FERMENTÁLÁS
Erjesztett ételek és italok több mint 100 recepttel Szerző: Davis Holly HVG
Kiadó, 2020 Mi a közös a kedvenc kézműves sajtunkban, a ropogós kovászos
kenyérben, egy pohár otthon készült gyömbérsörben, a marinált olívabogyóban vagy
a savanyú káposztában? Mindegyik fermentálással készül. Ez a legősibb
tartósítási eljárás, amely a világ csaknem minden táján a kulináris hagyományok
szerves része. Egy olyan módszer, ami könnyen elsajátítható, mert végtelenül
egyszerű, olcsó, és nem kellenek hozzá különleges alapanyagok. Az fermentált
ételek és italok nemcsak azért nagyon egészségesek, mert hőkezelés és
adalékanyagok nélkül készülnek, hanem az erjesztés folyamán olyan anyagok
keletkeznek, amelyek egyszerre tartalmaznak a bélflóránk számára
nélkülözhetetlen pre- és probiotikumokat, felturbózzák az immunrendszert. Az
erjesztéssel készült ételek és italok tucatnyi jótékony hatásuk mellett
izgalmas, új ízekkel is gazdagítanak bennünket. Holly Davis séf több mint 40 éve
kutatja, műveli és oktatja a fermentálás tudományát. Örömét leli az ételek
elkészítésében, lelkesedése áthatja a könyv minden sorát. Egyszerű receptjeivel,
könnyen követhető útmutatásaival részévé válhatunk e módszer újjászületésének. A
szerző első, nagy sikerű könyve a fermentálás varázslatos világának
leghasznosabb, és több mint 100 receptjével egyben a legpraktikusabb útmutatója.
?Holly Davis visszanyúlva az ősi eljárásokhoz egy csodás könyvvel segít minket
abban, hogy javítsunk életminőségünkön. Jómagam nap mint nap tapasztalom a
fermentáció áldásos hatását, és rengeteg visszajelzést kapok, milyen gyógyító
hatással van a kovászos kenyér fogyasztása. Ez a könyv remek útmutató, engem is
ellenállhatatlanul arra ösztönöz, hogy ideje felfedezni a fermentáció egyéb
területeit is!? Ormós Gabriella, Jenői Pékség, KovászLabor ?A világ egyik
legjobb könyve. Ha az ember egyszer belép a fermentálás világába, az örökre
magával ragadja.? Mautner Zsófia, gasztroblogger A kötet adatai: Formátum:
188x248 mm Kötés: keménytáblás Megjelenés éve: 2020 Terjedelem: 272 oldal
Kiadó, 2020 Mi a közös a kedvenc kézműves sajtunkban, a ropogós kovászos
kenyérben, egy pohár otthon készült gyömbérsörben, a marinált olívabogyóban vagy
a savanyú káposztában? Mindegyik fermentálással készül. Ez a legősibb
tartósítási eljárás, amely a világ csaknem minden táján a kulináris hagyományok
szerves része. Egy olyan módszer, ami könnyen elsajátítható, mert végtelenül
egyszerű, olcsó, és nem kellenek hozzá különleges alapanyagok. Az fermentált
ételek és italok nemcsak azért nagyon egészségesek, mert hőkezelés és
adalékanyagok nélkül készülnek, hanem az erjesztés folyamán olyan anyagok
keletkeznek, amelyek egyszerre tartalmaznak a bélflóránk számára
nélkülözhetetlen pre- és probiotikumokat, felturbózzák az immunrendszert. Az
erjesztéssel készült ételek és italok tucatnyi jótékony hatásuk mellett
izgalmas, új ízekkel is gazdagítanak bennünket. Holly Davis séf több mint 40 éve
kutatja, műveli és oktatja a fermentálás tudományát. Örömét leli az ételek
elkészítésében, lelkesedése áthatja a könyv minden sorát. Egyszerű receptjeivel,
könnyen követhető útmutatásaival részévé válhatunk e módszer újjászületésének. A
szerző első, nagy sikerű könyve a fermentálás varázslatos világának
leghasznosabb, és több mint 100 receptjével egyben a legpraktikusabb útmutatója.
?Holly Davis visszanyúlva az ősi eljárásokhoz egy csodás könyvvel segít minket
abban, hogy javítsunk életminőségünkön. Jómagam nap mint nap tapasztalom a
fermentáció áldásos hatását, és rengeteg visszajelzést kapok, milyen gyógyító
hatással van a kovászos kenyér fogyasztása. Ez a könyv remek útmutató, engem is
ellenállhatatlanul arra ösztönöz, hogy ideje felfedezni a fermentáció egyéb
területeit is!? Ormós Gabriella, Jenői Pékség, KovászLabor ?A világ egyik
legjobb könyve. Ha az ember egyszer belép a fermentálás világába, az örökre
magával ragadja.? Mautner Zsófia, gasztroblogger A kötet adatai: Formátum:
188x248 mm Kötés: keménytáblás Megjelenés éve: 2020 Terjedelem: 272 oldal
Adatlap
Ár: | 6.000 Ft |
A hirdető: | Kereskedőtől |
Értékesítés típusa: | Eladó |
Feladás dátuma: | 2024.11.28 |
Eddig megtekintették 29 alkalommal |
A hirdető adatai
Könyv kereső rovaton belül a(z) "FERMENTÁLÁS" című hirdetést látja. (fent)