Vitamin Bottle Omega Vegan Fito olajkapszula (60 db)
Növényi Omega komplex, adalékanyagok nélkül! Optimális Omega-3-6-9 arány és
kombináció! Összetevők: Mikroalga olaj Mennyiség: 60 db olajkapszula Adagolás:
Napi 1 kapszula felnőtteknek közvetlenül, étkezés előtt! Omega Fitho Complex
termékünk 100%-ban természetes mikroalga összetevőkből készülő olajkapszula.
Megítélésünk szerint a közvetlenül halakból készülő halolaj eredetű Omega
készítmények fogyasztása jelentős kockázatokat hordozhat manapság, hiszen a
halak a tengeri szennyeződéseket nem tudják kiválasztani, szervezetükben
elraktározzák, mint a nehézfémeket, radioktív anyagokat. Emellett egereken
végzett legújabb kutatások a halolaj hatására történő jelentős szőrzetkihullást
dokumentáltak. Mik is az Omega zsírsavak? Az Omega zsírsavak közé az Omega-3
(más néven ALA, alfa-linolénsav), az Omega-6 (linolsav) és az Omega-9
(oktadecénsav, olajsav) zsírsavakat soroljuk. Az első kettő közülük a szervezet
számára nélkülözhetetlen, esszenciális, többszörösen telítetlen zsírsav, a
szervezetünk nem képes előállítani ezeket. Miben találhatóak? A tengeri halak,
illetve algák jó forrásai az Omega-3 zsírsavaknak, az eikozapentaénsavnak (EPA),
és a dokozahexaénsavnak (DHA). Ezen kívül növényi olajokban (olíva-, szója-,
lenmag-, homoktövis-, kendermag-, repceolaj), dióban, mogyoróban, hüvelyesekben
is található. A javasolt Omega-3 zsírsav bevitel a gyermekek számára 300 - 1300
mg, felnőttek számára 1300 - 2000 mg naponta. Az Omega-6 zsírsavak növényi
olajokban (lenmag-, homoktövis olaj), olajos magvakban (dió, mogyoró) találhatók
meg. Az Omega-9 zsírsavat például az olíva-, repce-, kukoricaolaj és a dió
tartalmazza. Hatásaik A többszörösen telítetlen zsírsavak, így az Omega-3 és az
Omega-6 egyaránt szívvédő hatású: hozzájárulnak a koleszterin- és
triglicerinszint és a vérnyomás rendezéséhez, az érelmeszesedés szövődményeinek
megelőzéséhez. Csökkentik a kóros véralvadást, gyulladáscsökkentő hatásuk van,
javítják az immunrendszer működését. A tapasztalatok szerint csökkentik az
emésztőrendszeri daganatok kialakulásának kockázatát és javítják a rákbetegek
életminőségét. Az EPA és a DHA keverék hatására a szervezetben leukotrién B5 és
tromboxán A3 keletkezik, ezáltal a vérzési idő megnyúlik, értágító hatás
érvényesül, az érelmeszesedés kialakulásának kockázata csökken. Azért szerencsés
mind az Omega-3, mind az Omega-6 és Omega-9 zsírsavak beviteléről gondoskodni,
mert a kutatók úgy tapasztalták, hogy a linolsav (Omega-6) szívvédő hatása,
érelmeszesedést gátló, a szívinfarktus megelőzését segítő tulajdonságai
erősebbek, mint az Omega-3 zsírsavaké, viszont az Omega-6 zsírsavak lebontása
során eikozanoidok is képződnek, amelyek egyes kísérletekben rákkeltőnek
bizonyultak. Az Omega-3 és az Omega-9 zsírsavak viszont gátolják az eikozanoidok
szintézisét. Tudományos tények Megfigyelték, hogy a grönlandi eszkimóknál, vagy
a japán halászok esetében sokkal kisebb a szív és keringési betegségekből eredő
halálozási arány. Az eszkimók étrendjében egyértelműen kimutatható volt a
tengeri halakból származó magas Omega-3 zsírsav bevitel. Japán kutatók úgy
tapasztalták, hogy pikkelysömörben szenvedő betegek állapota is javult Omega-3
zsírsavat tartalmazó halolaj fogyasztásával. További kísérletekre van szükség az
EPA jótékony hatásának megerősítésére a cisztikus fibrózis nevű betegségben,
illetve az időskori cukorbetegség egyik lehetséges kísérő tünetének, a
vesebántalom előrehaladásának megakadályozásában. A kutatók meghatározták, hogy
az Omega-3 és az Omega-6 zsírsavak ideális aránya az étkezésünkben 1:3, vagy 1:5
lenne, de sajnos, az általános ehelyett az 1:10, sőt az 1:30 arány.
kombináció! Összetevők: Mikroalga olaj Mennyiség: 60 db olajkapszula Adagolás:
Napi 1 kapszula felnőtteknek közvetlenül, étkezés előtt! Omega Fitho Complex
termékünk 100%-ban természetes mikroalga összetevőkből készülő olajkapszula.
Megítélésünk szerint a közvetlenül halakból készülő halolaj eredetű Omega
készítmények fogyasztása jelentős kockázatokat hordozhat manapság, hiszen a
halak a tengeri szennyeződéseket nem tudják kiválasztani, szervezetükben
elraktározzák, mint a nehézfémeket, radioktív anyagokat. Emellett egereken
végzett legújabb kutatások a halolaj hatására történő jelentős szőrzetkihullást
dokumentáltak. Mik is az Omega zsírsavak? Az Omega zsírsavak közé az Omega-3
(más néven ALA, alfa-linolénsav), az Omega-6 (linolsav) és az Omega-9
(oktadecénsav, olajsav) zsírsavakat soroljuk. Az első kettő közülük a szervezet
számára nélkülözhetetlen, esszenciális, többszörösen telítetlen zsírsav, a
szervezetünk nem képes előállítani ezeket. Miben találhatóak? A tengeri halak,
illetve algák jó forrásai az Omega-3 zsírsavaknak, az eikozapentaénsavnak (EPA),
és a dokozahexaénsavnak (DHA). Ezen kívül növényi olajokban (olíva-, szója-,
lenmag-, homoktövis-, kendermag-, repceolaj), dióban, mogyoróban, hüvelyesekben
is található. A javasolt Omega-3 zsírsav bevitel a gyermekek számára 300 - 1300
mg, felnőttek számára 1300 - 2000 mg naponta. Az Omega-6 zsírsavak növényi
olajokban (lenmag-, homoktövis olaj), olajos magvakban (dió, mogyoró) találhatók
meg. Az Omega-9 zsírsavat például az olíva-, repce-, kukoricaolaj és a dió
tartalmazza. Hatásaik A többszörösen telítetlen zsírsavak, így az Omega-3 és az
Omega-6 egyaránt szívvédő hatású: hozzájárulnak a koleszterin- és
triglicerinszint és a vérnyomás rendezéséhez, az érelmeszesedés szövődményeinek
megelőzéséhez. Csökkentik a kóros véralvadást, gyulladáscsökkentő hatásuk van,
javítják az immunrendszer működését. A tapasztalatok szerint csökkentik az
emésztőrendszeri daganatok kialakulásának kockázatát és javítják a rákbetegek
életminőségét. Az EPA és a DHA keverék hatására a szervezetben leukotrién B5 és
tromboxán A3 keletkezik, ezáltal a vérzési idő megnyúlik, értágító hatás
érvényesül, az érelmeszesedés kialakulásának kockázata csökken. Azért szerencsés
mind az Omega-3, mind az Omega-6 és Omega-9 zsírsavak beviteléről gondoskodni,
mert a kutatók úgy tapasztalták, hogy a linolsav (Omega-6) szívvédő hatása,
érelmeszesedést gátló, a szívinfarktus megelőzését segítő tulajdonságai
erősebbek, mint az Omega-3 zsírsavaké, viszont az Omega-6 zsírsavak lebontása
során eikozanoidok is képződnek, amelyek egyes kísérletekben rákkeltőnek
bizonyultak. Az Omega-3 és az Omega-9 zsírsavak viszont gátolják az eikozanoidok
szintézisét. Tudományos tények Megfigyelték, hogy a grönlandi eszkimóknál, vagy
a japán halászok esetében sokkal kisebb a szív és keringési betegségekből eredő
halálozási arány. Az eszkimók étrendjében egyértelműen kimutatható volt a
tengeri halakból származó magas Omega-3 zsírsav bevitel. Japán kutatók úgy
tapasztalták, hogy pikkelysömörben szenvedő betegek állapota is javult Omega-3
zsírsavat tartalmazó halolaj fogyasztásával. További kísérletekre van szükség az
EPA jótékony hatásának megerősítésére a cisztikus fibrózis nevű betegségben,
illetve az időskori cukorbetegség egyik lehetséges kísérő tünetének, a
vesebántalom előrehaladásának megakadályozásában. A kutatók meghatározták, hogy
az Omega-3 és az Omega-6 zsírsavak ideális aránya az étkezésünkben 1:3, vagy 1:5
lenne, de sajnos, az általános ehelyett az 1:10, sőt az 1:30 arány.
Adatlap
Ár: | 3.990 Ft |
A hirdető: | Kereskedőtől |
Értékesítés típusa: | Eladó |
Feladás dátuma: | 2024.11.20 |
Eddig megtekintették 189 alkalommal |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "Vitamin Bottle Omega Vegan Fito olajkapszula (60 db)" című hirdetést látja. (fent)