Gyümölcsfélék a táplálkozásban
Gyümölcsfélék a táplálkozásban Jelen írás több mint hetven éve íródott, de
minden megállapítása helytálló és hasznosítható az emberek étkezésében. A
gyümölcsöknek nincsen nagy energiát képviselő értékük, tehát nem hasonlíthatók
fűtő- és tápérték szempontjából a tojáshoz, húshoz és más dús fehérje-, zsír- és
szénhidráttartalmú élelmiszerhez. A korszerű táplálkozástudomány megállapította,
hogy a gyümölcsök nemcsak a vitaminoknak és a sóknak a hordozói, de egyébként is
rendkívül fontos szerepet játszanak az emésztésben, az ásványi anyagcserében és
az egészség fenntartásában. A gyümölcs tehát nem luxuscikk, hanem valóságos és
nélkülözhetetlen élelmiszer, amely nem hiányozhat étrendünkből.
minden megállapítása helytálló és hasznosítható az emberek étkezésében. A
gyümölcsöknek nincsen nagy energiát képviselő értékük, tehát nem hasonlíthatók
fűtő- és tápérték szempontjából a tojáshoz, húshoz és más dús fehérje-, zsír- és
szénhidráttartalmú élelmiszerhez. A korszerű táplálkozástudomány megállapította,
hogy a gyümölcsök nemcsak a vitaminoknak és a sóknak a hordozói, de egyébként is
rendkívül fontos szerepet játszanak az emésztésben, az ásványi anyagcserében és
az egészség fenntartásában. A gyümölcs tehát nem luxuscikk, hanem valóságos és
nélkülözhetetlen élelmiszer, amely nem hiányozhat étrendünkből.
Adatlap
Ár: | 2.090 Ft |
Könyvkereső: | EGYÉB |
Feladás dátuma: | 2024.11.12 |
Eddig megtekintették 4 alkalommal |
A hirdető adatai
Könyv kereső rovaton belül a(z) "Gyümölcsfélék a táplálkozásban" című hirdetést látja. (fent)