŐNYÖS AZ EGÉSZSÉGES BÉLRENDSZER, AZ ÁLTALÁNOS EGÉSZSÉG
ÉS TESTSÚLYCSÖKKENTÉS SZEMPONTJÁBÓL.Egy újabb tanulmány azt találta, hogy a
beleinkben lévő 2 baktériumtípusnak az aránya meghatározhatja, hogy mennyi súlyt
adhatunk le egy adott étrend mellett. Ez a két baktérium a rostokat és
szénhidrátokat emésztő Prevotella, a másik pedig a Bacetroidetes, melyből a több
állati fehérjét és zsírt fogyasztók rendelkeznek többel. A vizsgálatban 62 ember
egy magas rosttartalmú, teljes kiőrlésű gabonákat tartalmazó étrendet követett
26 héten keresztül. Akiknek több Prevotella volt jelen a beleiben 2,3 kg-mal
több testzsírt vesztettek, mint azok, akik a másik baktériumból rendelkeztek
nagyobb mennyiséggel.Ezen túl, vízben nem oldódó rostok gélképző anyagok,
amelyek vizet szívnak magukba, megnövelve ezzel térfogatukat, mellyel hosszan
tartó teltségérzetet okoznak. A jóllakottságérzet nem sarkall minket a további
kalóriabevitelre.Egy vizsgálat szerint a fruktooligoszacharidokkal dúsított
sütemények nagyobb valószínűséggel növelték a jóllakottság érzését mint a sima
sütemények, amikor túlsúlyos önkénteseknek, adták azokat 9 g/nap dózisban.A
magas fruktooligoszacharid étrendet tartó csoportban jelentős BMI, testzsír,
zsigeri zsír, szérum összkoleszterin, LDL-koleszterin, és triglicerid szintet
figyeltek meg.Rostdús étrend hatása a szív és érrendszeri megbetegedések
prevenciójában is kedvező. A fruktooligoszacharidokkal való étrendkiegészítés
hatásait vizsgálta egy kutatás 51 alanyon, 4 héten
keresztül.Forrás:https://journals.sagepub.com/doi/10.1177/17562848221115320https://www.hindawi.com/journals/jobe/2016/7353642/tab6/
https://nutrition.org/the-key-to-weight-loss-may-be-in-the-gut/https://link.springer.com/article/10.1007/s11882-021-01020-zhttps://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2213453021000811
https://faseb.onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1096/fasebj.25.1_supplement.771.4https://www.semanticscholar.org/paper/METABOLIC-EFFECT-OF-FOS-(FRUCTOOLIGOSACCHARIDE)-IN-Gupta/ffdf795c9af9681a5bbd7eb90abd168a9a855519
MIT JELENT A FODMAP MOZAIKSZÓ? A kifejezés különböző fermentábilis szénhidrátok
kezdőbetűinek rövidítéséből áll össze.Fermentable Oligo-, Di-, Mono-saccharides
And PolyolsOligoszacharidok (köztük a fruktánok és a galaktooligoszacharidok
(GOS))Diszacharidok (köztük a laktóz)Monoszacharidok (köztük a fruktóz)Poliolok
(köztük a szorbitol, xylitol és mannitol)A FODMAP-ok olyan emészthetetlen
rostok, amelyek nem szívódnak fel a véráramba, a széklet tömegét növelve a
vastagbélbe kerülnek. Az itt élő bélbaktériumok fermentálják ezeket, amely a
bélflóra előnyös változásait idézi elő, azonban az erre érzékenyeknél, különösen
IBS esetén hasi diszkomfortérzetet, puffadást okozhat. Ilyen esetekben javasolt
a FODMAP-ok ideiglenes megszorítása az étrendben, de fermentábilis szénhidrátok
hosszú távú kiiktatása káros hatással lehet a bél mikrobiomra. (A Fibergum
akácia élelmi rost nagymértékű bélrendszeri toleranciát mutatott a
vizsgálatokban, alacsony FODMAP diétában is
fogyasztható.)Forrás:https://en.wikipedia.org/wiki/FODMAPhttps://www.sciencedirect.com/topics/agricultural-and-biological-sciences/fructooligosaccharide
STRESSZ ? BÉLFLÓRA ÉS EMÉSZTÉS Az utóbbi években mindennapjaink részét képezi a
stressz, és ezzel együtt növekszik a depressziós, szorongásos zavarban szenvedők
aránya. Egyre több kutatás igazolja a bél mikrobioma és a mentális állapotunk
között lévő összefüggéseket, így amikor a gyomor-bélrendszer harmonikus
működésére gondolunk, figyelembe kell vennünk a stressz és a szorongás hatását
is.Táplálkozási szokásaink és bélflóránk összetétele befolyásolja az
idegrendszer működését, amely visszahat az emésztésre. A különböző ingerekre
adott válaszok is egyediek lehetnek. Vegyünk alapul egy stresszes időszakot,
melynél van, aki ?stressz evésbe? kezd, de vannak, akiknek egy falat sem csúszik
le a torkán. Az idegrendszer hat a bélmozgás gyorsaságára, és az emésztőenzimek
gyomorsav termelődésére. Az emésztőrendszer működése pedig akár a
gondolkodásunkra, viselkedésünkre kedélyállapotunkra is hatással lehet.A
citromfű egyik fő nyugtató összetevője a rozmaringsav, ami nyugtató hatása révén
segíti az idegi eredetű emésztési zavarok enyhítését. Úgynevezett szélhajtó
hatású gyógynövény, vagyis képes enyhíteni a pangó emésztést és a hasi görcsöket
is.
Forrás:https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27620926/https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6653806/
VÉRCUKORSZINT ÉS ROSTBEVITELA Fibregum? egy emészthetetlen szénhidrát nullához
közeli glikémiás indexszel. A Fibregum?-ot sikeresen vizsgálták egészséges és
kockázatnak kitett embereknél az étkezés utáni glikémiára gyakorolt hatását
illetően.A Bizottság 854/2016/EU végrehajtási rendelete a következőt állítja: ?A
cukrok helyett akáciát tartalmazó ételek/italok alacsonyabb vércukorszint
növekedést indukálnak fogyasztásukat követően a cukrokat tartalmazó
ételekkel/italokkal összehasonlítva.?A magas rostbevitel az ételek fokozatos
felszívódását vonja maga után, amely elnyújtva emeli meg a vércukor, illetve
inzulin szintet. A glükóz ilyen módon történő felszívódása cukorbetegség és
inzulinrezisztencia esetén is kedvező.Az inzulin fő feladata a glükóz beépítése
a sejtekbe, aminek vércukor csökkentő hatása van, másrészről ez az egyetlen
hormon, amely a zsírtartalékok felépítését végzi. Tehát minél több inzulin
termelődik annál inkább növekszik rajtunk a nem kívánt zsírréteg. A glikémiás
index a szénhidrátoknak azt a tulajdonságát jelöli, hogy mennyire emelik meg a
vércukorszintet. A magas glikémiás indexű élelmiszerek tehát nagyban
hozzájárulnak az inzulin szint megemelkedéséhez, aminek hatására szervezetünk
hozzákezd a zsírok
elraktározásához.Forrás:https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30599796/https://academic.oup.com/jn/article/130/6/1572/4686135
AZ ALACSONY ÉS A NAGY MOLEKOLATÖMEGŰ ROSTOK MEGFELELŐ MENNYISÉGÉT AKKREDITÁLT
LABORVIZSGÁLATTAL IGAZOLJUK. A termékhez adott orvosi citromfű jelentősége abban
is áll, hogy 2014-ben az Év Gyógynövényének választották hazánkban. Alkalmazás:
Napi 40 ml, lehetőleg reggel éhgyomorra, kb. 1 dl vízzel elfogyasztva. Használat
előtt felrázandó!Adagolási időtartam: Minimum 60 nap, maximum 120 nap. OÉTI
notifikációs szám: 29828/2022 Vegán Bélradír Plusz - 480 ml - Natur Tanya1 adag:
40 ml12 adagot tartalmazHatóanyagok a napi adagban / 40 mlFruktooligoszacharidok
(GOFOS?) 7000 mgAlma pektin (almahéjból kivont) 250 mgAkácia rost (Fibregum?)
250 mgOrvosi citromfű kivonat amelyből rozmaringsav100 mg 2,5 mg100 mg orvosi
citromfű kivonat, 200-600 mg szárított pornak felel meg. Átlagos tápérték/ 100
mlEnergia148 kJ/36 kcal (1,8%5)Zsír amelyből telített zsírsavak0 g (0%5) 0 g
(0%5)Szénhidrát amelyből cukrok2,6 g (1%5) 2,3 g (2,56%5)Rost13 g (-)Fehérje0 g
(0%5)Só1,1 g (18,33%5)5RI: Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára
(8400 kJ/2000 kcal). Összetevők: tisztított víz, rövid láncú
fruktooligoszacharidok (FOS), alma pektin (almahéjból kivont), akácia rost
(Fibregum?), étkezési sav (citromsav), természetes citrom aroma, orvosi citromfű
(Melissa officinalis L.) föld feletti részének kivonata 2-6:1- standardizált
2,5% rozmaringsav tartalommal, tartósítószer (kálium-szorbát), édesítőszer
(sztéviából származó szteviol-glikozidok). *Természetes módon előforduló
cukrokat tartalmaz. Csökkentett szénhidrát-, és cukortartalom. (79%-al
csökkentett szénhidrát-, és 484%-al csökkentett cukortartalom a hasonló
termékekhez képest.) Figyelmeztetés:A készítmény természetes voltából eredően
üledékképződés előfordulhat, ez azonban nem befolyásolj a termék minőségét és
hatékonyságát. A készítmény színe, íze, állaga termékenként változhat.Tárolás:
Száraz, hűvös helyen, gyermekek elől elzárva tartandó!Felbontás után hűtőben
tárolva 4 hétig fogyasztható. Forrás: niyodo.hu

Tovább
Adatlap
Ár: 4.590 Ft
A hirdető: Kereskedőtől
Értékesítés típusa: Eladó
Termék: Egyéb (kellékek, stb.)
 
Feladás dátuma: 2024.05.20
Eddig megtekintették 39 alkalommal
A hirdető adatai
Tovább

Vegán Bélradír Plusz - folyékony rost 3 féle prebiotikum, ci
Lehetőségek
Megosztók

Szépségápolási termékek rovaton belül a(z) "Vegán Bélradír Plusz - folyékony rost 3 féle prebiotikum, ci" című hirdetést látja. (fent)