Betöltés...

NATURA BULGUR BARNA 500G

A barna bulgur íze egészsen más karakterű, mint a hagyományos bulgur. Köretként
és salátákban fogyasztható. A Dénes-Natura barna bulgur nemcsak abban különbözik
a hagyományos bulgurtól, hogy eltér a színe. Másfajta búzából készítik, a nálunk
kevéssé ismert bezostye típusból, ami egészen sötétbarna színű, ez adja a termék
sötétebb tónusát. Íze sem egyezik meg a már ismert és közkedvelt sárga színű
változatéval. Talán még finomabb is annál, csak egészen más karakterű. Köretként
fogyasztható, de salátákhoz is kiváló. Dénes-Natura barna bulgur kiszerelése:
500g Recept Zöldséges bulgurral töltött csirkemell 4 személyre 4 szelet
csirkemellet kiklopfolunk, szép nagy szelet legyen, és enyhén besózzuk Himalája
sóval, vagy ennek sóoldatával spricceljük a hússzeletünkre. A következő
tölteléket töltjük bele. Lehet köretünkből megmaradt kész bulgur, (vagy frissen
elkészítjük) ebből 2 evőkanálnyi. Vegyes párolt zöldségek bazsalikommal
ízesítve, vagy zeller sárgarépa keveréke, esetleg zöldborsó még hozzá, egy egy
kanálnyi kész állapotban mindenből. Összekeverjük a zöldségeket egy tálban a
bulgurral, és 10 deka reszelt sajtot adunk hozzá, ez lesz tojás helyett a
kötőanyaga. Az elkészített tölteléket egyenlően elosztjuk az előkészített
csirkemelleken, begöngyöljük, hústűvel megtűzzük. Forró olajon (nem bő olajban!)
hirtelen átsütjük, óvatosan, ne nyiljon szét, majd tepsibe vagy jénaiba egyéb
erre alkalmas edénybe rakjuk. Tetejét megszórjuk reszelt sajttal. Jó ha a sajtba
keverünk egy fél kávéskanálnyi reszelt szerencsendiót is. 180 fokon szép pirosra
sütjük, Valamilyen zöldségmártással, vagy céklapürével tálaljuk.) Rakott
zöldségek bulgurral Egy kivajazott edénybe félpuhára főtt tetszés szerinti
zöldségeket rakunk, reszelhetünk rá sajtot, akár füstöltet is, ha szeretjük.
Erre kerül egy sor bulgur, majd a zöldségünk másik fele. Tetejére reszelt sajt,
és egy tojás, amit kissé felvertünk, és tejszínnel dúsíthatjuk, illetve
kókusztej vagy kókusztejszin ajánlott reformétkezésben, esetleg natúr joghurt,
vagy zsírszegény tejföl. Ismételten reszelt sajt következik, és a sütőbe kerül
mig szép színe nem lesz 170 fokon. Ha húsevő a család, akkor előzőleg
grillfűszerkeverékkel készült apróra vágott csirkemellel elkevert bulgurral
próbálkozzunk :). Személyenként 5-6 deka bulgurra van szükség, 20 deka
zöldségfélére (lehet több is) és 8-10 deka húsra ha a húsos változatnál
maradunk. Készülhet csak karfiollal, bulgurral, és a csirkehússal. Egy ötlettel
több étel! Mazsolás bulgur - uzsonnára vagy desszertnek Kifőtt bulgur,
rumaromában áztatott mazsolaszemek de lehet más aszalt gyümölcs is. Picike
fahéj, xilittel elkeverve, még melegen a bulgurhoz keverjük a mazsolát, a
fahájas xilitet, és olyasvalamibe töltjük, pl. kis kerek műanyag tálkákba amiből
ki tudjuk majd borítani. Lehűtjük, tálalás előtt tálra borítjuk és tetszés
szerinti öntettel, vagy citrommártással, szépen díszítve (mentalevél, s
hasonlók) díszítjük. Bulgur receptek Sárgarépás lencse bulgurral 40 dkb lencsét
sós, babérleveles vízben megfőzünk, mikor félig megfőtt, hozzáadjuk a
felkockázott sárgarépát. Olajon megfonnyasztunk egy fej hagymát, 4 gerezd apróra
zúzott fokhagymát, ráteszünk 3 evőkanál paradicsompürét, ízlés szerint római
köményt, és gyömbért, majd ha egyet rottyant hozzáadom a sárgarépás lencsét. Pár
percig együtt párolom még. Ez esetben főtt bulgurt adok hozzám, személyenként
kb. 2 evőkanálnyit kész állapotában. Kiváló húsmentes, de laktatós vacsora
egytál lehet, de ebédre is megfelel leves után. Vegyeskert bulgur Szintén főtt
bulgurt használunk. A vöröshagymát (kis fej legyen) olajon megpároljuk üvegesre,
és hozzáadunk egy fej gyufaszál vastagságúra vágott zellert, kis fehérborsot,
vagy cayenne borsot, ha szeretjük csípősen. 20 deka csicseriborsót megfőzünk, és
a megpárolt zellerhez adjuk, hozzátesszük a megfőtt bulgurt és csak tálalás
előtt szórunk rá apróra vágott zöldfűszereket, lehet petrezselyemzöld, menta,
vagy egy kis bazsalikom is. Friss fűszerek híján egy vegyes, házilag készült
kellemes ízhatású vegyesfűszeres fűszersóval szórjuk meg. (A fűszersók,
fűszerkeverékek készítése házilag egy későbbi lecke anyaga lesz majd.) Kisir
(ami egy közkedvelt török paradicsomos-csípős bulgursaláta) 15 dkg bulgurt 3 dl
forró vízzel leöntünk egy tálban és lefedve kb. 10 percig állni hagyjuk. Közben
egy csokor újhagymát zöld szárával együtt felkarikázunk. Összekeverjük egy
csokor apróra vágott zöldpetrezselyemmel, és egy csokor felaprított mentával. A
megpuhult bulgurt összekeverjük 2 evőkanál paradicsompürével, 1 citrom kifacsart
levével, 6-7 kanál olivaolajjal, majd hozzáadjuk az apróra vágott zöldféléket.
Adunk még hozzá friss chilipaprikát ennek híján cayenne borsot, és ízlés szerint
sót. Tálalásig pár órára hűtőbe rakjuk, hogy az ízek kellemesen összeérjenek.
Libanoni Tabbuleh Hasonló étel a libanoni tabbuleh, aminek egyik változata,
majdnem megegyezik a fent leírtakkal, csak az újhagymát ez esetben nem karikára,
hanem apróra vágjuk, paradicsompüré helyett friss kockára vágott paradicsomot
használunk. Fűszerezésként pedig a chili helyett apróra tört szegfűborsot
teszünk bele. Jómagam a megszokott rizs tészta és burgonyaköretek helyett
sok-sok finom párolt zöldséggel készítem a bulgurt, és salátákhoz adom nyers és
párolt zöldségekkel egyaránt. Húskedvelők is lecserélhetik eddig megszokott
nokedli, bő zsírban sült krumpli, és egyéb köreteiket erre a finomságra
egészségük megóvása érdekében. Orosz Tünde Reformkonyha szakács ajánlása

Tovább
Adatlap
Ár: 757 Ft
A hirdető: Kereskedőtől
Értékesítés típusa: Eladó
 
Feladás dátuma: 2024.07.03
Eddig megtekintették 156 alkalommal
A hirdető adatai
Tovább

NATURA BULGUR BARNA 500G
Lehetőségek
Megosztók

Ételek, italok rovaton belül a(z) "NATURA BULGUR BARNA 500G" című hirdetést látja. (fent)



Az oldal ezen része csak 18 éven felüliek tekinthetik meg.
Elmúlt 18 éves?

Igen Nem