GREENMARK BIO KURKUMA ŐRÖLT 50G
Kurkuma ? csökkenti a gyulladást, gátolja a tumorképződést A kurkumát Indiában
sebgyógyításra és tea formájában légzőszervi problémák kezelésére is használják.
A modern orvostudomány megerősíti a fűszer pozitív élettani hatásait, leginkább
a kurkumin vegyülettel összefüggésben, mely potens antioxidáns, és
gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkezik. A kurkumin enyhíti az ízületi
gyulladásokat, a sérülések és fogorvosi beavatkozás okozta fájdalmakat, és
jelenleg is számos kutatás vizsgálja alkalmazásának lehetőségeit, a
szívbetegségek, diabétesz és Alzheimer-kór kezelésében. Az angol ?turmeric? név
állítólag a latin terra merita, a föld érdeme kifejezésből ered. A hinduk igen
tisztelik és a termékenységgel hozzák összefüggésbe a kurkumát. TERMESZTÉSE A
kurkuma robosztus, élénk és mély sárga színű gyökértörzs, akkora és olyan alakú,
mint a gyömbér és a forró trópusi éghajlatot kedveli. A világ elsőszámú országa
India, ahol extrém mennyiségben termelik, fogyasztják és exportálják. Az előző
évi gyökértörzs darabjait ültetik el és abból fejlődik a majd 1 méter magas
hosszúszárú növény. Mintegy 9 hónap alatt kiemelkedik a törzsrendszer a földből,
jelezve, megérett. A törzset megfőzik, hámozzák, egy hétig szárítják és ezután
osztályozzák. Szinte az egész termést őrölve, por alakban dobják piacra. AROMA
ÉS ZAMAT A kurkumának borsos aromája van enyhe faízzel. Meleg, pézsmás zamatának
kissé kesernyés az utóíze. KONYHAI FELHASZNÁLÁSA Amikor egy recept sáfrányt ír
elő, gyakran helyettesítjük kurkumával. Tévesen. Nem pótolja a sáfrányt, azonban
mégis az indiai konyhában így használják. Olyan ételekbe teszik, ahol a színe a
fontos és nem az íze, hogy sáfrányként tudják említeni, miközben a sáfrány ára
jóval magasabb. Talán a curryk elemeként értékes, itt az íze és az aromája is
nagyon értékelt. Csatnikban, savanyúságokban és számos indiai rizsételben
használják, de Észak-Afrikában gyakran fűszerezik vele a bárányt és a főzeléket.
ORVOSI ÉS EGYÉB FELHASZNÁLÁSA Aromája miatt enyhén emésztéssegítő, májbajok és
gyomorbántalmak kezelésére használják főképp. Hallani arról, hogy cukros vízbe
főzve meghűlés ellen hatásos. Egyén felhasználása színe élénksége miatt a
festékként. Élelmiszeriparban ehető festékszínezőként játszik szerepet, pl.
mustárok, likőrök, vajak színezésében. TÁROLÁSA Kis mennyiségben ajánlott
vásárolni, légmentesen záródó üvegben tárolni fénytől védve. A kurkuma saját
kezű elkészítésénél ajánlott a kesztyű használata, mert elszínezi a kezet. A
KURKUMA JÓTÉKONY HATÁSAI 1. Gyulladáscsökkentés 2. Fájdalomcsillapítás 3.
Antioxidáns hatás 4. Harc a bőrért és az öregedése ellen 5. Segítheti a
sebgyógyulást 6. Pozitívan hat az agy egészsége és a memóriára 7. Immunerősítés
8. Koleszterinszint optimalizálása.
sebgyógyításra és tea formájában légzőszervi problémák kezelésére is használják.
A modern orvostudomány megerősíti a fűszer pozitív élettani hatásait, leginkább
a kurkumin vegyülettel összefüggésben, mely potens antioxidáns, és
gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkezik. A kurkumin enyhíti az ízületi
gyulladásokat, a sérülések és fogorvosi beavatkozás okozta fájdalmakat, és
jelenleg is számos kutatás vizsgálja alkalmazásának lehetőségeit, a
szívbetegségek, diabétesz és Alzheimer-kór kezelésében. Az angol ?turmeric? név
állítólag a latin terra merita, a föld érdeme kifejezésből ered. A hinduk igen
tisztelik és a termékenységgel hozzák összefüggésbe a kurkumát. TERMESZTÉSE A
kurkuma robosztus, élénk és mély sárga színű gyökértörzs, akkora és olyan alakú,
mint a gyömbér és a forró trópusi éghajlatot kedveli. A világ elsőszámú országa
India, ahol extrém mennyiségben termelik, fogyasztják és exportálják. Az előző
évi gyökértörzs darabjait ültetik el és abból fejlődik a majd 1 méter magas
hosszúszárú növény. Mintegy 9 hónap alatt kiemelkedik a törzsrendszer a földből,
jelezve, megérett. A törzset megfőzik, hámozzák, egy hétig szárítják és ezután
osztályozzák. Szinte az egész termést őrölve, por alakban dobják piacra. AROMA
ÉS ZAMAT A kurkumának borsos aromája van enyhe faízzel. Meleg, pézsmás zamatának
kissé kesernyés az utóíze. KONYHAI FELHASZNÁLÁSA Amikor egy recept sáfrányt ír
elő, gyakran helyettesítjük kurkumával. Tévesen. Nem pótolja a sáfrányt, azonban
mégis az indiai konyhában így használják. Olyan ételekbe teszik, ahol a színe a
fontos és nem az íze, hogy sáfrányként tudják említeni, miközben a sáfrány ára
jóval magasabb. Talán a curryk elemeként értékes, itt az íze és az aromája is
nagyon értékelt. Csatnikban, savanyúságokban és számos indiai rizsételben
használják, de Észak-Afrikában gyakran fűszerezik vele a bárányt és a főzeléket.
ORVOSI ÉS EGYÉB FELHASZNÁLÁSA Aromája miatt enyhén emésztéssegítő, májbajok és
gyomorbántalmak kezelésére használják főképp. Hallani arról, hogy cukros vízbe
főzve meghűlés ellen hatásos. Egyén felhasználása színe élénksége miatt a
festékként. Élelmiszeriparban ehető festékszínezőként játszik szerepet, pl.
mustárok, likőrök, vajak színezésében. TÁROLÁSA Kis mennyiségben ajánlott
vásárolni, légmentesen záródó üvegben tárolni fénytől védve. A kurkuma saját
kezű elkészítésénél ajánlott a kesztyű használata, mert elszínezi a kezet. A
KURKUMA JÓTÉKONY HATÁSAI 1. Gyulladáscsökkentés 2. Fájdalomcsillapítás 3.
Antioxidáns hatás 4. Harc a bőrért és az öregedése ellen 5. Segítheti a
sebgyógyulást 6. Pozitívan hat az agy egészsége és a memóriára 7. Immunerősítés
8. Koleszterinszint optimalizálása.
Adatlap
Ár: | 669 Ft |
Feladás dátuma: | 2025.01.29 |
Eddig megtekintették 7 alkalommal |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "GREENMARK BIO KURKUMA ŐRÖLT 50G" című hirdetést látja. (fent)