![Betöltés...](/templates/pictures/ajax-loader.gif)
Spájzold be! szárított kovászpor 50 g
Spájzold be! szárított kovászpor 50 g Spájzold Be! Szárított kovászpor 50 g
Liszt, víz és só + kultúra, meleg idő és idő = kovászos kenyér ? Intenzív hatású
szárított tésztasavanyító anyag ? Elősegíti a helyes savfok beállítását ? Aromás
kenyér ízt kölcsönöz ? Optimális arányban tartalmaz tejsavat és ecetsavat Hosszú
kelesztéshez ajánljuk! A szárított kovász meghatározza a kenyered ízét,
tápértékét és emészthetőségét. A savanyúság mértéke hatással van a glutén
szerkezetre, az ízre és a bélzetre. A savasság (általában 3,5-5 közötti pH )
akadályozza meg a káros bacik elszaporodását. A tésztádban lévő mikróbák a
szárított kovászpornak köszönhetően együtt tudnak működni a savtoleráns
élesztősejtekkel így azok nyugodtan termelhetik az enzimeket, melyek a
főszerepet játszák liszt lebontásában és az ízek kialakításában. Sütőélesztőt
nem tartalmaz. A csomagban lévő kovászmennyiség 10 db 500 g-os kenyérhez
elegendő. A kovászos kenyér sütése egy érzéki folyamat. Lenyűgöző gondolat, hogy
egy tálban létrehozunk egy egészen új világot. Fontos: A kenyered íze nagyban
függ még a liszt fajtájától, a tészta hőmérsékletétől és a fermentáció
hosszától! Adagolása lisztsúlyra számítva: 1% A Szárított kovászpor használata a
következő: Keverj össze 150 g lisztet, 150 g 28 °C-os vizet és lisztsúlyra
vetítve 1% kovászport. Tedd egy befőttesüvegbe, alaposan rázd össze, és fedd le.
Hagyd 12-24 órát meleg helyen állni, de győződj meg arról, hogy nincs a közelben
más erjesztett étel, különben kereszteződnek, és elképzelhető, hogy nem azokat a
mikrobákat kapjuk, amikre szükségünk van. Ezután, ha nagyon szerencsés vagy, már
láthatsz buborékokat, ami az organizmusok jelenlétét mutatja, de ha nincsenek,
akkor se aggódj. Dobd ki a keverék felét, majd helyettesítsd 75 g liszttel és 75
g 28 °C-ra melegített vízzel. Alaposan keverd össze, fedd le, és várj újabb
12-24 órát. Innentől kezdve a hagyományos módon használható a kovász. Ez módszer
a hagyományos módon készült kovászos kenyérre vonatkozik. Ha azonnal szeretnél
kenyeret sütni, akkor az élesztővel készült kenyér tésztájához kell hozzátenni
kovászport, lisztsúlyra vetítve 1-3 százalékot. Ebben az esetben az élesztő fog
segíteni a kenyér térfogatának növekedésében, a kovászpor pedig a kenyér ízét,
savasságát, és eltarthatóságát befolyásolja. Összetevők: Búzaliszt, tejsav
Allergének: glutén Nyomokban tartalmazhat: szójaszármazék, mustár, csillagfürt
Átlagos tápérték 100 g termékben Energia1394 kJ / 329 kcal, Zsír2,2 g, amelyből
telített zsírsavak 0,7 g, Szénhidrát 51,4 g, amelyből cukrok 1,2 g, Rost 9,0 g,
Fehérje 10,8 g, Só
Liszt, víz és só + kultúra, meleg idő és idő = kovászos kenyér ? Intenzív hatású
szárított tésztasavanyító anyag ? Elősegíti a helyes savfok beállítását ? Aromás
kenyér ízt kölcsönöz ? Optimális arányban tartalmaz tejsavat és ecetsavat Hosszú
kelesztéshez ajánljuk! A szárított kovász meghatározza a kenyered ízét,
tápértékét és emészthetőségét. A savanyúság mértéke hatással van a glutén
szerkezetre, az ízre és a bélzetre. A savasság (általában 3,5-5 közötti pH )
akadályozza meg a káros bacik elszaporodását. A tésztádban lévő mikróbák a
szárított kovászpornak köszönhetően együtt tudnak működni a savtoleráns
élesztősejtekkel így azok nyugodtan termelhetik az enzimeket, melyek a
főszerepet játszák liszt lebontásában és az ízek kialakításában. Sütőélesztőt
nem tartalmaz. A csomagban lévő kovászmennyiség 10 db 500 g-os kenyérhez
elegendő. A kovászos kenyér sütése egy érzéki folyamat. Lenyűgöző gondolat, hogy
egy tálban létrehozunk egy egészen új világot. Fontos: A kenyered íze nagyban
függ még a liszt fajtájától, a tészta hőmérsékletétől és a fermentáció
hosszától! Adagolása lisztsúlyra számítva: 1% A Szárított kovászpor használata a
következő: Keverj össze 150 g lisztet, 150 g 28 °C-os vizet és lisztsúlyra
vetítve 1% kovászport. Tedd egy befőttesüvegbe, alaposan rázd össze, és fedd le.
Hagyd 12-24 órát meleg helyen állni, de győződj meg arról, hogy nincs a közelben
más erjesztett étel, különben kereszteződnek, és elképzelhető, hogy nem azokat a
mikrobákat kapjuk, amikre szükségünk van. Ezután, ha nagyon szerencsés vagy, már
láthatsz buborékokat, ami az organizmusok jelenlétét mutatja, de ha nincsenek,
akkor se aggódj. Dobd ki a keverék felét, majd helyettesítsd 75 g liszttel és 75
g 28 °C-ra melegített vízzel. Alaposan keverd össze, fedd le, és várj újabb
12-24 órát. Innentől kezdve a hagyományos módon használható a kovász. Ez módszer
a hagyományos módon készült kovászos kenyérre vonatkozik. Ha azonnal szeretnél
kenyeret sütni, akkor az élesztővel készült kenyér tésztájához kell hozzátenni
kovászport, lisztsúlyra vetítve 1-3 százalékot. Ebben az esetben az élesztő fog
segíteni a kenyér térfogatának növekedésében, a kovászpor pedig a kenyér ízét,
savasságát, és eltarthatóságát befolyásolja. Összetevők: Búzaliszt, tejsav
Allergének: glutén Nyomokban tartalmazhat: szójaszármazék, mustár, csillagfürt
Átlagos tápérték 100 g termékben Energia1394 kJ / 329 kcal, Zsír2,2 g, amelyből
telített zsírsavak 0,7 g, Szénhidrát 51,4 g, amelyből cukrok 1,2 g, Rost 9,0 g,
Fehérje 10,8 g, Só
![Tovább](/templates/pictures/tovabb1.png)
Adatlap
Ár: | 780 Ft |
Feladás dátuma: | 2025.02.08 |
Eddig megtekintették 0 alkalommal |
A hirdető adatai
![Tovább](/templates/pictures/tovabb2.png)
Ételek, italok rovaton belül a(z) "Spájzold be! szárított kovászpor 50 g" című hirdetést látja. (fent)