DR.HERZ ZÖLDKAGYLÓ KONCENTRÁTUM 60DB
A glukózamin elősegítheti a porc egészséges szerkezetének megőrzését és az
ízületek normál működését. A zöldkagyló akkor keltette fel a tudomány figyelmét,
mikor az új-zélandi őslakosok életkörülményeit vizsgálták. Kiderült, hogy a
tengerparton élő maorik körében ismeretlen a reuma. Egészen magas kort értek meg
úgy, hogy ízületeik mindvégig rugalmasak maradtak, szemben a szárazföld
belsejében élő lakossággal. Az ok a bőséges kagyló fogyasztás. Az újzélandi
taréjos zöldkagyló gyógyászati felhasználás szempontjából 1972-ben a rákkutatás
kapcsán is az érdeklődés középpontjába került. A kagylóval kezelt rákos betegek
azonban nem mutattak szignifikáns gyógyulást, ugyanakkor a kutatók számára
egyértelművé vált, hogy azok, akik ízületi gyulladásban is szenvedtek, a kagyló
alkalmazását követoen látványosan jobban érezték magukat. A világszerte
meginduló kutatások során tudományosan is bebizonyították, hogy az új-zélandi
zöldkagyló (Perna canaliculus) szokatlanul nagy arányban (több mint 13%)
tartalmaz glukozaminglikánt (GAG), amely az ízületek működéséhez elengedhetetlen
kenőanyag egyik legfontosabb alkotóeleme. Kovasav tartalma pedig a csontokat és
a kötőszöveteket erősíti. Továbbá vitaminok (C,E, B6, B12 és folsav), ásványi
anyagok (kalcium kálium, magnézium) és fontos nyomelemek is vannak benne,
emellett rendkívül gazdag többszörösen telítetlen Omega-3 zsírsavakban,
amelyeknek gyulladáscsökkentő hatása közismert. Manapság a mozgásszervi
betegségek prevenciójában és terápiájában a kagyló készítményeket az egyik
legfontosabb természetes eredetű, igen hatékony és mellékhatásoktól mentes
alternatívaként tartják számon a teniszkönyöktől az időskori kopáson át a
gyulladásos, reumatikus panaszokig terjedő esetekben. A sejt közötti vízterek
mennyisége a kor előrehaladtával csökken (kiszáradás, ráncosodás), akárcsak a
szövetek rugalmassága, ami az ízületek esetében a legszembetűnőbb: fokozatosan a
mozgásképesség jelentős csökkenéséhez vezet. Mivel a glükozamint a szervezet
saját maga nem képes előállítani, elengedhetetlenné válik annak rendszeres
pótlása. Kis mennyiségben glükozamin a legtöbb táplálékban megtalálható, azonban
igazán gazdag forrást a tengeri eredetű élelmiszerek, azon belül is a kagylók
főként az új-zélandi tarajos zöldkagyló jelent, mivel a kékkagyló fajták és
egyéb kagylófélék nem rendelkeznek ilyen hatással. Tudnivalók Hatóanyagok 3
kapszula RDA%* Zöldkagyló kivonat 1500 mg ** Glükozaminoglikán 36 mg ** *
felnőttek részére ajánlott napi beviteli mennyiség ** nincs megállapított
mennyiség Összetevők zöldkagyló koncentrátum, zselatin, magnézium-sztearát.
ízületek normál működését. A zöldkagyló akkor keltette fel a tudomány figyelmét,
mikor az új-zélandi őslakosok életkörülményeit vizsgálták. Kiderült, hogy a
tengerparton élő maorik körében ismeretlen a reuma. Egészen magas kort értek meg
úgy, hogy ízületeik mindvégig rugalmasak maradtak, szemben a szárazföld
belsejében élő lakossággal. Az ok a bőséges kagyló fogyasztás. Az újzélandi
taréjos zöldkagyló gyógyászati felhasználás szempontjából 1972-ben a rákkutatás
kapcsán is az érdeklődés középpontjába került. A kagylóval kezelt rákos betegek
azonban nem mutattak szignifikáns gyógyulást, ugyanakkor a kutatók számára
egyértelművé vált, hogy azok, akik ízületi gyulladásban is szenvedtek, a kagyló
alkalmazását követoen látványosan jobban érezték magukat. A világszerte
meginduló kutatások során tudományosan is bebizonyították, hogy az új-zélandi
zöldkagyló (Perna canaliculus) szokatlanul nagy arányban (több mint 13%)
tartalmaz glukozaminglikánt (GAG), amely az ízületek működéséhez elengedhetetlen
kenőanyag egyik legfontosabb alkotóeleme. Kovasav tartalma pedig a csontokat és
a kötőszöveteket erősíti. Továbbá vitaminok (C,E, B6, B12 és folsav), ásványi
anyagok (kalcium kálium, magnézium) és fontos nyomelemek is vannak benne,
emellett rendkívül gazdag többszörösen telítetlen Omega-3 zsírsavakban,
amelyeknek gyulladáscsökkentő hatása közismert. Manapság a mozgásszervi
betegségek prevenciójában és terápiájában a kagyló készítményeket az egyik
legfontosabb természetes eredetű, igen hatékony és mellékhatásoktól mentes
alternatívaként tartják számon a teniszkönyöktől az időskori kopáson át a
gyulladásos, reumatikus panaszokig terjedő esetekben. A sejt közötti vízterek
mennyisége a kor előrehaladtával csökken (kiszáradás, ráncosodás), akárcsak a
szövetek rugalmassága, ami az ízületek esetében a legszembetűnőbb: fokozatosan a
mozgásképesség jelentős csökkenéséhez vezet. Mivel a glükozamint a szervezet
saját maga nem képes előállítani, elengedhetetlenné válik annak rendszeres
pótlása. Kis mennyiségben glükozamin a legtöbb táplálékban megtalálható, azonban
igazán gazdag forrást a tengeri eredetű élelmiszerek, azon belül is a kagylók
főként az új-zélandi tarajos zöldkagyló jelent, mivel a kékkagyló fajták és
egyéb kagylófélék nem rendelkeznek ilyen hatással. Tudnivalók Hatóanyagok 3
kapszula RDA%* Zöldkagyló kivonat 1500 mg ** Glükozaminoglikán 36 mg ** *
felnőttek részére ajánlott napi beviteli mennyiség ** nincs megállapított
mennyiség Összetevők zöldkagyló koncentrátum, zselatin, magnézium-sztearát.
Adatlap
Ár: | 4.910 Ft |
A hirdető: | Kereskedőtől |
Értékesítés típusa: | Eladó |
Feladás dátuma: | 2025.01.03 |
Eddig megtekintették 85 alkalommal |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "DR.HERZ ZÖLDKAGYLÓ KONCENTRÁTUM 60DB" című hirdetést látja. (fent)