Csuta Szójaszelet (100 g)
Megfelelő ízesítéssel tökéletesen tudja utánozni a hús ízét hamburgerben,
hot-dogban, darált hússal készült ételekben, sőt létezik szójakolbász,
szójaszalonna is! Felhasználási javaslat: A szeleteket forró, fűszeres vízbe
áztatjuk, 30-120 percig hagyjuk duzzadni. Áztatás után a levet leöntjük,
kinyomkodjuk, majd úgy készítjük el, mint a húst: panírozzuk, sütjük, főzzük.
Receptek: Szójapecsenye Hozzávalók: szójaszelet, fokhagyma, ételízesítő,
koriander Elkészítés: A szóját hideg vízbe beáztatjuk, majd tiszta vízben puhára
főzzük. Leszűrjük, majd kinyomkodjuk be?lőle a vizet. Ételízesítő és őrölt
koriander keveréké?vel mind a két oldalán megszórjuk, kicsit állni hagyjuk. Az
olajat megforrósítjuk, és beletesszük a szeleteket, közé fokhagyma cikkeket. A
szójaszele?tet mindkét oldalán rózsaszínűre sütjük. Vigyáz?zunk, mert a
fokhagyma hamarabb megsül, ezért időben szedjük ki! Rántott szójaszelet
Hozzávalók: szójaszeletek, tojás, liszt, zsemlemorzsa, só, ételízesítő,
szerecsendió, koriander (ha van), olaj Elkészítés: A szójaszeleteket puhára
főzzük, majd jól lecse?pegtetjük. Megszórjuk a fűszerekkel, lisztbe, tojásba,
zsemlemorzsába forgatjuk. Olajba mártjuk, tepsibe tesszük, és sütőben kisütjük.
Hirtelen sült szójaszelet Elkészítési idő: 30 perc Hozzávalók: (4 személyre) 80
g szója szelet 1 dl olaj 1 db fűszerek Elkészítése: A szójaszeleteket a
kirántott szójaszelet receptben leírtak szerint előkészítjük. (Áztatjuk,
kinyomkodjuk, ízlés szerint fűszerezzük) A legegyszerűbb sós vízben áztatni,
kinyomkodni, vékonyra szeletelni és vietnami szójaszósszal alaposan meglocsolni.
Az így előkészített szeleteket kevés olajon mindkét oldalukon pirosra sütjük.
Nem szabad túlsütni, mert akkor rágós lesz.
hot-dogban, darált hússal készült ételekben, sőt létezik szójakolbász,
szójaszalonna is! Felhasználási javaslat: A szeleteket forró, fűszeres vízbe
áztatjuk, 30-120 percig hagyjuk duzzadni. Áztatás után a levet leöntjük,
kinyomkodjuk, majd úgy készítjük el, mint a húst: panírozzuk, sütjük, főzzük.
Receptek: Szójapecsenye Hozzávalók: szójaszelet, fokhagyma, ételízesítő,
koriander Elkészítés: A szóját hideg vízbe beáztatjuk, majd tiszta vízben puhára
főzzük. Leszűrjük, majd kinyomkodjuk be?lőle a vizet. Ételízesítő és őrölt
koriander keveréké?vel mind a két oldalán megszórjuk, kicsit állni hagyjuk. Az
olajat megforrósítjuk, és beletesszük a szeleteket, közé fokhagyma cikkeket. A
szójaszele?tet mindkét oldalán rózsaszínűre sütjük. Vigyáz?zunk, mert a
fokhagyma hamarabb megsül, ezért időben szedjük ki! Rántott szójaszelet
Hozzávalók: szójaszeletek, tojás, liszt, zsemlemorzsa, só, ételízesítő,
szerecsendió, koriander (ha van), olaj Elkészítés: A szójaszeleteket puhára
főzzük, majd jól lecse?pegtetjük. Megszórjuk a fűszerekkel, lisztbe, tojásba,
zsemlemorzsába forgatjuk. Olajba mártjuk, tepsibe tesszük, és sütőben kisütjük.
Hirtelen sült szójaszelet Elkészítési idő: 30 perc Hozzávalók: (4 személyre) 80
g szója szelet 1 dl olaj 1 db fűszerek Elkészítése: A szójaszeleteket a
kirántott szójaszelet receptben leírtak szerint előkészítjük. (Áztatjuk,
kinyomkodjuk, ízlés szerint fűszerezzük) A legegyszerűbb sós vízben áztatni,
kinyomkodni, vékonyra szeletelni és vietnami szójaszósszal alaposan meglocsolni.
Az így előkészített szeleteket kevés olajon mindkét oldalukon pirosra sütjük.
Nem szabad túlsütni, mert akkor rágós lesz.
Adatlap
Ár: | 333 Ft |
A hirdető: | Kereskedőtől |
Értékesítés típusa: | Eladó |
Feladás dátuma: | 2025.01.09 |
Eddig megtekintették 113 alkalommal |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "Csuta Szójaszelet (100 g)" című hirdetést látja. (fent)