Cormoran-Daiwa Super Smoker Medium házi halfüstölő (68-10000
Házi füstölő halhoz, húshoz. AKI MÁR KÓSTOLTA FRISSEN FÜSTÖLT HALAT, AZ TUDJA
IGAZÁN ÉRTÉKELNI A HÁZI HALFÜSTÖLÉST. PRÓBÁLJA KI OTTHONÁBAN, ÉS NEM FOGJA
ELFELEJTENI EZT A KULINÁRIS ÉLMÉNYT! Ezzel a praktikus házi füstölővel örömet
szerezhetünk magunknak, családtagjainknak vagy barátainknak egy igazi friss hal
vagy húsfüstöléssel, melyet akár otthon, akár kirándulások, táborozások,
horgászatok... alkalmával is bevethetünk. Rozsdamentes fémből, égőből, leírásból
álló szett, melyhez már csak egy igazi friss halra vagy húsra van szükségünk, és
rövid idő után fogyaszthatjuk is a csemegét. Ezzel a speciális eszközzel kis
helyen, rövid idő alatt rendkívül finom étket lehet elkészíteni. Akár fél óra
alatt is igazi ínyenc csemegét készíthetünk vele. A füstölő rozsdamentes
(saválló) anyagból készül praktikusan (kis) helyen szállítható és higiénikusan
tisztítható. Akár a horgászat alatt kifogott halak is füstölhetők benne, de
egyéb (pl.: baromfi vagy sertés) húsok elkészítésére is alkalmas. A füstölő 2 db
égőpasztával működő égőfejjel üzemel, ezek természetesen tartozékai az általunk
kínált halfüstölőnek. Némi gyakorlással és a nélkülözhetetlen kellékek
fűrészpor, füstölőpor és pácsó használatával, nem hétköznapi csemegét
készíthetünk. Mérete: 44x28x14 cm AKI MÁR KÓSTOLTA FRISSEN FÜSTÖLT HALAT, AZ
TUDJA IGAZÁN ÉRTÉKELNI A HÁZI HALFÜSTÖLÉST. PRÓBÁLJA KI OTTHONÁBAN, ÉS NEM FOGJA
ELFELEJTENI EZT A KULINÁRIS ÉLMÉNYT! Ezzel a praktikus házi füstölővel örömet
szerezhetünk magunknak, családtagjainknak vagy barátainknak egy igazi friss hal
vagy húsfüstöléssel, melyet akár otthon, akár kirándulások, táborozások,
horgászatok... alkalmával is bevethetünk. Rozsdamentes fémből, égőből, leírásból
álló szett, melyhez már csak egy igazi friss halra vagy húsra van szükségünk, és
rövid idő után fogyaszthatjuk is a csemegét. Ezzel a speciális eszközzel kis
helyen, rövid idő alatt rendkívül finom étket lehet elkészíteni. Akár fél óra
alatt is igazi ínyenc csemegét készíthetünk vele. A füstölő rozsdamentes
(saválló) anyagból készül praktikusan (kis) helyen szállítható és higiénikusan
tisztítható. Akár a horgászat alatt kifogott halak is füstölhetők benne, de
egyéb (pl.: baromfi vagy sertés) húsok elkészítésére is alkalmas. A füstölő 2 db
égőpasztával működő égőfejjel üzemel, ezek természetesen tartozékai az általunk
kínált halfüstölőnek. Némi gyakorlással és a nélkülözhetetlen kellékek
fűrészpor, füstölőpor és pácsó használatával, nem hétköznapi csemegét
készíthetünk. Mérete: 44x28x14 cm Ajálott termék a következő égőpaszta ITT
található. Halfüstölő használati utasítással és halfüstölési ötletekkel
mellékelve küldött termék! Ajánlott termék a füstölő vásárlásakor:
füstölőfa-por, fűszersó, pácsó, melyeket megtalál termékeink közt. Ötlet:
Vásároljon egyszerre több terméket, így a szállítási költségeket minimálisra
tudja szorítani! Első használat előtt a következő minimális összeszerelést kell
elvégeznünk: 1. Távolítsuk el minden részegységről, alkatrészről a csomagolást.
2. A tálca kihajlított ?lábacskáin? valószínűleg találunk pici darab, vékony
védőfólia maradványokat. Ezeket gondosan távolítsuk el, mert első használatkor
elolvadnának, elégnének, s ezzel tönkretehetik az étel ízét. 3. A füstölőtál
fedelére a csavar segítségével rögzítsük a helyére a szelepet és fogót.
(Vigyázzunk, a csavart túlhúzni nem szabad, mert a szelep szorulhat, ill.
eltörhet a fogó) 4. A füstölőtál két oldalára, a kialakított helyre illesszük be
a két zárófület. (Vigyázzunk, ha fordítva illesztjük a helyére, nem fog zárni a
fül.) Ezzel kész is vagyunk az összeszereléssel. Füstölés menete 1. lépés: Hal
fajtájától, méretétől függően vagy hosszanti filét vágunk (süllő, harcsa), vagy
patkót (ponty), vagy a belsőségek eltávolítása után egyben hagyjuk (kősüllő,
sügér, angolna). Használhatunk bolti halat is, például igen finom a füstölt
lazacfilé. Figyelem! A hal bőrét rajta kell hagyni a filén, szeleten, de az
egész halon is, mert egyénként széteshet elkészítéskor a hús.(Más elkészítési
módokkal ellentétben, az angolnát nem kell megnyúzni füstöléshez.) 2. lépés: A
füstölő aljába, a kialakított helyre 2 evőkanálnyit teszünk a füstölőhöz adott,
válogatott fafajtákból, direkt füstöléshez készült Behr fűrészporból. Többet nem
szabad, mert túlfüstölhetjük a halat. 3. lépés: A fűrészpor fölé helyezzük a
tálcát, ami megakadályozza, hogy a többi halból nedvesség, zsír csöpögjön az
izzó fűrészporra, majd belehelyezzük az alsó rácsot. 4. lépés: Előkészítjük a
halat a füstöléshez. Ez alapvetően kétféleképp tehetjük meg: a. A frissen
megfogott (kiolvasztott), megpucolt, lefilézett, (szeletelt) halat először
leszárítjuk, szárazra töröljük, majd igen alaposan besózzuk, bedörzsöljük egy
marék sóval mindkét oldalát (vagy kívül-belül). Ez elsőre ijesztően hangzik, de
nem kell félni, a kész hal nem lesz elsózott. b. Az előre bepácolt halat
leszárítjuk, s már tehetjük is a rácsra. Tekintve, hogy a pác bőségesen
tartalmazott sót, így újabb sózásra nincs szükség. 5. lépés: Az előkészített
halat (húst) a rácsokra fektetjük. a. Ha egyben lévő halat akar füstölni, akkor
csak az alsó rács kell, a halat a hasánál kicsit széthúzva, a rácsra ?állítjuk?.
Arra vigyázzunk, hogy a halak ne feküdjenek egymásra, mert a füstöléstől úgy
összenőhetnek, hogy kiszedéskor gondunk lehet. b. Ha filét (vagy szeletet)
füstölünk, mindkét rácsot használjuk. Fontos, hogy a filét a bőrös felével kell
a rácsra fektetni. A Behr halfüstölőnél nagy előny a két rács, azaz, hogy
?második emelet?is van, mert így akár 2-4 kilónyi filé is kényelmesen
elkészíthető egyszerre. 6. lépés: Amikor minden hal a helyére került, lezárjuk a
füstölő tetejét, azt a zárófülekkel rögzítjük. Rést hagyni, szelepet nyitva
felejteni nem szabad, mert a füstnek bent kell maradnia a zárt térben, csak így
lesz jó a hal. (Megjegyzés: a zárt rendszerű füstölőnek nagy előnye, hogy akár
otthon, a konyhában is lehet használni, a kikapcsolt tűzhelyre állítva, működő
szagelszívó mellett.) 7. lépés: A következő teendőnk, hogy valamivel kevesebb,
mint 1-1 evőkanál égőpasztát töltünk a két égőbe, ezeket a füstölő
tartóállványában kialakított helyekre tesszük, majd meggyújtjuk őket.
Meggyőződünk, hogy a láng egyenletesen ég, kinyitjuk az égő oldalsó
lángnyílásait, majd ezután a lezárt füstölőt a helyére, a tartóra, a láng fölé
helyezzük. (Vigyázat! A füstölő működés közben komoly hőt termel. Ezért füstölőt
valami nem gyúlékony, hőálló felületre állítsuk (vízparton a csupasz föld is
kiválóan megteszi). Az égőpasztával óvatosan bánjunk, mivel nagyon gyúlékony
anyag. Ha véletlenül melléöntünk, töröljük le egy törlővel, s csak utána
gyújtsuk be az égőket. Ha utána akarunk tölteni az égőkbe pasztát, előtte
feltétlenül győződjünk meg, hogy a láng teljesen kialudt, s az égő kihűlt!) 8.
lépés: A füstölő dolgozik, nem mi. Semmi más dolgunk nincs, csak kivárni azt a
kb. 15-25 percet, amíg a hal elkészül. (Ez idő alatt a füstölőt nyitogatni nem
szabad, türelmesnek kell lenni.) Természetesen a füstölési idő változik a hal
mennyiségétől, ill. fajtájától függően. (Néhány példa: egy rácsnyi süllő filé
max. 20 perc; két rácsnyi vagy vastagabb süllő filé 25 perc; ugyanez harcsánál
25 ill. 30 perc. Ponty szeletek kb. 25 perc, egyben füstölt pisztráng,, sügér,
vagy kősüllő 18-20 perc. Megijedni nem kell, 1-2 perc ide vagy oda nem tudja
tönkretenni az ételt, idővel meg nagyon rá lehet érezni gyakorlatból, hogy mit
mennyi ideig kell füstölni, arról nem is beszélve, hogy ez embernél is változik,
hogy ki milyen mértékben füstösen szereti a halat.) 9. lépés: Ha az idő letelt,
levesszük a lángról a füstölőt (vigyázzunk, mert nagyon meleg, így érdemes
odafigyelni, hogy valami hőálló helyre tegyük), picit várunk, hogy hűljön, s már
tálalhatjuk is a kész finomságokat. Jó étvágyat!! Egyéb fűszerek: A füstölni
előkészített halat sózás vagy pácolás után, közvetlenül a füstölőbe való
helyezés előtt természetesen más fűszerekkel is ízesíthetjük. Nagyon kellemes
például az egyben füstölt pisztráng kakukkfűvel ízesítve (hasüregébe kell tenni
egy keveset), vagy a füstölt csirke szárny szárnya grillsóval megszórva. A
mottó, hogy nyugodtan szabadjára engedhetjük a kísérletező kedvünket. Tisztítás,
karbantartás: Használat után, miután a füstölő kihűlt, a rácsok, s tálca
kivétele után, az elizzott fűrészpor maradványait egyszerűen csak ki kell
bortani a füstölőtál aljából. Ezután a tál és fedél belsejét a rácsokat és a
tálcát normál mosogatószerrel elmossuk. A füstölőtál, a fedél, a rácsok és a
tálca rozsdamentes acélból készültek, így nincs olyan felületi bevonat, amit
megsérthetnénk, ennek ellenére olyan mosogatószert, súrolószert vagy éles,
hegyes tárgyat ne használjunk tisztításkor, ami a fém felületét megsértheti,
mivel a következő füstölésnél a lerakódások igen erősen beletapadhatnak a
karcolásokba. Első használat után a füstölőtál, illetve a többi rozsdamentes
anyagból készült rész a hő hatására elszíneződhetnek. Ez teljesen normális, az
anyag sajátosságából ered, s a rendeltetésszerű használatot, az elkészített étel
minőségét nem befolyásolja. Füstölés végeztével, miután a füstölőtálat levettük
az égők fölül, az égőkből vagy hagyjuk kiégni a maradék égőpasztát, vagy ha
eloltottuk őket a fedelük segítségével, akkor elcsomagolás előtt hagyjuk
kipárologni belőlük a maradékot, s feltétlenül várjuk meg, míg teljesen
kihűlnek. Amennyiben használat után nem egyből, vagy nem megfelelő minőségben
mostuk el a füstölőt, úgy a füstölő belsejében, a sós füst, pára hatására
csekély mértékű vakrozsda megjelenhet, ami azonban egy alapos tisztítás során
nyom nélkül eltávolítható. Fontos! A füstölő használat közben jelentős mértékben
felmelegszik. Így használatakor ügyeljünk arra, hogy a füstölőt valami hőálló,
nem gyúlékony felületre állítsuk.(Fa és műanyag felületeket károsíthatja,
elszíneződést okozhat, sőt extrém esetben gyulladásveszélyes!) Működés közben a
füstölő felmelegedett felületének érintése égési sérülést okozhat, így olyan
helyre állítsuk, hogy kisgyermekek ne férjenek hozzá! A füstölő égőit,
amennyiben abban a láng még nem aludt el, vagy még nem hűlt ki, utántölteni
TILOS és veszélyes! A füstölő égőiben csak égőpasztát szabad használni. Más
anyagok, pl. petróleum használata TILOS és veszélyes! A füstölőt csak saját
égőivel, saját állvánnyal szabad használni. Ettől eltérő használat, azaz pl.
tűzhely, tábortűz, stb. lángja fölött használni TILOS! A forgalmazó csak
rendeltetésszerű használat mellett, s csak magára a készülékre vállal, a
vásárlástól számított 6 hónap szavatosságot a vonatkozó törvények, rendeletek
értelmében. Nem rendeltetésszerű használatból, tárolásból, kezelésből eredő, a
készülékben bekövetkezett kárért, valamint bármiféle másodlagos, a készülék
használatából eredő, használatával kapcsolatban keletkezett kárért a forgalmazó
semminemű felelősséget nem vállal.
IGAZÁN ÉRTÉKELNI A HÁZI HALFÜSTÖLÉST. PRÓBÁLJA KI OTTHONÁBAN, ÉS NEM FOGJA
ELFELEJTENI EZT A KULINÁRIS ÉLMÉNYT! Ezzel a praktikus házi füstölővel örömet
szerezhetünk magunknak, családtagjainknak vagy barátainknak egy igazi friss hal
vagy húsfüstöléssel, melyet akár otthon, akár kirándulások, táborozások,
horgászatok... alkalmával is bevethetünk. Rozsdamentes fémből, égőből, leírásból
álló szett, melyhez már csak egy igazi friss halra vagy húsra van szükségünk, és
rövid idő után fogyaszthatjuk is a csemegét. Ezzel a speciális eszközzel kis
helyen, rövid idő alatt rendkívül finom étket lehet elkészíteni. Akár fél óra
alatt is igazi ínyenc csemegét készíthetünk vele. A füstölő rozsdamentes
(saválló) anyagból készül praktikusan (kis) helyen szállítható és higiénikusan
tisztítható. Akár a horgászat alatt kifogott halak is füstölhetők benne, de
egyéb (pl.: baromfi vagy sertés) húsok elkészítésére is alkalmas. A füstölő 2 db
égőpasztával működő égőfejjel üzemel, ezek természetesen tartozékai az általunk
kínált halfüstölőnek. Némi gyakorlással és a nélkülözhetetlen kellékek
fűrészpor, füstölőpor és pácsó használatával, nem hétköznapi csemegét
készíthetünk. Mérete: 44x28x14 cm AKI MÁR KÓSTOLTA FRISSEN FÜSTÖLT HALAT, AZ
TUDJA IGAZÁN ÉRTÉKELNI A HÁZI HALFÜSTÖLÉST. PRÓBÁLJA KI OTTHONÁBAN, ÉS NEM FOGJA
ELFELEJTENI EZT A KULINÁRIS ÉLMÉNYT! Ezzel a praktikus házi füstölővel örömet
szerezhetünk magunknak, családtagjainknak vagy barátainknak egy igazi friss hal
vagy húsfüstöléssel, melyet akár otthon, akár kirándulások, táborozások,
horgászatok... alkalmával is bevethetünk. Rozsdamentes fémből, égőből, leírásból
álló szett, melyhez már csak egy igazi friss halra vagy húsra van szükségünk, és
rövid idő után fogyaszthatjuk is a csemegét. Ezzel a speciális eszközzel kis
helyen, rövid idő alatt rendkívül finom étket lehet elkészíteni. Akár fél óra
alatt is igazi ínyenc csemegét készíthetünk vele. A füstölő rozsdamentes
(saválló) anyagból készül praktikusan (kis) helyen szállítható és higiénikusan
tisztítható. Akár a horgászat alatt kifogott halak is füstölhetők benne, de
egyéb (pl.: baromfi vagy sertés) húsok elkészítésére is alkalmas. A füstölő 2 db
égőpasztával működő égőfejjel üzemel, ezek természetesen tartozékai az általunk
kínált halfüstölőnek. Némi gyakorlással és a nélkülözhetetlen kellékek
fűrészpor, füstölőpor és pácsó használatával, nem hétköznapi csemegét
készíthetünk. Mérete: 44x28x14 cm Ajálott termék a következő égőpaszta ITT
található. Halfüstölő használati utasítással és halfüstölési ötletekkel
mellékelve küldött termék! Ajánlott termék a füstölő vásárlásakor:
füstölőfa-por, fűszersó, pácsó, melyeket megtalál termékeink közt. Ötlet:
Vásároljon egyszerre több terméket, így a szállítási költségeket minimálisra
tudja szorítani! Első használat előtt a következő minimális összeszerelést kell
elvégeznünk: 1. Távolítsuk el minden részegységről, alkatrészről a csomagolást.
2. A tálca kihajlított ?lábacskáin? valószínűleg találunk pici darab, vékony
védőfólia maradványokat. Ezeket gondosan távolítsuk el, mert első használatkor
elolvadnának, elégnének, s ezzel tönkretehetik az étel ízét. 3. A füstölőtál
fedelére a csavar segítségével rögzítsük a helyére a szelepet és fogót.
(Vigyázzunk, a csavart túlhúzni nem szabad, mert a szelep szorulhat, ill.
eltörhet a fogó) 4. A füstölőtál két oldalára, a kialakított helyre illesszük be
a két zárófület. (Vigyázzunk, ha fordítva illesztjük a helyére, nem fog zárni a
fül.) Ezzel kész is vagyunk az összeszereléssel. Füstölés menete 1. lépés: Hal
fajtájától, méretétől függően vagy hosszanti filét vágunk (süllő, harcsa), vagy
patkót (ponty), vagy a belsőségek eltávolítása után egyben hagyjuk (kősüllő,
sügér, angolna). Használhatunk bolti halat is, például igen finom a füstölt
lazacfilé. Figyelem! A hal bőrét rajta kell hagyni a filén, szeleten, de az
egész halon is, mert egyénként széteshet elkészítéskor a hús.(Más elkészítési
módokkal ellentétben, az angolnát nem kell megnyúzni füstöléshez.) 2. lépés: A
füstölő aljába, a kialakított helyre 2 evőkanálnyit teszünk a füstölőhöz adott,
válogatott fafajtákból, direkt füstöléshez készült Behr fűrészporból. Többet nem
szabad, mert túlfüstölhetjük a halat. 3. lépés: A fűrészpor fölé helyezzük a
tálcát, ami megakadályozza, hogy a többi halból nedvesség, zsír csöpögjön az
izzó fűrészporra, majd belehelyezzük az alsó rácsot. 4. lépés: Előkészítjük a
halat a füstöléshez. Ez alapvetően kétféleképp tehetjük meg: a. A frissen
megfogott (kiolvasztott), megpucolt, lefilézett, (szeletelt) halat először
leszárítjuk, szárazra töröljük, majd igen alaposan besózzuk, bedörzsöljük egy
marék sóval mindkét oldalát (vagy kívül-belül). Ez elsőre ijesztően hangzik, de
nem kell félni, a kész hal nem lesz elsózott. b. Az előre bepácolt halat
leszárítjuk, s már tehetjük is a rácsra. Tekintve, hogy a pác bőségesen
tartalmazott sót, így újabb sózásra nincs szükség. 5. lépés: Az előkészített
halat (húst) a rácsokra fektetjük. a. Ha egyben lévő halat akar füstölni, akkor
csak az alsó rács kell, a halat a hasánál kicsit széthúzva, a rácsra ?állítjuk?.
Arra vigyázzunk, hogy a halak ne feküdjenek egymásra, mert a füstöléstől úgy
összenőhetnek, hogy kiszedéskor gondunk lehet. b. Ha filét (vagy szeletet)
füstölünk, mindkét rácsot használjuk. Fontos, hogy a filét a bőrös felével kell
a rácsra fektetni. A Behr halfüstölőnél nagy előny a két rács, azaz, hogy
?második emelet?is van, mert így akár 2-4 kilónyi filé is kényelmesen
elkészíthető egyszerre. 6. lépés: Amikor minden hal a helyére került, lezárjuk a
füstölő tetejét, azt a zárófülekkel rögzítjük. Rést hagyni, szelepet nyitva
felejteni nem szabad, mert a füstnek bent kell maradnia a zárt térben, csak így
lesz jó a hal. (Megjegyzés: a zárt rendszerű füstölőnek nagy előnye, hogy akár
otthon, a konyhában is lehet használni, a kikapcsolt tűzhelyre állítva, működő
szagelszívó mellett.) 7. lépés: A következő teendőnk, hogy valamivel kevesebb,
mint 1-1 evőkanál égőpasztát töltünk a két égőbe, ezeket a füstölő
tartóállványában kialakított helyekre tesszük, majd meggyújtjuk őket.
Meggyőződünk, hogy a láng egyenletesen ég, kinyitjuk az égő oldalsó
lángnyílásait, majd ezután a lezárt füstölőt a helyére, a tartóra, a láng fölé
helyezzük. (Vigyázat! A füstölő működés közben komoly hőt termel. Ezért füstölőt
valami nem gyúlékony, hőálló felületre állítsuk (vízparton a csupasz föld is
kiválóan megteszi). Az égőpasztával óvatosan bánjunk, mivel nagyon gyúlékony
anyag. Ha véletlenül melléöntünk, töröljük le egy törlővel, s csak utána
gyújtsuk be az égőket. Ha utána akarunk tölteni az égőkbe pasztát, előtte
feltétlenül győződjünk meg, hogy a láng teljesen kialudt, s az égő kihűlt!) 8.
lépés: A füstölő dolgozik, nem mi. Semmi más dolgunk nincs, csak kivárni azt a
kb. 15-25 percet, amíg a hal elkészül. (Ez idő alatt a füstölőt nyitogatni nem
szabad, türelmesnek kell lenni.) Természetesen a füstölési idő változik a hal
mennyiségétől, ill. fajtájától függően. (Néhány példa: egy rácsnyi süllő filé
max. 20 perc; két rácsnyi vagy vastagabb süllő filé 25 perc; ugyanez harcsánál
25 ill. 30 perc. Ponty szeletek kb. 25 perc, egyben füstölt pisztráng,, sügér,
vagy kősüllő 18-20 perc. Megijedni nem kell, 1-2 perc ide vagy oda nem tudja
tönkretenni az ételt, idővel meg nagyon rá lehet érezni gyakorlatból, hogy mit
mennyi ideig kell füstölni, arról nem is beszélve, hogy ez embernél is változik,
hogy ki milyen mértékben füstösen szereti a halat.) 9. lépés: Ha az idő letelt,
levesszük a lángról a füstölőt (vigyázzunk, mert nagyon meleg, így érdemes
odafigyelni, hogy valami hőálló helyre tegyük), picit várunk, hogy hűljön, s már
tálalhatjuk is a kész finomságokat. Jó étvágyat!! Egyéb fűszerek: A füstölni
előkészített halat sózás vagy pácolás után, közvetlenül a füstölőbe való
helyezés előtt természetesen más fűszerekkel is ízesíthetjük. Nagyon kellemes
például az egyben füstölt pisztráng kakukkfűvel ízesítve (hasüregébe kell tenni
egy keveset), vagy a füstölt csirke szárny szárnya grillsóval megszórva. A
mottó, hogy nyugodtan szabadjára engedhetjük a kísérletező kedvünket. Tisztítás,
karbantartás: Használat után, miután a füstölő kihűlt, a rácsok, s tálca
kivétele után, az elizzott fűrészpor maradványait egyszerűen csak ki kell
bortani a füstölőtál aljából. Ezután a tál és fedél belsejét a rácsokat és a
tálcát normál mosogatószerrel elmossuk. A füstölőtál, a fedél, a rácsok és a
tálca rozsdamentes acélból készültek, így nincs olyan felületi bevonat, amit
megsérthetnénk, ennek ellenére olyan mosogatószert, súrolószert vagy éles,
hegyes tárgyat ne használjunk tisztításkor, ami a fém felületét megsértheti,
mivel a következő füstölésnél a lerakódások igen erősen beletapadhatnak a
karcolásokba. Első használat után a füstölőtál, illetve a többi rozsdamentes
anyagból készült rész a hő hatására elszíneződhetnek. Ez teljesen normális, az
anyag sajátosságából ered, s a rendeltetésszerű használatot, az elkészített étel
minőségét nem befolyásolja. Füstölés végeztével, miután a füstölőtálat levettük
az égők fölül, az égőkből vagy hagyjuk kiégni a maradék égőpasztát, vagy ha
eloltottuk őket a fedelük segítségével, akkor elcsomagolás előtt hagyjuk
kipárologni belőlük a maradékot, s feltétlenül várjuk meg, míg teljesen
kihűlnek. Amennyiben használat után nem egyből, vagy nem megfelelő minőségben
mostuk el a füstölőt, úgy a füstölő belsejében, a sós füst, pára hatására
csekély mértékű vakrozsda megjelenhet, ami azonban egy alapos tisztítás során
nyom nélkül eltávolítható. Fontos! A füstölő használat közben jelentős mértékben
felmelegszik. Így használatakor ügyeljünk arra, hogy a füstölőt valami hőálló,
nem gyúlékony felületre állítsuk.(Fa és műanyag felületeket károsíthatja,
elszíneződést okozhat, sőt extrém esetben gyulladásveszélyes!) Működés közben a
füstölő felmelegedett felületének érintése égési sérülést okozhat, így olyan
helyre állítsuk, hogy kisgyermekek ne férjenek hozzá! A füstölő égőit,
amennyiben abban a láng még nem aludt el, vagy még nem hűlt ki, utántölteni
TILOS és veszélyes! A füstölő égőiben csak égőpasztát szabad használni. Más
anyagok, pl. petróleum használata TILOS és veszélyes! A füstölőt csak saját
égőivel, saját állvánnyal szabad használni. Ettől eltérő használat, azaz pl.
tűzhely, tábortűz, stb. lángja fölött használni TILOS! A forgalmazó csak
rendeltetésszerű használat mellett, s csak magára a készülékre vállal, a
vásárlástól számított 6 hónap szavatosságot a vonatkozó törvények, rendeletek
értelmében. Nem rendeltetésszerű használatból, tárolásból, kezelésből eredő, a
készülékben bekövetkezett kárért, valamint bármiféle másodlagos, a készülék
használatából eredő, használatával kapcsolatban keletkezett kárért a forgalmazó
semminemű felelősséget nem vállal.
Adatlap
Ár: | 22.790 Ft |
A hirdető: | Kereskedőtől |
Értékesítés típusa: | Eladó |
Állapota: | Új |
Termékek: | Egyéb |
Feladás dátuma: | 2024.12.04 |
Eddig megtekintették 179 alkalommal |
A hirdető adatai
Horgászáshoz rovaton belül a(z) "Cormoran-Daiwa Super Smoker Medium házi halfüstölő (68-10000" című hirdetést látja. (fent)