Vitaking A-10000 NE 250 gélkapszula
Az A-vitamin alapvető tápanyag, amelyet vagy az állati eredetű ételekkel veszünk
magunkhoz, vagy a növényekben található karotinokból, melyeket képes a
szervezetünk A-vitaminná alakítani. Ez az A-vitamin csukamáj olajjal készült.
A-vitamin hozzájárul a bőr normál állapotának fenntartásához, a normál látás
fenntartásához, és az immunrendszer normál működéséhez. A normál látáshoz Az
A-vitamint más néven retinolként is emlegetik. Ez a termék 10000NE A-vitamint
tartalmaz. Gyakran halljuk hámvédő vitaminként is. Előanyagaiból ? az
úgynevezett provitaminokból ? a szervezetben is képződhet. A leginkább elterjedt
előanyagok a különböző karotinoid vegyületek, melyek közül is a legaktívabb a
ß-karotin, amely sárgarépában, sárgabarackban található. Ezek a vegyületek a
bélrendszerben szükség esetén, változó hatásfokkal ugyan, de képesek A-vitaminná
alakulni. Ez a vitamin (retinol formában) a sajtokban, a vajban húsokban,
halakban található meg kisebb menyiségben. Nagyobb mennyiségben a tojásban
körülbelül 350-600 ?g A vitamin van (100g-ban), a májak, májkészítmények
(100g-onként) nagyjából 1500-1600 µg A vitamint tartalmaznak. Tehát az A-vitamin
egy alapvető tápanyag, amit az állati eredetű ételekkel veszünk magunkhoz, a
karotinoidok pedig a gyümölcsökben és zöldségekben találhatók meg. A
karotinoidok közül sok közeli rokonságban van az A-vitaminnal. Az A-vitamin:
Részt vesz a megfelelő vasanyagcserében. Hozzájárul a nyálkahártyák normál
állapotának fenntartásához. Hozzájárul a bőr normál állapotának fenntartásához
Hozzájárul a normál látás fenntartásához. Hozzájárul az immunrendszer normál
működéséhez. Szerepet játszik a sejtek differenciáló?dásában (elkülönülésében).
Az A-vitamin szükségletét mikrogrammban (µg) mérik. Más jelölést is szoktak
alkalmazni, ez a NE (Nemzetközi Egység), vagy angolul IU (International Unit). 1
NE A-vitamin egyenlő 1 µg retinollal, 6 µg ß-karotinnal, vagy 12 µg egyéb
karotinnal. A táplálékkal bevitt A-vitamin 70-90%-a, a karotinok 20-50%-a
hasznosul. Az egészséges felszívódáshoz természetesen szükséges zsiradék
jelenléte, és kutatások szerint az E-vitamin is kedvezően befolyásolja a
táplálékkal felvett A-vitamin hasznosulását.
magunkhoz, vagy a növényekben található karotinokból, melyeket képes a
szervezetünk A-vitaminná alakítani. Ez az A-vitamin csukamáj olajjal készült.
A-vitamin hozzájárul a bőr normál állapotának fenntartásához, a normál látás
fenntartásához, és az immunrendszer normál működéséhez. A normál látáshoz Az
A-vitamint más néven retinolként is emlegetik. Ez a termék 10000NE A-vitamint
tartalmaz. Gyakran halljuk hámvédő vitaminként is. Előanyagaiból ? az
úgynevezett provitaminokból ? a szervezetben is képződhet. A leginkább elterjedt
előanyagok a különböző karotinoid vegyületek, melyek közül is a legaktívabb a
ß-karotin, amely sárgarépában, sárgabarackban található. Ezek a vegyületek a
bélrendszerben szükség esetén, változó hatásfokkal ugyan, de képesek A-vitaminná
alakulni. Ez a vitamin (retinol formában) a sajtokban, a vajban húsokban,
halakban található meg kisebb menyiségben. Nagyobb mennyiségben a tojásban
körülbelül 350-600 ?g A vitamin van (100g-ban), a májak, májkészítmények
(100g-onként) nagyjából 1500-1600 µg A vitamint tartalmaznak. Tehát az A-vitamin
egy alapvető tápanyag, amit az állati eredetű ételekkel veszünk magunkhoz, a
karotinoidok pedig a gyümölcsökben és zöldségekben találhatók meg. A
karotinoidok közül sok közeli rokonságban van az A-vitaminnal. Az A-vitamin:
Részt vesz a megfelelő vasanyagcserében. Hozzájárul a nyálkahártyák normál
állapotának fenntartásához. Hozzájárul a bőr normál állapotának fenntartásához
Hozzájárul a normál látás fenntartásához. Hozzájárul az immunrendszer normál
működéséhez. Szerepet játszik a sejtek differenciáló?dásában (elkülönülésében).
Az A-vitamin szükségletét mikrogrammban (µg) mérik. Más jelölést is szoktak
alkalmazni, ez a NE (Nemzetközi Egység), vagy angolul IU (International Unit). 1
NE A-vitamin egyenlő 1 µg retinollal, 6 µg ß-karotinnal, vagy 12 µg egyéb
karotinnal. A táplálékkal bevitt A-vitamin 70-90%-a, a karotinok 20-50%-a
hasznosul. Az egészséges felszívódáshoz természetesen szükséges zsiradék
jelenléte, és kutatások szerint az E-vitamin is kedvezően befolyásolja a
táplálékkal felvett A-vitamin hasznosulását.
Adatlap
Ár: | 3.388 Ft |
A hirdető: | Kereskedőtől |
Értékesítés típusa: | Eladó |
Állapota: | Új |
Termékek: | Vitaminok - Testépítő szerek |
Feladás dátuma: | 2024.12.01 |
Eddig megtekintették 10 alkalommal |
A hirdető adatai
Kondi felszerelések rovaton belül a(z) "Vitaking A-10000 NE 250 gélkapszula" című hirdetést látja. (fent)