Biorganik bio hántolt árpa 500 g
Biorganik bio hántolt árpa 500 g Az árpa az egyik legrégebbi gabonánk, a
vikingek és a római gladiátorok eledele. A sör és a skót, illetve ír whiskey
fontos alapanyaga, Olaszországban pedig koffeinmentes kávéhoz használják. Az
északi, hidegebb tájak jellemző kalászosa, de minden éghajlaton termeszthető,
beleértve a hegyvidékeket is. Jelentőség, hatások: Az árpa magas rosttartalmánál
fogja kedvezően hat a koleszterin- és vércukorszintre. Segíti az emésztést és
nyugtatja a gyomrot (gyomorrontást követően jó hatású lehet egy lágy, kicsit
szétfőtt, kevés sóval, fűszer nélkül készült árpakása). A többi gabona mellett
kiemelkedő a vitamin- és ásványi anyagtartalma. Jelentős a kálium-, magnézium-,
kalcium-, foszfor-, cink- és vas-, illetve B- és E-vitamintartalma. Ebből
kifolyólag nyugtatóan hat az idegrendszerre és hűti a szervezetet.
Gluténérzékenyek nem fogyaszthatják! Az árpa ugyan nem tartalmaz glutént, de
hordein nevű fehérjéje kiválthatja az érzékenységet, ezért lisztérzékenység
esetén árpa és abból készült termékek sem fogyaszthatók (pl. sör). Felhasználás:
Önmagában kenyér nem készíthető belőle, de még így is rendkívül változatosan
fogyasztható. A hántolt árpa, avagy gersli nemcsak a köretek széles skáláját
színesítheti, de felhasználható édes és sós kásák, töltött, rakott és
egytálételek készítéséhez, illetve levesbetétként is. Diófélékkel, asztalt
gyümölcsökkel elkeverve desszertként tálalható. Főzés előtt érdemes néhány órára
(vagy egész éjszakára) beáztatni, de még így is viszonylag hosszú a főzési ideje
(kb. 40 perc). Összetevők: árpa
vikingek és a római gladiátorok eledele. A sör és a skót, illetve ír whiskey
fontos alapanyaga, Olaszországban pedig koffeinmentes kávéhoz használják. Az
északi, hidegebb tájak jellemző kalászosa, de minden éghajlaton termeszthető,
beleértve a hegyvidékeket is. Jelentőség, hatások: Az árpa magas rosttartalmánál
fogja kedvezően hat a koleszterin- és vércukorszintre. Segíti az emésztést és
nyugtatja a gyomrot (gyomorrontást követően jó hatású lehet egy lágy, kicsit
szétfőtt, kevés sóval, fűszer nélkül készült árpakása). A többi gabona mellett
kiemelkedő a vitamin- és ásványi anyagtartalma. Jelentős a kálium-, magnézium-,
kalcium-, foszfor-, cink- és vas-, illetve B- és E-vitamintartalma. Ebből
kifolyólag nyugtatóan hat az idegrendszerre és hűti a szervezetet.
Gluténérzékenyek nem fogyaszthatják! Az árpa ugyan nem tartalmaz glutént, de
hordein nevű fehérjéje kiválthatja az érzékenységet, ezért lisztérzékenység
esetén árpa és abból készült termékek sem fogyaszthatók (pl. sör). Felhasználás:
Önmagában kenyér nem készíthető belőle, de még így is rendkívül változatosan
fogyasztható. A hántolt árpa, avagy gersli nemcsak a köretek széles skáláját
színesítheti, de felhasználható édes és sós kásák, töltött, rakott és
egytálételek készítéséhez, illetve levesbetétként is. Diófélékkel, asztalt
gyümölcsökkel elkeverve desszertként tálalható. Főzés előtt érdemes néhány órára
(vagy egész éjszakára) beáztatni, de még így is viszonylag hosszú a főzési ideje
(kb. 40 perc). Összetevők: árpa
Adatlap
Ár: | 910 Ft |
Feladás dátuma: | 2024.12.20 |
Eddig megtekintették 5 alkalommal |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "Biorganik bio hántolt árpa 500 g" című hirdetést látja. (fent)