Nett Food kukorica tallér gluténmentes 100 g
Ajánljuk gluténérzékenyeknek étkezési célra! Élettani hatása miatt érdemes
fogyasztanunk, vitamindús, finom táplálék. A kukorica az egyik legnépszerűbb
gabona, sokan, sokféleképpen fogyasztják. Bár a kukorica a pázsitfűfélék
családjába tartozó gabona, külleme mégis merőben eltér a többi, e csoportba
tartozó növénytől. 5-7 ezer éve termesztik, az indiánok ősi eledele. Európába
Kolumbusz Kristóf hozta el, és spanyol közvetítéssel terjedt el a kontinensen,
majd Ázsiában is. Hazánkba Törökországból érkezett. Egyik fontos
táplálkozás-élettani jelentőségét magas fehérje- és szénhidráttartalma adja. A
cukortartalom a zsenge kukoricában a legmagasabb. A benne rejlő fehérje
mennyisége a hüvelyesekhez hasonlóan magas, zsírtartalma viszont négyszerese a
zöldborsónak. Több vitamint, elsősorban B1, B2, B3, C és E vitamint tartalmaz,
ennél fogva szerepe van az idegrendszer ép működésében, a bőr védelmében, az
anyagcsere megfelelő működésében, a csontok, fogak és vérerek egészségének
megőrzésében. A benne rejlő ásványi anyagok közül kalcium, magnézium, kálium,
vas, cink és a réz említhető, melyek az optimális szív- izom- és bélműködést
segítik. A kalcium csontjainkat, a cink az immunrendszerünket erősíti és védi
bőrünket. Hazánk területén az Őrségben található a legtöbb tradicionális
kukorica alapú étel, Erdélyben pedig kedvelt népi eledel a puliszka. Nagyanyáink
leggyakrabban prószát, gánicát, dödöllét és kukoricás kenyeret készítettek
belőle. Mivel gluténmentes, így lisztérzékenyek is fogyaszthatják. A fűszerek
közül jól illik hozzá a kakukkfű, a szurokfű, a rozmaring és a majoránna.
Összetevők: kukoricadara 97,4%, repce étolaj, étkezési só Jellemzők hozzáadott
cukor nélkül Igen
fogyasztanunk, vitamindús, finom táplálék. A kukorica az egyik legnépszerűbb
gabona, sokan, sokféleképpen fogyasztják. Bár a kukorica a pázsitfűfélék
családjába tartozó gabona, külleme mégis merőben eltér a többi, e csoportba
tartozó növénytől. 5-7 ezer éve termesztik, az indiánok ősi eledele. Európába
Kolumbusz Kristóf hozta el, és spanyol közvetítéssel terjedt el a kontinensen,
majd Ázsiában is. Hazánkba Törökországból érkezett. Egyik fontos
táplálkozás-élettani jelentőségét magas fehérje- és szénhidráttartalma adja. A
cukortartalom a zsenge kukoricában a legmagasabb. A benne rejlő fehérje
mennyisége a hüvelyesekhez hasonlóan magas, zsírtartalma viszont négyszerese a
zöldborsónak. Több vitamint, elsősorban B1, B2, B3, C és E vitamint tartalmaz,
ennél fogva szerepe van az idegrendszer ép működésében, a bőr védelmében, az
anyagcsere megfelelő működésében, a csontok, fogak és vérerek egészségének
megőrzésében. A benne rejlő ásványi anyagok közül kalcium, magnézium, kálium,
vas, cink és a réz említhető, melyek az optimális szív- izom- és bélműködést
segítik. A kalcium csontjainkat, a cink az immunrendszerünket erősíti és védi
bőrünket. Hazánk területén az Őrségben található a legtöbb tradicionális
kukorica alapú étel, Erdélyben pedig kedvelt népi eledel a puliszka. Nagyanyáink
leggyakrabban prószát, gánicát, dödöllét és kukoricás kenyeret készítettek
belőle. Mivel gluténmentes, így lisztérzékenyek is fogyaszthatják. A fűszerek
közül jól illik hozzá a kakukkfű, a szurokfű, a rozmaring és a majoránna.
Összetevők: kukoricadara 97,4%, repce étolaj, étkezési só Jellemzők hozzáadott
cukor nélkül Igen
Adatlap
Ár: | 490 Ft |
Feladás dátuma: | 2024.12.24 |
Eddig megtekintették 0 alkalommal |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "Nett Food kukorica tallér gluténmentes 100 g" című hirdetést látja. (fent)