
Bea konyhája 3
Bea konyhája 3 Gáspár Bea újabb receptválogatásából egy nagycsalád mindennapjai
sejlenek fel: van benne ételleírás és sztori dőzsöléshez, vendéglátásra és
hétköznapokra, múltidéző és frissen tanult fogások, persze mindez a konyhából
szemlélve, megélve és leírva. Az első nagy fejezetben hagyományos ételek Bea
módra megcsavart receptjeit találjuk, például a lekvárral bolondított mákos
tésztát, a töltött aranygaluskát, vagy a klasszikus menzás fogások megújított
változatait, mint a rántott párizsit krémes krumplifőzelékkel, vagy a krumplis
lasagnét. A könyv második részében modern ételek receptjei sorakoznak. A mai
konyhatechnológia sztárja, a konfitálás vagy a csirketerrine mellett remekül
megférnek a háziasszonyokat segítő tippek is. Bea receptjeinek olvasása és
elkészítése mindenkit rádöbbent, hogy az olyan különleges alapanyagok is, mint a
kapribogyó, a batáta vagy a ricotta, néhány ügyes trükkel megszelídíthetők, és a
család kedvenceivé tehetők. A receptek bevezetőiben gasztrotörténeti csemegékkel
is szolgál a szerző, sőt megcsillantja humorát is, amint a hizlaló
sportszeletről vagy a repülő madártejről ír. A kötetben kezdő és haladó
konyhatündérek egyaránt találnak fakanalukra valót.
sejlenek fel: van benne ételleírás és sztori dőzsöléshez, vendéglátásra és
hétköznapokra, múltidéző és frissen tanult fogások, persze mindez a konyhából
szemlélve, megélve és leírva. Az első nagy fejezetben hagyományos ételek Bea
módra megcsavart receptjeit találjuk, például a lekvárral bolondított mákos
tésztát, a töltött aranygaluskát, vagy a klasszikus menzás fogások megújított
változatait, mint a rántott párizsit krémes krumplifőzelékkel, vagy a krumplis
lasagnét. A könyv második részében modern ételek receptjei sorakoznak. A mai
konyhatechnológia sztárja, a konfitálás vagy a csirketerrine mellett remekül
megférnek a háziasszonyokat segítő tippek is. Bea receptjeinek olvasása és
elkészítése mindenkit rádöbbent, hogy az olyan különleges alapanyagok is, mint a
kapribogyó, a batáta vagy a ricotta, néhány ügyes trükkel megszelídíthetők, és a
család kedvenceivé tehetők. A receptek bevezetőiben gasztrotörténeti csemegékkel
is szolgál a szerző, sőt megcsillantja humorát is, amint a hizlaló
sportszeletről vagy a repülő madártejről ír. A kötetben kezdő és haladó
konyhatündérek egyaránt találnak fakanalukra valót.

Adatlap
Ár: | 4.890 Ft |
Könyvkereső: | Szakács |
Feladás dátuma: | 2025.02.20 |
Eddig megtekintették 1 alkalommal |
A hirdető adatai

Könyv kereső rovaton belül a(z) "Bea konyhája 3" című hirdetést látja. (fent)