Biorganik bio mazsola 500 g
A mazsolát már i.e. 2000 évvel is előszeretettel fogyasztották Egyiptom és
Perzsia területén. Számos szőlőfajtából készíthető mazsola, általában már a
fürtön megkezdődik a gyümölcs szárítása, majd aszalással gyorsítanak rá a
folyamatra. Egy kg mazsolához 4-5 kg lédús szőlő szükséges. Jelentőség, hatások:
A mazsola magas energiatartalmát a benne található cukornak köszönhetjük, ezért
fogyókúrában vagy cukorbetegség esetén önmagában egyáltalán nem, rostos ételhez
adva (pl. zabkása) is csak nagyon kis mennyiségben fogyasztható. Viszont ha pont
a gyors energianyerés a cél, akkor a mazsola sokkal jobb választás, mint mondjuk
a szőlőcukor, a csokoládé vagy egy szénsavas üdítőital, hiszen a cukron kívül
számos fontos ásványi anyagot is tartalmaz, amelyek közül a kálium kiemelendő.
Felhasználás: A mazsola képes feldobni a legegyszerűbb kelt tésztákat is,
karácsonyi vagy más ünnepi fogásokat. A hétköznapokban fogyaszthatjuk müzliben,
gyümölcssalátában, kásában, energiaszeletben, kekszben, de akár joghurtba is
keverhetjük. Nem csak édességeket, de salátákat is különlegesebbé tehetünk pár
szem mazsolával. Összetevők: mazsola* 99,5%, csomósodásgátló anyag:
napraforgóolaj Jellemzők laktózmentes Igen gluténmentes Igen vegán Igen
cukormentes Nem hozzáadott cukor nélkül Igen csökkentett cukortartalmú Nem
alacsony cukortartalmú Nem bio Igen per 100 g kj 1358 kJ kcal 325 kcal zsír 0,5
g ebből telített zsírsavak 0,1 g szénhidrát 75 g ebből cukrok 59 g fehérje 3 g
só 0,03 g
Perzsia területén. Számos szőlőfajtából készíthető mazsola, általában már a
fürtön megkezdődik a gyümölcs szárítása, majd aszalással gyorsítanak rá a
folyamatra. Egy kg mazsolához 4-5 kg lédús szőlő szükséges. Jelentőség, hatások:
A mazsola magas energiatartalmát a benne található cukornak köszönhetjük, ezért
fogyókúrában vagy cukorbetegség esetén önmagában egyáltalán nem, rostos ételhez
adva (pl. zabkása) is csak nagyon kis mennyiségben fogyasztható. Viszont ha pont
a gyors energianyerés a cél, akkor a mazsola sokkal jobb választás, mint mondjuk
a szőlőcukor, a csokoládé vagy egy szénsavas üdítőital, hiszen a cukron kívül
számos fontos ásványi anyagot is tartalmaz, amelyek közül a kálium kiemelendő.
Felhasználás: A mazsola képes feldobni a legegyszerűbb kelt tésztákat is,
karácsonyi vagy más ünnepi fogásokat. A hétköznapokban fogyaszthatjuk müzliben,
gyümölcssalátában, kásában, energiaszeletben, kekszben, de akár joghurtba is
keverhetjük. Nem csak édességeket, de salátákat is különlegesebbé tehetünk pár
szem mazsolával. Összetevők: mazsola* 99,5%, csomósodásgátló anyag:
napraforgóolaj Jellemzők laktózmentes Igen gluténmentes Igen vegán Igen
cukormentes Nem hozzáadott cukor nélkül Igen csökkentett cukortartalmú Nem
alacsony cukortartalmú Nem bio Igen per 100 g kj 1358 kJ kcal 325 kcal zsír 0,5
g ebből telített zsírsavak 0,1 g szénhidrát 75 g ebből cukrok 59 g fehérje 3 g
só 0,03 g
Adatlap
Ár: | 2.940 Ft |
Feladás dátuma: | 2024.12.04 |
Eddig megtekintették 5 alkalommal |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "Biorganik bio mazsola 500 g" című hirdetést látja. (fent)