GAL K-komplex Forte vitamin - 20 ml
GAL K-komplex Forte vitamin, 1000 mcg K-komplex x 60 adag. K1- és K2-vitamin
tartalmú étrend-kiegészítő cseppek Bioaktív MK7-tel. Termékünk a megfelelő
felszívódás és stabilitás biztosítása érdekében RSPO-minősítésű (fenntartható
gazdaságból származó, ?orangután-barát?) pálma- és kókuszolajból nyert
MCT-olajban oldva tartalmazza hatóanyagait természetes formájukban, azaz
K1-vitamint és a K2-vitamin bioaktív MK-7-es szója allergént sem tartalmazó
változatát. GAL K-komplex Forte vitamin, 1000 mcg K-komplex x 60 adagK1- és
K2-vitamin tartalmú étrend-kiegészítő cseppek Bioaktív MK7-telTermékünk a
megfelelő felszívódás és stabilitás biztosítása érdekében RSPO-minősítésű
(fenntartható gazdaságból származó, ?orangután-barát?) pálma- és kókuszolajból
nyert MCT-olajban oldva tartalmazza hatóanyagait természetes formájukban, azaz
K1-vitamint és a K2-vitamin bioaktív MK-7-es szója allergént sem tartalmazó
változatát. (Egyes termékek a K2 MK-7-nek a nem természetes, kevésbé hatásos
?cisz-? formáját is tartalmazzák, a GAL K-komplex csak a hatásos, természetes
?transz-? formáját.) Tudomány háttérTöbbféle K-vitamin van: K1, K2 és K3. A
K1-vitamin zöld leveles zöldségekben van jelen, a K2-vitamin ipari
húskészítményekben és a fermentált nattóban található meg. Végül a K3-vitamin a
szervezetünkben termelődik, ha nagy mennyiségű K1-vitamint fogyasztunk.
K2-vitaminból többféle is létezik: az ún. menakinon-4 (MK-4) és a menakinon-7
(MK-7). Ezeknek van szintetikus (cisz-) és természetes (transz-) változata. A
természetes MK-7 a legjobban hasznosuló ezek közül. Miért fontos pótolni a
K-vitaminokat?Gyakorlatilag mindenki a hiányukban szenved. Az viszont főleg
füvet legelő állatok belsőségeiben és csontvelejében, agyában, illetve a
fermentált nattoban van, ezeket pedig napi rendszerességgel nem fogyasztjuk nagy
mennyiségben.Az átlagember táplálkozásában jellemzően túl kevés a K1-vitamin
bevitel, sokszor a K2 is. Pár évvel ezelőttig azt hittük, hogy a megfelelő
mennyiségű K2-vitamin bevitelt nehezen tudjuk megvalósítani, azonban mára
kiderült, hogy az ipari, tápozott állatokból készült húskészítmények K2-vitamin
tartalmuk olyan magas, hogy el tudja tolni a szervezetben lévő K1-, K2 arányát.
HatásukA szervezetünk, szöveteink, sejteink számára egyedül a K1 és a K2 mk-4
hasznos. Azonban bármely K-vitamin, amit elfogyasztunk jelentős részben
K3-vitaminná majd K2 mk-4-é alakul. Ezer évvel ezelőttig nem létezett olyan
élelmiszer, de pár évtizeddel ezelőttig sem nagyon, ami K2-vitamint tartalmazott
volna, ellenben K1-vitamin forrás mindig is volt sok és őseink, ahogy a mai
természeti népek is nagy mennyiségű K1-vitamin fogyasztással rendelkeztek (főleg
algákból, zöldségekből, magvakból), míg K2-vitamin bevitelhez gyakorlatilag nem
jutottak, mégis a K2-vitamin ellátottságuk tökéletes, hiszen a K1-vitamin
remekül alakul át K3-á, majd mk-4-é. Különösen, ha a D3-vitamin ellátottságuk is
megfelelő, pláne, ha még az A-vitamin, magnézium, B6-vitamin ellátottságuk is. A
K1-vitamin tehát át tud alakulni K2-vé, azonban a K2 nem tud K1-é. Emiatt aztán,
ha egyoldalúan csak K2-vitaminhoz jutunk nagy mennyiségben az kiszorítja a
K1-et, ami felborítja a természetes és ideális K-vitamin arányt a szövetekben.
Különböző szöveteinknek, szerveinknek rájuk jellemző ideális K-vitamin arányuk
van (pl. a szív K1-et, míg az agy a K2-t preferálja). Állatkísérletekben ezt jól
tudják vizsgálni, azonban a legfrissebb, eddigi legpontosabb mérési módszerrel
végzett humán klinikai vizsgálatokban 360 mcg mk7 napi szedése már nem
csökkentette, hanem fokozta a meszesedést az erekben (feltehetően itt is a
szöveti felborulás okozhatta). A K1-vitamin viszont önmagában biztosítja minden
szövetben az ideális arányt és mennyiséget. Számos vizsgálattal igazolták, hogy
a K1-vitamin azonos mértékben vagy jobban növelte minden szövetnek a K2-vitamin
szintjét, mint a K2-vitamin maga, azonos dózisban összehasonlítva őket és egyben
csak a K1-vitamin volt képes mindezt úgy növelni, hogy megtartotta a szöveti
arányt. A K1-vitamin az eddigi vizsgálatokban hatásosabbnak bizonyult, mint a
K2. Amiért mégis lehet értelme K2-vitamint is használni az az, hogy a K2 mk-7-es
formájának a bioakkumulálódása (szöveti felhalmozódása) az bő háromszorosa a
K1-vitaminhoz képest, azaz kevesebb is elég belőle, így az EU-ban meghatározott
maximális naponta adható 1000 mcg-os K-vitamin mennyiség mellett magasabb
K-vitamin szöveti szintet tudunk elérni, ha az 1000 mcg-ból 100 mcg-t vagy max.
200 mcg-t mk-7-re cserélünk. Ez így bár kevésbé gazdaságos, de a szabályozás
betartása mellett így maximalizálható a K-vitamin bevitel hatékonysága.A legtöbb
kutatás még csak a csontritkulásra és a szív- és érrendszeri betegségekre
koncentrál, de már a mostani kutatásokból is jól látható, hogy a szervezet
K3-vitamin szintje megemelésének, és a nagy dózisú K1- és K2-vitamin bevitelnek
jelentős szerepe lehet a daganatos betegségek és a cukorbetegség megelőzésében
és kezelésében is. Ezenfelül pedig ha megfigyeljük azokat a népcsoportokat, akik
ma is úgy élnek, mint ahogyan őseink éltek (vadászó-gyűjtögető népek),
észrevehetjük, hogy jóval magasabb K1- és K2-bevitelt valósítanak meg a
táplálkozásukkal, mint mi, és mentesek is a K-vitaminok hiányából adódó
betegségektől.A K2-vitamin segíti a D3-vitamin működését is, és éppúgy
nélkülözhetetlen a számunkra. A K-vitamin talán legfontosabb szerepe a
szervezetben, hogy képes aktiválni olyan fehérjéket, amelyek azért felelősek,
hogy a kalcium oda épüljön be, ahová szükséges (a csontokba és fogakba) és ne
oda, ahol árt (lágyszövetek, vesék, erek). Nem csoda, hogy több tanulmány is
igazolta, hogy a K-vitamin fogyasztással arányosan csökken a
koszorúér-elmeszesedés és a csontritkulás előfordulása, míg a
kalciumfogyasztással arányosan növekszik e betegségek száma, de csak K-vitamin
hiány esetén, ami viszont általános. K-vitamin hiányában az elfogyasztott
kalcium tehát kifejezetten káros! Ha a D3- és K-vitamin bevitelünk megfelelő,
akkor az egészségesnek tartott kalciumfogyasztás töredéke mellett is több
kalciumhoz jut szervezetünk, ugyanis sokkal jobban hasznosítjuk.A mai
vadászó-gyűjtögető népek kalciumfogyasztása is veszélyesen alacsonynak tűnik,
mégis nekik vannak a legerősebb csontjaik és fogaik még öregkorukban is.Abból,
hogy a kalciumbeépülésre és így a csontfejlődésre milyen jó hatású a K2-vitamin,
már önmagában is következik, hogy gyermekeknek különösen fontos, de van itt még
valami! A XX. század első felében élt egy híres fogorvos, Dr. Weston Price, aki
másfél évtizedig volt az Amerikai Fogorvosok Szövetsége kutatási osztályának
elnöke. Vallásos ember volt, és nem fért a fejébe, hogyan teremthette Isten a
fogakat ilyen tökéletlenre, hogy már gyermekkorban lyukadjanak, és felnőtt korra
már foghíjasak legyünk. Körbeutazta hát a világot, tanulmányozva sok
népcsoportot, akiknek nagyon egészséges fogazatuk volt. Észrevette, hogy sok
helyen még az öregeknek is teljesen egészséges fogazatuk van, holott még csak
fogat sem mosnak! Ezen felül észrevette azt is, hogy azoknak a fogazata, akik
sok olyan vajat fogyasztanak, amely lucernát vagy más magas K1-vitamin tartalmú
füvet legelő állatok tejéből készül, épségében kiemelkedő. Végül arra jött rá,
hogy az általa megfigyelt, jó fogazatú, vadászó-gyűjtögető népek táplálkozásában
és a magas K-vitamin tartalmú füvet legelő tehenek tejéből készült vajban van
egy anyag, ami a jó fogazatukért felelős. Ekkoriban még nem tudta ezt pontosan
beazonosítani, így ?Aktivátor-X??nek nevezte el, s elkezdte vizsgálgatni a
különböző vajak Aktivátor-X tartalmát. Végül készített egy ebben gazdag
vajkivonatot, amit aztán elkezdett használni a praxisában, illetve iker- és
testvérpároknak adagolta születésüktől (egyikük kapta, másikuk nem). Azoknak,
akik kapták, kerekebb, szimmetrikusabb arcuk fejlődött, szép, rendezett foguk
lett. Azoknál, akik nem kapták, gyakran hosszúkásabb, kevésbé szimmetrikus
arcszerkezetük és keskeny orruk (orrsövényferdülés) fejlődött, és gyakran
fogszabályozásra szorultak. A praxisában meg azt vette észre, hogy ezzel a
vajkivonattal képes volt gyerekeken 6 hónapnyi kezeléssel, fúrás nélkül kezelni
szuvas fogakat. Új dentin-réteg alakult ki, és a szuvasodás megszűnt!
Eredményeit és az ikerpárok összehasonlító fotóit a Nutrition and Physical
Degeneration című könyvében jelentette meg.Azóta beazonosították ezt a rejtélyes
Aktivátor X-t. Kiderült, hogy nem más, mint a K1-, K2-, A- és D3-vitamin együtt,
ez volt olyan sok az általa készített vaj-kivonatban.Az eddigi tudományos
vizsgálatokból és Dr. Weston Price megfigyeléseiből a következő hatások
tulajdoníthatóak a K2-vitaminnak, illetve a nagy dózisú K1-vitaminnak:
Meszesedés gátlásaA K2-vitamin megakadályozza (és megfigyelések szerint vissza
is fordítja) a szív- és érrendszeri meszesedést, ahogyan egyéb lágyszöveti és
szervi (pl. vesék) meszesedést is. (A K1-vitamin hatásosabban, mint a
K2-vitamin.) Fogazat és arcszerkezetA K-vitaminok, A-vitamin és D3-vitamin
együtt megakadályozza és vissza is fordítja a fogkövességet, fogszuvasodást, sőt
a kisebb lyukakat képes be is forrasztani (a dentin-réteget legalábbis). Kora
gyermekkortól szedve biztosítja a szabályos, egészséges fogak és szép,
szimmetrikus arc fejlődését. CsontritkulásA K- és D3-vitamin segít megelőzni a
csontritkulást és az erős, egészséges, rugalmasabb csontszerkezet fejlődéséhez
fontos. Daganatos megbetegedések ellenA nagy dózisú K1- és K2-vitaminnak is
rákellenes hatása van. Egy vizsgálatban nagy dózisú K1-vitamint adva daganatos
betegeknek, jelentősen javult az állapotuk, illetve meggátolta a daganat
növekedését. Feltehetően a K3-vitamin szintjének növekedése miatt, amit a nagy
dózisú K1-vitamin okozott. K3-vitamin szint növeléseA nagy dózisú K1-vitamin
jelentősen növeli a szervezetben a K3-vitamin képződését. A K3-vitamin a
jelenlegi vizsgálatok alapján ígéretes a daganatos megbetegedések kezelésében.
Termékünkben a K2-vitamin legaktívabb, természetes, MK-7-es formáját
alkalmazzuk, és a K3-vitamin termelés fokozása érdekében nagy mennyiségű
K1-vitamint is adunk hozzá. Semmi egyéb adalékanyagot nem tartalmaz, és mivel
olajban van oldva, a felszívódása is kiváló. A K2 MK-4-probléma
áthidalásaTermékeink a K2-vitamin MK-7-es formáját tartalmazzák, mivel az EU-ban
csak ez engedélyezett, a K2 MK-4-es formája nem. A termékeinkben található nagy
dózisú K1-vitamin szintén remekül fokozza a szervezet K2 MK-4-szintjét. Őseink
is K1-vitaminból alakítottak elegendő mennyiségű MK-4-et, ugyanis
élelmiszerekből lehetetlen megfelelő mennyiségű MK-4-et bevinni, míg a
K1-vitamin bőségesen fordul elő zöldségekben és állati belsőségekben is (ez
utóbbiakban egy kevés MK-4 is van). Termékünkbe tehát a megengedett legtöbb
K1-vitamint tettük a K2 MK-7-es változata mellé, hogy az MK-4-szintünket is
fokozza. A K1 és a K2 sem túladagolható, minél több kerül a szervezetbe, annál
jobb. A K2 cisz/transz-problematikaA K2-vitaminoknak azontúl, hogy MK-4, MK-7
vagy éppen egyéb változatairól beszélünk, két formája létezik: cisz és transz.
Csak a transz formájú hatásos és található meg a természetben. A K2 cisz-formája
se nem természetes, se nem hatásos, sőt feltételezhető, hogy szintén tud kötődni
a K2 receptoraihoz, és ezáltal elfoglalja azt a megfelelő transz-K2 elől. Azaz
ha egy K2-alapanyagnak magas a cisz-tartalma, akár K2-vitamin-hiányhoz is
vezethet. Sajnos a K2-alapanyagok többsége nem megfelelő cisz/transz-arányú, és
minél rosszabb ez az arány, annál olcsóbb az alapanyag. Emiatt egyre több
hatástalan (vagy akár ártalmas) K2-vitamint tartalmazó termék jelenik meg, egyre
olcsóbban. Csak az olyan K2 MK-7 megfelelő, ami maximum 5% cisz-izomért
tartalmaz (min. 95% transz mellett). Ezt persze nem szokták jelölni, de fontos
tudni, hogy még a legnevesebb gyártók is sokszor a legolcsóbb, legrosszabb
arányú alapanyagot használják, aminek akár 80%-a is lehet cisz (20% transz
mellett).Mi a termékünkben sokáig egy virágesszenciaolaj-komponensekből
előállított K2 MK-7-et használtunk, mert az volt az egyetlen szója- és egyéb
allergének felhasználása nélkül készült és egyben legjobb cisz/transz-arányú
alapanyag (max. 2% cisz, min.98% transz). Nemrég azonban megjelent egy még jobb
arányú alapanyag, most már ennek van a világon a legjobb cisz/transz-aránya (1%
alatti cisz, 99% feletti transz). Ez szintén szója- és egyéb allergén-mentes, és
egyben az egyetlen olyan K2 MK-7, amelyet teljesen vegyszermentesen, pusztán
erjesztéssel állítanak elő, így azonnal át is álltunk erre az alapanyagra.A
nattó egy tradicionális japán étel, ami a Bacillus subtilis natto nevű
baktériummal erjesztett szójabab. Ebben rengeteg K2 MK-7 van. Sok gyártó ezzel a
baktériummal (vagy gyakran másikkal) szójaprotein-izolátumot fermentál, amiből
aztán vegyszeresen kinyerik a K2 MK-7-et. Ezek bár nem nattó-kivonatok, mégis
minden esetben így nevezik őket. A nem megfelelő fermentációs táptalaj
(szójaprotein-izolátum) és a B. subtilis natto-tól eltérő baktérium miatt ezek
cisz/transz-aránya is sokszor rossz. Az előbb említett, általunk használt új K2
MK-7 is a ?nattó-kivonatok? közé tartozik, ha úgy vesszük, de lényeges különbség
van: itt a fermentációs táptalaj nem szója, hanem egyéb allergén-mentes
növényekből áll, amit egy neves japán tradicionális nattógyártó által
biztosított Bacillus subtilis natto-val erjesztenek. Emiatt szójamentes. Az így
keletkezett magas K2 MK-7 (~100% transz)-tartalmú, fermentált növényi masszából
vegyszermentesen, ún. szuperkritikus extrakcióval (pusztán változó nyomású
szén-dioxid gázzal) nyerik és kristályosítják ki a világ legmagasabb transz- (és
legalacsonyabb cisz-) tartalmú K2 MK-7-jét, ami emellett teljesen vegyszer- és
allergén-mentes is.
Forrásirodalomhttp://examine.com/supplements/Vitamin+K/Nutrition and Physical
Degeneration: A Comparison of Primitive and Modern Diets and Their Effects
(1939) Paul B. Hoeber, Inc; Medical Book Department of Harper &
BrothersNutrition and Disease ? the Interaction of Clinical and Experimental
Work (Edinburgh and London: Oliver and Boyd, 1934) Alkalmazás: Napi 12 csepp
fogyasztását javasoljuk közvetlen szájba cseppentve vagy az ételhez keverve.
Folyadékba ne keverje! GAL K-komplex Forte vitamin - 20 ml1 adag: 12 csepp60
adagot tartalmazMegnevezés/ 1 adag (12 csepp)K-vitamin-komplex K1-vitamin
(fillokinon) K2-vitamin MK-7 (menakinon-7)1 000 mcg (NRV* 1333%) 900 mcg (NRV*
1200%) 100 mcg (NRV* 133%)*NRV: napi beviteli referenciaérték %-a egy átlagos
felnőtt számára. Összetevők: MCT-olaj (RSPO minősítésű pálma- és kókuszolajból),
fillokinon (K1-vitamin), menakinon-7 (K2-vitamin), természetes antioxidáns:
E-vitamin (kevert-tokoferolokból). Figyelmeztetés:Warfarin vagy Kumarin
(K-vitamin antagonista) típusú véralvadásgátló szedése esetén csak orvosa
jóváhagyásával fogyassza!Felhívás: Az étrend-kiegészítők a hazánkban is
érvényben levő európai uniós szabályozás szerint olyan élelmiszerek, amelyek a
hagyományos étrend kiegészítését szolgálják, és koncentrált formában
tartalmaznak tápanyagokat vagy egyéb táplálkozási vagy élettani hatással
rendelkező anyagokat, egyenként vagy kombináltan. E termékek a hivatalos
állásfoglalásnak megfelelően nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, s
nem alkalmasak betegségek kezelésére, sem megelőzésére. A Himalaya Logistic Kft.
valamennyi kommunikációs felületén tiszteletben tartja a fentiek jogforrásául
szolgáló 37/2004. (IV. 26.) ESzCsM rendeletben írtakat, továbbá a gazdasági
versenyhivatali előírásokat. Kijelentjük, hogy a termékeink hatóanyagairól szóló
írásaink kizárólag a legfrissebb, független és mértékadó kutatások alapján,
összefüggéseik mélyreható tanulmányozása nyomán születnek, s azok eredményeinek
bemutatására szolgálnak a fogékony és érdeklődő Olvasók tájékoztatásának
törekvésével. E szövegek eladásösztönző célt nem hordoznak, a termékeink
megvásárlására nem buzdítanak. Ha Vásárlóink visszatérő rendeléseikkel
megtisztelnek bennünket, az csakis azért történjék, mert a GAL termékek jótékony
hatásait maguk tapasztalták. Ebben hiszünk, ezért dolgozunk. Az ajánlott
fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a
kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot. Gyermekek elől
elzárva tárolandó. Forrás: niyodo.hu
tartalmú étrend-kiegészítő cseppek Bioaktív MK7-tel. Termékünk a megfelelő
felszívódás és stabilitás biztosítása érdekében RSPO-minősítésű (fenntartható
gazdaságból származó, ?orangután-barát?) pálma- és kókuszolajból nyert
MCT-olajban oldva tartalmazza hatóanyagait természetes formájukban, azaz
K1-vitamint és a K2-vitamin bioaktív MK-7-es szója allergént sem tartalmazó
változatát. GAL K-komplex Forte vitamin, 1000 mcg K-komplex x 60 adagK1- és
K2-vitamin tartalmú étrend-kiegészítő cseppek Bioaktív MK7-telTermékünk a
megfelelő felszívódás és stabilitás biztosítása érdekében RSPO-minősítésű
(fenntartható gazdaságból származó, ?orangután-barát?) pálma- és kókuszolajból
nyert MCT-olajban oldva tartalmazza hatóanyagait természetes formájukban, azaz
K1-vitamint és a K2-vitamin bioaktív MK-7-es szója allergént sem tartalmazó
változatát. (Egyes termékek a K2 MK-7-nek a nem természetes, kevésbé hatásos
?cisz-? formáját is tartalmazzák, a GAL K-komplex csak a hatásos, természetes
?transz-? formáját.) Tudomány háttérTöbbféle K-vitamin van: K1, K2 és K3. A
K1-vitamin zöld leveles zöldségekben van jelen, a K2-vitamin ipari
húskészítményekben és a fermentált nattóban található meg. Végül a K3-vitamin a
szervezetünkben termelődik, ha nagy mennyiségű K1-vitamint fogyasztunk.
K2-vitaminból többféle is létezik: az ún. menakinon-4 (MK-4) és a menakinon-7
(MK-7). Ezeknek van szintetikus (cisz-) és természetes (transz-) változata. A
természetes MK-7 a legjobban hasznosuló ezek közül. Miért fontos pótolni a
K-vitaminokat?Gyakorlatilag mindenki a hiányukban szenved. Az viszont főleg
füvet legelő állatok belsőségeiben és csontvelejében, agyában, illetve a
fermentált nattoban van, ezeket pedig napi rendszerességgel nem fogyasztjuk nagy
mennyiségben.Az átlagember táplálkozásában jellemzően túl kevés a K1-vitamin
bevitel, sokszor a K2 is. Pár évvel ezelőttig azt hittük, hogy a megfelelő
mennyiségű K2-vitamin bevitelt nehezen tudjuk megvalósítani, azonban mára
kiderült, hogy az ipari, tápozott állatokból készült húskészítmények K2-vitamin
tartalmuk olyan magas, hogy el tudja tolni a szervezetben lévő K1-, K2 arányát.
HatásukA szervezetünk, szöveteink, sejteink számára egyedül a K1 és a K2 mk-4
hasznos. Azonban bármely K-vitamin, amit elfogyasztunk jelentős részben
K3-vitaminná majd K2 mk-4-é alakul. Ezer évvel ezelőttig nem létezett olyan
élelmiszer, de pár évtizeddel ezelőttig sem nagyon, ami K2-vitamint tartalmazott
volna, ellenben K1-vitamin forrás mindig is volt sok és őseink, ahogy a mai
természeti népek is nagy mennyiségű K1-vitamin fogyasztással rendelkeztek (főleg
algákból, zöldségekből, magvakból), míg K2-vitamin bevitelhez gyakorlatilag nem
jutottak, mégis a K2-vitamin ellátottságuk tökéletes, hiszen a K1-vitamin
remekül alakul át K3-á, majd mk-4-é. Különösen, ha a D3-vitamin ellátottságuk is
megfelelő, pláne, ha még az A-vitamin, magnézium, B6-vitamin ellátottságuk is. A
K1-vitamin tehát át tud alakulni K2-vé, azonban a K2 nem tud K1-é. Emiatt aztán,
ha egyoldalúan csak K2-vitaminhoz jutunk nagy mennyiségben az kiszorítja a
K1-et, ami felborítja a természetes és ideális K-vitamin arányt a szövetekben.
Különböző szöveteinknek, szerveinknek rájuk jellemző ideális K-vitamin arányuk
van (pl. a szív K1-et, míg az agy a K2-t preferálja). Állatkísérletekben ezt jól
tudják vizsgálni, azonban a legfrissebb, eddigi legpontosabb mérési módszerrel
végzett humán klinikai vizsgálatokban 360 mcg mk7 napi szedése már nem
csökkentette, hanem fokozta a meszesedést az erekben (feltehetően itt is a
szöveti felborulás okozhatta). A K1-vitamin viszont önmagában biztosítja minden
szövetben az ideális arányt és mennyiséget. Számos vizsgálattal igazolták, hogy
a K1-vitamin azonos mértékben vagy jobban növelte minden szövetnek a K2-vitamin
szintjét, mint a K2-vitamin maga, azonos dózisban összehasonlítva őket és egyben
csak a K1-vitamin volt képes mindezt úgy növelni, hogy megtartotta a szöveti
arányt. A K1-vitamin az eddigi vizsgálatokban hatásosabbnak bizonyult, mint a
K2. Amiért mégis lehet értelme K2-vitamint is használni az az, hogy a K2 mk-7-es
formájának a bioakkumulálódása (szöveti felhalmozódása) az bő háromszorosa a
K1-vitaminhoz képest, azaz kevesebb is elég belőle, így az EU-ban meghatározott
maximális naponta adható 1000 mcg-os K-vitamin mennyiség mellett magasabb
K-vitamin szöveti szintet tudunk elérni, ha az 1000 mcg-ból 100 mcg-t vagy max.
200 mcg-t mk-7-re cserélünk. Ez így bár kevésbé gazdaságos, de a szabályozás
betartása mellett így maximalizálható a K-vitamin bevitel hatékonysága.A legtöbb
kutatás még csak a csontritkulásra és a szív- és érrendszeri betegségekre
koncentrál, de már a mostani kutatásokból is jól látható, hogy a szervezet
K3-vitamin szintje megemelésének, és a nagy dózisú K1- és K2-vitamin bevitelnek
jelentős szerepe lehet a daganatos betegségek és a cukorbetegség megelőzésében
és kezelésében is. Ezenfelül pedig ha megfigyeljük azokat a népcsoportokat, akik
ma is úgy élnek, mint ahogyan őseink éltek (vadászó-gyűjtögető népek),
észrevehetjük, hogy jóval magasabb K1- és K2-bevitelt valósítanak meg a
táplálkozásukkal, mint mi, és mentesek is a K-vitaminok hiányából adódó
betegségektől.A K2-vitamin segíti a D3-vitamin működését is, és éppúgy
nélkülözhetetlen a számunkra. A K-vitamin talán legfontosabb szerepe a
szervezetben, hogy képes aktiválni olyan fehérjéket, amelyek azért felelősek,
hogy a kalcium oda épüljön be, ahová szükséges (a csontokba és fogakba) és ne
oda, ahol árt (lágyszövetek, vesék, erek). Nem csoda, hogy több tanulmány is
igazolta, hogy a K-vitamin fogyasztással arányosan csökken a
koszorúér-elmeszesedés és a csontritkulás előfordulása, míg a
kalciumfogyasztással arányosan növekszik e betegségek száma, de csak K-vitamin
hiány esetén, ami viszont általános. K-vitamin hiányában az elfogyasztott
kalcium tehát kifejezetten káros! Ha a D3- és K-vitamin bevitelünk megfelelő,
akkor az egészségesnek tartott kalciumfogyasztás töredéke mellett is több
kalciumhoz jut szervezetünk, ugyanis sokkal jobban hasznosítjuk.A mai
vadászó-gyűjtögető népek kalciumfogyasztása is veszélyesen alacsonynak tűnik,
mégis nekik vannak a legerősebb csontjaik és fogaik még öregkorukban is.Abból,
hogy a kalciumbeépülésre és így a csontfejlődésre milyen jó hatású a K2-vitamin,
már önmagában is következik, hogy gyermekeknek különösen fontos, de van itt még
valami! A XX. század első felében élt egy híres fogorvos, Dr. Weston Price, aki
másfél évtizedig volt az Amerikai Fogorvosok Szövetsége kutatási osztályának
elnöke. Vallásos ember volt, és nem fért a fejébe, hogyan teremthette Isten a
fogakat ilyen tökéletlenre, hogy már gyermekkorban lyukadjanak, és felnőtt korra
már foghíjasak legyünk. Körbeutazta hát a világot, tanulmányozva sok
népcsoportot, akiknek nagyon egészséges fogazatuk volt. Észrevette, hogy sok
helyen még az öregeknek is teljesen egészséges fogazatuk van, holott még csak
fogat sem mosnak! Ezen felül észrevette azt is, hogy azoknak a fogazata, akik
sok olyan vajat fogyasztanak, amely lucernát vagy más magas K1-vitamin tartalmú
füvet legelő állatok tejéből készül, épségében kiemelkedő. Végül arra jött rá,
hogy az általa megfigyelt, jó fogazatú, vadászó-gyűjtögető népek táplálkozásában
és a magas K-vitamin tartalmú füvet legelő tehenek tejéből készült vajban van
egy anyag, ami a jó fogazatukért felelős. Ekkoriban még nem tudta ezt pontosan
beazonosítani, így ?Aktivátor-X??nek nevezte el, s elkezdte vizsgálgatni a
különböző vajak Aktivátor-X tartalmát. Végül készített egy ebben gazdag
vajkivonatot, amit aztán elkezdett használni a praxisában, illetve iker- és
testvérpároknak adagolta születésüktől (egyikük kapta, másikuk nem). Azoknak,
akik kapták, kerekebb, szimmetrikusabb arcuk fejlődött, szép, rendezett foguk
lett. Azoknál, akik nem kapták, gyakran hosszúkásabb, kevésbé szimmetrikus
arcszerkezetük és keskeny orruk (orrsövényferdülés) fejlődött, és gyakran
fogszabályozásra szorultak. A praxisában meg azt vette észre, hogy ezzel a
vajkivonattal képes volt gyerekeken 6 hónapnyi kezeléssel, fúrás nélkül kezelni
szuvas fogakat. Új dentin-réteg alakult ki, és a szuvasodás megszűnt!
Eredményeit és az ikerpárok összehasonlító fotóit a Nutrition and Physical
Degeneration című könyvében jelentette meg.Azóta beazonosították ezt a rejtélyes
Aktivátor X-t. Kiderült, hogy nem más, mint a K1-, K2-, A- és D3-vitamin együtt,
ez volt olyan sok az általa készített vaj-kivonatban.Az eddigi tudományos
vizsgálatokból és Dr. Weston Price megfigyeléseiből a következő hatások
tulajdoníthatóak a K2-vitaminnak, illetve a nagy dózisú K1-vitaminnak:
Meszesedés gátlásaA K2-vitamin megakadályozza (és megfigyelések szerint vissza
is fordítja) a szív- és érrendszeri meszesedést, ahogyan egyéb lágyszöveti és
szervi (pl. vesék) meszesedést is. (A K1-vitamin hatásosabban, mint a
K2-vitamin.) Fogazat és arcszerkezetA K-vitaminok, A-vitamin és D3-vitamin
együtt megakadályozza és vissza is fordítja a fogkövességet, fogszuvasodást, sőt
a kisebb lyukakat képes be is forrasztani (a dentin-réteget legalábbis). Kora
gyermekkortól szedve biztosítja a szabályos, egészséges fogak és szép,
szimmetrikus arc fejlődését. CsontritkulásA K- és D3-vitamin segít megelőzni a
csontritkulást és az erős, egészséges, rugalmasabb csontszerkezet fejlődéséhez
fontos. Daganatos megbetegedések ellenA nagy dózisú K1- és K2-vitaminnak is
rákellenes hatása van. Egy vizsgálatban nagy dózisú K1-vitamint adva daganatos
betegeknek, jelentősen javult az állapotuk, illetve meggátolta a daganat
növekedését. Feltehetően a K3-vitamin szintjének növekedése miatt, amit a nagy
dózisú K1-vitamin okozott. K3-vitamin szint növeléseA nagy dózisú K1-vitamin
jelentősen növeli a szervezetben a K3-vitamin képződését. A K3-vitamin a
jelenlegi vizsgálatok alapján ígéretes a daganatos megbetegedések kezelésében.
Termékünkben a K2-vitamin legaktívabb, természetes, MK-7-es formáját
alkalmazzuk, és a K3-vitamin termelés fokozása érdekében nagy mennyiségű
K1-vitamint is adunk hozzá. Semmi egyéb adalékanyagot nem tartalmaz, és mivel
olajban van oldva, a felszívódása is kiváló. A K2 MK-4-probléma
áthidalásaTermékeink a K2-vitamin MK-7-es formáját tartalmazzák, mivel az EU-ban
csak ez engedélyezett, a K2 MK-4-es formája nem. A termékeinkben található nagy
dózisú K1-vitamin szintén remekül fokozza a szervezet K2 MK-4-szintjét. Őseink
is K1-vitaminból alakítottak elegendő mennyiségű MK-4-et, ugyanis
élelmiszerekből lehetetlen megfelelő mennyiségű MK-4-et bevinni, míg a
K1-vitamin bőségesen fordul elő zöldségekben és állati belsőségekben is (ez
utóbbiakban egy kevés MK-4 is van). Termékünkbe tehát a megengedett legtöbb
K1-vitamint tettük a K2 MK-7-es változata mellé, hogy az MK-4-szintünket is
fokozza. A K1 és a K2 sem túladagolható, minél több kerül a szervezetbe, annál
jobb. A K2 cisz/transz-problematikaA K2-vitaminoknak azontúl, hogy MK-4, MK-7
vagy éppen egyéb változatairól beszélünk, két formája létezik: cisz és transz.
Csak a transz formájú hatásos és található meg a természetben. A K2 cisz-formája
se nem természetes, se nem hatásos, sőt feltételezhető, hogy szintén tud kötődni
a K2 receptoraihoz, és ezáltal elfoglalja azt a megfelelő transz-K2 elől. Azaz
ha egy K2-alapanyagnak magas a cisz-tartalma, akár K2-vitamin-hiányhoz is
vezethet. Sajnos a K2-alapanyagok többsége nem megfelelő cisz/transz-arányú, és
minél rosszabb ez az arány, annál olcsóbb az alapanyag. Emiatt egyre több
hatástalan (vagy akár ártalmas) K2-vitamint tartalmazó termék jelenik meg, egyre
olcsóbban. Csak az olyan K2 MK-7 megfelelő, ami maximum 5% cisz-izomért
tartalmaz (min. 95% transz mellett). Ezt persze nem szokták jelölni, de fontos
tudni, hogy még a legnevesebb gyártók is sokszor a legolcsóbb, legrosszabb
arányú alapanyagot használják, aminek akár 80%-a is lehet cisz (20% transz
mellett).Mi a termékünkben sokáig egy virágesszenciaolaj-komponensekből
előállított K2 MK-7-et használtunk, mert az volt az egyetlen szója- és egyéb
allergének felhasználása nélkül készült és egyben legjobb cisz/transz-arányú
alapanyag (max. 2% cisz, min.98% transz). Nemrég azonban megjelent egy még jobb
arányú alapanyag, most már ennek van a világon a legjobb cisz/transz-aránya (1%
alatti cisz, 99% feletti transz). Ez szintén szója- és egyéb allergén-mentes, és
egyben az egyetlen olyan K2 MK-7, amelyet teljesen vegyszermentesen, pusztán
erjesztéssel állítanak elő, így azonnal át is álltunk erre az alapanyagra.A
nattó egy tradicionális japán étel, ami a Bacillus subtilis natto nevű
baktériummal erjesztett szójabab. Ebben rengeteg K2 MK-7 van. Sok gyártó ezzel a
baktériummal (vagy gyakran másikkal) szójaprotein-izolátumot fermentál, amiből
aztán vegyszeresen kinyerik a K2 MK-7-et. Ezek bár nem nattó-kivonatok, mégis
minden esetben így nevezik őket. A nem megfelelő fermentációs táptalaj
(szójaprotein-izolátum) és a B. subtilis natto-tól eltérő baktérium miatt ezek
cisz/transz-aránya is sokszor rossz. Az előbb említett, általunk használt új K2
MK-7 is a ?nattó-kivonatok? közé tartozik, ha úgy vesszük, de lényeges különbség
van: itt a fermentációs táptalaj nem szója, hanem egyéb allergén-mentes
növényekből áll, amit egy neves japán tradicionális nattógyártó által
biztosított Bacillus subtilis natto-val erjesztenek. Emiatt szójamentes. Az így
keletkezett magas K2 MK-7 (~100% transz)-tartalmú, fermentált növényi masszából
vegyszermentesen, ún. szuperkritikus extrakcióval (pusztán változó nyomású
szén-dioxid gázzal) nyerik és kristályosítják ki a világ legmagasabb transz- (és
legalacsonyabb cisz-) tartalmú K2 MK-7-jét, ami emellett teljesen vegyszer- és
allergén-mentes is.
Forrásirodalomhttp://examine.com/supplements/Vitamin+K/Nutrition and Physical
Degeneration: A Comparison of Primitive and Modern Diets and Their Effects
(1939) Paul B. Hoeber, Inc; Medical Book Department of Harper &
BrothersNutrition and Disease ? the Interaction of Clinical and Experimental
Work (Edinburgh and London: Oliver and Boyd, 1934) Alkalmazás: Napi 12 csepp
fogyasztását javasoljuk közvetlen szájba cseppentve vagy az ételhez keverve.
Folyadékba ne keverje! GAL K-komplex Forte vitamin - 20 ml1 adag: 12 csepp60
adagot tartalmazMegnevezés/ 1 adag (12 csepp)K-vitamin-komplex K1-vitamin
(fillokinon) K2-vitamin MK-7 (menakinon-7)1 000 mcg (NRV* 1333%) 900 mcg (NRV*
1200%) 100 mcg (NRV* 133%)*NRV: napi beviteli referenciaérték %-a egy átlagos
felnőtt számára. Összetevők: MCT-olaj (RSPO minősítésű pálma- és kókuszolajból),
fillokinon (K1-vitamin), menakinon-7 (K2-vitamin), természetes antioxidáns:
E-vitamin (kevert-tokoferolokból). Figyelmeztetés:Warfarin vagy Kumarin
(K-vitamin antagonista) típusú véralvadásgátló szedése esetén csak orvosa
jóváhagyásával fogyassza!Felhívás: Az étrend-kiegészítők a hazánkban is
érvényben levő európai uniós szabályozás szerint olyan élelmiszerek, amelyek a
hagyományos étrend kiegészítését szolgálják, és koncentrált formában
tartalmaznak tápanyagokat vagy egyéb táplálkozási vagy élettani hatással
rendelkező anyagokat, egyenként vagy kombináltan. E termékek a hivatalos
állásfoglalásnak megfelelően nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, s
nem alkalmasak betegségek kezelésére, sem megelőzésére. A Himalaya Logistic Kft.
valamennyi kommunikációs felületén tiszteletben tartja a fentiek jogforrásául
szolgáló 37/2004. (IV. 26.) ESzCsM rendeletben írtakat, továbbá a gazdasági
versenyhivatali előírásokat. Kijelentjük, hogy a termékeink hatóanyagairól szóló
írásaink kizárólag a legfrissebb, független és mértékadó kutatások alapján,
összefüggéseik mélyreható tanulmányozása nyomán születnek, s azok eredményeinek
bemutatására szolgálnak a fogékony és érdeklődő Olvasók tájékoztatásának
törekvésével. E szövegek eladásösztönző célt nem hordoznak, a termékeink
megvásárlására nem buzdítanak. Ha Vásárlóink visszatérő rendeléseikkel
megtisztelnek bennünket, az csakis azért történjék, mert a GAL termékek jótékony
hatásait maguk tapasztalták. Ebben hiszünk, ezért dolgozunk. Az ajánlott
fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a
kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot. Gyermekek elől
elzárva tárolandó. Forrás: niyodo.hu
Adatlap
Ár: | 4.325 Ft |
A hirdető: | Kereskedőtől |
Értékesítés típusa: | Eladó |
Termék: | Egyéb (kellékek, stb.) |
Feladás dátuma: | 2024.11.20 |
Eddig megtekintették 89 alkalommal |
A hirdető adatai
Szépségápolási termékek rovaton belül a(z) "GAL K-komplex Forte vitamin - 20 ml" című hirdetést látja. (fent)