Hisztaminintolerancia
Hisztaminintolerancia A Hisztaminintolerancia - Étrend és életmód nemcsak
azoknak szól, akik már tudják, hogy érintettek a problémában, hanem mindazoknak,
akiknél valaha jelentkezett vörösbortól, csokoládétól, paradicsomtól, erjesztett
ételektől vagy akár tartósítószerektől, gyógyszerektől (szulfitoktól,
szaliciláttól, aszpirintől) orrdugulás, tüsszögés, fulladás, szapora pulzus,
csalánkiütés, bélrendszeri panaszok, vagy régóta megmagyarázhatatlan tünetektől
szenvednek, de az egészségügyi vizsgálataik rendre negatív eredménnyel zárultak.
Mivel a hisztaminintolerancia mögött általában valamilyen gyulladásos folyamat
áll, ezért a könyvben szereplő ételek nem tartalmaznak gyulladáskeltő anyagokat:
glutént, szóját, kukoricát, tejet, tejterméket, hüvelyeseket, cukrot,
édesítőszereket, sem, emellett többnyire alacsony fruktóztartalmúak. Hiszen
hosszú távon nem a hisztamintól kell megszabadulni, hanem a gyökérokok
feltárásával, gyulladáscsökkentő étrenddel és bélregeneráló terápiával a
szervezetünket kell alkalmassá tenni arra, hogy a hisztamint újra képes legyen
lebontani. A kötet részletesen ismerteti a hisztaminintolerancia kialakulásának
folyamatát, a tüneteket, a feltárásához szükséges vizsgálatokat, valamint a
gyógyuláshoz vezető út fő fizikai és lelki pilléreit, több mint 100 receptje
pedig nemcsak a konyhában válik az olvasók hasznára, de az az életmód- és
szemléletváltáshoz is segítségükre lesznek. RUBIN ESZTER író, gasztronómus az
ELTE Társadalomtudományi Karán diplomázott, majd művészeti iskolát végzett és
enteriőrtervezőként dolgozott, később cukrászképesítést szerzett. A Jaffa
Kiadónál 2019-ben jelent meg a nagy sikerű Árnyékkert című regénye, ezt követte
2020-ban a Hisztaminintolerancia szakácskönyv első és második kötete, majd a
Gyulladáscsökkentő étrend és életmód, 2022-ben pedig a Hormonegyensúly étrend és
életmód. További szépirodalmi kötetei: Barhesz (2012, Ulpius Ház), Barhesz 2.,
bővített kiadás (2016, Atheneum), Bagel (2016, Atheneum), Minek szenved, aki nem
bírja (2021, Kalligram). A Barheszből monodráma is készült, amelyet Csákányi
Eszter adott elő. Eddigi szépirodalmi és gasztronómiai munkáinak összegzéseként
2022-ben jelent meg a Mit esztek ti otthon, mannát? című nagyformátumú irodalmi
szakácskönyv. www.rubineszter.com
azoknak szól, akik már tudják, hogy érintettek a problémában, hanem mindazoknak,
akiknél valaha jelentkezett vörösbortól, csokoládétól, paradicsomtól, erjesztett
ételektől vagy akár tartósítószerektől, gyógyszerektől (szulfitoktól,
szaliciláttól, aszpirintől) orrdugulás, tüsszögés, fulladás, szapora pulzus,
csalánkiütés, bélrendszeri panaszok, vagy régóta megmagyarázhatatlan tünetektől
szenvednek, de az egészségügyi vizsgálataik rendre negatív eredménnyel zárultak.
Mivel a hisztaminintolerancia mögött általában valamilyen gyulladásos folyamat
áll, ezért a könyvben szereplő ételek nem tartalmaznak gyulladáskeltő anyagokat:
glutént, szóját, kukoricát, tejet, tejterméket, hüvelyeseket, cukrot,
édesítőszereket, sem, emellett többnyire alacsony fruktóztartalmúak. Hiszen
hosszú távon nem a hisztamintól kell megszabadulni, hanem a gyökérokok
feltárásával, gyulladáscsökkentő étrenddel és bélregeneráló terápiával a
szervezetünket kell alkalmassá tenni arra, hogy a hisztamint újra képes legyen
lebontani. A kötet részletesen ismerteti a hisztaminintolerancia kialakulásának
folyamatát, a tüneteket, a feltárásához szükséges vizsgálatokat, valamint a
gyógyuláshoz vezető út fő fizikai és lelki pilléreit, több mint 100 receptje
pedig nemcsak a konyhában válik az olvasók hasznára, de az az életmód- és
szemléletváltáshoz is segítségükre lesznek. RUBIN ESZTER író, gasztronómus az
ELTE Társadalomtudományi Karán diplomázott, majd művészeti iskolát végzett és
enteriőrtervezőként dolgozott, később cukrászképesítést szerzett. A Jaffa
Kiadónál 2019-ben jelent meg a nagy sikerű Árnyékkert című regénye, ezt követte
2020-ban a Hisztaminintolerancia szakácskönyv első és második kötete, majd a
Gyulladáscsökkentő étrend és életmód, 2022-ben pedig a Hormonegyensúly étrend és
életmód. További szépirodalmi kötetei: Barhesz (2012, Ulpius Ház), Barhesz 2.,
bővített kiadás (2016, Atheneum), Bagel (2016, Atheneum), Minek szenved, aki nem
bírja (2021, Kalligram). A Barheszből monodráma is készült, amelyet Csákányi
Eszter adott elő. Eddigi szépirodalmi és gasztronómiai munkáinak összegzéseként
2022-ben jelent meg a Mit esztek ti otthon, mannát? című nagyformátumú irodalmi
szakácskönyv. www.rubineszter.com
Adatlap
Ár: | 4.390 Ft |
Könyvkereső: | Egészség, egészségügyi |
Feladás dátuma: | 2025.01.11 |
Eddig megtekintették 4 alkalommal |
A hirdető adatai
Könyv kereső rovaton belül a(z) "Hisztaminintolerancia" című hirdetést látja. (fent)