Hepa Detox 500 ml Lime ízű méregtelenítő koncentrátum, 12-fé
Hepa Detox 500 ml Lime ízű méregtelenítő koncentrátum, 12-féle összetevővel,
máj, epe méregtelenítése, zsírmáj - Natur Tanya Natur Tanya® Hepa Detox A Natur
Tanya® Hepa Detox, 12 féle komplex összetevőt koncentrál, folyékony formában a
máj és az emésztés egészségéért1. Az összetevők között megtaláljuk az articsóka
(adagonként 16 mg cinarin tartalom!), a máriatövis (adagonként 210 mg szilimarin
tartalom!), a kurkuma (adagonként 2,4 mg kurkumin tartalom!) kivonatokat és a
kolin-bitartarátot (adagonként 82,5 mg kolin!), melyek aminosavakkal
(L-metionin, L-ornitin), mio-inozitollal és szerves B-komplex-el egészülnek ki.
12 FÉLE CÉLZOTT HATÓANYAG KOMPLEX AZ EMÉSZTÉS, A MÁJ ÉS AZ EPE EGÉSZSÉGÉRE
LABORBAN BEVIZSGÁLT TERMÉK VEGÁN FORMULA GLUTÉN-, LAKTÓZ- ÉS CUKORMENTES TERMÉK
NEM TARTALMAZ MESTERSÉGES AROMÁT ÉS SZÍNEZÉKET TERMÉSZETES LIME AROMA KIVÁLÓ
CITRUSOS ÍZVILÁG KÖNNYEN ADAGOLHATÓ MÉRŐKUPAKKAL STANDARDIZÁLT NÖVÉNYI KIVONATOK
2ANTIOXIDÁNS HATÁSÚ ÖSSZETEVŐK Natur Tanya® Hepa Detox aktív összetevők 1A
növényi kivonatok támogatják a máj és az emésztőrendszer méregtelenítését,
megfelelő működését. Articsóka AZ ARTICSÓKA támogatja a máj és az
emésztőrendszer méregtelenítését, megfelelő működését. Fő bioaktív komponense a
cinarin támogatja továbbá a testsúlycsökkenést, és segít csökkenteni a vérzsírok
mennyiségét. Máriatövis A MÁRIATÖVIS hozzájárul a normál májfunkciókhoz, az epe
egészségének megőrzéséhez, a toxikus anyagok szervezetből való eltávolításához,
a májszövetek és a sejtek normális regenerációjához, valamint támogatja az
emésztést. A Natur Tanya® Hepa Detox 6562 mg porított őrleménynek megfelelő
máriatövis kivonatot tartalmaz! A máriatövis fő bioaktív hatóanyaga a
szilimarin, ami valójában több alkotóelemet foglal magában, amelyeket az Európai
Gyógyszerügynökség (EMA) értékelő jelentésében is közzé tett. Ezek a:
szilikisztin és szilidianin szilibinin A és szilibinin B izoszilibinin és
izoszilibinin B Kurkuma A KURKUMA segít fenntartani a máj egészségét, hozzájárul
a normál májfunkció fenntartásához, segíti az emésztést, hozzájárul az emésztési
komfortérzethez és az epe megfelelő működéséhez, valamint megakadályozza a
zsírok felhalmozódását, 2valamint szignifikáns antioxidáns hatással rendelkezik.
Kolin A KOLIN hozzájárul az egészséges májműködés fenntartásához, valamint részt
vesz a normál zsíranyagcserében és a homocisztein-anyagcserében. Mindenütt jelen
van a szervezetben, mivel rengeteg biológiailag jelentős sejtmembrán foszfolipid
alkotóeleme. Ezek egyike a foszfatidil-kolin (PC), mely a sejtek foszfolipid
membránját alkotja. Esszenciális tápanyag, amit étkezésekkel kell felvennünk
mivel a szervezet nem termel eleget belőle még ideális körülmények között sem.
Tudta? A kolin szinergiában hat más vegyületekkel a B-vitamincsaládból (pl.
B6-vitamin) a homocisztein metabolizmusban, mert mindkét összetevő a kolin és a
B6-vitamin részt vesz a normál homocisztein anyagcserében. Szerves B-komplex A
B-komplex összetevői (B1-vitamin- tiamin, B2-vitamin-riboflavin,
B3-vitamin-niacin, B5-vitamin-pantoténsav és B6-vitamin) hozzájárulnak a normál
energiatermelő anyagcsere folyamatokhoz. A riboflavin (B2-vitamin) antioxidáns
hatású és hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez. Honnan
tudhatjuk, hogy megfelelően működik a májunk? Általánosságban elmondható, hogy
vérvétellel megítélhető a máj normális funkciója, amelyet hazánkban több
vizsgálati laboratórium is el tud már végezni. Tájékoztat az esetlegesen
fennálló gyulladásos állapotokról, az epe kiválasztásáról, valamint a
gyógyszerek, az alkohol, a drogok és egyéb toxikus anyagok májkárosító
hatásáról. A májfunkció vizsgálatakor az alábbi paramétereket nézik: Bilirubin
GOT (glutamát-oxálacetát aszpartát aminotranszferáz) GPT (glutamát-piruvát
alanin-aminotranszferáz) Kolineszteráz GGT (gamma-glutamil transzferáz) ALP
(alkalikus foszfatáz) NAFLD - nem alkohol okozta zsírmáj Tudta? Napjainkban a
nem alkoholos zsírmáj (NAFLD) a leggyakoribb májbetegség. Járványszerű
terjedésének fő kiváltó oka az elhízás, az inzulinrezisztencia és a
cukorbetegség. A NAFLD szoros kapcsolatban áll vagy társulhat krónikus
vesebetegség, szív és érrendszeri betegségek, magas vérnyomás, stroke,
pajzsmirigy alulműködés, policisztás ovarium szindróma és pikkelysömör fokozott
kockázatával is. Májvédő étrendi és életmódbeli tanácsok (forrás: George ES,
Forsyth A, Itsiopoulos C, Nicoll AJ, Ryan M, Sood S, Roberts SK, Tierney AC.
Practical Dietary Recommendations for the Prevention and Management of
Nonalcoholic Fatty Liver Disease in Adults. Adv Nutr. 2018 Jan 1;9(1):30-40.)
Kalóriabevitel csökkentése/megszorítása (500-1000 kcal-val való energiabevitel
csökkentés): alacsony zsír (< 30%) vagy alacsony szénhidrát (< 40%) Ha alacsony
szénhidrát tartalmú étrend mellett döntenek, törekedjen a több PUFA
(többszörösen telítetlen zsírsavat), MUFA (egyszeresen telítetlen zsírsavak)
bevitelére vagy halból, baromfiból, dióból és hüvelyesből származó
fehérjebevitelre Ha az alacsony zsírtartalmú étrendet követ, használjon több
alacsony GI-tartalmú ételt és halból, baromfiból, dióból és hüvelyesből származó
fehérjét Transzzsírsavak (< 1%), telített zsírsavak (7%), koleszterinbevitel (<
200 mg/nap) csökkentése Gabonafélékből származó vízben oldhatatlan élelmi
rostbevitel növelése (teljes kiőrlésű gabonák) (25 g/nap) AJÁNLOTT Zöldségek
(3-5 adag/nap) Hüvelyesek (4 adag/hét) Gyümölcsök (2-4 adag/nap) Teljes kiőrlésű
gabonafélék (naponta) Diófélék (4 adag/naponta) Olíva olaj Olajos halak (tonhal,
lazac és szardínia) (~100 gr legalább 2 alkalommal/ hét KERÜLJE: ?Fast-food?
ételek Üres kalóriák (pl.: sütik, fagylalt, cukorka) Feldolgozatlan vörös húsok
(>300g/hét) Burgonyachips (lehető legkevesebb) Burgonyafélék Cukros üdítőitalok
(lehető legkevesebb) Só Alkohol okozta májkárodosás Az alkoholtartalmú italok
fogyasztása már a régmúltra tekint vissza, a jó minőségű italom mérsékletes
fogyasztása kiegészíti az egészséges táplálkozást. A túlzásba vitt és főleg a
rendszeres alkoholfogyasztás azonban károsodást okoz az alkohol lebontási
helyén: a májban, mely egy darabig visszafordítható, de bizonyos idő után
maradandó májbetegséget idéz elő. Milyen elváltozásokat okoz az alkohol a
májban? Az alkohol lebontása során a májban egy toxikus vegyület, az acetaldehid
keletkezik, amely direkt májméreg, hatására először elzsírosodás, majd, ha a
terhelés tovább folytatódik, gyulladás jön létre. A gyulladásos reakció kapcsán
olyan anyagok szabadulnak fel, amelyek hatására a májsejtek elpusztulnak és
kialakul az alkoholos hepatitis kórképe. Ha az ártalom itt megáll, az
újjászülető májsejtek még regenerálják a máj működését. Ellenkező esetben a máj
kifárad, új sejtek nem képződnek, és az elpusztultak helyét hegszövet (fibrózis)
tölti ki. Ez már visszafordíthatatlan állapot, és most már egészen kevés
mennyiségű alkohol is májsejt-pusztulást okoz. Az egyre kevesebb májszövet és
egyre több heges terület kialakulása okozza a májzsugorodást, májcirrhosist. Ez
nem azt jelenti, hogy a máj kisebb, ellenkezőleg, sokszor kétszeresére is nőhet.
A kevés működő maradék májsejt könnyen felmondja a szolgálatot, és
májelégtelenség következik be, ami gyorsan halálhoz vezet. Milyen mennyiségű
alkohol káros? (forrás: Rodler Imre (szerk.): Táplálkozási ajánlások a
magyarországi felnőtt lakosság számára, 2004 A rendszeres alkoholfogyasztás
sokféleképpen veszélyezteti az egészséget. Aki iszik alkoholos italt, mértékkel
tegye, aki nem, ne kezdje el. 1 egység alkohol: 2-3 dl sör, vagy 1-1,5 dl bor,
vagy 2 cl égetett szeszesital. Jó tanácsok Aki úgy dönt, hogy időnként fogyaszt
alkoholos italt, mértékletesen tegye. Ez a nők számára naponta legfeljebb 1,
férfiak számára legfeljebb 2 egységet jelent. Az alkoholos italt célszerű
étkezéssel egy időben fogyasztani, akkor lassabb az alkohol felszívódása. A
tudomány jelenlegi állása szerint a mérsékelt alkoholfogyasztás 45 éven felüli
férfiak, és 55 éven felüli nők esetén csökkenti a koszorúér-betegség kockázatát.
A kedvező hatást hatékonyan fokozza az egészséges táplálkozás, a rendszeres
mozgás, a dohányzás mellőzése és az elhízás megelőzése, kezelése. A mérsékelt
alkoholfogyasztás a fiatalok számára kockázatcsökkenést nem, vagy igen kis
mértékben eredményez, viszont jelentős mértékben növeli a hozzászokás és a
rendszeres ivás kialakulásának veszélyét. Már a mérsékelt alkoholfogyasztás is
növelheti a nők egy részében a mellrák kockázatát, az ennél nagyobb mértékű ivás
pedig mindkét nemben a közlekedési, munkahelyi balesetek, szélütés, agyvérzés,
az idült májbetegség, az erőszakos cselekedetek, az öngyilkosság és néhány
daganatos megbetegedés veszélyét. Nettó térfogat: 500 ml Összetevők: articsóka
(Cynara scolimus L.) vizes kivonat- standardizált 5% cinarin tartalommal,
máriatövis (Silybum marianum (L). Gaertn.) mag száraz kivonat 25:1-
standardizált 80% szilimarin tartalommal, kolin-bitartarát, étkezési sav
(citromsav), természetes lime aroma, L-metionin, mio-inozitol,
L-ornitin-hidroklorid, tartósítószer (kálium-szorbát), nikotinamid, kurkuma
(Curcuma longa L.) gyökér száraz kivonat- standardizált 19% kurkumin
tartalommal, kalcium-D-pantotenát, piridoxin-hidroklorid, tiamin-hidroklorid,
riboflavin, víz. Adagolási javaslat: Napi 25 ml önmagában, vagy 1dl vízzel
lenyelve. Használat előtt felrázandó! A nap bármely szakában fogyasztható.
Adagolási időtartam: Minimum 60 nap, maximum 120 nap. Hosszú távon keresztül is
biztonságos. Hatóanyag a napi adagban 25 ml-ben Articsóka (Cynara scolymus L.)
levél kivonat amelyből standardizált cinarin Máriatövis (Silybum marianum (L.)
Gaertn.) termés kivonat 25:1 amelyből standardizált szilimarin Kolin-bitartarát
amelyből kolin Mio-inozitol L-metionin L-ornitin HCl Kurkuma (Curcuma Longa L.)
gyökér kivonat amelyből standardizált kurkuminok B1-vitamin (tiamin) B2-vitamin
(riboflavin) B3-vitamin (niacin) B5-vitamin (pantoténsav) B6-vitamin (piridoxin)
320 mg 16 mg 262,5 mg 210 mg 200 mg 82,5 mg 100 mg 100 mg 50 mg 12,6 mg 2,39 mg
1,1 mg (100%2) 1,4 mg (100%2) 16 mg (100%2) 6 mg (100%2) 1,4 mg (100%2) Átlagos
tápérték 100 ml termékben Energia (kJ/kcal) Zsír (g) amelyből telített zsírsavak
(g) Szénhidrát (g) amelyből cukrok (g) Fehérje (g) Só 85 kJ/20 kcal < 0,5 g <
0,1 g 4,5 g < 0,5 g < 2 g 0,04 g 2NRV: Felnőttek számára javasolt napi beviteli
referenciaérték. Laktóztartalom: < 0,1 g/100 g Cukormentes: < 0,5 g/100 ml
fogyasztásra kész termékben. A termék gyártója a Jó Gyártási Gyakorlat (GMP)
irányelveinek megfelelő, illetve ISO 22000 rendszer szerint tanúsított
élelmiszerbiztonsági rendszert tart fenn. Magyar márka. 100%-ban Magyar
tulajdonú cég. A termék megvásárlásával magyar munkahelyeket támogat!
Figyelmeztetés: Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl! Hatóanyagokkal
szembeni túlérzékenység esetén szedése nem ajánlott! Az étrend-kiegészítő nem
helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!
Epeköves és epekő képződésre hajlamos egyéneknek nem ajánlott! A készítmény
természetes voltából eredően üledékképződés előfordulhat, ez azonban nem
befolyásolja a termék minőségét és hatékonyságát. A termék 12 éves kortól
alkalmazható A termék nem alkalmazható vérhígítók használata esetén A termék
cukorbetegség melletti alkalmazásával kapcsolatban egyeztessen kezelőorvosával,
mert az inzulin vagy szájon át szedett gyógyszerek dózisának módosítására lehet
szükség A termék nem alkalmazható terhesség és szoptatás idejében Epeköves és
epekő képződésre hajlamos egyéneknek nem ajánlott! Tárolás: Száraz, hűvös
helyen, gyermekek elől elzárva tartandó! Felbontás után hűtőben tárolandó. OGYÉI
ny.sz: 25161/2020
máj, epe méregtelenítése, zsírmáj - Natur Tanya Natur Tanya® Hepa Detox A Natur
Tanya® Hepa Detox, 12 féle komplex összetevőt koncentrál, folyékony formában a
máj és az emésztés egészségéért1. Az összetevők között megtaláljuk az articsóka
(adagonként 16 mg cinarin tartalom!), a máriatövis (adagonként 210 mg szilimarin
tartalom!), a kurkuma (adagonként 2,4 mg kurkumin tartalom!) kivonatokat és a
kolin-bitartarátot (adagonként 82,5 mg kolin!), melyek aminosavakkal
(L-metionin, L-ornitin), mio-inozitollal és szerves B-komplex-el egészülnek ki.
12 FÉLE CÉLZOTT HATÓANYAG KOMPLEX AZ EMÉSZTÉS, A MÁJ ÉS AZ EPE EGÉSZSÉGÉRE
LABORBAN BEVIZSGÁLT TERMÉK VEGÁN FORMULA GLUTÉN-, LAKTÓZ- ÉS CUKORMENTES TERMÉK
NEM TARTALMAZ MESTERSÉGES AROMÁT ÉS SZÍNEZÉKET TERMÉSZETES LIME AROMA KIVÁLÓ
CITRUSOS ÍZVILÁG KÖNNYEN ADAGOLHATÓ MÉRŐKUPAKKAL STANDARDIZÁLT NÖVÉNYI KIVONATOK
2ANTIOXIDÁNS HATÁSÚ ÖSSZETEVŐK Natur Tanya® Hepa Detox aktív összetevők 1A
növényi kivonatok támogatják a máj és az emésztőrendszer méregtelenítését,
megfelelő működését. Articsóka AZ ARTICSÓKA támogatja a máj és az
emésztőrendszer méregtelenítését, megfelelő működését. Fő bioaktív komponense a
cinarin támogatja továbbá a testsúlycsökkenést, és segít csökkenteni a vérzsírok
mennyiségét. Máriatövis A MÁRIATÖVIS hozzájárul a normál májfunkciókhoz, az epe
egészségének megőrzéséhez, a toxikus anyagok szervezetből való eltávolításához,
a májszövetek és a sejtek normális regenerációjához, valamint támogatja az
emésztést. A Natur Tanya® Hepa Detox 6562 mg porított őrleménynek megfelelő
máriatövis kivonatot tartalmaz! A máriatövis fő bioaktív hatóanyaga a
szilimarin, ami valójában több alkotóelemet foglal magában, amelyeket az Európai
Gyógyszerügynökség (EMA) értékelő jelentésében is közzé tett. Ezek a:
szilikisztin és szilidianin szilibinin A és szilibinin B izoszilibinin és
izoszilibinin B Kurkuma A KURKUMA segít fenntartani a máj egészségét, hozzájárul
a normál májfunkció fenntartásához, segíti az emésztést, hozzájárul az emésztési
komfortérzethez és az epe megfelelő működéséhez, valamint megakadályozza a
zsírok felhalmozódását, 2valamint szignifikáns antioxidáns hatással rendelkezik.
Kolin A KOLIN hozzájárul az egészséges májműködés fenntartásához, valamint részt
vesz a normál zsíranyagcserében és a homocisztein-anyagcserében. Mindenütt jelen
van a szervezetben, mivel rengeteg biológiailag jelentős sejtmembrán foszfolipid
alkotóeleme. Ezek egyike a foszfatidil-kolin (PC), mely a sejtek foszfolipid
membránját alkotja. Esszenciális tápanyag, amit étkezésekkel kell felvennünk
mivel a szervezet nem termel eleget belőle még ideális körülmények között sem.
Tudta? A kolin szinergiában hat más vegyületekkel a B-vitamincsaládból (pl.
B6-vitamin) a homocisztein metabolizmusban, mert mindkét összetevő a kolin és a
B6-vitamin részt vesz a normál homocisztein anyagcserében. Szerves B-komplex A
B-komplex összetevői (B1-vitamin- tiamin, B2-vitamin-riboflavin,
B3-vitamin-niacin, B5-vitamin-pantoténsav és B6-vitamin) hozzájárulnak a normál
energiatermelő anyagcsere folyamatokhoz. A riboflavin (B2-vitamin) antioxidáns
hatású és hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez. Honnan
tudhatjuk, hogy megfelelően működik a májunk? Általánosságban elmondható, hogy
vérvétellel megítélhető a máj normális funkciója, amelyet hazánkban több
vizsgálati laboratórium is el tud már végezni. Tájékoztat az esetlegesen
fennálló gyulladásos állapotokról, az epe kiválasztásáról, valamint a
gyógyszerek, az alkohol, a drogok és egyéb toxikus anyagok májkárosító
hatásáról. A májfunkció vizsgálatakor az alábbi paramétereket nézik: Bilirubin
GOT (glutamát-oxálacetát aszpartát aminotranszferáz) GPT (glutamát-piruvát
alanin-aminotranszferáz) Kolineszteráz GGT (gamma-glutamil transzferáz) ALP
(alkalikus foszfatáz) NAFLD - nem alkohol okozta zsírmáj Tudta? Napjainkban a
nem alkoholos zsírmáj (NAFLD) a leggyakoribb májbetegség. Járványszerű
terjedésének fő kiváltó oka az elhízás, az inzulinrezisztencia és a
cukorbetegség. A NAFLD szoros kapcsolatban áll vagy társulhat krónikus
vesebetegség, szív és érrendszeri betegségek, magas vérnyomás, stroke,
pajzsmirigy alulműködés, policisztás ovarium szindróma és pikkelysömör fokozott
kockázatával is. Májvédő étrendi és életmódbeli tanácsok (forrás: George ES,
Forsyth A, Itsiopoulos C, Nicoll AJ, Ryan M, Sood S, Roberts SK, Tierney AC.
Practical Dietary Recommendations for the Prevention and Management of
Nonalcoholic Fatty Liver Disease in Adults. Adv Nutr. 2018 Jan 1;9(1):30-40.)
Kalóriabevitel csökkentése/megszorítása (500-1000 kcal-val való energiabevitel
csökkentés): alacsony zsír (< 30%) vagy alacsony szénhidrát (< 40%) Ha alacsony
szénhidrát tartalmú étrend mellett döntenek, törekedjen a több PUFA
(többszörösen telítetlen zsírsavat), MUFA (egyszeresen telítetlen zsírsavak)
bevitelére vagy halból, baromfiból, dióból és hüvelyesből származó
fehérjebevitelre Ha az alacsony zsírtartalmú étrendet követ, használjon több
alacsony GI-tartalmú ételt és halból, baromfiból, dióból és hüvelyesből származó
fehérjét Transzzsírsavak (< 1%), telített zsírsavak (7%), koleszterinbevitel (<
200 mg/nap) csökkentése Gabonafélékből származó vízben oldhatatlan élelmi
rostbevitel növelése (teljes kiőrlésű gabonák) (25 g/nap) AJÁNLOTT Zöldségek
(3-5 adag/nap) Hüvelyesek (4 adag/hét) Gyümölcsök (2-4 adag/nap) Teljes kiőrlésű
gabonafélék (naponta) Diófélék (4 adag/naponta) Olíva olaj Olajos halak (tonhal,
lazac és szardínia) (~100 gr legalább 2 alkalommal/ hét KERÜLJE: ?Fast-food?
ételek Üres kalóriák (pl.: sütik, fagylalt, cukorka) Feldolgozatlan vörös húsok
(>300g/hét) Burgonyachips (lehető legkevesebb) Burgonyafélék Cukros üdítőitalok
(lehető legkevesebb) Só Alkohol okozta májkárodosás Az alkoholtartalmú italok
fogyasztása már a régmúltra tekint vissza, a jó minőségű italom mérsékletes
fogyasztása kiegészíti az egészséges táplálkozást. A túlzásba vitt és főleg a
rendszeres alkoholfogyasztás azonban károsodást okoz az alkohol lebontási
helyén: a májban, mely egy darabig visszafordítható, de bizonyos idő után
maradandó májbetegséget idéz elő. Milyen elváltozásokat okoz az alkohol a
májban? Az alkohol lebontása során a májban egy toxikus vegyület, az acetaldehid
keletkezik, amely direkt májméreg, hatására először elzsírosodás, majd, ha a
terhelés tovább folytatódik, gyulladás jön létre. A gyulladásos reakció kapcsán
olyan anyagok szabadulnak fel, amelyek hatására a májsejtek elpusztulnak és
kialakul az alkoholos hepatitis kórképe. Ha az ártalom itt megáll, az
újjászülető májsejtek még regenerálják a máj működését. Ellenkező esetben a máj
kifárad, új sejtek nem képződnek, és az elpusztultak helyét hegszövet (fibrózis)
tölti ki. Ez már visszafordíthatatlan állapot, és most már egészen kevés
mennyiségű alkohol is májsejt-pusztulást okoz. Az egyre kevesebb májszövet és
egyre több heges terület kialakulása okozza a májzsugorodást, májcirrhosist. Ez
nem azt jelenti, hogy a máj kisebb, ellenkezőleg, sokszor kétszeresére is nőhet.
A kevés működő maradék májsejt könnyen felmondja a szolgálatot, és
májelégtelenség következik be, ami gyorsan halálhoz vezet. Milyen mennyiségű
alkohol káros? (forrás: Rodler Imre (szerk.): Táplálkozási ajánlások a
magyarországi felnőtt lakosság számára, 2004 A rendszeres alkoholfogyasztás
sokféleképpen veszélyezteti az egészséget. Aki iszik alkoholos italt, mértékkel
tegye, aki nem, ne kezdje el. 1 egység alkohol: 2-3 dl sör, vagy 1-1,5 dl bor,
vagy 2 cl égetett szeszesital. Jó tanácsok Aki úgy dönt, hogy időnként fogyaszt
alkoholos italt, mértékletesen tegye. Ez a nők számára naponta legfeljebb 1,
férfiak számára legfeljebb 2 egységet jelent. Az alkoholos italt célszerű
étkezéssel egy időben fogyasztani, akkor lassabb az alkohol felszívódása. A
tudomány jelenlegi állása szerint a mérsékelt alkoholfogyasztás 45 éven felüli
férfiak, és 55 éven felüli nők esetén csökkenti a koszorúér-betegség kockázatát.
A kedvező hatást hatékonyan fokozza az egészséges táplálkozás, a rendszeres
mozgás, a dohányzás mellőzése és az elhízás megelőzése, kezelése. A mérsékelt
alkoholfogyasztás a fiatalok számára kockázatcsökkenést nem, vagy igen kis
mértékben eredményez, viszont jelentős mértékben növeli a hozzászokás és a
rendszeres ivás kialakulásának veszélyét. Már a mérsékelt alkoholfogyasztás is
növelheti a nők egy részében a mellrák kockázatát, az ennél nagyobb mértékű ivás
pedig mindkét nemben a közlekedési, munkahelyi balesetek, szélütés, agyvérzés,
az idült májbetegség, az erőszakos cselekedetek, az öngyilkosság és néhány
daganatos megbetegedés veszélyét. Nettó térfogat: 500 ml Összetevők: articsóka
(Cynara scolimus L.) vizes kivonat- standardizált 5% cinarin tartalommal,
máriatövis (Silybum marianum (L). Gaertn.) mag száraz kivonat 25:1-
standardizált 80% szilimarin tartalommal, kolin-bitartarát, étkezési sav
(citromsav), természetes lime aroma, L-metionin, mio-inozitol,
L-ornitin-hidroklorid, tartósítószer (kálium-szorbát), nikotinamid, kurkuma
(Curcuma longa L.) gyökér száraz kivonat- standardizált 19% kurkumin
tartalommal, kalcium-D-pantotenát, piridoxin-hidroklorid, tiamin-hidroklorid,
riboflavin, víz. Adagolási javaslat: Napi 25 ml önmagában, vagy 1dl vízzel
lenyelve. Használat előtt felrázandó! A nap bármely szakában fogyasztható.
Adagolási időtartam: Minimum 60 nap, maximum 120 nap. Hosszú távon keresztül is
biztonságos. Hatóanyag a napi adagban 25 ml-ben Articsóka (Cynara scolymus L.)
levél kivonat amelyből standardizált cinarin Máriatövis (Silybum marianum (L.)
Gaertn.) termés kivonat 25:1 amelyből standardizált szilimarin Kolin-bitartarát
amelyből kolin Mio-inozitol L-metionin L-ornitin HCl Kurkuma (Curcuma Longa L.)
gyökér kivonat amelyből standardizált kurkuminok B1-vitamin (tiamin) B2-vitamin
(riboflavin) B3-vitamin (niacin) B5-vitamin (pantoténsav) B6-vitamin (piridoxin)
320 mg 16 mg 262,5 mg 210 mg 200 mg 82,5 mg 100 mg 100 mg 50 mg 12,6 mg 2,39 mg
1,1 mg (100%2) 1,4 mg (100%2) 16 mg (100%2) 6 mg (100%2) 1,4 mg (100%2) Átlagos
tápérték 100 ml termékben Energia (kJ/kcal) Zsír (g) amelyből telített zsírsavak
(g) Szénhidrát (g) amelyből cukrok (g) Fehérje (g) Só 85 kJ/20 kcal < 0,5 g <
0,1 g 4,5 g < 0,5 g < 2 g 0,04 g 2NRV: Felnőttek számára javasolt napi beviteli
referenciaérték. Laktóztartalom: < 0,1 g/100 g Cukormentes: < 0,5 g/100 ml
fogyasztásra kész termékben. A termék gyártója a Jó Gyártási Gyakorlat (GMP)
irányelveinek megfelelő, illetve ISO 22000 rendszer szerint tanúsított
élelmiszerbiztonsági rendszert tart fenn. Magyar márka. 100%-ban Magyar
tulajdonú cég. A termék megvásárlásával magyar munkahelyeket támogat!
Figyelmeztetés: Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl! Hatóanyagokkal
szembeni túlérzékenység esetén szedése nem ajánlott! Az étrend-kiegészítő nem
helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!
Epeköves és epekő képződésre hajlamos egyéneknek nem ajánlott! A készítmény
természetes voltából eredően üledékképződés előfordulhat, ez azonban nem
befolyásolja a termék minőségét és hatékonyságát. A termék 12 éves kortól
alkalmazható A termék nem alkalmazható vérhígítók használata esetén A termék
cukorbetegség melletti alkalmazásával kapcsolatban egyeztessen kezelőorvosával,
mert az inzulin vagy szájon át szedett gyógyszerek dózisának módosítására lehet
szükség A termék nem alkalmazható terhesség és szoptatás idejében Epeköves és
epekő képződésre hajlamos egyéneknek nem ajánlott! Tárolás: Száraz, hűvös
helyen, gyermekek elől elzárva tartandó! Felbontás után hűtőben tárolandó. OGYÉI
ny.sz: 25161/2020
Adatlap
Ár: | 6.490 Ft |
A hirdető: | Kereskedőtől |
Értékesítés típusa: | Eladó |
Termék: | Egyéb (kellékek, stb.) |
Feladás dátuma: | 2024.11.26 |
Eddig megtekintették 90 alkalommal |
A hirdető adatai
Szépségápolási termékek rovaton belül a(z) "Hepa Detox 500 ml Lime ízű méregtelenítő koncentrátum, 12-fé" című hirdetést látja. (fent)