NATURA SZŐLŐCUKOR 1000G
Tisztán fogyasztáskor azonnal, lökésszerűen megemeli a vércukorszintet, kevésbé
terheli a lebontó apparátust. Édesítő hatása kissé még felül is múlja a
hagyományos cukrokét. A szőlőcukor (glükóz) a legegyszerűbb szénhidrát, könnyen,
gyorsan szívódik fel. Bizonyos élelmiszerekben (pl.: szőlő) önmagában is
előfordul. A szőlőcukor, mint édesítésre alkalmas élelmiszer, a répacukorral
konkurálva jelentősen előretört az utóbbi néhány évbe. Köszönhetően annak, hogy
ugyanúgy alkalmas mindenféle étel, ital, vagy sütemény készítéséhez, mint
rosszhírű elődje. A répacukor népszerűsége, illetve elterjedtsége az elmúlt
néhány évszázad alatt a köz szemében a cukor fogalmává vált. Ezt a tényt nehéz
kiiktatni a közgondolkodásból, pedig az úgynevezett civilizált népek (a világ
vezető és ezek nyomába siető államok) lakosságánál tapasztalható erőteljes, a
csontozattal, a cukorbetegséggel és egyéb jelentős problémákkal (pl. a túlsúly)
kapcsolatos gondok nagyrészt a (répa)cukorral kapcsolatosak. Szőlőcukor
fogyasztása Tisztán fogyasztáskor azonnal, lökésszerűen megemeli a
vércukorszintet. Nagyon gyors lefolyású, utána a vércukorszint hajlamos az
eredeti érték alá esni, ezért cukorbetegek számára tilos a szőlőcukorral való
kísérletezés. A szőlőcukor sejtjeink legfontosabb tápanyaga, vérünk állandó és
nélkülözhetetlen komponense. A keményítőt és a répacukrot enzimek bontják
szőlőcukorrá, ami a bélből felszívódva rögtön a véráramba kerül. Minden
életfolyamatunkhoz (mozgás, növekedés) izommunka szükséges, ez pedig
energiaforrás nélkül nem lehetséges. A vérbe jutott szőlőcukrot a sejtek
elégetik, miközben energia szabadul fel. A fel nem használt glükóz a májban és
az izomsejtekben glikogén formájában raktározódik el. Amikor szükséges a tárolt
glikogén újra az erőt adó szőlőcukorrá alakul át. A szőlőcukor fogyasztása
minden nap ajánlott, por formájában sütéshez, teákhoz, más italok ízesítéséhez.
Édesítő hatása kissé még felül is múlja a hagyományos cukrokét. Receptek
Gyümölcsös rizsszelet édesszájúaknak: Hozzávalók 4-5 személyre: 30dkg jázmin
rizs, 3 kiwi, 10dkg piros gyümölcs, 10dkg szőlőcukor, 1kk. vaníliás cukor,
himalája só, 3ek. kukoricakeményítő Elkészítés: A rizst bő vízben megfőzzük. A
keményítőt feloldjuk egy kevés vízben, majd a rizshez keverjük, és még pár
percig főzzük. Utána hozzáadjuk a szőlőcukrot, vaníliát és a himalája sót.
Amikor langyos, két részre osztjuk. Az egyikbe belekeverjük a felkockázott kiwi
darabokat, a másikba pedig az összezúzott piros gyümölcsöt. Öblítsük ki az
őzgerincformát, majd az aljába simítsunk a kiwis rizst, és tetejére tesszük a
piros színűt. Hűtőbe tesszük, majd ha megdermedt, felszeletelve tálaljuk.
Daradesszert Hozzávalók 4-5 személyre: 25dkg tönköly- vagy durumdara, 5dkg
mazsola, 2ek. szőlőcukor, himalája só, 1ek. olaj (pl. szőlőmagolaj, vagy
kókuszolaj), őrölt mák, vagy dió, mogyoró, mandula, fahéjas szőlőcukor, stb.
Elkészítése: Egy liter vizet sóval ízesítünk, majd felforraljuk, és folytonos
keverés mellett hozzáadjuk a darát, majd 10-15 perc alatt megfőzzük. Amikor
langyos, hozzáadjuk a szőlőcukrot, a mazsolát és az olajat. Utána egy olajos
kanállal galuskákat szaggatunk belőle a mákba, vagy a többi darált finomság
valamelyikébe. Átlagos tápérték 100 g termékben: Energia 1522 kJ (358 kcal)
fehérje 0 g szénhidrát 90 g zsír 0 g Kiszerelés: 1000 g
terheli a lebontó apparátust. Édesítő hatása kissé még felül is múlja a
hagyományos cukrokét. A szőlőcukor (glükóz) a legegyszerűbb szénhidrát, könnyen,
gyorsan szívódik fel. Bizonyos élelmiszerekben (pl.: szőlő) önmagában is
előfordul. A szőlőcukor, mint édesítésre alkalmas élelmiszer, a répacukorral
konkurálva jelentősen előretört az utóbbi néhány évbe. Köszönhetően annak, hogy
ugyanúgy alkalmas mindenféle étel, ital, vagy sütemény készítéséhez, mint
rosszhírű elődje. A répacukor népszerűsége, illetve elterjedtsége az elmúlt
néhány évszázad alatt a köz szemében a cukor fogalmává vált. Ezt a tényt nehéz
kiiktatni a közgondolkodásból, pedig az úgynevezett civilizált népek (a világ
vezető és ezek nyomába siető államok) lakosságánál tapasztalható erőteljes, a
csontozattal, a cukorbetegséggel és egyéb jelentős problémákkal (pl. a túlsúly)
kapcsolatos gondok nagyrészt a (répa)cukorral kapcsolatosak. Szőlőcukor
fogyasztása Tisztán fogyasztáskor azonnal, lökésszerűen megemeli a
vércukorszintet. Nagyon gyors lefolyású, utána a vércukorszint hajlamos az
eredeti érték alá esni, ezért cukorbetegek számára tilos a szőlőcukorral való
kísérletezés. A szőlőcukor sejtjeink legfontosabb tápanyaga, vérünk állandó és
nélkülözhetetlen komponense. A keményítőt és a répacukrot enzimek bontják
szőlőcukorrá, ami a bélből felszívódva rögtön a véráramba kerül. Minden
életfolyamatunkhoz (mozgás, növekedés) izommunka szükséges, ez pedig
energiaforrás nélkül nem lehetséges. A vérbe jutott szőlőcukrot a sejtek
elégetik, miközben energia szabadul fel. A fel nem használt glükóz a májban és
az izomsejtekben glikogén formájában raktározódik el. Amikor szükséges a tárolt
glikogén újra az erőt adó szőlőcukorrá alakul át. A szőlőcukor fogyasztása
minden nap ajánlott, por formájában sütéshez, teákhoz, más italok ízesítéséhez.
Édesítő hatása kissé még felül is múlja a hagyományos cukrokét. Receptek
Gyümölcsös rizsszelet édesszájúaknak: Hozzávalók 4-5 személyre: 30dkg jázmin
rizs, 3 kiwi, 10dkg piros gyümölcs, 10dkg szőlőcukor, 1kk. vaníliás cukor,
himalája só, 3ek. kukoricakeményítő Elkészítés: A rizst bő vízben megfőzzük. A
keményítőt feloldjuk egy kevés vízben, majd a rizshez keverjük, és még pár
percig főzzük. Utána hozzáadjuk a szőlőcukrot, vaníliát és a himalája sót.
Amikor langyos, két részre osztjuk. Az egyikbe belekeverjük a felkockázott kiwi
darabokat, a másikba pedig az összezúzott piros gyümölcsöt. Öblítsük ki az
őzgerincformát, majd az aljába simítsunk a kiwis rizst, és tetejére tesszük a
piros színűt. Hűtőbe tesszük, majd ha megdermedt, felszeletelve tálaljuk.
Daradesszert Hozzávalók 4-5 személyre: 25dkg tönköly- vagy durumdara, 5dkg
mazsola, 2ek. szőlőcukor, himalája só, 1ek. olaj (pl. szőlőmagolaj, vagy
kókuszolaj), őrölt mák, vagy dió, mogyoró, mandula, fahéjas szőlőcukor, stb.
Elkészítése: Egy liter vizet sóval ízesítünk, majd felforraljuk, és folytonos
keverés mellett hozzáadjuk a darát, majd 10-15 perc alatt megfőzzük. Amikor
langyos, hozzáadjuk a szőlőcukrot, a mazsolát és az olajat. Utána egy olajos
kanállal galuskákat szaggatunk belőle a mákba, vagy a többi darált finomság
valamelyikébe. Átlagos tápérték 100 g termékben: Energia 1522 kJ (358 kcal)
fehérje 0 g szénhidrát 90 g zsír 0 g Kiszerelés: 1000 g
Adatlap
Ár: | 1.493 Ft |
A hirdető: | Kereskedőtől |
Értékesítés típusa: | Eladó |
Feladás dátuma: | 2024.11.20 |
Eddig megtekintették 139 alkalommal |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "NATURA SZŐLŐCUKOR 1000G" című hirdetést látja. (fent)