NATURA BURGONYAPEHELY 250G
A burgonyapehely finom lemezes szerkezetű, vagy lisztes állagú, sárgás színű,
minőségét igen sokáig megőrző étel alapanyag. Ebből kevés vajjal, tejjel,
vízzel, sóval keverve burgonyapüré készíthető. A burgonyapehely finom lemezes
szerkezetű, vagy lisztes állagú, sárgás színű, minőségét igen sokáig megőrző
étel alapanyag. Ebből kevés vajjal, tejjel, vízzel, sóval keverve burgonyapüré
készíthető. Tésztafélékhez, pékárúhoz adva lazító hatású adalék. Receptek
Burgonyás brokkolikrémleves 50dkg mirelit (vagy friss) brokkoli, 2 dl tejföl, 1
tyúkhúsleves-kocka, 1evőkanál krumplipehely, 1 teáskanál ételízesítő, 1
teáskanál citromlé, csipetnyi cukor. A még fagyos brokkolit 1 liternyi,
forrásban lévő vízbe tesszük. Ezután belerakjuk a húsleveskockát, beleszórjuk a
vegetát, és néhány perc alatt majdnem puhára főzzük. (Ha friss brokkoliból
készítjük, a brokkolit jól mossuk meg, szűrőben csöpögtessük le, és a szárát -
ha szükséges - vékonyan hántsuk le. Ha a brokkoli már öreg, előfordul, hogy a
szárát bőrszerű hártya fedi.) A majdnem puha brokkolit leszűrjük. Felét
félretesszük. A másik felét 3 dl levessel a turmixgép poharába tesszük.
Hozzáöntjük a tejfölt és a citromlevet, majd a krumplipelyhet is beleszórjuk.
Addig keverjük, amíg sűrű, pépes massza lesz belőle. A brokkolipépet
visszaöntjük a levesesfazékba, és kevergetve felforraljuk. Egy-két percig
főzzük, végül a cukorral ízesítjük. A levest csészékbe elosztjuk, és mindegyik
adag tetejére teszünk a félretett brokkoliból. Nem csak melegen, hanem hidegen
is jó. Tönköly zsemle 150g teljes kiörlésű tönkölybúza liszt (TBL300), 150g
fehér tönkölybúza liszt (TBL70), 12 1/2g friss élesztő, 1ek oliva olaj, 200ml
víz, 1ek burgonyapehely, 2ek lenmag, 1tk méz, só A langyos vízbe belemorzsoltam
az élesztőt, belekevertem a mézet, az olajat. A gép sütőedényébe kimértem a
liszteket, sót, hozzáöntöttem a folyadékot, és a 6-os (tésztadagasztás)
programon 30 perc alatt megkelesztettem a tésztát. Ezután gyúródeszkán
beledagasztottam a lenmagot, majd a kész tésztát 12 db kis gombóckára osztottam.
Kiolajoztam egy 12 lyukú muffinsütot, bele a kis gombócok, 50 fokon kb. 15 perc
kelesztés (duplájára nott), majd 200 fokon 20 perc sütés. Még melegen vízzel
átkentem a tetejét, szép fényes lett. Nagyon könnyű, finom lett. Igazi, jó kis
vacsi vajjal megkenve, friss salátával. Kiszerelés: 250 g
minőségét igen sokáig megőrző étel alapanyag. Ebből kevés vajjal, tejjel,
vízzel, sóval keverve burgonyapüré készíthető. A burgonyapehely finom lemezes
szerkezetű, vagy lisztes állagú, sárgás színű, minőségét igen sokáig megőrző
étel alapanyag. Ebből kevés vajjal, tejjel, vízzel, sóval keverve burgonyapüré
készíthető. Tésztafélékhez, pékárúhoz adva lazító hatású adalék. Receptek
Burgonyás brokkolikrémleves 50dkg mirelit (vagy friss) brokkoli, 2 dl tejföl, 1
tyúkhúsleves-kocka, 1evőkanál krumplipehely, 1 teáskanál ételízesítő, 1
teáskanál citromlé, csipetnyi cukor. A még fagyos brokkolit 1 liternyi,
forrásban lévő vízbe tesszük. Ezután belerakjuk a húsleveskockát, beleszórjuk a
vegetát, és néhány perc alatt majdnem puhára főzzük. (Ha friss brokkoliból
készítjük, a brokkolit jól mossuk meg, szűrőben csöpögtessük le, és a szárát -
ha szükséges - vékonyan hántsuk le. Ha a brokkoli már öreg, előfordul, hogy a
szárát bőrszerű hártya fedi.) A majdnem puha brokkolit leszűrjük. Felét
félretesszük. A másik felét 3 dl levessel a turmixgép poharába tesszük.
Hozzáöntjük a tejfölt és a citromlevet, majd a krumplipelyhet is beleszórjuk.
Addig keverjük, amíg sűrű, pépes massza lesz belőle. A brokkolipépet
visszaöntjük a levesesfazékba, és kevergetve felforraljuk. Egy-két percig
főzzük, végül a cukorral ízesítjük. A levest csészékbe elosztjuk, és mindegyik
adag tetejére teszünk a félretett brokkoliból. Nem csak melegen, hanem hidegen
is jó. Tönköly zsemle 150g teljes kiörlésű tönkölybúza liszt (TBL300), 150g
fehér tönkölybúza liszt (TBL70), 12 1/2g friss élesztő, 1ek oliva olaj, 200ml
víz, 1ek burgonyapehely, 2ek lenmag, 1tk méz, só A langyos vízbe belemorzsoltam
az élesztőt, belekevertem a mézet, az olajat. A gép sütőedényébe kimértem a
liszteket, sót, hozzáöntöttem a folyadékot, és a 6-os (tésztadagasztás)
programon 30 perc alatt megkelesztettem a tésztát. Ezután gyúródeszkán
beledagasztottam a lenmagot, majd a kész tésztát 12 db kis gombóckára osztottam.
Kiolajoztam egy 12 lyukú muffinsütot, bele a kis gombócok, 50 fokon kb. 15 perc
kelesztés (duplájára nott), majd 200 fokon 20 perc sütés. Még melegen vízzel
átkentem a tetejét, szép fényes lett. Nagyon könnyű, finom lett. Igazi, jó kis
vacsi vajjal megkenve, friss salátával. Kiszerelés: 250 g
Adatlap
Ár: | 817 Ft |
A hirdető: | Kereskedőtől |
Értékesítés típusa: | Eladó |
Feladás dátuma: | 2024.11.30 |
Eddig megtekintették 125 alkalommal |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "NATURA BURGONYAPEHELY 250G" című hirdetést látja. (fent)