Betöltés...

BARCO KÓKUSZOLAJ (VÖDÖRBEN) 500ML

Szűrt, színtelen, illatmentes kókuszolaj, amely egyaránt felhasználható
sütéshez-főzéshez, ugyanakkor bőrápoláshoz is. Paleolit alapanyag. Étolaj
alternatívája Szűrt, színtelen, illatmentes kókuszolaj, amely egyaránt
felhasználható sütéshez-főzéshez, ugyanakkor bőrápoláshoz is. Közepes
lánchosszúságú telített zsír, amely transzzsírsavat nem tartalmaz. Kitűnően
használható sütéshez. 198 C°-ig nem oxidálódik. Közel 50% laurinsav tartalma
miatt antibakteriális. Koleszterinmentes. 100% natúr, adalékmentes termék. 25 C°
alatti hőmérsékleten zsírszerűvé szilárdul. Hűtést felbontás után sem igényel.
Nem kell hűtőben tárolni, a külső hőmérséklettől függ a szilárdsága, de ez a
kókuszzsír minőségét nem befolyásolja. A legjobb sütőolaj, melynek oxidációs
pontja 198 C fok, a növényi olajok közül a legmagasabb. Ez azt jelenti, hogy
hevítés esetén sem indít be káros oxidatív folyamatokat, vagyis kóros
sejtburjánzást. A kókuszolaj 92 %-ban közepes lánchosszúságú telített
zsírsavakból áll. Főbb zsírsav összetétele: kb 50 % laurinsav, mirisztinsav,
palmitinsav, kaprilsav, kaprinsav, sztearinsav. A kókuszzsír a nevét onnan
kapta, hogy 24,5 C° alatt az állapota fehér, szilárd zsírszerű anyag. Melegebb
hőmérsékleten azonban folyékonnyá válik, melynek eredménye a tiszta, áttetsző
kókuszolaj. Rendkívül ellenálló az oxidációval szemben, mivel magasan telített,
nagyon stabil szerkezetű. Sütés, főzés esetén használható önmagában, de az ára
meghaladja a hagyományos növényi olajokét. Célszerű olívaolajjal összekeverve
használni, úgy, hogy a keverék 30-50%-a legyen kókuszolaj. Sütés során a hőfokot
érdemes 175 C° alatt tartani. Minthogy az olvadáspontja 24-25 C° között van,
ezért hideg salátákra öntetként nem lehet felhasználni folyékony állapotban sem,
mert a hűvös zöldségektől azonnal megdermed. Ez azonban elkerülhető, ha más
növényi olajjal összekeverve használjuk fel a saláta alapanyagaként. A kókusz
tartalmaz magnéziumot, kálciumot, cinket és vasat is. A kókuszolajban található
közepes láncú zsírsavak gombaölő és antibakteriális hatását már rég óta ismerik
a kutatók. Az általuk inaktivált mikroorganizmusok közé tartoznak a baktériumok,
élesztő-, és egyéb gombák, valamint burkolt vírusok. A közepes láncú
trigliceridek a szénhidrátokhoz hasonlóan azonnal az izomsejtekbe jutnak,
kikerülve a hagyományos zsírok feldolgozásához szükséges
anyagcsere-folyamatokat, így zsírként nem tárolódik a szervezetben és a májat
sem terheli meg. Diéta során a zsírok egy részét és a szénhidrátot lehet vele
helyettesíteni. Rendszeres használata olyan zsírsavakat juttat a szervezetbe
amilyen az anyatejben található, ez a laurinsav. A laurinsav jótékony hatással
van az immunrendszerre. Az emberi szervezetben monolauránná alakul át, amelyet
többek közt a herpesz, az influenza, a patogenetikus baktériumok, elpusztítására
használ fel. Étkezési célú felhasználása mellett számos területen alkalmazható.
Molekuláris szerkezetének köszönhetően könnyen felszívódik a bőrbe anélkül, hogy
zsíros foltot hagyna maga után. Bejutva a bőr mélyebb rétegeibe megerősíti a
belső szöveteket. Ugyanígy a napsütés okozta károkat is képes csökkenteni.
Közreműködik a hámszövetek eltávolításában, így bőrünk selymesebb, puhább lesz.
Paleolit tápanyag Kókuszolaj tápanyag-összetétele (100 ml) Energiatartalom 3670
KJ / 875 kcal 86 g telített zsírsav 6 g egyszeresen telítetlen 3 g többszörösen
telítetlen Barco kókuszolaj kiszerelése: 500ml

Tovább
Adatlap
Ár: 1.300 Ft
A hirdető: Kereskedőtől
Értékesítés típusa: Eladó
 
Feladás dátuma: 2024.11.30
Eddig megtekintették 90 alkalommal
A hirdető adatai
Tovább

BARCO KÓKUSZOLAJ (VÖDÖRBEN) 500ML
Lehetőségek
Megosztók

Ételek, italok rovaton belül a(z) "BARCO KÓKUSZOLAJ (VÖDÖRBEN) 500ML" című hirdetést látja. (fent)



Az oldal ezen része csak 18 éven felüliek tekinthetik meg.
Elmúlt 18 éves?

Igen Nem