Biorganik bio porcukor nádcukorból 500 g
Biorganik bio porcukor nádcukorból 500 g A cukornád, amelyből a nádcukor készül,
a trópusi és szubtrópusi területeken terem. Érdekesség, hogy aratáskor a növény
szárát vágják csak le, nem húzzák ki a földből, így újra teremni tud és nem kell
újra ültetni, vagyis egy megújuló cukorforrás. Ez nem csak gazdaságossá teszi a
nádcukor termelését, de környezetvédelmi szempontból is hasznos. A nádcukrot a
növény húsos szárában található nedvből nyerik, feldolgozása során nem
használnak semmilyen adalékanyagot. A folyamat során különválik a finom,
kristályos cukor és a melasz (ezt a mellékterméket később a rum gyártásához
használják fel), de a színanyagok egy része megmarad a cukorkristályokba zárva,
ennek köszönheti a cukor a különleges, kellemes színét. A nádcukor kémiailag
ugyanúgy szacharóz (két cukormolekulából álló szénhidrát), mint a répacukor,
tehát nem ajánlott azoknak, akiknek figyelniük kell a cukorbevitelükre. Viszont
mivel természetes, szennyeződés és mesterséges színezékmentes, jobb választás
mindenki más számára. Felhasználása: a répacukorhoz hasonló, ételben, italban,
sütéshez, főzéshez vagy hideg fogásokhoz egyaránt felhasználható. Íze és illata
karakteresebb, lágyabb, különleges aromát kölcsönöz a ételekhez. Összetevők:
nádcukor*
a trópusi és szubtrópusi területeken terem. Érdekesség, hogy aratáskor a növény
szárát vágják csak le, nem húzzák ki a földből, így újra teremni tud és nem kell
újra ültetni, vagyis egy megújuló cukorforrás. Ez nem csak gazdaságossá teszi a
nádcukor termelését, de környezetvédelmi szempontból is hasznos. A nádcukrot a
növény húsos szárában található nedvből nyerik, feldolgozása során nem
használnak semmilyen adalékanyagot. A folyamat során különválik a finom,
kristályos cukor és a melasz (ezt a mellékterméket később a rum gyártásához
használják fel), de a színanyagok egy része megmarad a cukorkristályokba zárva,
ennek köszönheti a cukor a különleges, kellemes színét. A nádcukor kémiailag
ugyanúgy szacharóz (két cukormolekulából álló szénhidrát), mint a répacukor,
tehát nem ajánlott azoknak, akiknek figyelniük kell a cukorbevitelükre. Viszont
mivel természetes, szennyeződés és mesterséges színezékmentes, jobb választás
mindenki más számára. Felhasználása: a répacukorhoz hasonló, ételben, italban,
sütéshez, főzéshez vagy hideg fogásokhoz egyaránt felhasználható. Íze és illata
karakteresebb, lágyabb, különleges aromát kölcsönöz a ételekhez. Összetevők:
nádcukor*
Adatlap
Ár: | 1.500 Ft |
Feladás dátuma: | 2025.01.19 |
Eddig megtekintették 2 alkalommal |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "Biorganik bio porcukor nádcukorból 500 g" című hirdetést látja. (fent)