Betöltés...

NATURA CSICSERIBORSÓLISZT 250G

A csicseriborsót lisztet krémleveshez, pástétom, vagy humuszkrém készítéséhez
használhatjuk fel. A csicseriborsót megőrölve és átszitálva gyártjuk a lisztet,
melyet krémleveshez, pástétom, vagy humuszkrém készítéséhez lehet felhasználni.
Az egyedi fűszerezéshez ajánljuk a szójaszószt, borsikafüvet, majoránnát,
paprikaőrleményt, petrezselymet, vöröshagymát, kinek-kinek mivel ízlik jobban.
Akiknek az általános ételízesítők, vagy a fenti fűszerek helyett reform
ízesítőhöz van kedvük, melyben nincs ízfokozó, annak a Natura mesterséges
adalékanyag mentes fűszerkeverékét Veganatura ajánljuk. Csicseriborsó liszt
felhasználása Krémleves, humuszkrém, pástétom készítéséhez. Fűszerezéséhez
vöröshagyma, petrezselyem, majoranna, paprika, borsikafű, szójaszósz ajánlott.
Dénes-Natura csicseriborsó liszt kiszerelése: 500 g Receptek Panír Sárgaborsó
vagy csicseriborsó lisztet vízzel palacsintatészta sűrűségűre keverünk, és ebbe
forgatjuk bele a zöldségeket, majd kisütjük őket. Zöldborsós-újhagymás
csicserilepény 1 csészényi zöldborsó, 2 csésze csicseriborsóliszt, 1 tk római
kömény, 1 nagy csipet kurkuma, 1 chili apróra vágva, 1 tk só, 2 csésze víz, egy
nagy marék petrezselyem, egy csokor újhagyma apróra vágva, 1 ek citromlé, olaj a
sütéshez. Első lépésként megpároljuk a zöldborsót, majd a krumplinyomóval
nagyjából összetörjük. Nem baj, ha darabos marad. A csicseriborsólisztet, a sót
és a fűszereket alaposan összekeverjük egy tálban, majd szép lassan a vizet is
hozzáadva és csomómentesre keverjük. A sima masszához hozzátesszük a borsót, a
hagymát és a citromlevet, majd egy jó fél órát állni hagyjuk. Egy serpenyőbe
olajat melegítünk, majd egy kisebb merőkanállal beleadagoljuk a tésztát. Kb.
tenyérnyi lepénykéket sütötünk és azon melegében tálaljuk némi görög joghurttal
kísérve. Bundás kenyér A bundás kenyér esetén bundájához csicseriborsólisztet
használhatunk. A lisztbe tegyünk pirospaprikát, kurkumát, hinget és vízzel
hígítsuk. Ebbe a masszába forgassuk a kenyereket és süssük ki. Csicseriborsókrém
(hummusz) 50 dkg csicseriborsó, 2-3 gerezd fokhagyma, Fél citrom, 2 evőkanál
szezámmag, himalája só A csicseriborsót egy éjszakán át hideg vízben áztatjuk.
Másnap friss vízben tesszük fel főni. Ha félig megpuhult, tengeri sóval sózzuk.
Ha megfőtt, lecsöpögtetjük és ledaráljuk, vagy botmixerrel pépesítjük.
Összekeverjük a krémet szezámmaggal, a zúzott fokhagymával, olívaolajjal,
citromlével, sóval, pirospaprikával. Összeturmixolhatjuk újra. 2 órára tegyük
hűtőbe. A krémet lapos tányérra simítjuk, kiskanál hátával árkokat nyomunk bele,
amit feltöltünk olívaolajjal. Frissen őrölt borssal, pirospaprikával, néhány
szál petrezselyemlevéllel díszíthetjük. Kenyérre kenve a villával
megcsíkozhatjuk, hogy még ínycsiklandozóbb legyen.

Tovább
Adatlap
Ár: 600 Ft
A hirdető: Kereskedőtől
Értékesítés típusa: Eladó
 
Feladás dátuma: 2024.11.24
Eddig megtekintették 174 alkalommal
A hirdető adatai
Tovább

NATURA CSICSERIBORSÓLISZT 250G
Lehetőségek
Megosztók

Ételek, italok rovaton belül a(z) "NATURA CSICSERIBORSÓLISZT 250G" című hirdetést látja. (fent)



Az oldal ezen része csak 18 éven felüliek tekinthetik meg.
Elmúlt 18 éves?

Igen Nem