
Ataisz hosszúszemű barnarizs 500 g
A hántolatlan rizsszemet nevezik barnarizsnek. A rizs a búza után az emberiség
legfontosabb növényi tápláléka, a világ összes konyhaművészetének fontos
alapanyaga. Több mint 40000 fajtája ismert. Táplálkozástani szempontból a barna
rizs a legértékesebb, hiszen rendkívül magas a rost-, a komplex szénhidrát és a
B-vitamin-tartalma. Tápanyagtartalom (100g-ban): Energiaérték: 1411 kJ / 337
kcal Fehérje: 7,5g Szénhidrát: 77,4g Zsír: 1,9g Ásványi anyagok: foszfor,
kálium, vas, kalcium, magnézium, nátrium Vitamin: B1, B2, B6 Felhasználása: pl.
köretként Elkészítése: jól mossuk meg a szemeket, lábasban két-, két és félszer
annyi vizet öntsünk alá (egy csésze rizshez tehát két-, két és fél csésze
vizet). Lassú tűzön főzzük, 30-40 percig. A főzési idő elteltével zárjuk el
alatta a lángot, vagy húzzuk le az edényt, és a lábas tetejére tegyük
konyharuhát, így hagyjuk tovább puhulni.
legfontosabb növényi tápláléka, a világ összes konyhaművészetének fontos
alapanyaga. Több mint 40000 fajtája ismert. Táplálkozástani szempontból a barna
rizs a legértékesebb, hiszen rendkívül magas a rost-, a komplex szénhidrát és a
B-vitamin-tartalma. Tápanyagtartalom (100g-ban): Energiaérték: 1411 kJ / 337
kcal Fehérje: 7,5g Szénhidrát: 77,4g Zsír: 1,9g Ásványi anyagok: foszfor,
kálium, vas, kalcium, magnézium, nátrium Vitamin: B1, B2, B6 Felhasználása: pl.
köretként Elkészítése: jól mossuk meg a szemeket, lábasban két-, két és félszer
annyi vizet öntsünk alá (egy csésze rizshez tehát két-, két és fél csésze
vizet). Lassú tűzön főzzük, 30-40 percig. A főzési idő elteltével zárjuk el
alatta a lángot, vagy húzzuk le az edényt, és a lábas tetejére tegyük
konyharuhát, így hagyjuk tovább puhulni.

Adatlap
Ár: | 656 Ft |
Feladás dátuma: | 2025.04.19 |
Eddig megtekintették 4 alkalommal |
A hirdető adatai

Ételek, italok rovaton belül a(z) "Ataisz hosszúszemű barnarizs 500 g" című hirdetést látja. (fent)