BARCO KÓKUSZOLAJ (VÖDÖRBEN) 500ML
Szűrt, színtelen, illatmentes kókuszolaj, amely egyaránt felhasználható
sütéshez-főzéshez, ugyanakkor bőrápoláshoz is. Paleolit alapanyag. Étolaj
alternatívája Szűrt, színtelen, illatmentes kókuszolaj, amely egyaránt
felhasználható sütéshez-főzéshez, ugyanakkor bőrápoláshoz is. Közepes
lánchosszúságú telített zsír, amely transzzsírsavat nem tartalmaz. Kitűnően
használható sütéshez. 198 C°-ig nem oxidálódik. Közel 50% laurinsav tartalma
miatt antibakteriális. Koleszterinmentes. 100% natúr, adalékmentes termék. 25 C°
alatti hőmérsékleten zsírszerűvé szilárdul. Hűtést felbontás után sem igényel.
Nem kell hűtőben tárolni, a külső hőmérséklettől függ a szilárdsága, de ez a
kókuszzsír minőségét nem befolyásolja. A legjobb sütőolaj, melynek oxidációs
pontja 198 C fok, a növényi olajok közül a legmagasabb. Ez azt jelenti, hogy
hevítés esetén sem indít be káros oxidatív folyamatokat, vagyis kóros
sejtburjánzást. A kókuszolaj 92 %-ban közepes lánchosszúságú telített
zsírsavakból áll. Főbb zsírsav összetétele: kb 50 % laurinsav, mirisztinsav,
palmitinsav, kaprilsav, kaprinsav, sztearinsav. A kókuszzsír a nevét onnan
kapta, hogy 24,5 C° alatt az állapota fehér, szilárd zsírszerű anyag. Melegebb
hőmérsékleten azonban folyékonnyá válik, melynek eredménye a tiszta, áttetsző
kókuszolaj. Rendkívül ellenálló az oxidációval szemben, mivel magasan telített,
nagyon stabil szerkezetű. Sütés, főzés esetén használható önmagában, de az ára
meghaladja a hagyományos növényi olajokét. Célszerű olívaolajjal összekeverve
használni, úgy, hogy a keverék 30-50%-a legyen kókuszolaj. Sütés során a hőfokot
érdemes 175 C° alatt tartani. Minthogy az olvadáspontja 24-25 C° között van,
ezért hideg salátákra öntetként nem lehet felhasználni folyékony állapotban sem,
mert a hűvös zöldségektől azonnal megdermed. Ez azonban elkerülhető, ha más
növényi olajjal összekeverve használjuk fel a saláta alapanyagaként. A kókusz
tartalmaz magnéziumot, kálciumot, cinket és vasat is. A kókuszolajban található
közepes láncú zsírsavak gombaölő és antibakteriális hatását már rég óta ismerik
a kutatók. Az általuk inaktivált mikroorganizmusok közé tartoznak a baktériumok,
élesztő-, és egyéb gombák, valamint burkolt vírusok. A közepes láncú
trigliceridek a szénhidrátokhoz hasonlóan azonnal az izomsejtekbe jutnak,
kikerülve a hagyományos zsírok feldolgozásához szükséges
anyagcsere-folyamatokat, így zsírként nem tárolódik a szervezetben és a májat
sem terheli meg. Diéta során a zsírok egy részét és a szénhidrátot lehet vele
helyettesíteni. Rendszeres használata olyan zsírsavakat juttat a szervezetbe
amilyen az anyatejben található, ez a laurinsav. A laurinsav jótékony hatással
van az immunrendszerre. Az emberi szervezetben monolauránná alakul át, amelyet
többek közt a herpesz, az influenza, a patogenetikus baktériumok, elpusztítására
használ fel. Étkezési célú felhasználása mellett számos területen alkalmazható.
Molekuláris szerkezetének köszönhetően könnyen felszívódik a bőrbe anélkül, hogy
zsíros foltot hagyna maga után. Bejutva a bőr mélyebb rétegeibe megerősíti a
belső szöveteket. Ugyanígy a napsütés okozta károkat is képes csökkenteni.
Közreműködik a hámszövetek eltávolításában, így bőrünk selymesebb, puhább lesz.
Paleolit tápanyag Kókuszolaj tápanyag-összetétele (100 ml) Energiatartalom 3670
KJ / 875 kcal 86 g telített zsírsav 6 g egyszeresen telítetlen 3 g többszörösen
telítetlen Barco kókuszolaj kiszerelése: 500ml
sütéshez-főzéshez, ugyanakkor bőrápoláshoz is. Paleolit alapanyag. Étolaj
alternatívája Szűrt, színtelen, illatmentes kókuszolaj, amely egyaránt
felhasználható sütéshez-főzéshez, ugyanakkor bőrápoláshoz is. Közepes
lánchosszúságú telített zsír, amely transzzsírsavat nem tartalmaz. Kitűnően
használható sütéshez. 198 C°-ig nem oxidálódik. Közel 50% laurinsav tartalma
miatt antibakteriális. Koleszterinmentes. 100% natúr, adalékmentes termék. 25 C°
alatti hőmérsékleten zsírszerűvé szilárdul. Hűtést felbontás után sem igényel.
Nem kell hűtőben tárolni, a külső hőmérséklettől függ a szilárdsága, de ez a
kókuszzsír minőségét nem befolyásolja. A legjobb sütőolaj, melynek oxidációs
pontja 198 C fok, a növényi olajok közül a legmagasabb. Ez azt jelenti, hogy
hevítés esetén sem indít be káros oxidatív folyamatokat, vagyis kóros
sejtburjánzást. A kókuszolaj 92 %-ban közepes lánchosszúságú telített
zsírsavakból áll. Főbb zsírsav összetétele: kb 50 % laurinsav, mirisztinsav,
palmitinsav, kaprilsav, kaprinsav, sztearinsav. A kókuszzsír a nevét onnan
kapta, hogy 24,5 C° alatt az állapota fehér, szilárd zsírszerű anyag. Melegebb
hőmérsékleten azonban folyékonnyá válik, melynek eredménye a tiszta, áttetsző
kókuszolaj. Rendkívül ellenálló az oxidációval szemben, mivel magasan telített,
nagyon stabil szerkezetű. Sütés, főzés esetén használható önmagában, de az ára
meghaladja a hagyományos növényi olajokét. Célszerű olívaolajjal összekeverve
használni, úgy, hogy a keverék 30-50%-a legyen kókuszolaj. Sütés során a hőfokot
érdemes 175 C° alatt tartani. Minthogy az olvadáspontja 24-25 C° között van,
ezért hideg salátákra öntetként nem lehet felhasználni folyékony állapotban sem,
mert a hűvös zöldségektől azonnal megdermed. Ez azonban elkerülhető, ha más
növényi olajjal összekeverve használjuk fel a saláta alapanyagaként. A kókusz
tartalmaz magnéziumot, kálciumot, cinket és vasat is. A kókuszolajban található
közepes láncú zsírsavak gombaölő és antibakteriális hatását már rég óta ismerik
a kutatók. Az általuk inaktivált mikroorganizmusok közé tartoznak a baktériumok,
élesztő-, és egyéb gombák, valamint burkolt vírusok. A közepes láncú
trigliceridek a szénhidrátokhoz hasonlóan azonnal az izomsejtekbe jutnak,
kikerülve a hagyományos zsírok feldolgozásához szükséges
anyagcsere-folyamatokat, így zsírként nem tárolódik a szervezetben és a májat
sem terheli meg. Diéta során a zsírok egy részét és a szénhidrátot lehet vele
helyettesíteni. Rendszeres használata olyan zsírsavakat juttat a szervezetbe
amilyen az anyatejben található, ez a laurinsav. A laurinsav jótékony hatással
van az immunrendszerre. Az emberi szervezetben monolauránná alakul át, amelyet
többek közt a herpesz, az influenza, a patogenetikus baktériumok, elpusztítására
használ fel. Étkezési célú felhasználása mellett számos területen alkalmazható.
Molekuláris szerkezetének köszönhetően könnyen felszívódik a bőrbe anélkül, hogy
zsíros foltot hagyna maga után. Bejutva a bőr mélyebb rétegeibe megerősíti a
belső szöveteket. Ugyanígy a napsütés okozta károkat is képes csökkenteni.
Közreműködik a hámszövetek eltávolításában, így bőrünk selymesebb, puhább lesz.
Paleolit tápanyag Kókuszolaj tápanyag-összetétele (100 ml) Energiatartalom 3670
KJ / 875 kcal 86 g telített zsírsav 6 g egyszeresen telítetlen 3 g többszörösen
telítetlen Barco kókuszolaj kiszerelése: 500ml
Adatlap
Ár: | 1.300 Ft |
A hirdető: | Kereskedőtől |
Értékesítés típusa: | Eladó |
Feladás dátuma: | 2024.11.30 |
Eddig megtekintették 90 alkalommal |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "BARCO KÓKUSZOLAJ (VÖDÖRBEN) 500ML" című hirdetést látja. (fent)