
A 100 legjobb disznótoros finomság - Bártfai; Mózes (szerk.)
Sajátos hangulata van a disznóölésnek és az azt követő disznótornak, de már az
ezekre való készülődésnek is. Nálunk -- a közép-európai éghajlatnak megfelelően
-- hagyományosan advent, a karácsonyvárás időszakában kerül sor az első
disznóvágásokra. Egyrészt, mert erre az időszakra már kellőképpen meghízott,
vágásra érett sertések röfögnek az ólakban, másrészt pedig, ekkorra már
beköszönt a tartós hideg idő, s így a hús romlása nélkül elvégezhető a néha
egész napot igénybe vevő feldolgozás.
ezekre való készülődésnek is. Nálunk -- a közép-európai éghajlatnak megfelelően
-- hagyományosan advent, a karácsonyvárás időszakában kerül sor az első
disznóvágásokra. Egyrészt, mert erre az időszakra már kellőképpen meghízott,
vágásra érett sertések röfögnek az ólakban, másrészt pedig, ekkorra már
beköszönt a tartós hideg idő, s így a hús romlása nélkül elvégezhető a néha
egész napot igénybe vevő feldolgozás.

Adatlap
Ár: | 1.490 Ft |
Könyvkereső: | Szakács |
Feladás dátuma: | 2025.02.16 |
Eddig megtekintették 1 alkalommal |
A hirdető adatai

Könyv kereső rovaton belül a(z) "A 100 legjobb disznótoros finomság - Bártfai; Mózes (szerk.)" című hirdetést látja. (fent)