Betöltés...

KRIMIK ÉS KRÉMEK

Agatha Christie és Escoffier mester randevúja Gourmandiában Szerző: Szederkényi
Olga Helikon Kiadó, 2024 Mi volt Agatha Christie kedvenc koktélja? Mit
reggelizik Miss Marple? És mi baja van Poirot-nak az ötórai teával? Szederkényi
Olga rendhagyó szakácskönyvében egyszerre van jelen francia és angol kulinária
művészete, no meg a méregkeverés tudománya: éppoly szerves része a jégből
faragott hattyúban feltálalt Peche Melba, mint a romantikus körülmények közt
odaégetett sült hering, és persze az arzénes curry. Írni, főzni és gyilkolni: e
könyv lapjain e háromszöget járjuk be Agatha Christie életén és regényein,
valamint a francia szakácskirály Auguste Escoffier receptjein keresztül. A Halál
a Níluson lapjain kiderül, hogy gyomorbajos ember nem tud gyilkolni. A Gyöngyöző
ciánból megtudjuk, hogy a brit lányokban azért nincs már elég életerő, mert
kevés spenótot esznek. A Holttest a könyvtárszobában felütésében Miss Marple
egyik ismerőse először megállapítja, hogy a konyhából sült szalonna illata
száll, és csak utána közli, hogy egy hulla fekszik a könyvtárszobában. A kötet
adatai: Kötés: keménytáblás Megjelenés éve: 2024 Terjedelem: 173 oldal

Tovább
Adatlap
Ár: 4.800 Ft
A hirdető: Kereskedőtől
Értékesítés típusa: Eladó
 
Feladás dátuma: 2024.11.18
Eddig megtekintették 1 alkalommal
A hirdető adatai
Tovább

KRIMIK ÉS KRÉMEK
Lehetőségek
Megosztók

Könyv kereső rovaton belül a(z) "KRIMIK ÉS KRÉMEK" című hirdetést látja. (fent)