Betöltés...

NATURA SZŐLŐCUKOR 1000G

Tisztán fogyasztáskor azonnal, lökésszerűen megemeli a vércukorszintet, kevésbé
terheli a lebontó apparátust. Édesítő hatása kissé még felül is múlja a
hagyományos cukrokét. A szőlőcukor (glükóz) a legegyszerűbb szénhidrát, könnyen,
gyorsan szívódik fel. Bizonyos élelmiszerekben (pl.: szőlő) önmagában is
előfordul. A szőlőcukor, mint édesítésre alkalmas élelmiszer, a répacukorral
konkurálva jelentősen előretört az utóbbi néhány évbe. Köszönhetően annak, hogy
ugyanúgy alkalmas mindenféle étel, ital, vagy sütemény készítéséhez, mint
rosszhírű elődje. A répacukor népszerűsége, illetve elterjedtsége az elmúlt
néhány évszázad alatt a köz szemében a cukor fogalmává vált. Ezt a tényt nehéz
kiiktatni a közgondolkodásból, pedig az úgynevezett civilizált népek (a világ
vezető és ezek nyomába siető államok) lakosságánál tapasztalható erőteljes, a
csontozattal, a cukorbetegséggel és egyéb jelentős problémákkal (pl. a túlsúly)
kapcsolatos gondok nagyrészt a (répa)cukorral kapcsolatosak. Szőlőcukor
fogyasztása Tisztán fogyasztáskor azonnal, lökésszerűen megemeli a
vércukorszintet. Nagyon gyors lefolyású, utána a vércukorszint hajlamos az
eredeti érték alá esni, ezért cukorbetegek számára tilos a szőlőcukorral való
kísérletezés. A szőlőcukor sejtjeink legfontosabb tápanyaga, vérünk állandó és
nélkülözhetetlen komponense. A keményítőt és a répacukrot enzimek bontják
szőlőcukorrá, ami a bélből felszívódva rögtön a véráramba kerül. Minden
életfolyamatunkhoz (mozgás, növekedés) izommunka szükséges, ez pedig
energiaforrás nélkül nem lehetséges. A vérbe jutott szőlőcukrot a sejtek
elégetik, miközben energia szabadul fel. A fel nem használt glükóz a májban és
az izomsejtekben glikogén formájában raktározódik el. Amikor szükséges a tárolt
glikogén újra az erőt adó szőlőcukorrá alakul át. A szőlőcukor fogyasztása
minden nap ajánlott, por formájában sütéshez, teákhoz, más italok ízesítéséhez.
Édesítő hatása kissé még felül is múlja a hagyományos cukrokét. Receptek
Gyümölcsös rizsszelet édesszájúaknak: Hozzávalók 4-5 személyre: 30dkg jázmin
rizs, 3 kiwi, 10dkg piros gyümölcs, 10dkg szőlőcukor, 1kk. vaníliás cukor,
himalája só, 3ek. kukoricakeményítő Elkészítés: A rizst bő vízben megfőzzük. A
keményítőt feloldjuk egy kevés vízben, majd a rizshez keverjük, és még pár
percig főzzük. Utána hozzáadjuk a szőlőcukrot, vaníliát és a himalája sót.
Amikor langyos, két részre osztjuk. Az egyikbe belekeverjük a felkockázott kiwi
darabokat, a másikba pedig az összezúzott piros gyümölcsöt. Öblítsük ki az
őzgerincformát, majd az aljába simítsunk a kiwis rizst, és tetejére tesszük a
piros színűt. Hűtőbe tesszük, majd ha megdermedt, felszeletelve tálaljuk.
Daradesszert Hozzávalók 4-5 személyre: 25dkg tönköly- vagy durumdara, 5dkg
mazsola, 2ek. szőlőcukor, himalája só, 1ek. olaj (pl. szőlőmagolaj, vagy
kókuszolaj), őrölt mák, vagy dió, mogyoró, mandula, fahéjas szőlőcukor, stb.
Elkészítése: Egy liter vizet sóval ízesítünk, majd felforraljuk, és folytonos
keverés mellett hozzáadjuk a darát, majd 10-15 perc alatt megfőzzük. Amikor
langyos, hozzáadjuk a szőlőcukrot, a mazsolát és az olajat. Utána egy olajos
kanállal galuskákat szaggatunk belőle a mákba, vagy a többi darált finomság
valamelyikébe. Átlagos tápérték 100 g termékben: Energia 1522 kJ (358 kcal)
fehérje 0 g szénhidrát 90 g zsír 0 g Kiszerelés: 1000 g

Tovább
Adatlap
Ár: 1.493 Ft
A hirdető: Kereskedőtől
Értékesítés típusa: Eladó
 
Feladás dátuma: 2024.11.20
Eddig megtekintették 139 alkalommal
A hirdető adatai
Tovább

NATURA SZŐLŐCUKOR 1000G
Lehetőségek
Megosztók

Ételek, italok rovaton belül a(z) "NATURA SZŐLŐCUKOR 1000G" című hirdetést látja. (fent)



Az oldal ezen része csak 18 éven felüliek tekinthetik meg.
Elmúlt 18 éves?

Igen Nem