Betöltés...

Spájzold be! szárított kovászpor 50 g

Spájzold be! szárított kovászpor 50 g Spájzold Be! Szárított kovászpor 50 g
Liszt, víz és só + kultúra, meleg idő és idő = kovászos kenyér ? Intenzív hatású
szárított tésztasavanyító anyag ? Elősegíti a helyes savfok beállítását ? Aromás
kenyér ízt kölcsönöz ? Optimális arányban tartalmaz tejsavat és ecetsavat Hosszú
kelesztéshez ajánljuk! A szárított kovász meghatározza a kenyered ízét,
tápértékét és emészthetőségét. A savanyúság mértéke hatással van a glutén
szerkezetre, az ízre és a bélzetre. A savasság (általában 3,5-5 közötti pH )
akadályozza meg a káros bacik elszaporodását. A tésztádban lévő mikróbák a
szárított kovászpornak köszönhetően együtt tudnak működni a savtoleráns
élesztősejtekkel így azok nyugodtan termelhetik az enzimeket, melyek a
főszerepet játszák liszt lebontásában és az ízek kialakításában. Sütőélesztőt
nem tartalmaz. A csomagban lévő kovászmennyiség 10 db 500 g-os kenyérhez
elegendő. A kovászos kenyér sütése egy érzéki folyamat. Lenyűgöző gondolat, hogy
egy tálban létrehozunk egy egészen új világot. Fontos: A kenyered íze nagyban
függ még a liszt fajtájától, a tészta hőmérsékletétől és a fermentáció
hosszától! Adagolása lisztsúlyra számítva: 1% A Szárított kovászpor használata a
következő: Keverj össze 150 g lisztet, 150 g 28 °C-os vizet és lisztsúlyra
vetítve 1% kovászport. Tedd egy befőttesüvegbe, alaposan rázd össze, és fedd le.
Hagyd 12-24 órát meleg helyen állni, de győződj meg arról, hogy nincs a közelben
más erjesztett étel, különben kereszteződnek, és elképzelhető, hogy nem azokat a
mikrobákat kapjuk, amikre szükségünk van. Ezután, ha nagyon szerencsés vagy, már
láthatsz buborékokat, ami az organizmusok jelenlétét mutatja, de ha nincsenek,
akkor se aggódj. Dobd ki a keverék felét, majd helyettesítsd 75 g liszttel és 75
g 28 °C-ra melegített vízzel. Alaposan keverd össze, fedd le, és várj újabb
12-24 órát. Innentől kezdve a hagyományos módon használható a kovász. Ez módszer
a hagyományos módon készült kovászos kenyérre vonatkozik. Ha azonnal szeretnél
kenyeret sütni, akkor az élesztővel készült kenyér tésztájához kell hozzátenni
kovászport, lisztsúlyra vetítve 1-3 százalékot. Ebben az esetben az élesztő fog
segíteni a kenyér térfogatának növekedésében, a kovászpor pedig a kenyér ízét,
savasságát, és eltarthatóságát befolyásolja. Összetevők: Búzaliszt, tejsav
Allergének: glutén Nyomokban tartalmazhat: szójaszármazék, mustár, csillagfürt
Átlagos tápérték 100 g termékben Energia1394 kJ / 329 kcal, Zsír2,2 g, amelyből
telített zsírsavak 0,7 g, Szénhidrát 51,4 g, amelyből cukrok 1,2 g, Rost 9,0 g,
Fehérje 10,8 g, Só

Tovább
Adatlap
Ár: 780 Ft
 
Feladás dátuma: 2025.02.08
Eddig megtekintették 0 alkalommal
A hirdető adatai
Tovább

Spájzold be! szárított kovászpor 50 g
Lehetőségek
Megosztók

Ételek, italok rovaton belül a(z) "Spájzold be! szárított kovászpor 50 g" című hirdetést látja. (fent)



Az oldal ezen része csak 18 éven felüliek tekinthetik meg.
Elmúlt 18 éves?

Igen Nem