NATURA BARNARIZS 500G
A barnarizs képviseli a legharmonikusabb, legkiegyensúlyozottabb
élelmiszerünket. A legkönnyebben emészthető gabona. Lisztérzékenyek is
fogyaszthatják. Az alábbi 7 jótékony hatását tapasztalhatod meg a barnarizs
fogyasztásakor Finomítatlan, ezért egészségesebb A feldolgozatlan rizs sok-sok
réteget tartalmaz, és annak fényében távolítanak el róla rétegeket, hogy milyen
végterméket szeretnének nyerni. A barna rizs esetében kizárólag a legfelső réteg
kerül le a rizsről. Mivel további finomítási folyamat nem történik, így az
értékes tápanyagok a rizsszemben maradnak. Összetett szénhidrát A rizs nagyon
egészséges összetett szénhidrát, amely keményítőt és rostot is tartalmaz. Az
ilyen szénhidrátok lassan emésztődnek, a szervezet folyamatosan nyeri a
működéséhez szükséges energiát. Növényi rostok gazdag forrása A barnarizs
rostban gazdag táplálék ? a rostok pedig elengedhetetlenek az egészséges
táplálkozáshoz. Ha nem fogyasztunk elegendő rostot, emésztési problémáink
lehetnek (pl. bélrenyheség, szorulás). Egy pohár barnarizs a napi rostbevitel
14%-át fedezi, valamint csökkenti a koleszterol szintet. A barna rizs
rosttartalma hatszorosa a fehér rizsének Szervezetünk támogatója A rizs, latin
nevén Oryza sativa L. kb. 7% fehérjét, 78% szénhidrátot (keményítőt), 0,9% zsírt
és 13% vizet tartalmaz. Összetétele a kutatások alapján 99%-ban egyezik a
szervezetünk összetételével. Másik nagy előnye, hogy gluténmentes, az erre
érzékenyek is fogyaszthatják. Időseknek és gyerekeknek is ajánlott táplálék, nem
terheli meg az emésztőrendszert. Fehérjében bővelkedik A barnarizs gyakorlatilag
az összes esszenciális aminosavat tartalmazza, amely szervezetünk fehérje
felépítésében nélkülözhetetlen. Már 50 gramm rizs elfogyasztása fedezi a napi
fehérjeszükséglet 11%-át. Fontos vitaminok, ásványi anyagok Kiváló mangánforrás.
Egy pohár barnarizs a napi mangán szükséglet 88%-át fedezi. Ez a szénhidrátból
és fehérjéből értékes energiát termel, továbbá fontos szerepet tölt be a zsírsav
szintézisben és jótékony hatással van az idegrendszerre, segít megőrizni
csontjaink ellenálló-képességét és egészségét, valamint kiegyensúlyozza az
inzulintermelést is. Értékes zsírok a szervezetnek A barnarizs külső borítása ?
azaz korparésze ? tartalmaz egy orynazol nevű vegyületet. Ez az anyag váltja ki
a vérkoleszterinszint csökkenését. Louisiana állam egyetemén vizsgálatot
végeztek, melyben arra keresték a választ, hogy a rizskorpa milyen mértékben
képes a koleszterinszintet csökkenteni. A vizsgált személyek napi 100g
rizskorpát fogyasztottak három héten át. A felmérés végén a vérkoleszterinszint
átlagban 7 százalékkal, ezen belül a káros LDL-koleszterin-szint 10 százalékkal
csökkent. A barnarizs képviseli a legharmonikusabb, legkiegyensúlyozottabb
élelmiszerünket. A legkönnyebben emészthető gabona. Lisztérzékenyek is
fogyaszthatják. Az emberiség jelentős része, keleten évezredek óta ezen a
gabonafélén él. De csak a hántolatlan, barnarizs formájában értékes a rizs, csak
így jelent igazi táplálékot. Fehérrizs előállítása során lehántolják az egész
rizsszemet, mely során külső burkát eltávolítják, megfosztva a rizst a
vitaminoktól, ásványi anyagoktól és a rostoktól; így egy üres kalóriaforrássá
válik. Magas a rost-, vitamin-, fehérje- és ásványianyagforrás: barnarizs A
barnarizs egy rendkívül értékes táplálékunk, mára egyre többen fedezik, ismerik
fel táplálkozás élettani jelentőségét. Sokáig csak a fehér lisztet ismertük és
használtuk háztartásainkban, ami éppúgy mint a fehér liszt csak hézagkitöltő,
kalórianövelő, szinte mondhatnám értéktelen táplálékaink közé sorolandó. Ezzel
szemben a barnarizs, a hántolatlan formája a rizseknek. Így, hogy nem távolítják
el a rizsszem külső burkát, megmaradnak az értékes anyagok, a rostok, a
vitaminok, ásványi anyagok, ettől lesz teljes értékű táplálékunk a barnarizs.
Van több fajtája, kerek szemű, hosszú szemű, jázmin, stb. Mit tartalmaz egy
rizsszem? A héj alatti rész tartalmazza az értékes B vitaminokat, ezenkívül
pedig értékes fehérjét, rostokat, mangánt, magnéziumot, vasat, cinket, folsavat,
kalciumot, szelént és E-, K-, B1, B3, B6 vitaminokat, esszenciális aminosavakat
is. A barnarizs élettani hatásai hasmenés, magas láz esetén kiváló az
idegrendszerre nyugtató hatást gyakorol méregtelenít, kifejezetten előnyös
diétáknál (speciális barnarizs kúra!) nagyban elősegíti a bél perisztaltikáját,
miközben takarítja is azt jótékony hatást fejt ki a magas koleszterinre, és
magas vérzsírszintre előnyös lehet hajhullásnál, bőrbetegségek kezelésénél jó
hatással van az emésztésre a bélcsatornát, nyugtatja, tisztítja a diabéteszben
ajánlott alacsony glikémiás indexe miatt segíti a veseműködést, gátolja a
vesekőképződést gluténmentes, ezért diétában alkalmazható építsük be étrendünkbe
fáradtság, stressz esetén is Hogyan készütjük el a legjobb barnarizst?
Mindenképpen be kell áztatnunk főzés előtt. Legalább pár órára, de még jobb ha
egész éjjel ázik. 2-3 vízben lemossuk, majd szobahőmérsékletű vízben hagyjuk
ázni, lepje el jól a víz a rizsünket. A főzőedénybe az áztatólevével együtt
tegyük, hogy ami a hosszú órák alatt beleázott a vízbe, ne menjen kárba. Ne
sózzuk a főzés elején, csak inkább akkor, amikor félig megfőtt vagy mielőtt
levennénk, és akkor is csak kevés Himalája sót használjunk. Ha kevésnek találjuk
a főzővizet, öntsünk hozzá, vagy pótoljuk fövés közben. Hideg vizet soha ne
öntsünk semmihez főzés közben, mert lehűti a főzőlevet és megszűnik a puhulás
folyamata, némely alapanyag ilyenkor megkeményszik és nem is puhul fel rendesen.
Másik variáció lehet, amikor tűzre téve ha felfőtt vízben a barnarizs, akkor
fedővel együtt kb. 40 percre a sütőbe tesszük, és ott 120-140 fok körül tartva
puhulásig hagyjuk. A gyors barnarizs főzési ideje kb. felére csökken, mivel a
rizsszemeket egy speciális eljárással a gyártás során bemetszik, (feltárják)
minek következtében a főzési idő lerövidül. Az értéket képező ezüsthártya ettől
megmarad. Kb. 20 percre csökken a főzés ideje a normál barnarizs min 40 perces
főzési ideje helyett. Kétszeres mennyiségű vizet használjunk előfőzött barnarizs
esetében is. A barnarizs kedvenc fűszerei: a bazsalikom, majoranna, lestyán,
curry, sáfrány, kakukkfű lehetnek. Használhatjuk rakott ételekhez a kész
barnarizst, köretek kiegészítése lehet, tehetjük akár levesbetétnek. Érdemes
tudnunk, hogy a gabonáknak a héja tartalmazza azokat az enzimeket, amik
segítenek a belső szemtermés megemésztésében. Érdemes egyszerre nagyobb,
többszörre való adag rizst kifőzni, 2-3 napig hűtőben légmentesen záródó
edényben eláll. Így nem kell egy fél adagnyi rizs miatt 50 percet várnunk.
Használhatjuk rakott, töltött ételekhez az így előkészített rizst. Dénes-Natura
barnarizs kiszerelés: 500g/csomag
élelmiszerünket. A legkönnyebben emészthető gabona. Lisztérzékenyek is
fogyaszthatják. Az alábbi 7 jótékony hatását tapasztalhatod meg a barnarizs
fogyasztásakor Finomítatlan, ezért egészségesebb A feldolgozatlan rizs sok-sok
réteget tartalmaz, és annak fényében távolítanak el róla rétegeket, hogy milyen
végterméket szeretnének nyerni. A barna rizs esetében kizárólag a legfelső réteg
kerül le a rizsről. Mivel további finomítási folyamat nem történik, így az
értékes tápanyagok a rizsszemben maradnak. Összetett szénhidrát A rizs nagyon
egészséges összetett szénhidrát, amely keményítőt és rostot is tartalmaz. Az
ilyen szénhidrátok lassan emésztődnek, a szervezet folyamatosan nyeri a
működéséhez szükséges energiát. Növényi rostok gazdag forrása A barnarizs
rostban gazdag táplálék ? a rostok pedig elengedhetetlenek az egészséges
táplálkozáshoz. Ha nem fogyasztunk elegendő rostot, emésztési problémáink
lehetnek (pl. bélrenyheség, szorulás). Egy pohár barnarizs a napi rostbevitel
14%-át fedezi, valamint csökkenti a koleszterol szintet. A barna rizs
rosttartalma hatszorosa a fehér rizsének Szervezetünk támogatója A rizs, latin
nevén Oryza sativa L. kb. 7% fehérjét, 78% szénhidrátot (keményítőt), 0,9% zsírt
és 13% vizet tartalmaz. Összetétele a kutatások alapján 99%-ban egyezik a
szervezetünk összetételével. Másik nagy előnye, hogy gluténmentes, az erre
érzékenyek is fogyaszthatják. Időseknek és gyerekeknek is ajánlott táplálék, nem
terheli meg az emésztőrendszert. Fehérjében bővelkedik A barnarizs gyakorlatilag
az összes esszenciális aminosavat tartalmazza, amely szervezetünk fehérje
felépítésében nélkülözhetetlen. Már 50 gramm rizs elfogyasztása fedezi a napi
fehérjeszükséglet 11%-át. Fontos vitaminok, ásványi anyagok Kiváló mangánforrás.
Egy pohár barnarizs a napi mangán szükséglet 88%-át fedezi. Ez a szénhidrátból
és fehérjéből értékes energiát termel, továbbá fontos szerepet tölt be a zsírsav
szintézisben és jótékony hatással van az idegrendszerre, segít megőrizni
csontjaink ellenálló-képességét és egészségét, valamint kiegyensúlyozza az
inzulintermelést is. Értékes zsírok a szervezetnek A barnarizs külső borítása ?
azaz korparésze ? tartalmaz egy orynazol nevű vegyületet. Ez az anyag váltja ki
a vérkoleszterinszint csökkenését. Louisiana állam egyetemén vizsgálatot
végeztek, melyben arra keresték a választ, hogy a rizskorpa milyen mértékben
képes a koleszterinszintet csökkenteni. A vizsgált személyek napi 100g
rizskorpát fogyasztottak három héten át. A felmérés végén a vérkoleszterinszint
átlagban 7 százalékkal, ezen belül a káros LDL-koleszterin-szint 10 százalékkal
csökkent. A barnarizs képviseli a legharmonikusabb, legkiegyensúlyozottabb
élelmiszerünket. A legkönnyebben emészthető gabona. Lisztérzékenyek is
fogyaszthatják. Az emberiség jelentős része, keleten évezredek óta ezen a
gabonafélén él. De csak a hántolatlan, barnarizs formájában értékes a rizs, csak
így jelent igazi táplálékot. Fehérrizs előállítása során lehántolják az egész
rizsszemet, mely során külső burkát eltávolítják, megfosztva a rizst a
vitaminoktól, ásványi anyagoktól és a rostoktól; így egy üres kalóriaforrássá
válik. Magas a rost-, vitamin-, fehérje- és ásványianyagforrás: barnarizs A
barnarizs egy rendkívül értékes táplálékunk, mára egyre többen fedezik, ismerik
fel táplálkozás élettani jelentőségét. Sokáig csak a fehér lisztet ismertük és
használtuk háztartásainkban, ami éppúgy mint a fehér liszt csak hézagkitöltő,
kalórianövelő, szinte mondhatnám értéktelen táplálékaink közé sorolandó. Ezzel
szemben a barnarizs, a hántolatlan formája a rizseknek. Így, hogy nem távolítják
el a rizsszem külső burkát, megmaradnak az értékes anyagok, a rostok, a
vitaminok, ásványi anyagok, ettől lesz teljes értékű táplálékunk a barnarizs.
Van több fajtája, kerek szemű, hosszú szemű, jázmin, stb. Mit tartalmaz egy
rizsszem? A héj alatti rész tartalmazza az értékes B vitaminokat, ezenkívül
pedig értékes fehérjét, rostokat, mangánt, magnéziumot, vasat, cinket, folsavat,
kalciumot, szelént és E-, K-, B1, B3, B6 vitaminokat, esszenciális aminosavakat
is. A barnarizs élettani hatásai hasmenés, magas láz esetén kiváló az
idegrendszerre nyugtató hatást gyakorol méregtelenít, kifejezetten előnyös
diétáknál (speciális barnarizs kúra!) nagyban elősegíti a bél perisztaltikáját,
miközben takarítja is azt jótékony hatást fejt ki a magas koleszterinre, és
magas vérzsírszintre előnyös lehet hajhullásnál, bőrbetegségek kezelésénél jó
hatással van az emésztésre a bélcsatornát, nyugtatja, tisztítja a diabéteszben
ajánlott alacsony glikémiás indexe miatt segíti a veseműködést, gátolja a
vesekőképződést gluténmentes, ezért diétában alkalmazható építsük be étrendünkbe
fáradtság, stressz esetén is Hogyan készütjük el a legjobb barnarizst?
Mindenképpen be kell áztatnunk főzés előtt. Legalább pár órára, de még jobb ha
egész éjjel ázik. 2-3 vízben lemossuk, majd szobahőmérsékletű vízben hagyjuk
ázni, lepje el jól a víz a rizsünket. A főzőedénybe az áztatólevével együtt
tegyük, hogy ami a hosszú órák alatt beleázott a vízbe, ne menjen kárba. Ne
sózzuk a főzés elején, csak inkább akkor, amikor félig megfőtt vagy mielőtt
levennénk, és akkor is csak kevés Himalája sót használjunk. Ha kevésnek találjuk
a főzővizet, öntsünk hozzá, vagy pótoljuk fövés közben. Hideg vizet soha ne
öntsünk semmihez főzés közben, mert lehűti a főzőlevet és megszűnik a puhulás
folyamata, némely alapanyag ilyenkor megkeményszik és nem is puhul fel rendesen.
Másik variáció lehet, amikor tűzre téve ha felfőtt vízben a barnarizs, akkor
fedővel együtt kb. 40 percre a sütőbe tesszük, és ott 120-140 fok körül tartva
puhulásig hagyjuk. A gyors barnarizs főzési ideje kb. felére csökken, mivel a
rizsszemeket egy speciális eljárással a gyártás során bemetszik, (feltárják)
minek következtében a főzési idő lerövidül. Az értéket képező ezüsthártya ettől
megmarad. Kb. 20 percre csökken a főzés ideje a normál barnarizs min 40 perces
főzési ideje helyett. Kétszeres mennyiségű vizet használjunk előfőzött barnarizs
esetében is. A barnarizs kedvenc fűszerei: a bazsalikom, majoranna, lestyán,
curry, sáfrány, kakukkfű lehetnek. Használhatjuk rakott ételekhez a kész
barnarizst, köretek kiegészítése lehet, tehetjük akár levesbetétnek. Érdemes
tudnunk, hogy a gabonáknak a héja tartalmazza azokat az enzimeket, amik
segítenek a belső szemtermés megemésztésében. Érdemes egyszerre nagyobb,
többszörre való adag rizst kifőzni, 2-3 napig hűtőben légmentesen záródó
edényben eláll. Így nem kell egy fél adagnyi rizs miatt 50 percet várnunk.
Használhatjuk rakott, töltött ételekhez az így előkészített rizst. Dénes-Natura
barnarizs kiszerelés: 500g/csomag
Adatlap
Ár: | 702 Ft |
A hirdető: | Kereskedőtől |
Értékesítés típusa: | Eladó |
Feladás dátuma: | 2025.01.29 |
Eddig megtekintették 187 alkalommal |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "NATURA BARNARIZS 500G" című hirdetést látja. (fent)