![Betöltés...](/templates/pictures/ajax-loader.gif)
Nature Cookta gesztenyeliszt 250 g
Nature Cookta gesztenyeliszt 250 g Először 15-20 napig 45-50°C-on szárítják,
majd géppel hántolják. Ezután a törmelékeket is eltávolítják, majd az egészet
átszitálják. Műanyag zacskókban vagy fém tárolókban elszállítják, majd
kiválogatják. Géppel majd kézzel is átválogatják, ezután finomra őrlik. Állaga
nagyon hasonló a búzalisztéhez. Akár 100%-ban helyettesítheti a receptben
megadott mennyiséget gesztenyeliszttel, de keverheti is más lisztekkel.
Erőteljes aromája miatt főleg azoknak érdemes használni, akik szeretik a
gesztenye ízét. Kifejezetten kenyerek és péksütemények sütéséhez ajánljuk,
főként mogyoró, mandula, gesztenye, méz és csokoládé ízű ételekhez. A
búzaliszttel összehasonlítva kevesebb emészthető (nettó) szénhidrátot tartalmaz,
mindössze 71,4 gramm szénhidrát van 100 gramm gesztenyelisztben. Alacsony
(csupán 344 kcal/1456 kj/100 g) kalóriatartalma miatt kiválóan beilleszthető
fogyókúrákba, diétákba. A gesztenyeliszt rostban gazdag, 10,58% rostot
tartalmaz. Mivel napjaink egyik fő problémája, hogy napi táplálékunk igen kevés
rostot tartalmaz, a gesztenyeliszt használatával ezt az arányt javíthatjuk. A
gesztenyeliszt Magyarországon egy újabb termék a reformélelmiszerek palettáján,
ami a krónikus gyomorhurutban szenvedőknek sem okoz panaszokat, de
Olaszországban többszáz éve ismerik, már a középkori Itáliában is a búzaliszt
konkurense volt. Franciaországban is a péksütemények közkedvelt hozzávalója. A
diófélékre allergiásoknak nem ajánlott!
majd géppel hántolják. Ezután a törmelékeket is eltávolítják, majd az egészet
átszitálják. Műanyag zacskókban vagy fém tárolókban elszállítják, majd
kiválogatják. Géppel majd kézzel is átválogatják, ezután finomra őrlik. Állaga
nagyon hasonló a búzalisztéhez. Akár 100%-ban helyettesítheti a receptben
megadott mennyiséget gesztenyeliszttel, de keverheti is más lisztekkel.
Erőteljes aromája miatt főleg azoknak érdemes használni, akik szeretik a
gesztenye ízét. Kifejezetten kenyerek és péksütemények sütéséhez ajánljuk,
főként mogyoró, mandula, gesztenye, méz és csokoládé ízű ételekhez. A
búzaliszttel összehasonlítva kevesebb emészthető (nettó) szénhidrátot tartalmaz,
mindössze 71,4 gramm szénhidrát van 100 gramm gesztenyelisztben. Alacsony
(csupán 344 kcal/1456 kj/100 g) kalóriatartalma miatt kiválóan beilleszthető
fogyókúrákba, diétákba. A gesztenyeliszt rostban gazdag, 10,58% rostot
tartalmaz. Mivel napjaink egyik fő problémája, hogy napi táplálékunk igen kevés
rostot tartalmaz, a gesztenyeliszt használatával ezt az arányt javíthatjuk. A
gesztenyeliszt Magyarországon egy újabb termék a reformélelmiszerek palettáján,
ami a krónikus gyomorhurutban szenvedőknek sem okoz panaszokat, de
Olaszországban többszáz éve ismerik, már a középkori Itáliában is a búzaliszt
konkurense volt. Franciaországban is a péksütemények közkedvelt hozzávalója. A
diófélékre allergiásoknak nem ajánlott!
![Tovább](/templates/pictures/tovabb1.png)
Adatlap
Ár: | 1.630 Ft |
Feladás dátuma: | 2025.02.12 |
Eddig megtekintették 0 alkalommal |
A hirdető adatai
![Tovább](/templates/pictures/tovabb2.png)
Ételek, italok rovaton belül a(z) "Nature Cookta gesztenyeliszt 250 g" című hirdetést látja. (fent)