Betöltés...

Satake Satoru japán aprító bárd 18cm

A kínai bárd nélkülözhetetlen kelléke az ázsiai konyhának. Szinte bármilyen
vágási feladathoz használható, legyen szó zöldségek aprításáról, csirkemell
kockázásáról, hús szeletelés, fokhagyma vagy gyömbér zúzásáról. Szilárd, de
viszonylag vékony pengéje precíz vágást tesz lehetővé, a markolata
kialakításának köszönhetően kényelmes fogást biztosít. Fontos megjegyezni, hogy
a kínai bárd nem alkalmas csontok vagy fagyasztott élelmiszerek aprítására. A
chuka bocho (kínai bárd), más néven kínai vágó kés, egy sokoldalú konyhakés,
amelyet Kínában évszázadok óta használnak. A kést jellemzően vékony, szénacél
pengéje és jellegzetes, nyolcszögletű nyele jellemzi. A chuka bocho eredete nem
egyértelmű, de úgy gondolják, hogy a kés a Han-dinasztia (i. e. 206. ? i. sz.
220) idején alakult ki. Ekkoriban Kínában a vasművesség fejlődése új típusú
kések kifejlesztéséhez vezetett, köztük a chuka bocho-hoz. A kést először a
kínai parasztság körében használták, de végül népszerűvé vált az egész
országban. Majd a 20. század elején japán mesteremberek tökéletesítették. A
chuka bocho ma az egyik legnépszerűbb konyhakés Kínában. A kést mind otthoni,
mind professzionális konyhákban használják. A chuka bocho sokoldalúsága és
tartóssága miatt népszerű, és a kínai konyha elengedhetetlen eszköze.AUS-8A
(Aichi) rozsdamentes acél: egyensúly a tartósság és élesség közöttAz AUS-8A egy
japán (Aichi Steel Corporation) rozsdamentes acél, ami krómot és magas
szén-tartalmat is tartalmaz. Ezáltal egyensúlyt teremt a korrózióállóság, az
élesség és az éltartósság között. Az acél sokáig éles marad, és keménység
tekintetében a túl puha és a túl kemény között helyezkedik el: így nem
deformálódik könnyen nyomás alatt, de ugyanakkor nem is törik. Optimális esetben
viszont könnyen újraélesíthető, ami különösen hasznos lehet a kezdőknek ezen a
területen.Talán Ön is észrevett némi különbséget az AUS-8 és az AUS-8A acél
között egyes késeken. Itt az "(A)" azaz "annealed" (hőkezelt) szót rövidíti - ez
azt jelzi, hogy az AUS-8 acélt hőkezelésnek vetették alá. A hőkezelés csökkenti
az anyag ridegségét, de a szerkezetük megegyezik. Az AUS-8A Rockwell keménysége
58HRC és 59HRC között alakulhat, így szilárd keménységet biztosít.Az AUS-8(A)
acél jó választás azoknak, akik egy éles, tartós és könnyen élesíthető kést
keresnek. Ez a japán acél jó egyensúlyt teremt a különböző tulajdonságok között,
és ezért különösen ajánlott minden konyhába.Szén: 0,75% // Króm: 13-14,5% //
Molibdén: 0,1-0,3% // Vanádium: 0,1-0,26% // Nikkel: 0,49% // Mangán: 0,5%
// Szilícium: 1% // Foszfor: 0,04% // Kén: 0,03%A rozsdamentes acél konyhai
kések gondozása könnyebb, mint a szénacél társaiké, hisz kémiai összetételében a
vason és a szénen kívül más elemek (króm és vanádium) is megtalálhatók benne.
Ennek köszönhetően jobban ellenállnak a korróziónak és a kopásnak, azonban ne
feledje, hogy egyetlen kés sem 100%-ban rozsdamentes, ezért nem szabad teljesen
elhanyagolni.Használat után mossa le, majd törölje szárazra.  A rozsdamentes
acél kések késtartó blokkban való tárolása során ne felejtsük el, hogy előtte
alaposan meg kell szárítani, mivel a blokk zárt szerkezete nem biztosítja a
kések megfelelő szellőzését. A legrosszabb esetben ez rozsda megjelenéséhez
vezet a pengén. A régóta nem használt konyhai késeket olajjal is
megkenhetjük, így a kés mindig jó állapotban tartható. A kések mosogatógépben
történő mosása tilos. A mosogatógépekben használt vegyszerek elszínezhetik a
pengét, és maradandóan károsíthatják a markolatot vagy magát a pengét is. A
magas hőmérséklet a vágóél megkeményedéséhez is vezethet, ezért ne tegye más
forró tárgyra vagy tűzhelyre.

Tovább
Adatlap
Ár: 19.490 Ft
Termék: Kések, késkészlet
 
Feladás dátuma: 2024.07.05
Eddig megtekintették 0 alkalommal
A hirdető adatai
Tovább

Satake Satoru japán aprító bárd 18cm
Lehetőségek
Megosztók

Konyhai felszerelések rovaton belül a(z) "Satake Satoru japán aprító bárd 18cm" című hirdetést látja. (fent)