A legújabb házi cukrászat kézikönyve
Rövid leírás: Házi czukrászat czimű kézi-könyvecskémnek a múlt évben megjelent
III. kiadása is teljesen elfogyott, mely jelenség eléggé bizonyítja művem
gyakorlati értékét, miért is indítatva éreztem magamat, azt a jelent IV.
kiadásban is közrebocsátani. Ez alkalommal a fösúlyt a helyes magyarságra
fektettem az előző kiadásban előforduló magyartalanságokat kiküszöbölve, arra
törekedtem, hogy a kifejezések ne csak érthetők, hanem lehetőleg magyarosak is
legyenek. De számolva a czukrászat terén folyton fokozódó igényekkel is, jelen
kiadást még Párizsi sütemények czim alatt egy egész 15 reczeptet magába foglaló
fejezettel is bővítettem úgy, hogy kézi könyvecském immár 359 különféle
reczeptet foglal magában, amelyek a legujabb sütemények, torták, élesztős
tészták, sós és édes teasütemények, a legkülönbözőbb bonbonok és czukorkák
(sokan nem tudják, hogy Hegyesi József nevéhez fűződik a szaloncukor
elkészítésének módja és így az igazi magyar hungaricummá vált: Jókai még
szalonczukkedlinek nevezte a szaloncukrot, ugyanis a cukorka neve a német
salonzuckerl szóból ered. 1891-ben megjelent A legújabb házi czukrászat
kézikönyve-ben, amelyben tizenhétféle szaloncukrot ír le a szerző, így pl.:
szalon-ananász czukorkák, szaloncréme-bonbonok, szalon-marasquin-czukorkák,
szalon-pisztácz-czukorkák.), crémek, fagylaltok és sorbettek, valamint a
legujabb parfaitek készítését röviden és nagyon érthetően tárgyalom.A mű jelen
kiadása az 1891-es megjelenés reprintje. Kiadó: Hermit Könyvkiadó Bt. Kiadás
éve: 2014 Méret: 143 x 197mm Oldalszám: 210 oldal Kötés: puha
III. kiadása is teljesen elfogyott, mely jelenség eléggé bizonyítja művem
gyakorlati értékét, miért is indítatva éreztem magamat, azt a jelent IV.
kiadásban is közrebocsátani. Ez alkalommal a fösúlyt a helyes magyarságra
fektettem az előző kiadásban előforduló magyartalanságokat kiküszöbölve, arra
törekedtem, hogy a kifejezések ne csak érthetők, hanem lehetőleg magyarosak is
legyenek. De számolva a czukrászat terén folyton fokozódó igényekkel is, jelen
kiadást még Párizsi sütemények czim alatt egy egész 15 reczeptet magába foglaló
fejezettel is bővítettem úgy, hogy kézi könyvecském immár 359 különféle
reczeptet foglal magában, amelyek a legujabb sütemények, torták, élesztős
tészták, sós és édes teasütemények, a legkülönbözőbb bonbonok és czukorkák
(sokan nem tudják, hogy Hegyesi József nevéhez fűződik a szaloncukor
elkészítésének módja és így az igazi magyar hungaricummá vált: Jókai még
szalonczukkedlinek nevezte a szaloncukrot, ugyanis a cukorka neve a német
salonzuckerl szóból ered. 1891-ben megjelent A legújabb házi czukrászat
kézikönyve-ben, amelyben tizenhétféle szaloncukrot ír le a szerző, így pl.:
szalon-ananász czukorkák, szaloncréme-bonbonok, szalon-marasquin-czukorkák,
szalon-pisztácz-czukorkák.), crémek, fagylaltok és sorbettek, valamint a
legujabb parfaitek készítését röviden és nagyon érthetően tárgyalom.A mű jelen
kiadása az 1891-es megjelenés reprintje. Kiadó: Hermit Könyvkiadó Bt. Kiadás
éve: 2014 Méret: 143 x 197mm Oldalszám: 210 oldal Kötés: puha
Adatlap
Ár: | 419 Ft |
Könyvkereső: | EGYÉB |
Feladás dátuma: | 2024.10.29 |
Eddig megtekintették 10 alkalommal |
A hirdető adatai
Könyv kereső rovaton belül a(z) "A legújabb házi cukrászat kézikönyve" című hirdetést látja. (fent)