Burgerek
Burgerek Rövid leírás: A hamburger története a messzi múltba, a tatárok
aprított húsáig vezethető vissza (lásd a mai napig népszerű tatár bifszteket),
mely orosz kereskedők révén jutott el a névadó Hamburgba. Az Újvilágba már a
kivándorló németek vitték magukkal, ahol a New York-i éttermekben hamburgi, azaz
"hamburger steak"-ként került az étlapra, és jórészt nyersen vagy alig
hőkezelten kínálták. Amerikában aztán olyan népszerű lett, hogy újra
feltalálták. A húspogácsát kisütötték és két szelet kenyér közé tették, hogy a
vásárban nézelődő emberek sétálgatás közben eszegethessék. Így született meg az
első "street food", mely meghódította a földkerekséget... Szerző: Csizmadia
András-Niksz Gyula Kiadó: Szalay Könyvkiadó Kiadás éve: 2015 Méret: 225x225mm
Oldalszám: 80 oldal Kötés: kemény
aprított húsáig vezethető vissza (lásd a mai napig népszerű tatár bifszteket),
mely orosz kereskedők révén jutott el a névadó Hamburgba. Az Újvilágba már a
kivándorló németek vitték magukkal, ahol a New York-i éttermekben hamburgi, azaz
"hamburger steak"-ként került az étlapra, és jórészt nyersen vagy alig
hőkezelten kínálták. Amerikában aztán olyan népszerű lett, hogy újra
feltalálták. A húspogácsát kisütötték és két szelet kenyér közé tették, hogy a
vásárban nézelődő emberek sétálgatás közben eszegethessék. Így született meg az
első "street food", mely meghódította a földkerekséget... Szerző: Csizmadia
András-Niksz Gyula Kiadó: Szalay Könyvkiadó Kiadás éve: 2015 Méret: 225x225mm
Oldalszám: 80 oldal Kötés: kemény
Adatlap
Ár: | 1.440 Ft |
Könyvkereső: | Szakács |
Feladás dátuma: | 2024.11.28 |
Eddig megtekintették 3 alkalommal |
A hirdető adatai
Könyv kereső rovaton belül a(z) "Burgerek" című hirdetést látja. (fent)