Betöltés...

GAL Marhakollagén peptidek ARGENTIN 300g

A GAL Marhakollagén peptideket immár az eddigieket is felülmúló tulajdonságok,
tökéletes oldhatóság, semleges íz és zamat jellemzik. A 3000 Dalton alatti
peptidméret kimagasló bioaktivitást, a szervezetünkben gyors és maradéktalan
hasznosulást biztosít. Az egészségünk szerteágazó támogatása mellett az új
alapanyaggal készülő termékünk napi fogyasztása a lehető legkényelmesebb, a
semleges, finoman szemcsés por mindenféle italba vagy akár ételekbe is
csomósodás nélkül, könnyedén keverhető. Az I-es típusú kollagénektől elvárt
hatás eléréséhez továbbra is napi 10 gramm szedését javasoljuk. A kollagén egy
óriásfehérje, ami nagy mennyiségben található meg bőrünkben, csontunkban és
porcainkban. Az állati bőr, csont és porc elfogyasztásával (pl csontleves,
kocsonya, stb) hozzá is juthatunk sok kollagénhez, azonban ez nagyon nehezen
emészthető. A kollagén az emésztés során kisebb alkotóira, peptidekre, majd egy
része utána aminosavakra bomlik, így jut a véráramba, hogy aztán a bőrben és
ízületekben kifejthesse hatását. Termékünkben a kollagén már eleve peptidek
formájában van jelen, azaz elő van emésztve, hidrolizálva van. Így a
felszívódása már jó és az emésztésünket sem terheli. Ez az emésztést már alig
igénylő kollagén peptid (hidrolizált marhakollagén) segíti a bőr fiatalos
rugalmasságának megőrzését és az ízületek megfelelő működésétét, hajlékonyságát.
A bőrre és ízületekre kifejtett hatás csak kollagén peptidek fogyasztásával
kapcsolatosan igazolt, nem előemésztett (táplálkozásból fogyasztott) kollagén
esetében nem. (Fontos megjegyezni azonban a gyomor- és bélnyálkahártyára a
táplálékból származó, nem előemésztett kollagén a jó hatású egyes szakemberek
szerint). E kollagénünk jótékony hatásai, fogyasztásának élettani előnyei nem
különböznek a sertéskollagénünkéitől. Adagolás: Napi 10g (1 púpozott evőkanál)
fogyasztása javasolt napi 1 vagy 2 alkalommal. Íze nincsen, de enyhe szaga miatt
érdemes narancslébe, kakaóba vagy pl. tejszínes-vaníliás italba keveri, melyek
remekül elfedik azt. Van-e különbség a marha és sertéskollagén peptidek között?
A kétféle marhakollagénünk jótékony hatásai, fogyasztásuk élettani előnyei nem
különböznek a sertéskollagénétől, ezért az alábbi leírás sem hordoz
különbségeket. Mire jók a kollagén peptidek? Az emlősök szervezetét felépítő
fehérjék legnagyobb részét kollagén típusú fehérjék adják, hiszen a bőr, a
csont, az ízületek, az erek, a kötőszövetek és a különböző szervek jelentős
részét is ezek alkotják. A modern étrendünk csak kevés kollagén típusú fehérjét
tartalmaz, és azok is nehezen emészthető, nagy méretű molekulákból állnak. A
kollagén peptidek ezzel szemben könnyen emészthető formában tartalmazzák a
kollagén típusú fehérjéket, és hatékonyságukat számos tudományos vizsgálat is
igazolta. A kollagén peptidek kiegészítésének pozitív hatásai A bőrre és a hajra
gyakorolt hatások: Csökkenti a nagyobb ráncok mélységét és megállítja az újabbak
kialakulását. Emellett a kisebb ráncokat is segít eltüntetni. Fokozza a bőr
hidratáltságát és feszességét. Növeli a bőr kollagén- és elasztintartalmát.
Növeli a bőrben mért hemoglobinszintet, ezzel javítja a véráramlást. Csökkenti
az arcbőr zsírosságát, így az akné előfordulását, súlyosságát. Hozzájárul a
vastagabb, sűrűbb hajhoz és a gyorsabb hajnövekedéshez. Csökkenti a szeborreát
(a hajzsírosodást és a korpásodást). Csökkenti a diffúz és a férfias típusú
hajhullást (férfiak és nők esetében is). Egyéb pozitív hatásai: A glicintartalma
miatt javítja az alvás minőségét Csökkenti az ízületi fájdalmakat Fokozza a
perifériális keringést Javítja a tanulási képességet, valamint az emlékező- és
felidézőképességet Segít csökkenteni az étvágyat az emésztőrendszer által
termelt hormonok kiegyensúlyozása által Fokozza a nagyagyban az új idegsejtek
termelődését, de erről egyelőre csak egérkísérletet végeztek Miből épülnek fel a
kollagén típusú fehérjék? A kollagén típusú fehérjéknek ez idáig 28 fajtáját
azonosították, azonban a szervezetet alkotó kollagének 90%-át egyetlen típus
adja, az I-es típusú kollagénfehérje. A kollagénfehérjék a többi fehérjétől
főleg nagyságukban és aminosav-összetételükben különböznek. Ezek szervezetünk
legnagyobb méretű fehérjéi. Aminosav-összetételük abban különbözik, hogy
glicintartalmuk nagyon magas (~35%), sokkal alacsonyabb az ún. elágazó láncú
aminosav-tartalmuk (BCAA: leucin, izoleucin, valin), nem tartalmaznak
triptofánt, és a cisztein- és metionin-tartalmuk is jóval alacsonyabb. Ezeknek a
jelentőségét pedig rövidesen kifejtjük. A modern étrendünk nem tartalmaz
elegendő kollagén típusú fehérjét A modern nyugati táplálkozásból szinte
teljesen hiányoznak a kollagénfehérjék, hiszen fehérjeforrásaink nagyrészt
színhúsokból származnak, és nem a kollagéntartalmú állati részekből, mint
amilyenek a csontok vagy a bőr. Manapság egyre ritkábban eszünk kocsonyát,
csontlevest, körömpörköltet és hasonlókat, ami a kollagénbevitelünk
szempontjából nagy probléma. Mivel az állati szervezet fehérjetartalmának
jelentős része kollagénfehérje, és az őseink fehérjebevitelének szinte teljes
egésze állati eredetű volt, ezért logikus, hogy a fehérjebevitelük jelentős
része kollagén típusú fehérjéből állt. A kalóriacsökkentés és a fehérjebevitel
korlátozásának hatása az élethosszra Az már bizonyított, hogy állatok esetében a
csökkentett kalóriabevitellel (CR = Calorie Restriction) jelentős
élethossz-növekedést és csökkent betegségkockázatot lehet elérni. Az eddig
végzett kísérletek során a vizsgált állatok kevesebb ételt kaptak, és megnézték,
hogy a kontroll csoporthoz képest mennyivel éltek tovább, valamint azt, hogy
mennyivel kevesebb betegség fordult elő közöttük. Az embereknél elég problémás
ilyen kísérletet végezni, ezért esetükben csak a különböző mutatókat tudják
figyelemmel követni, amelyekből különféle következtetéseket tudnak levonni. A
csökkentett kalóriabevitel élethosszra és egészségre gyakorolt pozitív hatását a
kutatók jelentős mértékben tulajdonítják az ennek következtében csökkenő IGF-1-
és a növekvő IGFBP-3-szintnek. Utóbbi az IGF-1-et megkötő, és annak káros
hatásait semlegesítő fehérje. Embereken végzett, kalóriamegvonással járó
vizsgálatokból 2008-ig csupán rövidtávú kísérleteket rendeztek, amelyek
mindössze néhány hétig vagy hónapig tartottak. Ezekben rendre megállapították,
hogy embereknél is csökken az IGF-1-szint, tehát a csökkentett kalóriabevitel
hatásosnak bizonyul. 2008-ban azonban megszületett az első olyan vizsgálat
eredménye, ahol hosszútávon követték a kalóriamegvonás hatásait. Itt azt vették
észre, hogy a módszer emberek esetében csak 3 hónapig eredményez csökkent IGF-1/
IGFBP-3-arányt, ami után az ismét növekedni kezd. Ugyanakkor a magas kalória-,
szénhidrát-, és alacsony fehérjebevitellel rendelkező vegán csoport
IGF-1/IGFBP-3-aránya hosszútávon is alacsony maradt. A kalóriacsökkentésben
résztvevő csoport néhány tagját megkérték, hogy miután az IGF-1/IGFBP-3-arányuk
visszaállt az eredeti, magas értékre, úgy folytassák a diétájukat, amivel a
fehérjebevitelüket a vegán csoporthoz hasonló, alacsony szinten tartották. Ennek
hatására a fenti arány újra lecsökkent a kedvező szintre. A kutatók
megállapították, hogy ? az állatokkal ellentétben ? a csökkentett kalóriabevitel
csak akkor növeli a várható élethosszt, ha a fehérjebevitel is korlátozva van
(~0,8 g/testsúly kg), nem csak a kalória. A színhúsok és az MTOR veszélyei Egy
2012-es vizsgálatban arra jöttek rá, hogy az ún. mTORC fehérje-komplexet erősen,
direkt módon aktiválják az ún. BCAA aminosavak, főleg a leucin. Ezek az
aminosavak nagyobb mennyiségben csak a tejfehérjékben és a húsokban találhatóak
meg. Az mTORC fokozott aktivitása azért akkora probléma, mert mind az IGF-1,
mind az inzulin ezen keresztül fejti ki a negatív hatásai nagyrészét. Az mTORC
aktivitását fokozza az IGF-1 és az inzulin is, éppen ezért nem jó, ha ezeknek a
szintje magas. A fokozott mTORC-aktivitás csökkenti az élethosszt, és fokozza a
civilizációs betegségek kockázatát. Ma már fejlesztenek is az mTORC-aktivitás
gátlásának elvén alapuló rák- és szívrohamellenes gyógyszereket. A kutatók
megállapítása, hogy a legtöbbek számára egy húsokat nélkülöző, zöldségeken és
komplex szénhidrátokon alapuló paleolitszerű diéta lenne a legmegfelelőbb
étrend. A magasabb kollagénbevitellel elérhetőek a kalóriacsökkentés előnyei
Ezek a kutatások is alátámasztják a kollagénfehérjék jelentőségét, mivel azok
alig tartalmaznak problémás aminosavakat (BCAA-k, triptofán, metionin), míg a
húsok és a tejfehérjék bővelkednek bennük. A ma élő vadászó-gyűjtögető népek
jóval több fehérjét fogyasztanak a 2008-as kutatásban ajánlott 0,8 g/testsúly
kg-nál, ráadásul ilyen alacsony fehérjebevitel amúgy sem egészséges hosszútávon;
az izmok sorvadásához, az immunrendszer gyengüléséhez, és közvetve akár a
csontsűrűség csökkenéséhez is vezethet. A kollagénfehérjék viszont csökkentik az
mTORC aktivitását, és segítik csökkenteni a triptofán- és metionin-szintet is,
mindezek pedig jobb egészséghez és hosszabb élethez vezethetnek. Sőt, egy
2014-es kutatás arra enged következtetni, hogy még az IGF-1-szint is
csökkenthető a segítségükkel, ami szintén növeli az élethosszt. Összességében
kijelenthető, hogy nyugodtan ehetünk sok fehérjét, de vigyázzunk, hogy a
bevitelünknek körülbelül a fele színhúsból, míg a maradék része kollagén típusú
fehérjéket tartalmazó állati részekből, vagy kollagén kiegészítőkből származzon.
A kollagén peptidek eltérnek az étkezési zselatintól Azért célszerű közvetlen
kollagén-kiegészítést választanunk, mert a normál étkezési zselatint (mint
amilyen a kocsonya) óriásméretű fehérjék alkotják, amelyek alig emészthetőek.
Így az étellel elfogyasztott kollagénfehérjék nincsenek jelentős hatással az
ízületeinkre, a bőrünkre, a hajunkra, vagy az ereinkre ? kivéve, ha az
emésztésünk nagyon jó és sok körömpörköltet, csontlevest és egyéb kollagénben
gazdag ételt fogyasztunk. Ezzel szemben a kollagén peptideknek közel 100%-a a
véráramba kerül, így képes kifejteni a hatását mindenhol, ráadásul sokkal
alacsonyabb bevitel mellett. A kutatásokban kizárólag előemésztett (hidrolizált)
zselatint/kollagént használtak, többnyire italba keverhető por formájában,
amelyek kollagén peptideket, és nem egész fehérjéket tartalmaztak. A kollagén
peptideket a kollagén pozitív hatásaiért érdemes fogyasztani, míg az
étkezésünkben lévő kollagénfehérjéket azért, mert a többi fehérjével ellentétben
nem rendelkezik káros hatásokkal. Források: Sylvie Ricard-Blum: The Collagen
Family. Cold Spring Harb Perspect Biol. 2011 Jan; 3(1): a004978. Szpak, Paul
(2011). Fish bone chemistry and ultrastructure: implications for taphonomy and
stable isotope analysis. Journal of Archaeological Science 38 (12): 3358?3372.
Fontana et al. (Long-term effects of calorie or protein restriction on serum
IGF-1 and IGFBP-3 concentration in humans. Aging Cell. 2008 Oct; 7(5):
681?687.4. Bodo Melnik: Dietary intervention in acne - Attenuation of increased
mTORC1 signaling promoted by Western diet. Dermatoendocrinol. 2012 Jan 1; 4(1):
20?32. Trepanowski et al.: Impact of caloric and dietary restriction regimens on
markers of health and longevity in humans and animals: a summary of available
findings. Nutrition Journal 2011, 10:107 Y. Ewald et al., ?Dauer-independent
insln/IGF-1-signalling implicates collagen remodelling in longevity,? Nature,
doi:10.1038/nature14021, 2014. Proksch et al.: Oral intake of specific bioactive
collagen peptides reduces skin wrinkles and increases dermal matrix synthesis.
Skin Pharmacol Physiol. 2014;27(3):113-9. Schwartz et al.: Ingestion of BioCell
Collagen(®), a novel hydrolyzed chicken sternal cartilage extract; enhanced
blood microcirculation and reduced facial aging signs . Clin Interv Aging.
(2012) Kantor, I et al. 2002. Results of a Study Evaluating the Use of a Dietary
Supplement Formula in the Management of Age-Related Skin Changes in Women with
Moderate to Severe Wrinkling of the Periorbital Area. Journal of the American
Nutraceutical Asscociation. Vol 5, No.2 DERMSCAN study, 2008, Lyon France.
Cutaneous properties of hydrolyzed collagen Ito et al.: Sebum secretion-blocking
composition, and food or beverage containing same. US 8,969,523 B2 (2015 március
3.)
,RandazzoS.D.,BrunoC(1982)effectofgelatincysteineonhairafterathreemonthstreatment?,
J.Soc.Cosmet.Chemists33,95.
D.,MorgantiP,(1982)titled:Theinfluenceofgelatincysteinesupplementationontheaminoacidscompositionofhumanhair,acceptedforpresentationonXVIintern.CongressofDermatology
May23-28Tokyo. Morganti P., Bruno C. Colelli G (1983) Geltina-cistina.
Cheratogenesies trutturapilifcra Boil, Soc, It. Biol.Sper 59:20. P. DE Padova,
A. TOSTI, titled: ?Gelatin -Cyctine in Seborrheic Alopecia?, department of
dermatology university of Bologna ?Italy, February 15, 1985. J Appl. Cosmetol
1968;4;55-60 (April/June 1986). Morganti P., G. Fabrizl. B james, C. Bruno,
titled: ?Effect of gelatin-cystine and serenoa repens extract on free radicals
level and hair growth?, Presented at Singapore clinical dermatology 2000
?Singapore 18-20 June, 1998 Pam Z., Wikonkal N., Pam N., -15th Annual Meeting of
the European Hair Research Society (EHRS) , Jerusalem, Israel, July 6-9, 2011.
Benito-Ruiz et al.: A randomized controlled trial on the efficacy and safety of
a food ingredient, collagen hydrolysate, for improving joint comfort.
International Journal of Food Sciences and Nutrition, 2009, Vol. 60, No. s2 :
Pages 99-113 Schauss et al.: Effect of the novel low molecular weight hydrolyzed
chicken sternal cartilage extract, BioCell Collagen, on improving
osteoarthritis-related symptoms: a randomized, double-blind, placebo-controlled
trial.Agric Food 21. Chem. 2012 Apr 25;60(16):4096-101. Jing et al. 2014.23.
Bannai M, Kawai N. New therapeutic strategy for amino acid medicine: glycine
improves the quality of sleep. J Pharmacol Sci. 2012;118(2):145-8. File et al.:
Beneficial effects of glycine (bioglycin) on memory and attention in young and
middle-aged adults. J Clin Psychopharmacol. 1999 Dec;19(6):506-12. Kakoi C. et
al.: Collagen peptides enhance hippocampal neurogenesis and reduce anxiety
related behavior in mice . Biomed Res. (2012). Rubio et al.: Oral ingestion of a
hydrolyzed gelatin meal in subjects with normal weight and in obese patients:
Postprandial effect on circulating gut peptides, glucose and insulin. Eat Weight
Disord. 2008 Mar;13(1):48-53. THE SPECIFIC DYNAMIC ACTION OF GELATIN
HYDROLYSATES by DAVID RAPPORT, From the Department of Physiology, Western
Reserve University Medical School, Cleveland. Received for publication, October
8, 1926. Published the American Society 28. of Biological Chemists, Inc., Vol
71. p. 75-86 in English. Samraj et al.: A red meat-derived glycan promotes
inflammation and cancer progression. PNAS January 13, 2015. 112 (2) 542-547
https://doi.org/10.1073/pnas.1417508112 Samraj et al.: Involvement of a
Non-Human 2. Sialic Acid in Human Cancer. Front Oncol. 2014; 4: 33.
10.3389/fonc.2014.00033 Eleftheriou et al.: Prevalence of anti-Neu5Gc antibodies
in patients with hypothyroidism. Biomed Res Int. 2014;2014:963230. doi:
10.1155/2014/963230. Epub 2014 Jun 9.
https://perfecthealthdiet.com/2015/01/neu5gc-red-meat-human-disease-part/
https://perfecthealthdiet.com/2015/02/neu5gc-autoimmunity-hashimotos-hypothyroidism/


Tovább
Adatlap
Ár: 4.990 Ft
A hirdető: Kereskedőtől
Értékesítés típusa: Eladó
Állapota: Új
Termékek: Vitaminok - Testépítő szerek
 
Feladás dátuma: 2025.03.08
Eddig megtekintették 2 alkalommal
A hirdető adatai
Tovább

GAL Marhakollagén peptidek ARGENTIN 300g
Lehetőségek
Megosztók

Kondi felszerelések rovaton belül a(z) "GAL Marhakollagén peptidek ARGENTIN 300g" című hirdetést látja. (fent)