
Szafi Reform szódabikarbóna 500 g
A szódabikarbóna egy sokoldalúan felhasználható konyhai alapanyag. Sütemények,
tészták készítésekor a sütőport helyettesíthetjük vele, így a tészta könnyű
lesz, szépen, egyenletesen emelkedik meg. A sütésen kívül használhatjuk továbbá
a konyhai és egyéb felületek tisztítására és a penész eltávolítására is. Az
étkezési szódabikarbóna az egyik legismertebb konyhai adalékanyag,
tulajdonképpen a nátrium-hidrogén-karbonát elnevezésű vegyület hétköznapi neve.
A fehér, kristályos szemcséjű alapanyaggal leggyakrabban finomított por
formájában találkozunk. A sütőpor egy háziasszony számára nem ismeretlen, azt
azonban kevesen tudják, hogy fő alkotó elemét, a szódabikarbónát milyen régóta
és mennyi dologra használták őseink. A népi bölcsességek szerint nem csak a
fogak tisztítására és fehérítésére alkalmazták, hanem vízzel elkeverve bőr és
testradírként is. Dezodorként is funkcionált a kellemetlen testszag
semlegesítésére. Nélkülözhetetlen összetevője volt az otthoni takarításnak,
tisztításnak, súrolószerként és folttisztítóként egyaránt alkalmazták. A
szódabikarbóna vízben jól oldódik, enyhén lúgos kémhatású, így a savakat
semlegesíti. Ennek köszönheti szagmentesítő tulajdonságát is, melyet a lakás
számos pontján alkalmazhatunk. Sokoldalú felhasználása tette népszerűvé és a
mindennapok egyik fontos eszközévé. Szódabikarbóna a konyhában: Leggyakoribb
felhasználási módja a konyhához köthető: számos ételünk elkészítésénél
használhatjuk. A Szafi Reform étkezési Szódabikarbóna a tésztáknak könnyű,
lyukacsos textúrát kölcsönöz. Ahhoz, hogy ezt az eredményt érjük el, érdemes az
előkészítésnél valamilyen savas anyagot, egy kis citromlevet, ecetet vagy
aszkorbinsavat adni a még nyers alapanyaghoz. Ezzel a módszerrel gyönyörű
kenyereket, süteményeket, muffinokat készíthetünk. A marha- vagy vadhúsok
nehezebben főnek át, ezért hatékonyabbá tehetjük a főzést étkezési
szódabikarbóna segítségével. A zöldségek és a gyümölcsök megőrzik élénk
színüket, ha főzéskor egy kis szódabikarbónát is adunk a vízhez, valamint
gyorsabban is puhulnak. Összetevők: nátrium-hidrogén-karbonát Jellemzők
hozzáadott cukor nélkül Igen
tészták készítésekor a sütőport helyettesíthetjük vele, így a tészta könnyű
lesz, szépen, egyenletesen emelkedik meg. A sütésen kívül használhatjuk továbbá
a konyhai és egyéb felületek tisztítására és a penész eltávolítására is. Az
étkezési szódabikarbóna az egyik legismertebb konyhai adalékanyag,
tulajdonképpen a nátrium-hidrogén-karbonát elnevezésű vegyület hétköznapi neve.
A fehér, kristályos szemcséjű alapanyaggal leggyakrabban finomított por
formájában találkozunk. A sütőpor egy háziasszony számára nem ismeretlen, azt
azonban kevesen tudják, hogy fő alkotó elemét, a szódabikarbónát milyen régóta
és mennyi dologra használták őseink. A népi bölcsességek szerint nem csak a
fogak tisztítására és fehérítésére alkalmazták, hanem vízzel elkeverve bőr és
testradírként is. Dezodorként is funkcionált a kellemetlen testszag
semlegesítésére. Nélkülözhetetlen összetevője volt az otthoni takarításnak,
tisztításnak, súrolószerként és folttisztítóként egyaránt alkalmazták. A
szódabikarbóna vízben jól oldódik, enyhén lúgos kémhatású, így a savakat
semlegesíti. Ennek köszönheti szagmentesítő tulajdonságát is, melyet a lakás
számos pontján alkalmazhatunk. Sokoldalú felhasználása tette népszerűvé és a
mindennapok egyik fontos eszközévé. Szódabikarbóna a konyhában: Leggyakoribb
felhasználási módja a konyhához köthető: számos ételünk elkészítésénél
használhatjuk. A Szafi Reform étkezési Szódabikarbóna a tésztáknak könnyű,
lyukacsos textúrát kölcsönöz. Ahhoz, hogy ezt az eredményt érjük el, érdemes az
előkészítésnél valamilyen savas anyagot, egy kis citromlevet, ecetet vagy
aszkorbinsavat adni a még nyers alapanyaghoz. Ezzel a módszerrel gyönyörű
kenyereket, süteményeket, muffinokat készíthetünk. A marha- vagy vadhúsok
nehezebben főnek át, ezért hatékonyabbá tehetjük a főzést étkezési
szódabikarbóna segítségével. A zöldségek és a gyümölcsök megőrzik élénk
színüket, ha főzéskor egy kis szódabikarbónát is adunk a vízhez, valamint
gyorsabban is puhulnak. Összetevők: nátrium-hidrogén-karbonát Jellemzők
hozzáadott cukor nélkül Igen

Adatlap
Ár: | 840 Ft |
Feladás dátuma: | 2025.02.18 |
Eddig megtekintették 10 alkalommal |
A hirdető adatai

Ételek, italok rovaton belül a(z) "Szafi Reform szódabikarbóna 500 g" című hirdetést látja. (fent)