
Kemény Andrásné - A cukrászati termelés alapjai - MK-5814
A Cukrászati termelés alapjai című kötet a Turizmus-vendéglátás ágazat
szakmáinak alapképzéséhez íródott azzal a céllal, hogy a szakmaválasztás előtt
álló tanulók megismerjék a cukrászok tevékenységét, a szakmai előírásokat, a
munkakörnyezetet, a berendezéseket, gépeket, eszközöket, nyersanyagokat,
valamint a cukrászati félkész és késztermékek alapműveleteit. A tankönyv az
ágazati alapoktatás szakmai követelményei és vizsgafeladatain kívül megalapozza
a szakirányú oktatás szakmai követelményeit. Célja nemcsak az ágazati
alapvizsgánál megadott konkrét vizsgatermékek előállításának megismertetése,
hanem egy változatos terméksor elkészítése, gyúrt és kevert omlós, forrázott és
felvert tészták, különböző töltelékek alkalmazásával. A termékek előállításának
elsajátítását a könyv szöveges leírásain és színes ábráin kívül QR-kód
leolvasásával megnyitható digitális melléklet és videófilmek is segítik. A
kiadvány fő témakörei: A cukrászszakma bemutatása; Elvárások, előírások a
cukrászatban; Cukrászüzem beosztása; A cukrászat berendezései, gépei, kézi
szerszámai; Cukrászati termékek nyersanyagai; Cukrászati termékkészítés
alapműveletei; Cukrászati alapozó gyakorlatok; Termék- és szakkifejezés-mutató;
QR-kód mellékletjegyzék; Szakmai kisszótár; Irodalomjegyzék A kiadvány
jóváhagyott szakképzési tankönyv, amely 2029-ig rendelkezik tankönyvi
engedéllyel (engedélyszám: VI/1708-2/2024/SZASZIF).
szakmáinak alapképzéséhez íródott azzal a céllal, hogy a szakmaválasztás előtt
álló tanulók megismerjék a cukrászok tevékenységét, a szakmai előírásokat, a
munkakörnyezetet, a berendezéseket, gépeket, eszközöket, nyersanyagokat,
valamint a cukrászati félkész és késztermékek alapműveleteit. A tankönyv az
ágazati alapoktatás szakmai követelményei és vizsgafeladatain kívül megalapozza
a szakirányú oktatás szakmai követelményeit. Célja nemcsak az ágazati
alapvizsgánál megadott konkrét vizsgatermékek előállításának megismertetése,
hanem egy változatos terméksor elkészítése, gyúrt és kevert omlós, forrázott és
felvert tészták, különböző töltelékek alkalmazásával. A termékek előállításának
elsajátítását a könyv szöveges leírásain és színes ábráin kívül QR-kód
leolvasásával megnyitható digitális melléklet és videófilmek is segítik. A
kiadvány fő témakörei: A cukrászszakma bemutatása; Elvárások, előírások a
cukrászatban; Cukrászüzem beosztása; A cukrászat berendezései, gépei, kézi
szerszámai; Cukrászati termékek nyersanyagai; Cukrászati termékkészítés
alapműveletei; Cukrászati alapozó gyakorlatok; Termék- és szakkifejezés-mutató;
QR-kód mellékletjegyzék; Szakmai kisszótár; Irodalomjegyzék A kiadvány
jóváhagyott szakképzési tankönyv, amely 2029-ig rendelkezik tankönyvi
engedéllyel (engedélyszám: VI/1708-2/2024/SZASZIF).

Adatlap
Ár: | 4.750 Ft |
Könyvkereső: | Iskolai / Tankönyvek |
Feladás dátuma: | 2025.02.20 |
Eddig megtekintették 3 alkalommal |
A hirdető adatai

Könyv kereső rovaton belül a(z) "Kemény Andrásné - A cukrászati termelés alapjai - MK-5814" című hirdetést látja. (fent)