Betöltés...

Szafi Free expressz lisztkeverék kelesztés nélküli tésztához

Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, szójamentes, élesztőmentes kelesztés
nélküli édes és sós ?kelt? tészták készíthetőek a lisztkeverék segítségével,
pillanatok alatt. Élelmi rostokban gazdag, így a kiegyensúlyozott étrend méltó
alapanyaga lehet. Recept ötlet: Szafi Free fonott kalács Hozzávalók (490
grammos kalácshoz): 250g Szafi Free EXPRESSZ lisztkeverék kelesztés nélküli
tésztákhoz 55g por eritrit (vagy porcukor) - nagyon fontos, hogy por állagú
legyen 1g himalája só 1g szódabikarbóna késhegynyi vanília őrlemény 1
citrom héja (kb. 10g) 30g almaecet (vagy frissen facsart citromlé) 260g
szobahőmérsékletű víz ízlés szerint adhatunk hozzá aszalványokat, pl. mazsolát
kenéshez: 10g frissen facsart narancslé Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt. 2
külön tálba mérjük ki a száraz és a nedves hozzávalókat, majd öntsük őket egybe
és addig gyúrjuk, míg el nem válik a kezünktől (2-3 perc). Összeállítás után 5
percig pihentessük. Ezután osszuk 4 részre a tésztát, sodorjunk belőle 23 cm-es
rudakat, úgy hogy a közepe vastagabb maradjon, a végei pedig egyenletesen
vékonyodjanak. Lazán fonjuk össze. Sütés előtt kenjük le narancslével.
Előmelegített 180 fokos sütőben, alsó-felső programon 50 percig süssük, majd
újra kenjük le és további 15 percig süssük 200 fokon. Rácson hagyjuk langyosra
kihűlni, majd ízlés szerint fogyasszuk. Összetevők: Gluténmentes lisztek
(kölesliszt, cirokliszt, batáta liszt), tápióka keményítő, rost
(útifűmaghéjliszt, bambuszrostliszt), térfogatnövelő szer
(nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályozó anyag (citromsav)

Tovább
Adatlap
Ár: 3.350 Ft
 
Feladás dátuma: 2025.04.03
Eddig megtekintették 5 alkalommal
A hirdető adatai
Tovább

Szafi Free expressz lisztkeverék kelesztés nélküli tésztához
Lehetőségek
Megosztók

Ételek, italok rovaton belül a(z) "Szafi Free expressz lisztkeverék kelesztés nélküli tésztához" című hirdetést látja. (fent)



Az oldal ezen része csak 18 éven felüliek tekinthetik meg.
Elmúlt 18 éves?

Igen Nem