Betöltés...

NATURA BARNARIZS 500G

A barnarizs képviseli a legharmonikusabb, legkiegyensúlyozottabb
élelmiszerünket. A legkönnyebben emészthető gabona. Lisztérzékenyek is
fogyaszthatják. Az alábbi 7 jótékony hatását tapasztalhatod meg a barnarizs
fogyasztásakor Finomítatlan, ezért egészségesebb A feldolgozatlan rizs sok-sok
réteget tartalmaz, és annak fényében távolítanak el róla rétegeket, hogy milyen
végterméket szeretnének nyerni. A barna rizs esetében kizárólag a legfelső réteg
kerül le a rizsről. Mivel további finomítási folyamat nem történik, így az
értékes tápanyagok a rizsszemben maradnak. Összetett szénhidrát A rizs nagyon
egészséges összetett szénhidrát, amely keményítőt és rostot is tartalmaz. Az
ilyen szénhidrátok lassan emésztődnek, a szervezet folyamatosan nyeri a
működéséhez szükséges energiát. Növényi rostok gazdag forrása A barnarizs
rostban gazdag táplálék ? a rostok pedig elengedhetetlenek az egészséges
táplálkozáshoz. Ha nem fogyasztunk elegendő rostot, emésztési problémáink
lehetnek (pl. bélrenyheség, szorulás). Egy pohár barnarizs a napi rostbevitel
14%-át fedezi, valamint csökkenti a koleszterol szintet. A barna rizs
rosttartalma hatszorosa a fehér rizsének Szervezetünk támogatója A rizs, latin
nevén Oryza sativa L. kb. 7% fehérjét, 78% szénhidrátot (keményítőt), 0,9% zsírt
és 13% vizet tartalmaz. Összetétele a kutatások alapján 99%-ban egyezik a
szervezetünk összetételével. Másik nagy előnye, hogy gluténmentes, az erre
érzékenyek is fogyaszthatják. Időseknek és gyerekeknek is ajánlott táplálék, nem
terheli meg az emésztőrendszert. Fehérjében bővelkedik A barnarizs gyakorlatilag
az összes esszenciális aminosavat tartalmazza, amely szervezetünk fehérje
felépítésében nélkülözhetetlen. Már 50 gramm rizs elfogyasztása fedezi a napi
fehérjeszükséglet 11%-át. Fontos vitaminok, ásványi anyagok Kiváló mangánforrás.
Egy pohár barnarizs a napi mangán szükséglet 88%-át fedezi. Ez a szénhidrátból
és fehérjéből értékes energiát termel, továbbá fontos szerepet tölt be a zsírsav
szintézisben és jótékony hatással van az idegrendszerre, segít megőrizni
csontjaink ellenálló-képességét és egészségét, valamint kiegyensúlyozza az
inzulintermelést is. Értékes zsírok a szervezetnek A barnarizs külső borítása ?
azaz korparésze ? tartalmaz egy orynazol nevű vegyületet. Ez az anyag váltja ki
a vérkoleszterinszint csökkenését. Louisiana állam egyetemén vizsgálatot
végeztek, melyben arra keresték a választ, hogy a rizskorpa milyen mértékben
képes a koleszterinszintet csökkenteni. A vizsgált személyek napi 100g
rizskorpát fogyasztottak három héten át. A felmérés végén a vérkoleszterinszint
átlagban 7 százalékkal, ezen belül a káros LDL-koleszterin-szint 10 százalékkal
csökkent. A barnarizs képviseli a legharmonikusabb, legkiegyensúlyozottabb
élelmiszerünket. A legkönnyebben emészthető gabona. Lisztérzékenyek is
fogyaszthatják. Az emberiség jelentős része, keleten évezredek óta ezen a
gabonafélén él. De csak a hántolatlan, barnarizs formájában értékes a rizs, csak
így jelent igazi táplálékot. Fehérrizs előállítása során lehántolják az egész
rizsszemet, mely során külső burkát eltávolítják, megfosztva a rizst a
vitaminoktól, ásványi anyagoktól és a rostoktól; így egy üres kalóriaforrássá
válik. Magas a rost-, vitamin-, fehérje- és ásványianyagforrás: barnarizs A
barnarizs egy rendkívül értékes táplálékunk, mára egyre többen fedezik, ismerik
fel táplálkozás élettani jelentőségét. Sokáig csak a fehér lisztet ismertük és
használtuk háztartásainkban, ami éppúgy mint a fehér liszt csak hézagkitöltő,
kalórianövelő, szinte mondhatnám értéktelen táplálékaink közé sorolandó. Ezzel
szemben a barnarizs, a hántolatlan formája a rizseknek. Így, hogy nem távolítják
el a rizsszem külső burkát, megmaradnak az értékes anyagok, a rostok, a
vitaminok, ásványi anyagok, ettől lesz teljes értékű táplálékunk a barnarizs.
Van több fajtája, kerek szemű, hosszú szemű, jázmin, stb. Mit tartalmaz egy
rizsszem? A héj alatti rész tartalmazza az értékes B vitaminokat, ezenkívül
pedig értékes fehérjét, rostokat, mangánt, magnéziumot, vasat, cinket, folsavat,
kalciumot, szelént és E-, K-, B1, B3, B6 vitaminokat, esszenciális aminosavakat
is. A barnarizs élettani hatásai hasmenés, magas láz esetén kiváló az
idegrendszerre nyugtató hatást gyakorol méregtelenít, kifejezetten előnyös
diétáknál (speciális barnarizs kúra!) nagyban elősegíti a bél perisztaltikáját,
miközben takarítja is azt jótékony hatást fejt ki a magas koleszterinre, és
magas vérzsírszintre előnyös lehet hajhullásnál, bőrbetegségek kezelésénél jó
hatással van az emésztésre a bélcsatornát, nyugtatja, tisztítja a diabéteszben
ajánlott alacsony glikémiás indexe miatt segíti a veseműködést, gátolja a
vesekőképződést gluténmentes, ezért diétában alkalmazható építsük be étrendünkbe
fáradtság, stressz esetén is Hogyan készütjük el a legjobb barnarizst?
Mindenképpen be kell áztatnunk főzés előtt. Legalább pár órára, de még jobb ha
egész éjjel ázik. 2-3 vízben lemossuk, majd szobahőmérsékletű vízben hagyjuk
ázni, lepje el jól a víz a rizsünket. A főzőedénybe az áztatólevével együtt
tegyük, hogy ami a hosszú órák alatt beleázott a vízbe, ne menjen kárba. Ne
sózzuk a főzés elején, csak inkább akkor, amikor félig megfőtt vagy mielőtt
levennénk, és akkor is csak kevés Himalája sót használjunk. Ha kevésnek találjuk
a főzővizet, öntsünk hozzá, vagy pótoljuk fövés közben. Hideg vizet soha ne
öntsünk semmihez főzés közben, mert lehűti a főzőlevet és megszűnik a puhulás
folyamata, némely alapanyag ilyenkor megkeményszik és nem is puhul fel rendesen.
Másik variáció lehet, amikor tűzre téve ha felfőtt vízben a barnarizs, akkor
fedővel együtt kb. 40 percre a sütőbe tesszük, és ott 120-140 fok körül tartva
puhulásig hagyjuk. A gyors barnarizs főzési ideje kb. felére csökken, mivel a
rizsszemeket egy speciális eljárással a gyártás során bemetszik, (feltárják)
minek következtében a főzési idő lerövidül. Az értéket képező ezüsthártya ettől
megmarad. Kb. 20 percre csökken a főzés ideje a normál barnarizs min 40 perces
főzési ideje helyett. Kétszeres mennyiségű vizet használjunk előfőzött barnarizs
esetében is. A barnarizs kedvenc fűszerei: a bazsalikom, majoranna, lestyán,
curry, sáfrány, kakukkfű lehetnek. Használhatjuk rakott ételekhez a kész
barnarizst, köretek kiegészítése lehet, tehetjük akár levesbetétnek. Érdemes
tudnunk, hogy a gabonáknak a héja tartalmazza azokat az enzimeket, amik
segítenek a belső szemtermés megemésztésében. Érdemes egyszerre nagyobb,
többszörre való adag rizst kifőzni, 2-3 napig hűtőben légmentesen záródó
edényben eláll. Így nem kell egy fél adagnyi rizs miatt 50 percet várnunk.
Használhatjuk rakott, töltött ételekhez az így előkészített rizst. Dénes-Natura
barnarizs kiszerelés: 500g/csomag

Tovább
Adatlap
Ár: 702 Ft
A hirdető: Kereskedőtől
Értékesítés típusa: Eladó
 
Feladás dátuma: 2024.07.03
Eddig megtekintették 171 alkalommal
A hirdető adatai
Tovább

NATURA BARNARIZS 500G
Lehetőségek
Megosztók

Ételek, italok rovaton belül a(z) "NATURA BARNARIZS 500G" című hirdetést látja. (fent)



Az oldal ezen része csak 18 éven felüliek tekinthetik meg.
Elmúlt 18 éves?

Igen Nem