
KÖZÉTKEZTETŐK KÉZIKÖNYVE I.
Szerzők: Dr. Tátrai-Németh Katalin, Erdélyi-Sipos Alíz, Csajbókné dr. Csobod
Éva, Gyuricza Ákos, Mák Erzsébet, Sinka Magdolna, Szűcs Zsuzsanna, Zentai Andrea
SpringMed Kiadó, 2018 A közétkeztetés fogalmán hétköznapi értelemben azt a
közösségi ellátást értjük, ahol korcsoportilag a csecsemőktől az idősekig,
illetve speciális területeken az ellátottak és az ott dolgozók részére
rendszeresen, tervezett és szervezett keretek között naponta egyszer vagy
többször étkezést biztosítunk. A közétkeztetés felelőssége fokozatosan
növekszik. Az objektív tápanyagszükséglet és a szubjektív igények összehangolása
mellett nagy szerepe van az egészségmegőrzés, betegségmegelőzés és a diétás
étkeztetés biztosításában, s a kulturált étkezési szokások kialakításában,
fenntartásában. A táplálkozástudomány fejlődése, a közétkeztetésre vonatkozó
jogszabályi szintű módosítások is szükségessé tették, hogy mindezek
figyelembevételével, a közétkeztetésben dolgozó kollégák munkájának támogatására
megszülessen egy, az adott területet átfogóan segítő, elemző könyv. A
jogszabályok betartásához, a táplálkozási ajánlások követéséhez, a közétkeztetés
színvonalas megvalósításához kívánunk segítséget nyújtani ezzel a hiányt pótló,
a szakma neves képviselőinek részvételével összeállított kézikönyvvel. A kötet
adatai: Kötés: puhatáblás Megjelenés éve: 2018 Terjedelem: 296 oldal Főbb
fejezetek: 1. A közétkeztetés szerepe és jelentősége 2. Menedzsment tevékenység
a közétkeztetésben 3. Táplálkozás- és élelmezéstudomány (OKOSTÁNYÉR®,
Áruismeret, Konyhatechnológiai műveletek, Ételismeret, Étlaptervezés, Diéták) 4.
Kiszabati útmutató 5. Élelmezésüzemeltetés, gazdálkodás 6. Élelmezésbiztonság 7.
Élelmezés minőségirányítása 8. Jogszabálygyűjtemény A kézikönyv szerzői hazai
szakemberek, szakterületük kíválóságai, akik részt vesznek az oktatói munkában,
vizsgáztatásban és segítik a közétkeztetésben szereplők munkáját.
Éva, Gyuricza Ákos, Mák Erzsébet, Sinka Magdolna, Szűcs Zsuzsanna, Zentai Andrea
SpringMed Kiadó, 2018 A közétkeztetés fogalmán hétköznapi értelemben azt a
közösségi ellátást értjük, ahol korcsoportilag a csecsemőktől az idősekig,
illetve speciális területeken az ellátottak és az ott dolgozók részére
rendszeresen, tervezett és szervezett keretek között naponta egyszer vagy
többször étkezést biztosítunk. A közétkeztetés felelőssége fokozatosan
növekszik. Az objektív tápanyagszükséglet és a szubjektív igények összehangolása
mellett nagy szerepe van az egészségmegőrzés, betegségmegelőzés és a diétás
étkeztetés biztosításában, s a kulturált étkezési szokások kialakításában,
fenntartásában. A táplálkozástudomány fejlődése, a közétkeztetésre vonatkozó
jogszabályi szintű módosítások is szükségessé tették, hogy mindezek
figyelembevételével, a közétkeztetésben dolgozó kollégák munkájának támogatására
megszülessen egy, az adott területet átfogóan segítő, elemző könyv. A
jogszabályok betartásához, a táplálkozási ajánlások követéséhez, a közétkeztetés
színvonalas megvalósításához kívánunk segítséget nyújtani ezzel a hiányt pótló,
a szakma neves képviselőinek részvételével összeállított kézikönyvvel. A kötet
adatai: Kötés: puhatáblás Megjelenés éve: 2018 Terjedelem: 296 oldal Főbb
fejezetek: 1. A közétkeztetés szerepe és jelentősége 2. Menedzsment tevékenység
a közétkeztetésben 3. Táplálkozás- és élelmezéstudomány (OKOSTÁNYÉR®,
Áruismeret, Konyhatechnológiai műveletek, Ételismeret, Étlaptervezés, Diéták) 4.
Kiszabati útmutató 5. Élelmezésüzemeltetés, gazdálkodás 6. Élelmezésbiztonság 7.
Élelmezés minőségirányítása 8. Jogszabálygyűjtemény A kézikönyv szerzői hazai
szakemberek, szakterületük kíválóságai, akik részt vesznek az oktatói munkában,
vizsgáztatásban és segítik a közétkeztetésben szereplők munkáját.

Adatlap
Ár: | 9.600 Ft |
A hirdető: | Kereskedőtől |
Értékesítés típusa: | Eladó |
Feladás dátuma: | 2025.05.01 |
Eddig megtekintették 5 alkalommal |
A hirdető adatai

Könyv kereső rovaton belül a(z) "KÖZÉTKEZTETŐK KÉZIKÖNYVE I." című hirdetést látja. (fent)