Betöltés...

Spájzold be! szárított kovászpor 50 g

Spájzold Be! Szárított kovászpor 50 g Liszt, víz és só + kultúra, meleg idő és
idő = kovászos kenyér ? Intenzív hatású szárított tésztasavanyító anyag
? Elősegíti a helyes savfok beállítását ? Aromás kenyér ízt kölcsönöz
? Optimális arányban tartalmaz tejsavat és ecetsavat Hosszú kelesztéshez
ajánljuk! A szárított kovász meghatározza a kenyered ízét, tápértékét és
emészthetőségét. A savanyúság mértéke hatással van a glutén szerkezetre, az ízre
és a bélzetre. A savasság (általában 3,5-5 közötti pH ) akadályozza meg a káros
bacik elszaporodását. A tésztádban lévő mikróbák a szárított kovászpornak
köszönhetően együtt tudnak működni a savtoleráns élesztősejtekkel így azok
nyugodtan termelhetik az enzimeket, melyek a főszerepet játszák liszt
lebontásában és az ízek kialakításában. Sütőélesztőt nem tartalmaz. A csomagban
lévő kovászmennyiség 10 db 500 g-os kenyérhez elegendő. A kovászos kenyér sütése
egy érzéki folyamat. Lenyűgöző gondolat, hogy egy tálban létrehozunk egy egészen
új világot. Fontos: A kenyered íze nagyban függ még a liszt fajtájától, a tészta
hőmérsékletétől és a fermentáció hosszától! Adagolása lisztsúlyra számítva: 1% A
Szárított kovászpor használata a következő: Keverj össze 150 g lisztet, 150 g 28
°C-os vizet és lisztsúlyra vetítve 1% kovászport. Tedd egy befőttesüvegbe,
alaposan rázd össze, és fedd le. Hagyd 12-24 órát meleg helyen állni, de győződj
meg arról, hogy nincs a közelben más erjesztett étel, különben kereszteződnek,
és elképzelhető, hogy nem azokat a mikrobákat kapjuk, amikre szükségünk van.
Ezután, ha nagyon szerencsés vagy, már láthatsz buborékokat, ami az organizmusok
jelenlétét mutatja, de ha nincsenek, akkor se aggódj. Dobd ki a keverék felét,
majd helyettesítsd 75 g liszttel és 75 g 28 °C-ra melegített vízzel. Alaposan
keverd össze, fedd le, és várj újabb 12-24 órát. Innentől kezdve a hagyományos
módon használható a kovász. Ez módszer a hagyományos módon készült kovászos
kenyérre vonatkozik. Ha azonnal szeretnél kenyeret sütni, akkor az élesztővel
készült kenyér tésztájához kell hozzátenni kovászport, lisztsúlyra vetítve 1-3
százalékot. Ebben az esetben az élesztő fog segíteni a kenyér térfogatának
növekedésében, a kovászpor pedig a kenyér ízét, savasságát, és eltarthatóságát
befolyásolja. Összetevők: Búzaliszt, tejsav Allergének: glutén Nyomokban
tartalmazhat: szójaszármazék, mustár, csillagfürt Átlagos tápérték 100 g
termékben Energia1394 kJ / 329 kcal, Zsír2,2 g, amelyből telített zsírsavak 0,7
g, Szénhidrát 51,4 g, amelyből cukrok 1,2 g, Rost 9,0 g, Fehérje 10,8 g, Só

Tovább
Adatlap
Ár: 670 Ft
 
Feladás dátuma: 2024.12.10
Eddig megtekintették 3 alkalommal
A hirdető adatai
Tovább

Spájzold be! szárított kovászpor 50 g
Lehetőségek
Megosztók

Ételek, italok rovaton belül a(z) "Spájzold be! szárított kovászpor 50 g" című hirdetést látja. (fent)



Az oldal ezen része csak 18 éven felüliek tekinthetik meg.
Elmúlt 18 éves?

Igen Nem