MannaVita Mega Krill 90 kapszula
Krill olajat és Halolajat is tartalmaz, így komplexebb hatást fejt ki, mintha
csak krill olajat vagy halolajat szednénk külön. Mivel hazánkban alapvetően
kevés hal ételt fogyasztunk, nagyon alacsony az Omega-3 bevitelünk. A krill olaj
fogyasztásával csökkentheti ezt a hiányosságot a táplálkozásában. A Mannavita
MegaKrill olajat alapvetően folyamatosan lehet szedni, nem kell megszakítani a
fogyasztását: a krill olaj segítségével egyszerűen pótolhatja a szükséges
Omega-3-at. Kiszerelés: 90 kapszula A Mannavita MegaKrill krill 500mg-os
kapszulákat tartalmaz, így könnyen le lehet őket nyelni. Napi javasolt adagja
1500 mg, azaz 3 darab 500mg-os kapszula. MegaKrill 1500mg krill olaj
étrend-kiegészítő Krill olaj készítményünk fenntartható halászatból származik.
Ez azt jelenti, hogy a MegaKrill olajat szigorúan ellenőrzött halászatokban
halászott halakból nyerik ki, melyek nem károsítják és nem borítják fel a
tengeri ökoszisztémát. A Mannavita krill olaj készítmények az Euphausia superba
fajból készülnek. [01.] Tárolás: 25 °C fok alatt, száraz hűvös helyen. Normál
fogyasztás esetén, 1 darab termék = 1 havi adag. Fogyasztás módja: Vízzel,
étkezés után. Ne fogyassza üres gyomorra, ne rágja szét, egyben nyelje le. A
napi ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl. Hatóanyagok 3 kapszulában:
Omega-3 zsírsav: 450mg ebből: EPA: 270 mg DHA: 180 mg Tengeri foszfolipid: 300
mg Asztaxanthin: 600 µg Összetevők: omega-3 halolaj, Krill olaj (rákok közé
tartozó Euphausia Superba krillből származó lipid extraktum), szarvasmarha
zselatin (kapszulahéj). A krill olajból az Omega-3 hatékonyan szívódik fel,
mivel már eleve foszfolipid formában tartalmazza az Omega-3 zsírsavat, így
májunknak nem kell átalakítania, zsíroldékonyságának köszönhetően pedig a
bélfalon keresztül könnyen felszívódik és közvetlenül bejut a sejtmembránokba. A
krill tartalmaz egy egyedi és erőteljes antioxidánst is, az asztaxantint, mely
csökkenti a testünkben, a szabadgyökök okozta sejtkárosodások mértékét. A
kapszula apró, könnyű lenyelni, nincsen halszagú utóíze, nem kezd el avasodni,
és nem okoz refluxot. OÉTI notifikációs szám: 26095/2021 Figyelmeztetések: Az
étrend-kiegészítő nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
Gyermekek elől elzárva tartandó. Terhesség, szoptatás és gyógyszeres kezelés
alatt, konzultáljon kezelőorvosával. Amennyiben allergiás a tengeri
készítményekre, vagy bármely másik összetevőre, ne fogyassza. Tudnivalók a krill
olajról és az Omega-3-ról A krill olajban található asztaxantin az egyik
legerősebb antioxidáns vegyület, mely sokkal hatékonyabb, mint például az
E-vitamin, a likopin vagy a lutein. Kutatások szerint a krill olaj 48-szor
erősebb antioxidáns a halolajnál! [02.] Az asztaxantin áthatol a vér-agy gáton,
és függőlegesen beépíti magát a neuronális plazmamembránba. Itt aztán magához
vonzza, majd kisöpri az oldatban lévő szabad elektronokat, amivel távol tartja
őket a membránban található foszfolipidektől. Az asztaxantin megvédi a krill
olajban lévő Omega-3 zsírsavakat, így megelőzi bomlásukat. Emiatt nincsen a kill
olajnak halas utóíze, és böfögés sem jelentkezik utána. Az asztaxantin miatt
jóval tovább eláll a krill olaj, és a benne lévő tápanyagok is hatékonyak
maradnak. Az agysejtek membránjai folyamatos aktivitást fejtenek ki, és megállás
nélkül támadják őket a szabadgyökök. Így az asztaxantin megőrzi az idegsejtek
megfelelő állapotát, és segít az éles elme fenntartásában is. Az asztaxantin
ezen felül véd a káros napsugaraktól, csökkenti a gyulladásokat, köztük az
ízületi gyulladásokat, merevséget és fájdalmakat is, de gátolja a szürkehályog
kialakulását is. A krill olaj tartalmaz még A-, E-és D-vitamint, flavonoidokat,
karotinoidokat is, valamint kantaxantint is, mely szintén erő santioxidáns
hatással bír. [03.] Az Omega-3 zsírsavak meggátolják a vérlemezkék
összetapadását, így nem sűrűsödik be a vér, ezáltal csökkenhet a magas vérnyomás
és a trombózis kockázata is. A krill olaj Omega-3 zsírsavjai stabilizálják az
ateroszklerotikus plakkokat,ezzel megelőzhetik az
érelmeszesedést,valamintgyulladáscsökkentőés trombocita aggregáció gátló
hatással rendelkeznek. Ezáltal csökkentik ahirtelen szívhalálkockázatát.
Emellett nagymértékben javítják a zsíranyagcserét, mellyel védi az erek és a
szív egészségét is. Továbbá az Omega-3 zsírsavak jelentős gyulladásgátló és
allergiaellenes hatással is rendelkeznek. [04.] A krill olaj jóval magasabb
koncentrációban tartalmazza ezeket a zsírsavakat, mint a halolaj, s emellett a
krill olajban lévő Omega-3 zsírsavak már zsírmolekulához kötődnek, azaz
foszfolipid formájúak, éppúgy, mint a testünkben található foszfolipidek, így a
krill zsírsavjait nem kell átalakítania szervezetünknek. A foszfolipid formájú
Omega-3 zsírsavak zsíroldékonyságuk miatt könnyen felszívódnak a bélfalon
keresztül, és közvetlenül bekerülnek a sejtmembránokba. Ezért kiemelkedően
hatékony a krill olaj a koleszterin-és trigliceridszint csökkentésében. A krill
olajban található még DHA és EPA is. A DHA csökkenti a magas vérnyomást, a
keringési betegségek és a szívinfarktus kockázatát, de a vércukorszintre is
jótékonyan hat. Az EPA csökkenti a tromboxán túltermelődését, szabályozza a
szintjét, így gátolja a vérrögképződést. Az EPA és a DHA mellett a krill olajban
van egy komplex foszfolipid profil, köztük a foszfatidilkolin, amiben sok kolin
található, mely hatékony stresszcsökkentő vegyület. A foszfolipidek alapvető
részei a sejtműködésnek, mivel a sejtfelszíni membránok és a sejtekben található
membránok szerkezeti alkotóelemei. A foszfolipidek kulcsfontosságúak az
idegrendszer működésében és a májfunkciókban is. A foszfatidilkolinok
nélkülözhetetlenek a glükózfelvételhez, a glikogén szintézishez és a magas
koleszterinszint csökkentéséhez is. [05.] A foszfatidilkolin állítja elő az
acetilkolin nevű neurotranszmittert, mely fontos a memória, a koncentráció, az
emlékezet és a figyelem fenntartása szempontjából. A krill olaj ezekre mind
jótékony hatással rendelkezik, kutatások igazolják, hogy javítja a rövidtávú
memóriát és emeli a hangulatot is. A krill olaj csökkenti a vérben a
trigliceridszintet, a rossz koleszterin szintjét, ami által tisztán tartja az
artériákat, gátolja a lerakódások kialakulását, kedvezően hat a vérnyomásra és a
szív egészségére is. Tanulmányokban kimutatták, hogy a krill olaj támogatja
szívünk, agyunk és szemeink egészségét is, enyhíti a PMS testi és lelki
tüneteit, növeli az energiaszintet és a mentális frissességet, és csökkenti a
gyulladásokat, főként az ízületeknél. A krill olaj csökkenti a ventrikuláris
fibrilláció veszélyét, vagyis segít a szívritmuszavar és az abból adódó
halálozások megelőzésében. [06.] A vérnyomást az endothel funkcióra kifejtett
hatása miatt enyhén csökkenti, és növeli a vérnyomáscsökkentő gyógyszerek
hatékonyságát. A krill olaj elősegíti a természetes nitrogén termelődését,
amivel támogatja a szívben található erek elzáródásának megakadályozását. A
sarki krillből (Euphausia Superba) kivonat foszfolipidben gazdag olaj, mint új
élelmiszer-összetevő.
https://ec.europa.eu/food/sites/food/files/safety/docs/novel-food_authorisation_2015_auth-letter_krill-oil_hu.pdf
Kapcsolódó kutatások: [01.] Antarctic Krill (Euphausia superba) Oil: A
Comprehensive Review of Chemical Composition, Extraction Technologies, Health
Benefits, and Current Applications - https://doi.org/10.1111/1541-4337.12427
[02.] Astaxanthin as a Medical Food - DOI: 10.31989/ffhd.v3i7.49 [03.] Krill
Products: An Overview of Animal Studies - doi: 10.3390/nu7053300 [04.] Effects
of krill oil and lean and fatty fish on cardiovascular risk markers: a
randomised controlled trial - doi: 10.1017/jns.2017.64 [05.] Plasma Kinetics of
Choline and Choline Metabolites After A Single Dose of SuperbaBoostTM Krill Oil
or Choline Bitartrate in Healthy Volunteers - doi: 10.3390/nu11102548 [06.]
Metabolic Effects of Krill Oil are Essentially Similar to Those of Fish Oil but
at Lower Dose of EPA and DHA, in Healthy Volunteers - DOI:
10.1007/s11745-010-3490-4
csak krill olajat vagy halolajat szednénk külön. Mivel hazánkban alapvetően
kevés hal ételt fogyasztunk, nagyon alacsony az Omega-3 bevitelünk. A krill olaj
fogyasztásával csökkentheti ezt a hiányosságot a táplálkozásában. A Mannavita
MegaKrill olajat alapvetően folyamatosan lehet szedni, nem kell megszakítani a
fogyasztását: a krill olaj segítségével egyszerűen pótolhatja a szükséges
Omega-3-at. Kiszerelés: 90 kapszula A Mannavita MegaKrill krill 500mg-os
kapszulákat tartalmaz, így könnyen le lehet őket nyelni. Napi javasolt adagja
1500 mg, azaz 3 darab 500mg-os kapszula. MegaKrill 1500mg krill olaj
étrend-kiegészítő Krill olaj készítményünk fenntartható halászatból származik.
Ez azt jelenti, hogy a MegaKrill olajat szigorúan ellenőrzött halászatokban
halászott halakból nyerik ki, melyek nem károsítják és nem borítják fel a
tengeri ökoszisztémát. A Mannavita krill olaj készítmények az Euphausia superba
fajból készülnek. [01.] Tárolás: 25 °C fok alatt, száraz hűvös helyen. Normál
fogyasztás esetén, 1 darab termék = 1 havi adag. Fogyasztás módja: Vízzel,
étkezés után. Ne fogyassza üres gyomorra, ne rágja szét, egyben nyelje le. A
napi ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl. Hatóanyagok 3 kapszulában:
Omega-3 zsírsav: 450mg ebből: EPA: 270 mg DHA: 180 mg Tengeri foszfolipid: 300
mg Asztaxanthin: 600 µg Összetevők: omega-3 halolaj, Krill olaj (rákok közé
tartozó Euphausia Superba krillből származó lipid extraktum), szarvasmarha
zselatin (kapszulahéj). A krill olajból az Omega-3 hatékonyan szívódik fel,
mivel már eleve foszfolipid formában tartalmazza az Omega-3 zsírsavat, így
májunknak nem kell átalakítania, zsíroldékonyságának köszönhetően pedig a
bélfalon keresztül könnyen felszívódik és közvetlenül bejut a sejtmembránokba. A
krill tartalmaz egy egyedi és erőteljes antioxidánst is, az asztaxantint, mely
csökkenti a testünkben, a szabadgyökök okozta sejtkárosodások mértékét. A
kapszula apró, könnyű lenyelni, nincsen halszagú utóíze, nem kezd el avasodni,
és nem okoz refluxot. OÉTI notifikációs szám: 26095/2021 Figyelmeztetések: Az
étrend-kiegészítő nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
Gyermekek elől elzárva tartandó. Terhesség, szoptatás és gyógyszeres kezelés
alatt, konzultáljon kezelőorvosával. Amennyiben allergiás a tengeri
készítményekre, vagy bármely másik összetevőre, ne fogyassza. Tudnivalók a krill
olajról és az Omega-3-ról A krill olajban található asztaxantin az egyik
legerősebb antioxidáns vegyület, mely sokkal hatékonyabb, mint például az
E-vitamin, a likopin vagy a lutein. Kutatások szerint a krill olaj 48-szor
erősebb antioxidáns a halolajnál! [02.] Az asztaxantin áthatol a vér-agy gáton,
és függőlegesen beépíti magát a neuronális plazmamembránba. Itt aztán magához
vonzza, majd kisöpri az oldatban lévő szabad elektronokat, amivel távol tartja
őket a membránban található foszfolipidektől. Az asztaxantin megvédi a krill
olajban lévő Omega-3 zsírsavakat, így megelőzi bomlásukat. Emiatt nincsen a kill
olajnak halas utóíze, és böfögés sem jelentkezik utána. Az asztaxantin miatt
jóval tovább eláll a krill olaj, és a benne lévő tápanyagok is hatékonyak
maradnak. Az agysejtek membránjai folyamatos aktivitást fejtenek ki, és megállás
nélkül támadják őket a szabadgyökök. Így az asztaxantin megőrzi az idegsejtek
megfelelő állapotát, és segít az éles elme fenntartásában is. Az asztaxantin
ezen felül véd a káros napsugaraktól, csökkenti a gyulladásokat, köztük az
ízületi gyulladásokat, merevséget és fájdalmakat is, de gátolja a szürkehályog
kialakulását is. A krill olaj tartalmaz még A-, E-és D-vitamint, flavonoidokat,
karotinoidokat is, valamint kantaxantint is, mely szintén erő santioxidáns
hatással bír. [03.] Az Omega-3 zsírsavak meggátolják a vérlemezkék
összetapadását, így nem sűrűsödik be a vér, ezáltal csökkenhet a magas vérnyomás
és a trombózis kockázata is. A krill olaj Omega-3 zsírsavjai stabilizálják az
ateroszklerotikus plakkokat,ezzel megelőzhetik az
érelmeszesedést,valamintgyulladáscsökkentőés trombocita aggregáció gátló
hatással rendelkeznek. Ezáltal csökkentik ahirtelen szívhalálkockázatát.
Emellett nagymértékben javítják a zsíranyagcserét, mellyel védi az erek és a
szív egészségét is. Továbbá az Omega-3 zsírsavak jelentős gyulladásgátló és
allergiaellenes hatással is rendelkeznek. [04.] A krill olaj jóval magasabb
koncentrációban tartalmazza ezeket a zsírsavakat, mint a halolaj, s emellett a
krill olajban lévő Omega-3 zsírsavak már zsírmolekulához kötődnek, azaz
foszfolipid formájúak, éppúgy, mint a testünkben található foszfolipidek, így a
krill zsírsavjait nem kell átalakítania szervezetünknek. A foszfolipid formájú
Omega-3 zsírsavak zsíroldékonyságuk miatt könnyen felszívódnak a bélfalon
keresztül, és közvetlenül bekerülnek a sejtmembránokba. Ezért kiemelkedően
hatékony a krill olaj a koleszterin-és trigliceridszint csökkentésében. A krill
olajban található még DHA és EPA is. A DHA csökkenti a magas vérnyomást, a
keringési betegségek és a szívinfarktus kockázatát, de a vércukorszintre is
jótékonyan hat. Az EPA csökkenti a tromboxán túltermelődését, szabályozza a
szintjét, így gátolja a vérrögképződést. Az EPA és a DHA mellett a krill olajban
van egy komplex foszfolipid profil, köztük a foszfatidilkolin, amiben sok kolin
található, mely hatékony stresszcsökkentő vegyület. A foszfolipidek alapvető
részei a sejtműködésnek, mivel a sejtfelszíni membránok és a sejtekben található
membránok szerkezeti alkotóelemei. A foszfolipidek kulcsfontosságúak az
idegrendszer működésében és a májfunkciókban is. A foszfatidilkolinok
nélkülözhetetlenek a glükózfelvételhez, a glikogén szintézishez és a magas
koleszterinszint csökkentéséhez is. [05.] A foszfatidilkolin állítja elő az
acetilkolin nevű neurotranszmittert, mely fontos a memória, a koncentráció, az
emlékezet és a figyelem fenntartása szempontjából. A krill olaj ezekre mind
jótékony hatással rendelkezik, kutatások igazolják, hogy javítja a rövidtávú
memóriát és emeli a hangulatot is. A krill olaj csökkenti a vérben a
trigliceridszintet, a rossz koleszterin szintjét, ami által tisztán tartja az
artériákat, gátolja a lerakódások kialakulását, kedvezően hat a vérnyomásra és a
szív egészségére is. Tanulmányokban kimutatták, hogy a krill olaj támogatja
szívünk, agyunk és szemeink egészségét is, enyhíti a PMS testi és lelki
tüneteit, növeli az energiaszintet és a mentális frissességet, és csökkenti a
gyulladásokat, főként az ízületeknél. A krill olaj csökkenti a ventrikuláris
fibrilláció veszélyét, vagyis segít a szívritmuszavar és az abból adódó
halálozások megelőzésében. [06.] A vérnyomást az endothel funkcióra kifejtett
hatása miatt enyhén csökkenti, és növeli a vérnyomáscsökkentő gyógyszerek
hatékonyságát. A krill olaj elősegíti a természetes nitrogén termelődését,
amivel támogatja a szívben található erek elzáródásának megakadályozását. A
sarki krillből (Euphausia Superba) kivonat foszfolipidben gazdag olaj, mint új
élelmiszer-összetevő.
https://ec.europa.eu/food/sites/food/files/safety/docs/novel-food_authorisation_2015_auth-letter_krill-oil_hu.pdf
Kapcsolódó kutatások: [01.] Antarctic Krill (Euphausia superba) Oil: A
Comprehensive Review of Chemical Composition, Extraction Technologies, Health
Benefits, and Current Applications - https://doi.org/10.1111/1541-4337.12427
[02.] Astaxanthin as a Medical Food - DOI: 10.31989/ffhd.v3i7.49 [03.] Krill
Products: An Overview of Animal Studies - doi: 10.3390/nu7053300 [04.] Effects
of krill oil and lean and fatty fish on cardiovascular risk markers: a
randomised controlled trial - doi: 10.1017/jns.2017.64 [05.] Plasma Kinetics of
Choline and Choline Metabolites After A Single Dose of SuperbaBoostTM Krill Oil
or Choline Bitartrate in Healthy Volunteers - doi: 10.3390/nu11102548 [06.]
Metabolic Effects of Krill Oil are Essentially Similar to Those of Fish Oil but
at Lower Dose of EPA and DHA, in Healthy Volunteers - DOI:
10.1007/s11745-010-3490-4
Adatlap
Ár: | 9.371 Ft |
A hirdető: | Kereskedőtől |
Értékesítés típusa: | Eladó |
Állapota: | Új |
Termékek: | Vitaminok - Testépítő szerek |
Feladás dátuma: | 2024.10.28 |
Eddig megtekintették 2 alkalommal |
A hirdető adatai
Kondi felszerelések rovaton belül a(z) "MannaVita Mega Krill 90 kapszula" című hirdetést látja. (fent)