Erdélyi lakoma
Erdélyi lakoma A híres New York-i Four Seasons étterem tulajdonosa, Kövi Pál
több, mint két évtizeden át gyűjtötte és tanulmányozta az erdélyi népek étkezési
szokásait. Gyűjtőútjain barátok, rokonok, irodalmi szerkesztők és erdélyi írók
kísérték. Az 1980-ban megjelent Erdélyi lakoma nem egyszerű receptgyűjtemény,
lapjain megelevenednek a szász, az örmény, a román, a zsidó és a magyar konyha
ételei, népi hagyományai, és a kortárs erdélyi írók tollán keresztül
megismerhetjük az egykor oly színes, soknemzetiségű erdélyi világot. A kötet
újrakiadásával arra vállalkozunk, hogy újjáélesszük egy letűnt kor hagyományait
és ételeit. Mindezt úgy, hogy a ránk hagyott örökséget alapjaiban megőrizve, de
a mai kor igényeihez alakítva adjuk tovább.
több, mint két évtizeden át gyűjtötte és tanulmányozta az erdélyi népek étkezési
szokásait. Gyűjtőútjain barátok, rokonok, irodalmi szerkesztők és erdélyi írók
kísérték. Az 1980-ban megjelent Erdélyi lakoma nem egyszerű receptgyűjtemény,
lapjain megelevenednek a szász, az örmény, a román, a zsidó és a magyar konyha
ételei, népi hagyományai, és a kortárs erdélyi írók tollán keresztül
megismerhetjük az egykor oly színes, soknemzetiségű erdélyi világot. A kötet
újrakiadásával arra vállalkozunk, hogy újjáélesszük egy letűnt kor hagyományait
és ételeit. Mindezt úgy, hogy a ránk hagyott örökséget alapjaiban megőrizve, de
a mai kor igényeihez alakítva adjuk tovább.
Adatlap
Ár: | 10.790 Ft |
Könyvkereső: | Szakács |
Feladás dátuma: | 2024.12.02 |
Eddig megtekintették 5 alkalommal |
A hirdető adatai
Könyv kereső rovaton belül a(z) "Erdélyi lakoma" című hirdetést látja. (fent)