
Szafi Free expressz lisztkeverék kelesztés nélküli tésztához
Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, szójamentes, élesztőmentes kelesztés
nélküli édes és sós ?kelt? tészták készíthetőek a lisztkeverék segítségével,
pillanatok alatt. Élelmi rostokban gazdag, így a kiegyensúlyozott étrend méltó
alapanyaga lehet. Recept ötlet: Szafi Free fonott kalács Hozzávalók (490
grammos kalácshoz): 250g Szafi Free EXPRESSZ lisztkeverék kelesztés nélküli
tésztákhoz 55g por eritrit (vagy porcukor) - nagyon fontos, hogy por állagú
legyen 1g himalája só 1g szódabikarbóna késhegynyi vanília őrlemény 1
citrom héja (kb. 10g) 30g almaecet (vagy frissen facsart citromlé) 260g
szobahőmérsékletű víz ízlés szerint adhatunk hozzá aszalványokat, pl. mazsolát
kenéshez: 10g frissen facsart narancslé Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt. 2
külön tálba mérjük ki a száraz és a nedves hozzávalókat, majd öntsük őket egybe
és addig gyúrjuk, míg el nem válik a kezünktől (2-3 perc). Összeállítás után 5
percig pihentessük. Ezután osszuk 4 részre a tésztát, sodorjunk belőle 23 cm-es
rudakat, úgy hogy a közepe vastagabb maradjon, a végei pedig egyenletesen
vékonyodjanak. Lazán fonjuk össze. Sütés előtt kenjük le narancslével.
Előmelegített 180 fokos sütőben, alsó-felső programon 50 percig süssük, majd
újra kenjük le és további 15 percig süssük 200 fokon. Rácson hagyjuk langyosra
kihűlni, majd ízlés szerint fogyasszuk. Összetevők: Gluténmentes lisztek
(kölesliszt, cirokliszt, batáta liszt), tápióka keményítő, rost
(útifűmaghéjliszt, bambuszrostliszt), térfogatnövelő szer
(nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályozó anyag (citromsav)
nélküli édes és sós ?kelt? tészták készíthetőek a lisztkeverék segítségével,
pillanatok alatt. Élelmi rostokban gazdag, így a kiegyensúlyozott étrend méltó
alapanyaga lehet. Recept ötlet: Szafi Free fonott kalács Hozzávalók (490
grammos kalácshoz): 250g Szafi Free EXPRESSZ lisztkeverék kelesztés nélküli
tésztákhoz 55g por eritrit (vagy porcukor) - nagyon fontos, hogy por állagú
legyen 1g himalája só 1g szódabikarbóna késhegynyi vanília őrlemény 1
citrom héja (kb. 10g) 30g almaecet (vagy frissen facsart citromlé) 260g
szobahőmérsékletű víz ízlés szerint adhatunk hozzá aszalványokat, pl. mazsolát
kenéshez: 10g frissen facsart narancslé Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt. 2
külön tálba mérjük ki a száraz és a nedves hozzávalókat, majd öntsük őket egybe
és addig gyúrjuk, míg el nem válik a kezünktől (2-3 perc). Összeállítás után 5
percig pihentessük. Ezután osszuk 4 részre a tésztát, sodorjunk belőle 23 cm-es
rudakat, úgy hogy a közepe vastagabb maradjon, a végei pedig egyenletesen
vékonyodjanak. Lazán fonjuk össze. Sütés előtt kenjük le narancslével.
Előmelegített 180 fokos sütőben, alsó-felső programon 50 percig süssük, majd
újra kenjük le és további 15 percig süssük 200 fokon. Rácson hagyjuk langyosra
kihűlni, majd ízlés szerint fogyasszuk. Összetevők: Gluténmentes lisztek
(kölesliszt, cirokliszt, batáta liszt), tápióka keményítő, rost
(útifűmaghéjliszt, bambuszrostliszt), térfogatnövelő szer
(nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályozó anyag (citromsav)

Adatlap
Ár: | 3.350 Ft |
Feladás dátuma: | 2025.04.03 |
Eddig megtekintették 5 alkalommal |
A hirdető adatai

Ételek, italok rovaton belül a(z) "Szafi Free expressz lisztkeverék kelesztés nélküli tésztához" című hirdetést látja. (fent)