Betöltés...

KÖZÉTKEZTETŐK KÉZIKÖNYVE III.

A bölcsődei és óvodai étkeztetésről, nem csak közétkeztetőknek Szerzők: Henter
Izabella MSc, Ruis Zsuzsanna SpringMed Kiadó Kft., 2021 A közétkeztetők
kézikönyve könyvsorozat III. kötete, ?A bölcsődei és óvodai étkeztetésről, nem
csak közétkeztetőknek? című könyv ajánlott mindazoknak, akik munkájuk, életük
vagy tevékenységük révén kapcsolatba kerülnek a bölcsődés és az óvodás
korosztályok étkeztetésével, élelmezésével. A
dietetikus?élelmiszer-minőségbiztosítási agrármérnök szakember szerzőpáros a
kötet összeállításánál igyekezett az olvasók eltérő igényeit figyelembe véve,
életkor szerint csokorba gyűjteni a tudományos alapú információkat, valamint a
jogszabályokból, alapprogramokból, módszertani levelekből kivonatolva és
értelmezve az étkeztetésre, táplálkozásra vonatkozó részeket. A könyvben közel
300-féle 10 adagos recept található csecsemő-, bölcsődés és óvodás
kiszabatokkal, mindhárom korcsoportban elkészítési javaslattal, valamint egy
adagra vonatkoztatott energia- és tápanyagszámítással. A receptek az egészséges,
normál ütemben fejlődő gyermekek étrendjébe illeszthetők, azonban külön fejezet
foglalkozik az ételallergiák egyes típusaival, azok felismerésével és a rá
vonatkozó jogszabályokkal, és egy fejezet a gyakran hallott, elterjedt tévhitek
eloszlatásával. Némely ételféleségről fotó is található a Színes mellékletben. E
hiánypótló munka ajánlott: bölcsődék, mini bölcsődék, családi bölcsődék,
munkahelyi bölcsődék, csecsemőotthonok, állami és magánóvodák élelmezési
munkatársainak, szülőknek és nevelőknek. Szintén haszonnal forgathatják az
élelmezésügyi és dietetikai szakképzés oktatói, valamint tanulói. A gyermek nem
kicsi felnőtt. Rengetegszer elhangzik ez a mondat a dietetikusok,
gyermekorvosok, védőnők szájából. Ma már meggyőzően igazolt, hogy energia- és
tápanyagszükségletük markánsan eltér a felnőttekétől a korosztályra jellemző
testi és szellemi fejlődés megnyugtató biztosításának céljából. Ezért is jelent
kockázatot az, hogy gyermekeink táplálkozásánál sajnos ugyanazok a hibák
előjönnek, melyeket mi magunk is elkövetünk. Ezáltal pedig már a is
gyermekkorban lerakjuk az alapjait azoknak a krónikus betegségeknek, melyek
miatt a magyar lakosság rendre az európai betegségstatisztikák dobogós helyére
kerül. A közétkeztetés népegészségügyi jelentősége tagadhatatlan. Mintát mutat
az egészséges táplálkozáshoz, új alapanyagokkal ismertet meg, hozzájárul a jó
egészség és teljesítmény eléréséhez, és az étkeztetéssel keretezi a zsúfolt
óvodai-iskolai napokat. A közétkeztetésben feltálalt ételek összetételét,
változatosságát Magyarországon ma már szigorú szabályok írják elő. Ugyanakkor, a
közétkeztetés sikeressége nagyban a kivitelezésen múlik. Az ételek ötletessége,
ízletessége, tálalása, a fogásokat kínáló felnőttek, nevelők hozzáállása, az
étkezés körülményei mind-mind meghatározzák, hogy a gyermek mennyit és milyen
szívesen fogyaszt el belőle. Az étkeztetők szép feladatához ezáltal óriási
felelősség is párosul. A Közétkeztetők kézikönyvének harmadik kötete célzottan a
bölcsődei, óvodai étkeztetésben dolgozók számára nyújt egyedülálló segítséget. A
legaktuálisabb szakirodalmi háttér bemutatása, illetve a vonatkozó jogszabályok
összefoglalása mellett rengeteg gyakorlati tippet, ízletes ételek kipróbált
receptjét, nyersanyagkiszabását is tartalmazza. Szerzői gyakorlati szakemberek,
az adott terület kiválóságai. Szeretettel ajánlom a kötetet mindazoknak, akik
elkötelezettek a minőségi közétkeztetés, valamint a felnövekvő generációk jó
egészsége iránt. Szűcs Zsuzsanna, MSc elnök Magyar Dietetikusok Országos
Szövetsége A kötet adatai: Kötés: puhatáblás Megjelenés éve: 2021 Terjedelem:
424 oldal + 8 oldal színes melléklet

Tovább
Adatlap
Ár: 11.890 Ft
A hirdető: Kereskedőtől
Értékesítés típusa: Eladó
 
Feladás dátuma: 2024.08.20
Eddig megtekintették 53 alkalommal
A hirdető adatai
Tovább

KÖZÉTKEZTETŐK KÉZIKÖNYVE III.
Lehetőségek
Megosztók

Könyv kereső rovaton belül a(z) "KÖZÉTKEZTETŐK KÉZIKÖNYVE III." című hirdetést látja. (fent)