
SZAFI F.LISZTKEV.ROP.KÉRGŰ HÁZIKENYÉR 500 G
Gluténmentes lisztkeverék, melynek segítségével könnyedén készíthetünk ropogós
héjú, élelmi rostokban gazdag kenyeret, élesztő felhasználása nélkül.
Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, maglisztmentes, élesztőmentes,
szójamentes, kukoricamentes, burgonyamentes, rizsmentes, sütőpormentes,
zsírszegény házi kenyér készíthető a lisztkeverékből, ami több nap után is puha
marad. SÓ NÉLKÜL! Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló
cukrokat tartalmaz. A termék szezámmagot, mustármagot, zellert, dióféléket,
szulfitokat, csillagfürtöt tartalmazhat! Ropogós héjú illatos házi cipó recept
Hozzávalók (kb. 500 g-os kenyérhez): 270 g Szafi Free házi kenyér lisztkeverék
3 g himalaya só (ízlés és só szerint változhat) 40 g frissen facsart 100%-os
citromlé 300 g langyos víz ízlés szerint fűszerek: szárított fokhagymapor,
vöröshagymapor, kenyérfűszer, magok, stb. Elkészítés: A vízben keverjük el a
citromlevet, a sót, és a fűszereket (opcionális) majd adjuk hozzá a 270 gramm
lisztkeveréket és gyúrjuk, majd dagasszuk a tésztát (kb. 2 percig). 5 percig
pihentessük a tésztát, majd gyúrjuk át lisztezett (kb. 5 g liszt) felületen
(úgy, hogy kissé lisztes maradjon a külső felülete). 1 gramm kókuszolajjal
kenjük le a kenyér tetejét. Majd pihentessük 20 percig a kenyeret. Ezalatt
melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Előmelegített forró sütőben 180 fokon 50
percig süssük, majd 200 fokon 20 percig. Rácson hagyjuk kihűlni, és csak ezután
szeleteljük. FONTOS MEGJEGYZÉSEK: Ha valakinek gyengébb a sütője, és úgy érzi,
hogy nem teljesen sült át a kenyér, az a következő képen járjon el: Semmi
esetre se süsse kenyér formában, ennél a kenyérnél nem szabad erős sütőben sem!
Semmiféleképpen ne süsse műanyag szilikonos lapon, hanem papírra tegye rá. Ha
a fenti 2 pont után is nedvesnek érzitek, akkor dagasztás után miután kezet
mostatok, és neki állnátok a kenyér formázásnak, adjatok még hozzá 15 gramm
lisztet úgy is gyúrjátok át a kenyér tésztát, majd formázzátok, és így süssétek
meg, így már biztos nem lesz nedves a belseje. Továbbá ajánljuk, hogy ne
kenyeret, hanem zsemlét, kiflit, esetleg kisebb cipókat formázzatok belőle!
Összetevők: Hajdinaliszt (53%), tápiókakeményítő, kölesliszt, útifűmaghéj liszt,
bambuszrost, térfogatnövelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot
szabályzó anyag: citromsav.
héjú, élelmi rostokban gazdag kenyeret, élesztő felhasználása nélkül.
Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, maglisztmentes, élesztőmentes,
szójamentes, kukoricamentes, burgonyamentes, rizsmentes, sütőpormentes,
zsírszegény házi kenyér készíthető a lisztkeverékből, ami több nap után is puha
marad. SÓ NÉLKÜL! Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló
cukrokat tartalmaz. A termék szezámmagot, mustármagot, zellert, dióféléket,
szulfitokat, csillagfürtöt tartalmazhat! Ropogós héjú illatos házi cipó recept
Hozzávalók (kb. 500 g-os kenyérhez): 270 g Szafi Free házi kenyér lisztkeverék
3 g himalaya só (ízlés és só szerint változhat) 40 g frissen facsart 100%-os
citromlé 300 g langyos víz ízlés szerint fűszerek: szárított fokhagymapor,
vöröshagymapor, kenyérfűszer, magok, stb. Elkészítés: A vízben keverjük el a
citromlevet, a sót, és a fűszereket (opcionális) majd adjuk hozzá a 270 gramm
lisztkeveréket és gyúrjuk, majd dagasszuk a tésztát (kb. 2 percig). 5 percig
pihentessük a tésztát, majd gyúrjuk át lisztezett (kb. 5 g liszt) felületen
(úgy, hogy kissé lisztes maradjon a külső felülete). 1 gramm kókuszolajjal
kenjük le a kenyér tetejét. Majd pihentessük 20 percig a kenyeret. Ezalatt
melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Előmelegített forró sütőben 180 fokon 50
percig süssük, majd 200 fokon 20 percig. Rácson hagyjuk kihűlni, és csak ezután
szeleteljük. FONTOS MEGJEGYZÉSEK: Ha valakinek gyengébb a sütője, és úgy érzi,
hogy nem teljesen sült át a kenyér, az a következő képen járjon el: Semmi
esetre se süsse kenyér formában, ennél a kenyérnél nem szabad erős sütőben sem!
Semmiféleképpen ne süsse műanyag szilikonos lapon, hanem papírra tegye rá. Ha
a fenti 2 pont után is nedvesnek érzitek, akkor dagasztás után miután kezet
mostatok, és neki állnátok a kenyér formázásnak, adjatok még hozzá 15 gramm
lisztet úgy is gyúrjátok át a kenyér tésztát, majd formázzátok, és így süssétek
meg, így már biztos nem lesz nedves a belseje. Továbbá ajánljuk, hogy ne
kenyeret, hanem zsemlét, kiflit, esetleg kisebb cipókat formázzatok belőle!
Összetevők: Hajdinaliszt (53%), tápiókakeményítő, kölesliszt, útifűmaghéj liszt,
bambuszrost, térfogatnövelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot
szabályzó anyag: citromsav.

Adatlap
Ár: | 2.146 Ft |
Feladás dátuma: | 2025.04.03 |
Eddig megtekintették 5 alkalommal |
A hirdető adatai

Ételek, italok rovaton belül a(z) "SZAFI F.LISZTKEV.ROP.KÉRGŰ HÁZIKENYÉR 500 G" című hirdetést látja. (fent)