
Barta Miklós - Mindennapi gyümölcseink ételben és italban
A szokásos bevezetés helyett álljon itt ez a pár soros ajánlásom: a korszerű
táplálkozás egyik alapanyaga a gyümölcs. Hazánk változatos, kitűnő minőségű
gyümölcsökkel rendelkezik az év jelentős részében, ezért minden fogyasztónak
lehetősége van a számára legkedvezőbb fajtákat az étkezéséhez felhasználni.
Ezért ajánlom a kedves olvasóknak, hogy ismerkedjenek meg a gyümölcsök
történelmi múltjával, valamint a recepteken keresztül azzal, hogy mire
használhatók fel. A magyar gyümölcs világszerte híres, mert hazánk éghajlata,
éghajlati viszonyai különösen kedvezőek a kitűnő zamatú, ugyanakkor tetszetős,
vitamindús gyümölcsök termesztése. A gyümölcsök étrendi hatása igen előnyös;
könnyen emészthetők, szerves savaik elősegítik más élelmiszerek hasznosítását.
Változatos fogyasztásuk jó kiegészítő hatással van egymásra, egyeseket az
aromaanyaguk és a pektintartalmuk, másokat a B- és a C-vitamin-, valamint a
karotintartalmuk, ismét másokat a kalcium- és a foszfortartalmuk miatt sorolunk
hasznos gyümölcseink közé. Fogyasztásuk véd az elhízástól: az elhízásnak mint
állapotnak a leggyakoribb oka a túltáplálkozás. A szükségesnél több zsiradék- és
szénhidrátfogyasztás révén a szervezetben a felesleges zsírok lerakódnak, s
számos egészségügyi panasz forrásává válnak. E könyv szerzője receptjein
keresztül ajánlja a hazai és déli - egzotikus - gyümölcsöket különféle
feldolgozásban, mert szeretné a fogyasztók, a vendégek figyelmét felhívni a
gyümölcsök nagy élvezeti értékére, kedvező étrendi és üdítő hatására, valamint
vitamintartalmukra. A könyv bőven taglalja a gyümölcsfogyasztás fontosságát a
csecsemőkortól az időskorig bezárólag, ízelítőt ad a bioélelmiszerekről, mint az
új konyhai irányzat alapvető cikkeiről. Kimerítően ír az egzotikus gyümölcsök
eredetéről és a hozzájuk fűződő hagyományokról, s részletesen elemzi a hazai
gyümölcsfogyasztás egészségügyi hatásait. A szerző nagy elmélyüléssel, szakmai
tudásával alkotta meg az ételrecepteket, amelyek újszerűségükkel felkeltik a
gyümölcsök iránt azok érdeklődését is, akik ez ideig csak elvétve iktatták be
étrendjükbe. Azoknak az ínyenceknek is ajánlom e gazdagon illusztrált könyvet,
akik önmaguk is számos új recepttel rendelkeznek és azok élvezetéről maguk is
beszámolhatnának. Hasznos tanácsokat ad kitűnő fiatal kollégánk mindezeken kívül
a gyümölcsök tartósításához, sőt a háziasszonyok által eltett, és kevésbé
sikerült kompótok tartósítási hibaforrásait is megkeresi. Úgy gondolom, hogy e
kiadvánnyal a szerző számtalan új hívet szerez a hazai és a külföldi
gyümölcskedvelők egyre növekvő táborának.
táplálkozás egyik alapanyaga a gyümölcs. Hazánk változatos, kitűnő minőségű
gyümölcsökkel rendelkezik az év jelentős részében, ezért minden fogyasztónak
lehetősége van a számára legkedvezőbb fajtákat az étkezéséhez felhasználni.
Ezért ajánlom a kedves olvasóknak, hogy ismerkedjenek meg a gyümölcsök
történelmi múltjával, valamint a recepteken keresztül azzal, hogy mire
használhatók fel. A magyar gyümölcs világszerte híres, mert hazánk éghajlata,
éghajlati viszonyai különösen kedvezőek a kitűnő zamatú, ugyanakkor tetszetős,
vitamindús gyümölcsök termesztése. A gyümölcsök étrendi hatása igen előnyös;
könnyen emészthetők, szerves savaik elősegítik más élelmiszerek hasznosítását.
Változatos fogyasztásuk jó kiegészítő hatással van egymásra, egyeseket az
aromaanyaguk és a pektintartalmuk, másokat a B- és a C-vitamin-, valamint a
karotintartalmuk, ismét másokat a kalcium- és a foszfortartalmuk miatt sorolunk
hasznos gyümölcseink közé. Fogyasztásuk véd az elhízástól: az elhízásnak mint
állapotnak a leggyakoribb oka a túltáplálkozás. A szükségesnél több zsiradék- és
szénhidrátfogyasztás révén a szervezetben a felesleges zsírok lerakódnak, s
számos egészségügyi panasz forrásává válnak. E könyv szerzője receptjein
keresztül ajánlja a hazai és déli - egzotikus - gyümölcsöket különféle
feldolgozásban, mert szeretné a fogyasztók, a vendégek figyelmét felhívni a
gyümölcsök nagy élvezeti értékére, kedvező étrendi és üdítő hatására, valamint
vitamintartalmukra. A könyv bőven taglalja a gyümölcsfogyasztás fontosságát a
csecsemőkortól az időskorig bezárólag, ízelítőt ad a bioélelmiszerekről, mint az
új konyhai irányzat alapvető cikkeiről. Kimerítően ír az egzotikus gyümölcsök
eredetéről és a hozzájuk fűződő hagyományokról, s részletesen elemzi a hazai
gyümölcsfogyasztás egészségügyi hatásait. A szerző nagy elmélyüléssel, szakmai
tudásával alkotta meg az ételrecepteket, amelyek újszerűségükkel felkeltik a
gyümölcsök iránt azok érdeklődését is, akik ez ideig csak elvétve iktatták be
étrendjükbe. Azoknak az ínyenceknek is ajánlom e gazdagon illusztrált könyvet,
akik önmaguk is számos új recepttel rendelkeznek és azok élvezetéről maguk is
beszámolhatnának. Hasznos tanácsokat ad kitűnő fiatal kollégánk mindezeken kívül
a gyümölcsök tartósításához, sőt a háziasszonyok által eltett, és kevésbé
sikerült kompótok tartósítási hibaforrásait is megkeresi. Úgy gondolom, hogy e
kiadvánnyal a szerző számtalan új hívet szerez a hazai és a külföldi
gyümölcskedvelők egyre növekvő táborának.

Adatlap
Ár: | 580 Ft |
Könyvkereső: | Szakkönyv |
Feladás dátuma: | 2025.04.07 |
Eddig megtekintették 40 alkalommal |
A hirdető adatai

Könyv kereső rovaton belül a(z) "Barta Miklós - Mindennapi gyümölcseink ételben és italban" című hirdetést látja. (fent)