![Betöltés...](/templates/pictures/ajax-loader.gif)
Naturmind útifűmaghéjliszt 200 g
Naturmind útifűmaghéjliszt 200 g Összetevők: útifűmaghéjliszt Az útifű
Nyugat-Ázsiában őshonos növény, amelyet az indiai és a kínai népgyógyászatban
évezredek óta használnak. Az útifű maghéjat elsősorban emésztést segítő,
hashajtó hatása miatt ismerjük, amely hatás mögött a magas vízoldékony rost
tartalma áll. Kevésbé ismert hatása, de ugyanezen oknál fogva (a rostoknak
köszönhetően) szerepe lehet a koleszterin- és vércukorszint csökkentésében, a
testsúlyszabályozásban és az általános közérzet javításában is. Rosttartalmát a
lisztté őrlés után is megtartja, így az útifű maghéjliszt is ugyanolyan,
pozitív, emésztést segítő hatásátú. Nemcsak az emésztésben, de a konyhában is
segítségünkre lehet, hiszen szűrítőszerként és állományjavítóként is használható
a vízmegkötő képessége miatt. Jelentőség, hatások: Az útifű maghéj segít a
székrekedés megelőzésében. A vízoldékony rostok vizet kötnek meg a bélben,
megduzzadnak, így növelik a belek falára kifejtett nyomást, hatékonyabb mozgásra
késztetve azt, illetve lágítják is a székletet. Ezen kívül az irritábilis bél
szindróma tüneteit is segítenek csökkenteni. Az útifű maghéjban található rostok
prebiotikumok, amelyek a bélben élő hasznos baktériumokat táplálják. Ez által
fokozzák a szervezet védekezőképességét, hiszen az ép, egészséges bélflóra az
egyik sarokköve az immunrendszer megfelelő működésének. Ezen kívül a rostok
segítenek csökkenteni a vér koleszterinszintjét és óvják a vérereket. Lassítják
a szénhidrátok vércukorszint emelő hatását, így cukorbetegség esetén is ajánlott
odafigyelni a rostbevitelre. Az útifű maghéj és a rostok a fogyásban is
segítenek, mivel a víztől megduzzadt rostok növelik a teltségérzetet.Ráadásul
kalóriatartalma is nagyon alacsony, mivel a rostok nem szívódnak fel a bélben,
nem adnak energiát. Megjegyzendő, hogy az útifű maghéj (és minden más magas
rosttartalmú élelmiszer) csak akkor képes kifejteni jótékony hatását, ha
elegendő folyadékot is fogyasztunk mellé. Ellenkező esetben többet ártunk vele,
mint használunk. Ritkán, de előfordulhat allergiás reakció az útifű maghéj
fogyasztása után, illetve néhány kellemetlen mellékhatás is, mint a hasfájás,
felgyorsult bélmozgás, hasmenés és hányás. Felhasználás: 1 pohár vízbe rakjon 1
evőkanállal, keverje el gyorsan, majd azonnal fogyassz a el! A nap folyamán
fontos a megfelelő folyadékbevitel (min. 2 liter!)! 6 éves kor alatt és
bélelzáródás esetén nem javasolt! Az útifű maghéjliszt elsősorban
sütéshez-főzéshez ajánlott. Reform, illetve különböző (akár gluténmentes)
lisztkeverékekkel készült kenyerekhez és péksüteményekhez adva segít a kellemes,
laza, szivacsos állomány kialakításában. Liszt nélkül készített ételekhez kiváló
(pl. nyers vegán desszertek, kókuszgolyó, csökkentett szénhidrát tartalmú
fogások), megakadályozza a víz kiválását. Vízfelvevő képessége miatt kiválóan
helyettesíti a zselatint, ráadásul könnyebb is vele dolgozni. Pudingokhoz
tökéletes. Azok, akik kipróbálták a szemcsés útifű maghéjat folyadékban
elkeverve fogyasztani, de kellemetlennek érzik ennek az egyvelegnek a
lenyelését, próbálják ki a maghéjlisztet ugyanígy. Viszont ebben az esetben
kevesebb mennyiség is elég. Adagolása főleg attól függ, milyen céllal használjuk
és mihez keverjük hozzá. Sűrítéshez általában fél-egy teáskanálnyi mennyiség
javasolt. Ha önmagában, folyadékhoz keverve fogyasztjuk, kb. 1 csapott teáskanál
elegendő.
Nyugat-Ázsiában őshonos növény, amelyet az indiai és a kínai népgyógyászatban
évezredek óta használnak. Az útifű maghéjat elsősorban emésztést segítő,
hashajtó hatása miatt ismerjük, amely hatás mögött a magas vízoldékony rost
tartalma áll. Kevésbé ismert hatása, de ugyanezen oknál fogva (a rostoknak
köszönhetően) szerepe lehet a koleszterin- és vércukorszint csökkentésében, a
testsúlyszabályozásban és az általános közérzet javításában is. Rosttartalmát a
lisztté őrlés után is megtartja, így az útifű maghéjliszt is ugyanolyan,
pozitív, emésztést segítő hatásátú. Nemcsak az emésztésben, de a konyhában is
segítségünkre lehet, hiszen szűrítőszerként és állományjavítóként is használható
a vízmegkötő képessége miatt. Jelentőség, hatások: Az útifű maghéj segít a
székrekedés megelőzésében. A vízoldékony rostok vizet kötnek meg a bélben,
megduzzadnak, így növelik a belek falára kifejtett nyomást, hatékonyabb mozgásra
késztetve azt, illetve lágítják is a székletet. Ezen kívül az irritábilis bél
szindróma tüneteit is segítenek csökkenteni. Az útifű maghéjban található rostok
prebiotikumok, amelyek a bélben élő hasznos baktériumokat táplálják. Ez által
fokozzák a szervezet védekezőképességét, hiszen az ép, egészséges bélflóra az
egyik sarokköve az immunrendszer megfelelő működésének. Ezen kívül a rostok
segítenek csökkenteni a vér koleszterinszintjét és óvják a vérereket. Lassítják
a szénhidrátok vércukorszint emelő hatását, így cukorbetegség esetén is ajánlott
odafigyelni a rostbevitelre. Az útifű maghéj és a rostok a fogyásban is
segítenek, mivel a víztől megduzzadt rostok növelik a teltségérzetet.Ráadásul
kalóriatartalma is nagyon alacsony, mivel a rostok nem szívódnak fel a bélben,
nem adnak energiát. Megjegyzendő, hogy az útifű maghéj (és minden más magas
rosttartalmú élelmiszer) csak akkor képes kifejteni jótékony hatását, ha
elegendő folyadékot is fogyasztunk mellé. Ellenkező esetben többet ártunk vele,
mint használunk. Ritkán, de előfordulhat allergiás reakció az útifű maghéj
fogyasztása után, illetve néhány kellemetlen mellékhatás is, mint a hasfájás,
felgyorsult bélmozgás, hasmenés és hányás. Felhasználás: 1 pohár vízbe rakjon 1
evőkanállal, keverje el gyorsan, majd azonnal fogyassz a el! A nap folyamán
fontos a megfelelő folyadékbevitel (min. 2 liter!)! 6 éves kor alatt és
bélelzáródás esetén nem javasolt! Az útifű maghéjliszt elsősorban
sütéshez-főzéshez ajánlott. Reform, illetve különböző (akár gluténmentes)
lisztkeverékekkel készült kenyerekhez és péksüteményekhez adva segít a kellemes,
laza, szivacsos állomány kialakításában. Liszt nélkül készített ételekhez kiváló
(pl. nyers vegán desszertek, kókuszgolyó, csökkentett szénhidrát tartalmú
fogások), megakadályozza a víz kiválását. Vízfelvevő képessége miatt kiválóan
helyettesíti a zselatint, ráadásul könnyebb is vele dolgozni. Pudingokhoz
tökéletes. Azok, akik kipróbálták a szemcsés útifű maghéjat folyadékban
elkeverve fogyasztani, de kellemetlennek érzik ennek az egyvelegnek a
lenyelését, próbálják ki a maghéjlisztet ugyanígy. Viszont ebben az esetben
kevesebb mennyiség is elég. Adagolása főleg attól függ, milyen céllal használjuk
és mihez keverjük hozzá. Sűrítéshez általában fél-egy teáskanálnyi mennyiség
javasolt. Ha önmagában, folyadékhoz keverve fogyasztjuk, kb. 1 csapott teáskanál
elegendő.
![Tovább](/templates/pictures/tovabb1.png)
Adatlap
Ár: | 3.010 Ft |
Feladás dátuma: | 2025.02.03 |
Eddig megtekintették 0 alkalommal |
A hirdető adatai
![Tovább](/templates/pictures/tovabb2.png)
Ételek, italok rovaton belül a(z) "Naturmind útifűmaghéjliszt 200 g" című hirdetést látja. (fent)