Spájzold be! szárított kovászpor 50 g
Spájzold Be! Szárított kovászpor 50 g Liszt, víz és só + kultúra, meleg idő és
idő = kovászos kenyér ? Intenzív hatású szárított tésztasavanyító anyag
? Elősegíti a helyes savfok beállítását ? Aromás kenyér ízt kölcsönöz
? Optimális arányban tartalmaz tejsavat és ecetsavat Hosszú kelesztéshez
ajánljuk! A szárított kovász meghatározza a kenyered ízét, tápértékét és
emészthetőségét. A savanyúság mértéke hatással van a glutén szerkezetre, az ízre
és a bélzetre. A savasság (általában 3,5-5 közötti pH ) akadályozza meg a káros
bacik elszaporodását. A tésztádban lévő mikróbák a szárított kovászpornak
köszönhetően együtt tudnak működni a savtoleráns élesztősejtekkel így azok
nyugodtan termelhetik az enzimeket, melyek a főszerepet játszák liszt
lebontásában és az ízek kialakításában. Sütőélesztőt nem tartalmaz. A csomagban
lévő kovászmennyiség 10 db 500 g-os kenyérhez elegendő. A kovászos kenyér sütése
egy érzéki folyamat. Lenyűgöző gondolat, hogy egy tálban létrehozunk egy egészen
új világot. Fontos: A kenyered íze nagyban függ még a liszt fajtájától, a tészta
hőmérsékletétől és a fermentáció hosszától! Adagolása lisztsúlyra számítva: 1% A
Szárított kovászpor használata a következő: Keverj össze 150 g lisztet, 150 g 28
°C-os vizet és lisztsúlyra vetítve 1% kovászport. Tedd egy befőttesüvegbe,
alaposan rázd össze, és fedd le. Hagyd 12-24 órát meleg helyen állni, de győződj
meg arról, hogy nincs a közelben más erjesztett étel, különben kereszteződnek,
és elképzelhető, hogy nem azokat a mikrobákat kapjuk, amikre szükségünk van.
Ezután, ha nagyon szerencsés vagy, már láthatsz buborékokat, ami az organizmusok
jelenlétét mutatja, de ha nincsenek, akkor se aggódj. Dobd ki a keverék felét,
majd helyettesítsd 75 g liszttel és 75 g 28 °C-ra melegített vízzel. Alaposan
keverd össze, fedd le, és várj újabb 12-24 órát. Innentől kezdve a hagyományos
módon használható a kovász. Ez módszer a hagyományos módon készült kovászos
kenyérre vonatkozik. Ha azonnal szeretnél kenyeret sütni, akkor az élesztővel
készült kenyér tésztájához kell hozzátenni kovászport, lisztsúlyra vetítve 1-3
százalékot. Ebben az esetben az élesztő fog segíteni a kenyér térfogatának
növekedésében, a kovászpor pedig a kenyér ízét, savasságát, és eltarthatóságát
befolyásolja. Összetevők: Búzaliszt, tejsav Allergének: glutén Nyomokban
tartalmazhat: szójaszármazék, mustár, csillagfürt Átlagos tápérték 100 g
termékben Energia1394 kJ / 329 kcal, Zsír2,2 g, amelyből telített zsírsavak 0,7
g, Szénhidrát 51,4 g, amelyből cukrok 1,2 g, Rost 9,0 g, Fehérje 10,8 g, Só
idő = kovászos kenyér ? Intenzív hatású szárított tésztasavanyító anyag
? Elősegíti a helyes savfok beállítását ? Aromás kenyér ízt kölcsönöz
? Optimális arányban tartalmaz tejsavat és ecetsavat Hosszú kelesztéshez
ajánljuk! A szárított kovász meghatározza a kenyered ízét, tápértékét és
emészthetőségét. A savanyúság mértéke hatással van a glutén szerkezetre, az ízre
és a bélzetre. A savasság (általában 3,5-5 közötti pH ) akadályozza meg a káros
bacik elszaporodását. A tésztádban lévő mikróbák a szárított kovászpornak
köszönhetően együtt tudnak működni a savtoleráns élesztősejtekkel így azok
nyugodtan termelhetik az enzimeket, melyek a főszerepet játszák liszt
lebontásában és az ízek kialakításában. Sütőélesztőt nem tartalmaz. A csomagban
lévő kovászmennyiség 10 db 500 g-os kenyérhez elegendő. A kovászos kenyér sütése
egy érzéki folyamat. Lenyűgöző gondolat, hogy egy tálban létrehozunk egy egészen
új világot. Fontos: A kenyered íze nagyban függ még a liszt fajtájától, a tészta
hőmérsékletétől és a fermentáció hosszától! Adagolása lisztsúlyra számítva: 1% A
Szárított kovászpor használata a következő: Keverj össze 150 g lisztet, 150 g 28
°C-os vizet és lisztsúlyra vetítve 1% kovászport. Tedd egy befőttesüvegbe,
alaposan rázd össze, és fedd le. Hagyd 12-24 órát meleg helyen állni, de győződj
meg arról, hogy nincs a közelben más erjesztett étel, különben kereszteződnek,
és elképzelhető, hogy nem azokat a mikrobákat kapjuk, amikre szükségünk van.
Ezután, ha nagyon szerencsés vagy, már láthatsz buborékokat, ami az organizmusok
jelenlétét mutatja, de ha nincsenek, akkor se aggódj. Dobd ki a keverék felét,
majd helyettesítsd 75 g liszttel és 75 g 28 °C-ra melegített vízzel. Alaposan
keverd össze, fedd le, és várj újabb 12-24 órát. Innentől kezdve a hagyományos
módon használható a kovász. Ez módszer a hagyományos módon készült kovászos
kenyérre vonatkozik. Ha azonnal szeretnél kenyeret sütni, akkor az élesztővel
készült kenyér tésztájához kell hozzátenni kovászport, lisztsúlyra vetítve 1-3
százalékot. Ebben az esetben az élesztő fog segíteni a kenyér térfogatának
növekedésében, a kovászpor pedig a kenyér ízét, savasságát, és eltarthatóságát
befolyásolja. Összetevők: Búzaliszt, tejsav Allergének: glutén Nyomokban
tartalmazhat: szójaszármazék, mustár, csillagfürt Átlagos tápérték 100 g
termékben Energia1394 kJ / 329 kcal, Zsír2,2 g, amelyből telített zsírsavak 0,7
g, Szénhidrát 51,4 g, amelyből cukrok 1,2 g, Rost 9,0 g, Fehérje 10,8 g, Só
Adatlap
Ár: | 670 Ft |
Feladás dátuma: | 2024.12.10 |
Eddig megtekintették 3 alkalommal |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "Spájzold be! szárított kovászpor 50 g" című hirdetést látja. (fent)