Greenmark bio amaránt puffasztott 150 g
Greenmark bio amaránt puffasztott 150 g Származási ország: India Az amaránt
kitűnő vas, kalcium, magnézium és cink valamint egyéb mikroelem* forrás. Nemcsak
a gabonák, de valamennyi fontos növényi táplálékunkat figyelembe véve az amaránt
vastartalma kiemelkedő mind mennyiségét, mind biológiai hasznosulását tekintve.
Kiemelendő kalcium tartalma is, amely nemcsak meghaladja a tejét, hanem
biológiai hasznosulását tekintve a legjobb kalcium forrást jelentő élelmiszer.
Az amaránt magnézium tartalma nagyságrenddel nagyobb a gabonafélékénél, amely
jótékony hatással van az elme frissességének megőrzésére és a szívizom
működésére. Ásványi anyagok: kálcium, vas, kálium, nátrium, foszfor, magnézium,
cink Vitaminok: B1, B2, B3, B6, C Jótékony hatása: támogatja a szívizom
működését, frissen tartja az elmét Felhasználása: reggelire, müzlihez,
joghurthoz, tejbe, kefírbe, süteményekbe, kenyérbe, salátára Az amarántból
pirított, puffasztott, pattogatott, extrudált termékeket is készítenek, ezeket
keverhetjük müzlibe, joghurtba, kefirbe. Őrleményéből kását, krémlevest,
lisztjéből pedig (magas keményítőtartalma miatt) kenyeret, tésztákat,
süteményeket lehet készíteni. Édes recept amaránttal Amarantszelet hozzávalói:
1.5 bögre (1 bögre = 2,5 dl) puffasztott amarant 1 tábla étcsoki vagy a fehér
változathoz fehér csoki 2 evőkanál mogyorókrém 1 marék őrölt mandula vagy más
mag és dióféle 2 evőkanál cukor vagy kókuszvirág cukor 0.5 dl növényi tej vagy
víz a cukor feloldásához 1 evőkanál kókuszzsír Elkészítése: A választott
cukrot feloldjuk egy kevés növényi tejben vagy vízben, hogy elolvadjon,
fogyasztáskor ne ropogjon a fogunk alatta sütiben. Keverjük össze a csokoládét,
a mogyoróvajat és a kókuszzsírt és olvasszuk fel. Keverjük bele az olvadt
csokis sűrítménybe az őrölt mandulát és az amarántot. Papírral bélelt formában
tegyük a hűtőbe 2 órára, majd szeleteljük és tálaljuk.
kitűnő vas, kalcium, magnézium és cink valamint egyéb mikroelem* forrás. Nemcsak
a gabonák, de valamennyi fontos növényi táplálékunkat figyelembe véve az amaránt
vastartalma kiemelkedő mind mennyiségét, mind biológiai hasznosulását tekintve.
Kiemelendő kalcium tartalma is, amely nemcsak meghaladja a tejét, hanem
biológiai hasznosulását tekintve a legjobb kalcium forrást jelentő élelmiszer.
Az amaránt magnézium tartalma nagyságrenddel nagyobb a gabonafélékénél, amely
jótékony hatással van az elme frissességének megőrzésére és a szívizom
működésére. Ásványi anyagok: kálcium, vas, kálium, nátrium, foszfor, magnézium,
cink Vitaminok: B1, B2, B3, B6, C Jótékony hatása: támogatja a szívizom
működését, frissen tartja az elmét Felhasználása: reggelire, müzlihez,
joghurthoz, tejbe, kefírbe, süteményekbe, kenyérbe, salátára Az amarántból
pirított, puffasztott, pattogatott, extrudált termékeket is készítenek, ezeket
keverhetjük müzlibe, joghurtba, kefirbe. Őrleményéből kását, krémlevest,
lisztjéből pedig (magas keményítőtartalma miatt) kenyeret, tésztákat,
süteményeket lehet készíteni. Édes recept amaránttal Amarantszelet hozzávalói:
1.5 bögre (1 bögre = 2,5 dl) puffasztott amarant 1 tábla étcsoki vagy a fehér
változathoz fehér csoki 2 evőkanál mogyorókrém 1 marék őrölt mandula vagy más
mag és dióféle 2 evőkanál cukor vagy kókuszvirág cukor 0.5 dl növényi tej vagy
víz a cukor feloldásához 1 evőkanál kókuszzsír Elkészítése: A választott
cukrot feloldjuk egy kevés növényi tejben vagy vízben, hogy elolvadjon,
fogyasztáskor ne ropogjon a fogunk alatta sütiben. Keverjük össze a csokoládét,
a mogyoróvajat és a kókuszzsírt és olvasszuk fel. Keverjük bele az olvadt
csokis sűrítménybe az őrölt mandulát és az amarántot. Papírral bélelt formában
tegyük a hűtőbe 2 órára, majd szeleteljük és tálaljuk.
Adatlap
Ár: | 1.380 Ft |
Feladás dátuma: | 2024.12.04 |
Eddig megtekintették 2 alkalommal |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "Greenmark bio amaránt puffasztott 150 g" című hirdetést látja. (fent)