
Javallat vörös szőlőmag étrend-kiegészítő kapszula 60 db
JAVALLAT® Articsóka étrend-kiegészítő kapszula 60 db étrend-kiegészítő
kapszula,bevizsgált, kiváló minőségű gyógynövényből. A vörös szőlő mag hivatalos
jegyzékben szereplő egészségtámogató hatásai: 1. Támogatja az egészséges
vérkeringést a vénákban és a hajszálerekben. 2. Hozzájárul a bőr egészséges
megjelenéséhez. 3. Támogatja a szív és az érrendszer egészségét és hozzájárul az
egészséges vérnyomás fenntartásához. 4. Hozzájárul a sejtek egészséges
működéséhez és azok oxidatív stresszel szembeni védelméhez. Ezért ajánljuk: A
legtöbb vörös szőlő magot (650 mg) tartalmazó kapszula Magyarországon! A
kapszulákban lévő SonicFine® instant gyógynövénypor előnyei: 2x nagyobb
biológiai hozzáférhetőség, 8x nagyobb biológiai aktivitás, 2x jobb oldhatóság,
2x magasabb flavonoid- és polifenoltartalom, 3x erősebb antioxidáns hatás, 2x
több vízoldható rost, 100% hatóanyagtartalom. Adalékanyagmentes, a kapszulák a
gyógynövényen kívül mást nem tartalmaznak. Bevizsgált, kiváló minőségű
gyógynövényből készült. A kapszulákban lévő porból tea készíthető vagy bármilyen
folyadékban elkeverhető. A vörös szőlő mag egészségügyi hatásait alátámasztó
tudományos bizonyítékok A következő tudományos vizsgálatok bemutatásának célja,
hogy alátámasszuk a termékben lévő gyógynövény homeosztázist, vagyis a szervezet
egészséges egyensúlyi állapotának fenntartását elősegítő hatását. ? További
részletek. Mindenképpen kattintson a részletekre, mielőtt tovább olvas! 1. A
vénák és a hajszálerek keringését támogató hatása A szőlőben található
polifenolok számos előnyös élettani hatással rendelkeznek, többek között
antioxidáns és értágító hatásokkal. A szív jobb vérellátottságából és az
egészségesebb véráramlásból adódóan így csökkenthet a szívbetegségek
kialakulásának esélye. A szőlőben található katechinek gátolják az LDL
koleszterin oxidációját, míg a tanninok értágító hatásúak. Kutatások alapján a
szőlőben megtalálható egyes flavonoidok (miricetin, kempferol és kvercetin)
csökkenthetik a koszorúérbetegségek kialakulásának kockázatát (Nuttal,
Shanmuganayagam, Vitseva). Krónikus vénás elégtelenségben szenvedő embereken
vizsgálták a szőlőmagból kivont proantocianidinek és a kompressziós harisnya
hatását együttesen és külön is. A vizsgálatban 23-an vettek részt, közülük 10-en
csak kompressziós harisnyát használtak a vénás erekben áramló vér sebességének
növelésére, míg 13-an a harisnya mellett szőlőmagkivonatot is kaptak. A kutatók
azt találták, hogy a harisnyát és szőlőmagkivonatot is alkalmazó betegeknél a
véráramlási sebesség közel kétszeresével növekedett azokhoz képest, mint akiknél
csak harisnyát alkalmaztak (a növekedés 2,48 ± 5,05 cm/s volt a ?harisnya?
csoportban, míg 4,85 ± 5,57 cm/s volt a ?harisnya + szőlőmagkivonat? csoportban)
(Jung). 2. A bőr egészségét támogató hatása A vörös szőlő magjának és héjának
kivonata kísérletes körülmények között gátolta a kollagenáz és az elasztáz
enzimeket. Ez a két enzim a kötőszövet rugalmasságáért felelős anyagok
bontásával rontja a bőr rugalmasságát. Ezek az eredmények magyarázatot adhatnak
a szőlőmag és -héj bőrfeszesség fenntartásában kifejtett hatására (Wittenauer).
3. A szív és az érrendszer egészségét és a normál vérnyomást támogató hatása
A szőlőmag és -héj antioxidáns hatását embereken is kimutatták. Egy vizsgálatban
alkalmazásával növelhető volt a vér antioxidáns kapacitása és mérséklődött a
koleszterin oxidációja, ami az érelmeszesedéses folyamatok lassulását
eredményezheti (Urquiaga). Az érvédelem szempontjából nemcsak az antioxidáns
hatás, hanem a koleszterin- és a vérszírszint kedvező irányba befolyásolása is
jelentős. Egy metaanalízisben, amelyben több klinikai tanulmány eredményeit
összegezték (köztük szőlőmaggal és -héjjal végzett vizsgálatokét is),
megállapították, hogy a szőlő alapú termékek fogyasztása csökkentette az össz-
és LDL-koleszterinszintet (ez utóbbit szokták ?rossz koleszterinnek? is
nevezni), valamint a vérzsírszintet (Ghaedi). A koleszterin- és vérzsírszintre
kifejtett kedvező hatásokat egy olyan vizsgálatban is megfigyelték, amelyben a
szőlőmagot és -héjat omijabogyóval kombinálva alkalmazták túlsúlyos
résztvevőknél (Han). A szőlő magjának és héjának alkalmazásával négyhetes
kezelés után csökkenthető volt a trimetilamin-N-oxid szintje a vérben. Erről a
vegyületről úgy tartják, hogy több szív-érrendszeri betegség rizikótényezője,
így az eredmények arra utalnak, hogy a szőlőmag és -héj fogyasztásával
csökkenthető ezek kockázata (Annunziata). Egy négyhónapos, kontrollcsoportos
vizsgálatban, amelyet metabolikus szindrómában szenvedők részvételével végeztek,
a vörösszőlő magjából és -héjából készült készítménnyel kezelt csoportban a
diasztolés és szisztolés vérnyomás, valamint az éhomi vércukorszint csökkenését
figyelték meg a kontrollcsoporthoz viszonyítva (Urquiaga). 4. Az oxidatív
stresszel szembeni védelmet támogató hatása A szőlőmagban levő anyagok
antioxidáns tulajdonságait számos kutatásban igazolták. Egy 300 mg
proantocianidinnek megfelelő speciális szőlőmagkivonattal egészséges embereken
végzett kutatásban, megnövekedett antioxidáns aktivitás volt kimutatható, míg
egy másik készítmény, amely kb. 40% polifenolt tartalmaz szintén növelte az
antioxidáns aktivitást, és emellett csökkentette a fehérjék és az LDL
koleszterin oxidációját egészséges résztvevők esetében (Nuttal, Rao). Egy másik
vizsgálatban a szőlőtörkönyben (mag és héj) levő antioxidáns anyagok májvédő
hatását kísérletesen igazolták. Ezek az anyagok feltehetően csökkentik a lipidek
peroxidációját és segítenek fenntartani a máj antioxidáns enzimeinek normál
szintjét (Murthy). A májvédő hatást állatkísérletekben is igazolták, ahol
zsírmájellenes hatást is megfigyeltek (Daniel). Előzetes vizsgálatok arra
utalnak, hogy a szőlőmag proantocianidinjei nagyobb védelmet nyújthatnak a
szabad gyökök által kiváltott lipidperoxidáció és a DNS-károsodás ellen, mint az
E-vitamin, a C-vitamin kombinációja, valamint ezen vitaminok béta karotinnal
együtt alkalmazva (Bagchi). Figyelmeztetések, ellenjavallatok Fogyasztása nem
helyettesíti a változatos, kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot.
12 éves kor felett, valamint terhesség és szoptatás időszakában is fogyasztható!
C-vitaminnal együtt fogyasztva növelheti a vérnyomást. Emésztőrendszeri panaszok
megjelenése esetén csökkentse a napi adagot! A napi ajánlott fogyasztási
mennyiséget ne lépje túl! Kisgyermekek elől elzárva tartandó! Termékminőség
BEVIZSGÁLT, KIVÁLÓ MINŐSÉGŰ GYÓGYNÖVÉNYBŐL Termékünket mindig az elérhető
legjobb alapanyagból gyártjuk. A makroszkópos és mikroszkópos, valamint az
organoleptikus vizsgálatok és a szuperfinom por szemcseméret meghatározása saját
minőségi szabványaink szerint történik. A termék gyártói minőségi tanúsítványa
ide kattintva tölthető le. "ACRLAB" MINŐSÉGTANÚSÍTÓ VÉDJEGY A
laboratóriumi vizsgálatokban állandó partnerünk az ACCREDIT Laboratórium Kft,
amely az ACRLAB minőségtanúsító védjegy használatát minden esetben gyártási
tételenként engedélyezi. A termékkel kapcsolatos részletes analitikai
vizsgálatok eredményei letölthetők a laboratórium honlapjáról ide kattintva.
Gyártásunk minőségbiztosítási folyamatairól ide kattintva olvashat bővebben.
ADAGOLÁS Naponta 2x1-2 kapszula. FOGYASZTÁS Kapszulaként fogyasztva >
Bő folyadékkal lenyelve.Teaként fogyasztva > A kapszulák tartalmát 2 dl forró,
de legalább 50-60 Celsius-fokos (csapmeleg) vízzel felöntve és teaként
fogyasztva. Elkeverés után azonnal fogyasztható. Ismerje meg, hogyan és miért
érdemes teát készíteni a kapszulákból!Folyadékban elkeverve > A kapszulák
tartalmát mézbe, gyümölcslébe, turmixba, joghurtba, olajba stb. keverve.
ÖSSZETEVŐK Kapszulánként 650 mg vörös szőlő mag (Vitis viniferae semen)
Sonic?Fine® szuperfinom instant gyógynövénypor, kapszulahéj:zselatin.
kapszula,bevizsgált, kiváló minőségű gyógynövényből. A vörös szőlő mag hivatalos
jegyzékben szereplő egészségtámogató hatásai: 1. Támogatja az egészséges
vérkeringést a vénákban és a hajszálerekben. 2. Hozzájárul a bőr egészséges
megjelenéséhez. 3. Támogatja a szív és az érrendszer egészségét és hozzájárul az
egészséges vérnyomás fenntartásához. 4. Hozzájárul a sejtek egészséges
működéséhez és azok oxidatív stresszel szembeni védelméhez. Ezért ajánljuk: A
legtöbb vörös szőlő magot (650 mg) tartalmazó kapszula Magyarországon! A
kapszulákban lévő SonicFine® instant gyógynövénypor előnyei: 2x nagyobb
biológiai hozzáférhetőség, 8x nagyobb biológiai aktivitás, 2x jobb oldhatóság,
2x magasabb flavonoid- és polifenoltartalom, 3x erősebb antioxidáns hatás, 2x
több vízoldható rost, 100% hatóanyagtartalom. Adalékanyagmentes, a kapszulák a
gyógynövényen kívül mást nem tartalmaznak. Bevizsgált, kiváló minőségű
gyógynövényből készült. A kapszulákban lévő porból tea készíthető vagy bármilyen
folyadékban elkeverhető. A vörös szőlő mag egészségügyi hatásait alátámasztó
tudományos bizonyítékok A következő tudományos vizsgálatok bemutatásának célja,
hogy alátámasszuk a termékben lévő gyógynövény homeosztázist, vagyis a szervezet
egészséges egyensúlyi állapotának fenntartását elősegítő hatását. ? További
részletek. Mindenképpen kattintson a részletekre, mielőtt tovább olvas! 1. A
vénák és a hajszálerek keringését támogató hatása A szőlőben található
polifenolok számos előnyös élettani hatással rendelkeznek, többek között
antioxidáns és értágító hatásokkal. A szív jobb vérellátottságából és az
egészségesebb véráramlásból adódóan így csökkenthet a szívbetegségek
kialakulásának esélye. A szőlőben található katechinek gátolják az LDL
koleszterin oxidációját, míg a tanninok értágító hatásúak. Kutatások alapján a
szőlőben megtalálható egyes flavonoidok (miricetin, kempferol és kvercetin)
csökkenthetik a koszorúérbetegségek kialakulásának kockázatát (Nuttal,
Shanmuganayagam, Vitseva). Krónikus vénás elégtelenségben szenvedő embereken
vizsgálták a szőlőmagból kivont proantocianidinek és a kompressziós harisnya
hatását együttesen és külön is. A vizsgálatban 23-an vettek részt, közülük 10-en
csak kompressziós harisnyát használtak a vénás erekben áramló vér sebességének
növelésére, míg 13-an a harisnya mellett szőlőmagkivonatot is kaptak. A kutatók
azt találták, hogy a harisnyát és szőlőmagkivonatot is alkalmazó betegeknél a
véráramlási sebesség közel kétszeresével növekedett azokhoz képest, mint akiknél
csak harisnyát alkalmaztak (a növekedés 2,48 ± 5,05 cm/s volt a ?harisnya?
csoportban, míg 4,85 ± 5,57 cm/s volt a ?harisnya + szőlőmagkivonat? csoportban)
(Jung). 2. A bőr egészségét támogató hatása A vörös szőlő magjának és héjának
kivonata kísérletes körülmények között gátolta a kollagenáz és az elasztáz
enzimeket. Ez a két enzim a kötőszövet rugalmasságáért felelős anyagok
bontásával rontja a bőr rugalmasságát. Ezek az eredmények magyarázatot adhatnak
a szőlőmag és -héj bőrfeszesség fenntartásában kifejtett hatására (Wittenauer).
3. A szív és az érrendszer egészségét és a normál vérnyomást támogató hatása
A szőlőmag és -héj antioxidáns hatását embereken is kimutatták. Egy vizsgálatban
alkalmazásával növelhető volt a vér antioxidáns kapacitása és mérséklődött a
koleszterin oxidációja, ami az érelmeszesedéses folyamatok lassulását
eredményezheti (Urquiaga). Az érvédelem szempontjából nemcsak az antioxidáns
hatás, hanem a koleszterin- és a vérszírszint kedvező irányba befolyásolása is
jelentős. Egy metaanalízisben, amelyben több klinikai tanulmány eredményeit
összegezték (köztük szőlőmaggal és -héjjal végzett vizsgálatokét is),
megállapították, hogy a szőlő alapú termékek fogyasztása csökkentette az össz-
és LDL-koleszterinszintet (ez utóbbit szokták ?rossz koleszterinnek? is
nevezni), valamint a vérzsírszintet (Ghaedi). A koleszterin- és vérzsírszintre
kifejtett kedvező hatásokat egy olyan vizsgálatban is megfigyelték, amelyben a
szőlőmagot és -héjat omijabogyóval kombinálva alkalmazták túlsúlyos
résztvevőknél (Han). A szőlő magjának és héjának alkalmazásával négyhetes
kezelés után csökkenthető volt a trimetilamin-N-oxid szintje a vérben. Erről a
vegyületről úgy tartják, hogy több szív-érrendszeri betegség rizikótényezője,
így az eredmények arra utalnak, hogy a szőlőmag és -héj fogyasztásával
csökkenthető ezek kockázata (Annunziata). Egy négyhónapos, kontrollcsoportos
vizsgálatban, amelyet metabolikus szindrómában szenvedők részvételével végeztek,
a vörösszőlő magjából és -héjából készült készítménnyel kezelt csoportban a
diasztolés és szisztolés vérnyomás, valamint az éhomi vércukorszint csökkenését
figyelték meg a kontrollcsoporthoz viszonyítva (Urquiaga). 4. Az oxidatív
stresszel szembeni védelmet támogató hatása A szőlőmagban levő anyagok
antioxidáns tulajdonságait számos kutatásban igazolták. Egy 300 mg
proantocianidinnek megfelelő speciális szőlőmagkivonattal egészséges embereken
végzett kutatásban, megnövekedett antioxidáns aktivitás volt kimutatható, míg
egy másik készítmény, amely kb. 40% polifenolt tartalmaz szintén növelte az
antioxidáns aktivitást, és emellett csökkentette a fehérjék és az LDL
koleszterin oxidációját egészséges résztvevők esetében (Nuttal, Rao). Egy másik
vizsgálatban a szőlőtörkönyben (mag és héj) levő antioxidáns anyagok májvédő
hatását kísérletesen igazolták. Ezek az anyagok feltehetően csökkentik a lipidek
peroxidációját és segítenek fenntartani a máj antioxidáns enzimeinek normál
szintjét (Murthy). A májvédő hatást állatkísérletekben is igazolták, ahol
zsírmájellenes hatást is megfigyeltek (Daniel). Előzetes vizsgálatok arra
utalnak, hogy a szőlőmag proantocianidinjei nagyobb védelmet nyújthatnak a
szabad gyökök által kiváltott lipidperoxidáció és a DNS-károsodás ellen, mint az
E-vitamin, a C-vitamin kombinációja, valamint ezen vitaminok béta karotinnal
együtt alkalmazva (Bagchi). Figyelmeztetések, ellenjavallatok Fogyasztása nem
helyettesíti a változatos, kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot.
12 éves kor felett, valamint terhesség és szoptatás időszakában is fogyasztható!
C-vitaminnal együtt fogyasztva növelheti a vérnyomást. Emésztőrendszeri panaszok
megjelenése esetén csökkentse a napi adagot! A napi ajánlott fogyasztási
mennyiséget ne lépje túl! Kisgyermekek elől elzárva tartandó! Termékminőség
BEVIZSGÁLT, KIVÁLÓ MINŐSÉGŰ GYÓGYNÖVÉNYBŐL Termékünket mindig az elérhető
legjobb alapanyagból gyártjuk. A makroszkópos és mikroszkópos, valamint az
organoleptikus vizsgálatok és a szuperfinom por szemcseméret meghatározása saját
minőségi szabványaink szerint történik. A termék gyártói minőségi tanúsítványa
ide kattintva tölthető le. "ACRLAB" MINŐSÉGTANÚSÍTÓ VÉDJEGY A
laboratóriumi vizsgálatokban állandó partnerünk az ACCREDIT Laboratórium Kft,
amely az ACRLAB minőségtanúsító védjegy használatát minden esetben gyártási
tételenként engedélyezi. A termékkel kapcsolatos részletes analitikai
vizsgálatok eredményei letölthetők a laboratórium honlapjáról ide kattintva.
Gyártásunk minőségbiztosítási folyamatairól ide kattintva olvashat bővebben.
ADAGOLÁS Naponta 2x1-2 kapszula. FOGYASZTÁS Kapszulaként fogyasztva >
Bő folyadékkal lenyelve.Teaként fogyasztva > A kapszulák tartalmát 2 dl forró,
de legalább 50-60 Celsius-fokos (csapmeleg) vízzel felöntve és teaként
fogyasztva. Elkeverés után azonnal fogyasztható. Ismerje meg, hogyan és miért
érdemes teát készíteni a kapszulákból!Folyadékban elkeverve > A kapszulák
tartalmát mézbe, gyümölcslébe, turmixba, joghurtba, olajba stb. keverve.
ÖSSZETEVŐK Kapszulánként 650 mg vörös szőlő mag (Vitis viniferae semen)
Sonic?Fine® szuperfinom instant gyógynövénypor, kapszulahéj:zselatin.

Adatlap
Ár: | 2.142 Ft |
Termékek: | Vitaminok - Testépítő szerek |
Feladás dátuma: | 2025.03.08 |
Eddig megtekintették 4 alkalommal |
A hirdető adatai

Kondi felszerelések rovaton belül a(z) "Javallat vörös szőlőmag étrend-kiegészítő kapszula 60 db" című hirdetést látja. (fent)