Canelé forma (szilikon)
Esetleg ismered is ezt a kívül ropogós, belül puha csodasüteményt. Varázsold a
francia konyhát az otthonodba... Édesszájú vagy és szereted meglepni
ismerőseidet az általad készített házi süteményekkel? Esetleg ismered is ezt a
kívül ropogós, belül puha csodasüteményt? Varázsold a francia konyhát az
otthonodba! Tökéletes Canelé-t tudsz készíteni ezzel a szilikon formával! Nem
hiányozhat a te konyhádból sem, ha a francia konyha és a sütemények szerelmese
vagy! Itt egy recept, amellyel rögtön ki is próbálhatod a formát: Hozzávalók:
(8-10 darab lesz belőle) 5 dl zsírdús tej 6 dkg hideg vaj 10 dkg liszt 22 dkg
cukor 4 tojássárgája 3-4 evőkanál barnarum 1 vaníliarúd csipet só a formák
kikenéséhez: 1 evőkanál lágy vaj 1 evőkanál méz Elkészítés: A vaníliarudat
hasítsuk fel és kikapart magjaival együtt tegyük a tejbe. Alacsony lángon
forrósítsuk fel, és tartsuk forrón 5-6 percig, de forralni nem kell. Vegyük le a
tűzről, a vaníliarudat dobjuk ki, és keverjük bele a hideg vajat. Hagyjuk kissé
hűlni. A lisztet szitáljuk egy tálba, keverjük össze a cukorral, a sóval, majd a
tojássárgákkal. Folyamatos keverés mellett öntsük hozzá a még meleg tejet és a
rumot. Szűrjük át egy lefedhető edénybe, és egy egész éjszakára tegyük a
hűtőszekrénybe. A formákat kenjük ki a vaj és méz keverékével, ettől még szebben
barnul a canelé külseje. A franciák eredetileg olaj és méhviasz elegyével kenték
ki, de ma már az átlagos francia receptek sem utasítanak erre, hanem egyszerűen
vajat javasolnak. A kikent formákat tegyük 15 percre a fagyasztóba. A sütőt
melegítsük elő 200 fokra. A rumos-vaníliás sodót öntsük a formákba ? fél centit
hagyjunk a peremig ?, majd süssük 65-70 percig, s még melegen borítsuk ki egy
sütőrácsra, hűlni. Égettnek fog tűnni, de ez a dolga. Még langyos állapotában,
kézzel kell enni, café au lait kíséretében. A termék tulajdonságai: Anyaga:
Szilikon Mérete:29,5x17,5x5 cm Mit rejt a termék doboza? 1 db Canelé forma
(szilikon)
francia konyhát az otthonodba... Édesszájú vagy és szereted meglepni
ismerőseidet az általad készített házi süteményekkel? Esetleg ismered is ezt a
kívül ropogós, belül puha csodasüteményt? Varázsold a francia konyhát az
otthonodba! Tökéletes Canelé-t tudsz készíteni ezzel a szilikon formával! Nem
hiányozhat a te konyhádból sem, ha a francia konyha és a sütemények szerelmese
vagy! Itt egy recept, amellyel rögtön ki is próbálhatod a formát: Hozzávalók:
(8-10 darab lesz belőle) 5 dl zsírdús tej 6 dkg hideg vaj 10 dkg liszt 22 dkg
cukor 4 tojássárgája 3-4 evőkanál barnarum 1 vaníliarúd csipet só a formák
kikenéséhez: 1 evőkanál lágy vaj 1 evőkanál méz Elkészítés: A vaníliarudat
hasítsuk fel és kikapart magjaival együtt tegyük a tejbe. Alacsony lángon
forrósítsuk fel, és tartsuk forrón 5-6 percig, de forralni nem kell. Vegyük le a
tűzről, a vaníliarudat dobjuk ki, és keverjük bele a hideg vajat. Hagyjuk kissé
hűlni. A lisztet szitáljuk egy tálba, keverjük össze a cukorral, a sóval, majd a
tojássárgákkal. Folyamatos keverés mellett öntsük hozzá a még meleg tejet és a
rumot. Szűrjük át egy lefedhető edénybe, és egy egész éjszakára tegyük a
hűtőszekrénybe. A formákat kenjük ki a vaj és méz keverékével, ettől még szebben
barnul a canelé külseje. A franciák eredetileg olaj és méhviasz elegyével kenték
ki, de ma már az átlagos francia receptek sem utasítanak erre, hanem egyszerűen
vajat javasolnak. A kikent formákat tegyük 15 percre a fagyasztóba. A sütőt
melegítsük elő 200 fokra. A rumos-vaníliás sodót öntsük a formákba ? fél centit
hagyjunk a peremig ?, majd süssük 65-70 percig, s még melegen borítsuk ki egy
sütőrácsra, hűlni. Égettnek fog tűnni, de ez a dolga. Még langyos állapotában,
kézzel kell enni, café au lait kíséretében. A termék tulajdonságai: Anyaga:
Szilikon Mérete:29,5x17,5x5 cm Mit rejt a termék doboza? 1 db Canelé forma
(szilikon)
Adatlap
Ár: | 3.390 Ft |
Termék: | Egyéb |
Feladás dátuma: | 2024.11.02 |
Eddig megtekintették 4 alkalommal |
A hirdető adatai
Konyhai felszerelések rovaton belül a(z) "Canelé forma (szilikon)" című hirdetést látja. (fent)