GAL E-vitamin cseppek
Az E-vitamincsalád mind a 4 tagját tartalmazó, szójamentes, növényi kivonatot
oldottunk alacsony ?6-tartalmú napraforgóolajban. Így természetes
E-vitamin-komplexhez juthat kapszulák nélkül. E-vitaminként az alfa-tokoferolt
használják széles körben, azonban a természetben ez így önmagában nemigen
található, mindig vannak mellette béta-, gamma- és delta-tokoferolok is, amelyek
jelentőségével egyre több kutatás foglalkozik. Termékünk az E-vitamint a 4 féle
tokoferol komplex keverékeként tartalmazza, úgy, ahogy azok a természetben is
előfordulnak, együtt. Hordozóanyagként csupán ún. magas olajsavas
napraforgóolajat alkalmazunk, amelyet egy olyan (nem génkezelt) napraforgómag
fajtából préselnek, ami omega-6 zsírsavakból nem 20-30%-ot tartalmaz, mint a
hagyományos, hanem mindössze 1-2%-ot. Ettől nem csupán stabilabb lesz, de
szervezetünk omega-6 / omega-3 arányán sem ront. A felhasznált tokoferolok
napraforgómagból, és nem szójából vannak kivonva. Adagolás: Napi 28 csepp,
lehetőleg étkezéskor. E-vitaminként sokáig minden gyártó csak alfa-tokoferolt
használt és ez sajnos még ma is nagyon gyakran így van. Hogy ez miért akkora
probléma? Az E-vitaminnak sok formája (izomerje) ismert, alfa-, béta-, gamma- és
delta-tokoferolok és tokotrienolok. Illetve újabban a kivi héjában is
azonosítottak egy újabb tokoferolt. Régi, elavult mérések, és azok helytelen
értelmezése miatt az alfa-tokoferolt tartották a legerősebbnek ezek közül, így
E-vitaminnak csak ezt lehet jelölni termékeken (illetve ez egy kicsit
bonyolultabb, de lényegét tekintve így van). Emiatt a legtöbb gyártó
E-vitaminként csak alfa-tokoferolt használ, az éri meg mind az ára, mind pedig a
rossz szabályozás miatt. Azonban a természetben alfa-tokoferol önmagában sosem
fordul elő, mindig csak egyéb tokoferolokkal együtt. Ebből már sejteni is
lehetett, hogy E-vitamint (alfa-tokoferolt) a többi tokoferol nélkül szedni
veszélyes, ?természetellenes?. Már 1994-ben is kijött egy tanulmány, mely
szerint az E-vitamin és egyéb antioxidánsok pótlása fokozza a rák és egyéb
betegségek kockázatát dohányosok körében. Majd 2000-ben is az ún. SELECT kutatás
eredményeit is publikálták, ahol az derült ki, hogy az E-vitamin (alfa-tokoferol
egyéb tokoferolok nélkül) jelentősen fokozza a prosztatarák kockázatát. Azonban
azt is megállapították, hogy ha egyéb-tokoferolokat (főleg gammát-) is
fogyasztottak az alfa- (E-vitamin) mellé, akkor az jelentősen (ötödére!)
csökkentette a prosztatarák kockázatot. E két kutatás eredményét úgy
kommunikálta a közegészségügy és a média, hogy a gyógyszeriparnak kedvezzen,
azaz, hogy nem szabad vitaminokat, antioxidánsokat, étrend-kiegészítőket szedni,
mert ártanak. A valóság azonban egészen más! Ezekben a kutatásokban a különböző
vitaminok és antioxidánsok nem természetes formáit és nem természetes arányait
használták. E-vitamin esetében csak alfa-tokoferolt izoláltan adtak ott, ahol
károsnak találták, annak is a szintetikus dl-alfa-tokoferol formáját, és nem a
természetes d-alfa-tokoferol formáját. Valószínű, ha a természetes d- formáját
adták volna is ugyan ez az eredmény született volna, hiszen a problémát az
okozza, hogy ha alfa-tokoferolt szedünk a többi tokoferol nélkül, akkor a
szöveteinkben megváltozik a tokoferolok aránya: megnő az alfa a többihez (főleg
a gammához) képest. Újabban pedig kiderült, hogy pl. a gamma-tokoferol erősebb
antioxidáns hatású és több pozitív hatással is rendelkezik, mint az alfa (pl
COX-2 gátlás révén gyulladáscsökkentő hatású is, míg az alfa nem). Azaz
végeredményben kiszorította az E-vitamin pótlás a még jobb hatású
gamma-tokoferolt a vizsgálatban résztvevő alanyok szervezetéből és ez okozta a
káros hatást. Fontos tehát, hogy csak olyan E-vitamin készítményt válasszunk,
ami kevert-tokoferolok / vegyes-tokoferolok formájában tartalmazza a benne lévő
E-vitamint, és ne alfa-tokoferol formájában. Vigyázat! Sok készítményen
szerepel, hogy ?természetes E-vitamin?. Ezek semmivel sem jobbak, ha csak
alfa-tokoferolt tartalmaznak. Ez összesen annyit jelent, hogy nem a szintetikus
dl-alfa-tokoferolt, hanem a természetes d-alfa-tokoferolt tartalmazzák, amitől
azonban még éppen olyan károsak, hiszen bármilyen alfa-tokoferol szedése a többi
tokoferol nélkül kiszorítja a szervezetünkből az alfánál hasznosabb formákat.
E-komplex termékünkben az E-vitamin természetes tokoferolok keverékének
formájában található meg, melyek NON-GMO növényi kivonatokból származnak. Sem
szója-allergént, sem más allergizáló anyagot nem tartalmaznak. A
vegyes-tokoferolok keverékét pedig ún. magas olajsavas napraforgóolajban
oldottuk, mely egy olyan speciális NON-GMO napraforgómagból van hidegen
sajtolva, melynek omega-6 tartalma rendkívül alacsony (1-2% a szokásos kb.
25%-kal szemben), így nem csak a tokoferolok arányát segít helyretenni, de az
omega-3/omega-6 arányunknak sem árt. A kevert tokoferolok legfontosabb hatásai a
teljesség igénye nélkül, az eddigi kutatások tükrében: Érrendszerre gyakorolt
pozitív hatásai: Javítja az endothel funkciót: Az étkezés után megemelkedett
vércukor erekre kifejtett káros hatásait csökkenti már 5 nap használat után.
Csökkenti az érelmeszesedés kockázatát. A nitrogén-oxid fokozása révén javítja a
véráramlást. Egyéb pozitív hatásai: Javítja a máj funkcióit, májcirrózis és
egyéb májproblémák esetén jó hatású. Fokozza az immunitást, elsősorban az
idősebb korosztály körében. Gyulladáscsökkentő hatás. Mérsékli a légúti
allergiákat. Erős antioxidáns. Védi a DNS-t a sugárzásokkal szemben, beleértve a
röntgensugárzást is. Csökkenti az Alzheimer-kór tüneteit és kialakulásának
kockázatát. Csökkenti a felső-légúti fertőzések előfordulását. Felhívás: Az
étrend-kiegészítők a hazánkban is érvényben levő európai uniós szabályozás
szerint olyan élelmiszerek, amelyek a hagyományos étrend kiegészítését
szolgálják, és koncentrált formában tartalmaznak tápanyagokat vagy egyéb
táplálkozási vagy élettani hatással rendelkező anyagokat, egyenként vagy
kombináltan. E termékek a hivatalos állásfoglalásnak megfelelően nem
gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, s nem alkalmasak betegségek
kezelésére, sem megelőzésére. A GAL Vital SynergyTech Kft. valamennyi
kommunikációs felületén tiszteletben tartja a fentiek jogforrásául szolgáló
37/2004. (IV. 26.) ESzCsM rendeletben írtakat, továbbá a gazdasági
versenyhivatali előírásokat. Kijelentjük, hogy a termékeink hatóanyagairól szóló
írásaink kizárólag a legfrissebb, független és mértékadó kutatások alapján,
összefüggéseik mélyreható tanulmányozása nyomán születnek, s azok eredményeinek
bemutatására szolgálnak a fogékony és érdeklődő Olvasók tájékoztatásának
törekvésével. E szövegek eladásösztönző célt nem hordoznak, a termékeink
megvásárlására nem buzdítanak. Ha Vásárlóink visszatérő rendeléseikkel
megtisztelnek bennünket, az csakis azért történjék, mert a GAL termékek jótékony
hatásait maguk tapasztalták. Ebben hiszünk, ezért dolgozunk. További
kulcsszavak: e vitamin, gal e vitamin
oldottunk alacsony ?6-tartalmú napraforgóolajban. Így természetes
E-vitamin-komplexhez juthat kapszulák nélkül. E-vitaminként az alfa-tokoferolt
használják széles körben, azonban a természetben ez így önmagában nemigen
található, mindig vannak mellette béta-, gamma- és delta-tokoferolok is, amelyek
jelentőségével egyre több kutatás foglalkozik. Termékünk az E-vitamint a 4 féle
tokoferol komplex keverékeként tartalmazza, úgy, ahogy azok a természetben is
előfordulnak, együtt. Hordozóanyagként csupán ún. magas olajsavas
napraforgóolajat alkalmazunk, amelyet egy olyan (nem génkezelt) napraforgómag
fajtából préselnek, ami omega-6 zsírsavakból nem 20-30%-ot tartalmaz, mint a
hagyományos, hanem mindössze 1-2%-ot. Ettől nem csupán stabilabb lesz, de
szervezetünk omega-6 / omega-3 arányán sem ront. A felhasznált tokoferolok
napraforgómagból, és nem szójából vannak kivonva. Adagolás: Napi 28 csepp,
lehetőleg étkezéskor. E-vitaminként sokáig minden gyártó csak alfa-tokoferolt
használt és ez sajnos még ma is nagyon gyakran így van. Hogy ez miért akkora
probléma? Az E-vitaminnak sok formája (izomerje) ismert, alfa-, béta-, gamma- és
delta-tokoferolok és tokotrienolok. Illetve újabban a kivi héjában is
azonosítottak egy újabb tokoferolt. Régi, elavult mérések, és azok helytelen
értelmezése miatt az alfa-tokoferolt tartották a legerősebbnek ezek közül, így
E-vitaminnak csak ezt lehet jelölni termékeken (illetve ez egy kicsit
bonyolultabb, de lényegét tekintve így van). Emiatt a legtöbb gyártó
E-vitaminként csak alfa-tokoferolt használ, az éri meg mind az ára, mind pedig a
rossz szabályozás miatt. Azonban a természetben alfa-tokoferol önmagában sosem
fordul elő, mindig csak egyéb tokoferolokkal együtt. Ebből már sejteni is
lehetett, hogy E-vitamint (alfa-tokoferolt) a többi tokoferol nélkül szedni
veszélyes, ?természetellenes?. Már 1994-ben is kijött egy tanulmány, mely
szerint az E-vitamin és egyéb antioxidánsok pótlása fokozza a rák és egyéb
betegségek kockázatát dohányosok körében. Majd 2000-ben is az ún. SELECT kutatás
eredményeit is publikálták, ahol az derült ki, hogy az E-vitamin (alfa-tokoferol
egyéb tokoferolok nélkül) jelentősen fokozza a prosztatarák kockázatát. Azonban
azt is megállapították, hogy ha egyéb-tokoferolokat (főleg gammát-) is
fogyasztottak az alfa- (E-vitamin) mellé, akkor az jelentősen (ötödére!)
csökkentette a prosztatarák kockázatot. E két kutatás eredményét úgy
kommunikálta a közegészségügy és a média, hogy a gyógyszeriparnak kedvezzen,
azaz, hogy nem szabad vitaminokat, antioxidánsokat, étrend-kiegészítőket szedni,
mert ártanak. A valóság azonban egészen más! Ezekben a kutatásokban a különböző
vitaminok és antioxidánsok nem természetes formáit és nem természetes arányait
használták. E-vitamin esetében csak alfa-tokoferolt izoláltan adtak ott, ahol
károsnak találták, annak is a szintetikus dl-alfa-tokoferol formáját, és nem a
természetes d-alfa-tokoferol formáját. Valószínű, ha a természetes d- formáját
adták volna is ugyan ez az eredmény született volna, hiszen a problémát az
okozza, hogy ha alfa-tokoferolt szedünk a többi tokoferol nélkül, akkor a
szöveteinkben megváltozik a tokoferolok aránya: megnő az alfa a többihez (főleg
a gammához) képest. Újabban pedig kiderült, hogy pl. a gamma-tokoferol erősebb
antioxidáns hatású és több pozitív hatással is rendelkezik, mint az alfa (pl
COX-2 gátlás révén gyulladáscsökkentő hatású is, míg az alfa nem). Azaz
végeredményben kiszorította az E-vitamin pótlás a még jobb hatású
gamma-tokoferolt a vizsgálatban résztvevő alanyok szervezetéből és ez okozta a
káros hatást. Fontos tehát, hogy csak olyan E-vitamin készítményt válasszunk,
ami kevert-tokoferolok / vegyes-tokoferolok formájában tartalmazza a benne lévő
E-vitamint, és ne alfa-tokoferol formájában. Vigyázat! Sok készítményen
szerepel, hogy ?természetes E-vitamin?. Ezek semmivel sem jobbak, ha csak
alfa-tokoferolt tartalmaznak. Ez összesen annyit jelent, hogy nem a szintetikus
dl-alfa-tokoferolt, hanem a természetes d-alfa-tokoferolt tartalmazzák, amitől
azonban még éppen olyan károsak, hiszen bármilyen alfa-tokoferol szedése a többi
tokoferol nélkül kiszorítja a szervezetünkből az alfánál hasznosabb formákat.
E-komplex termékünkben az E-vitamin természetes tokoferolok keverékének
formájában található meg, melyek NON-GMO növényi kivonatokból származnak. Sem
szója-allergént, sem más allergizáló anyagot nem tartalmaznak. A
vegyes-tokoferolok keverékét pedig ún. magas olajsavas napraforgóolajban
oldottuk, mely egy olyan speciális NON-GMO napraforgómagból van hidegen
sajtolva, melynek omega-6 tartalma rendkívül alacsony (1-2% a szokásos kb.
25%-kal szemben), így nem csak a tokoferolok arányát segít helyretenni, de az
omega-3/omega-6 arányunknak sem árt. A kevert tokoferolok legfontosabb hatásai a
teljesség igénye nélkül, az eddigi kutatások tükrében: Érrendszerre gyakorolt
pozitív hatásai: Javítja az endothel funkciót: Az étkezés után megemelkedett
vércukor erekre kifejtett káros hatásait csökkenti már 5 nap használat után.
Csökkenti az érelmeszesedés kockázatát. A nitrogén-oxid fokozása révén javítja a
véráramlást. Egyéb pozitív hatásai: Javítja a máj funkcióit, májcirrózis és
egyéb májproblémák esetén jó hatású. Fokozza az immunitást, elsősorban az
idősebb korosztály körében. Gyulladáscsökkentő hatás. Mérsékli a légúti
allergiákat. Erős antioxidáns. Védi a DNS-t a sugárzásokkal szemben, beleértve a
röntgensugárzást is. Csökkenti az Alzheimer-kór tüneteit és kialakulásának
kockázatát. Csökkenti a felső-légúti fertőzések előfordulását. Felhívás: Az
étrend-kiegészítők a hazánkban is érvényben levő európai uniós szabályozás
szerint olyan élelmiszerek, amelyek a hagyományos étrend kiegészítését
szolgálják, és koncentrált formában tartalmaznak tápanyagokat vagy egyéb
táplálkozási vagy élettani hatással rendelkező anyagokat, egyenként vagy
kombináltan. E termékek a hivatalos állásfoglalásnak megfelelően nem
gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, s nem alkalmasak betegségek
kezelésére, sem megelőzésére. A GAL Vital SynergyTech Kft. valamennyi
kommunikációs felületén tiszteletben tartja a fentiek jogforrásául szolgáló
37/2004. (IV. 26.) ESzCsM rendeletben írtakat, továbbá a gazdasági
versenyhivatali előírásokat. Kijelentjük, hogy a termékeink hatóanyagairól szóló
írásaink kizárólag a legfrissebb, független és mértékadó kutatások alapján,
összefüggéseik mélyreható tanulmányozása nyomán születnek, s azok eredményeinek
bemutatására szolgálnak a fogékony és érdeklődő Olvasók tájékoztatásának
törekvésével. E szövegek eladásösztönző célt nem hordoznak, a termékeink
megvásárlására nem buzdítanak. Ha Vásárlóink visszatérő rendeléseikkel
megtisztelnek bennünket, az csakis azért történjék, mert a GAL termékek jótékony
hatásait maguk tapasztalták. Ebben hiszünk, ezért dolgozunk. További
kulcsszavak: e vitamin, gal e vitamin
Adatlap
Ár: | 3.818 Ft |
A hirdető: | Kereskedőtől |
Értékesítés típusa: | Eladó |
Állapota: | Új |
Termékek: | Vitaminok - Testépítő szerek |
Feladás dátuma: | 2024.11.05 |
Eddig megtekintették 54 alkalommal |
A hirdető adatai
Kondi felszerelések rovaton belül a(z) "GAL E-vitamin cseppek" című hirdetést látja. (fent)