Dr.aliment lazac olaj 250 ml
Gazdag Omega-3 zsírsav (EPA, DHA) forrás. Tengeri halakra jellemző erős ízű és
illatú olaj. Közvetlenül, vagy ételízesítőként fogyasztható. Az omega-3
zsírsavakról az utóbbi évtizedekben derült ki, hogy milyen fontos szerepük van
az egészség megőrzésében, és a betegségek gyógyításában. A többszörösen
telítetlen omega-3 esszenciális zsírsavakat, a vitaminokhoz hasonlóan a
szervezet nem tudja előállítani, így azokat csak az étkezések alkalmával,
élelmiszereinkből tudjuk magunkhoz venni. Az omega-3 olajok legfontosabb
forrásai a halak valamikor az emberi táplálkozás alappillérei voltak, és sok
helyen azok ma is. Néhány területen, így Magyarországon is, jelentősen
visszaszorult az utóbbi évszázadokban a halfogyasztás, aminek negatív
közegészségügyi hatásai jól kimutathatók. A bőrproblémák, ízületi gyulladás,
immunrendszeri rendellenességek, depresszió, gyulladásos betegségek és az
infarktus részben abból ered, hogy nem fogyasztunk elegendő mennyiségben omega-3
tartalmú zsírsavakat, illetve a telített és a telítetlen zsírsavak arány nem
megfelelő a táplálkozásunkban. Az omega-3 zsírsavak elősegítik a normális
vérnyomás megőrzését, a magas vérnyomást kimutathatóan csökkenti a rendszeres,
napi 3?5 ml halolaj fogyasztása. A lazacolaj gazdag forrása az EPA
(Eikozapentaénsav) és a DHA (Dokozahexaénsav) nevű omega-3 zsírsavaknak. Ezen
zsírsavakból 300?1000 mg-ot célszerű fogyasztanunk naponta, ugyanis az EPA és a
DHA hozzájárul a vér normál triglicerid szintjének megtartásához, az egészséges
szívműködéshez és a normális véralvadás fenntartásához. AZ EPA és DHA enyhíti az
allergia és az asztma tüneteit és csökkenti a tumoros megbetegedések (pl.
prosztata-, emlő- és vastagbélrák) kialakulásának kockázatát. Gyulladás
csökkentő hatása elősegíti a reumás ízületi gyulladás (arthritis) okozta
fájdalmak enyhülését, de előnyös az ekcémára, gyulladásos megbetegedések és
menstruációs fájdalmak ellen is.
illatú olaj. Közvetlenül, vagy ételízesítőként fogyasztható. Az omega-3
zsírsavakról az utóbbi évtizedekben derült ki, hogy milyen fontos szerepük van
az egészség megőrzésében, és a betegségek gyógyításában. A többszörösen
telítetlen omega-3 esszenciális zsírsavakat, a vitaminokhoz hasonlóan a
szervezet nem tudja előállítani, így azokat csak az étkezések alkalmával,
élelmiszereinkből tudjuk magunkhoz venni. Az omega-3 olajok legfontosabb
forrásai a halak valamikor az emberi táplálkozás alappillérei voltak, és sok
helyen azok ma is. Néhány területen, így Magyarországon is, jelentősen
visszaszorult az utóbbi évszázadokban a halfogyasztás, aminek negatív
közegészségügyi hatásai jól kimutathatók. A bőrproblémák, ízületi gyulladás,
immunrendszeri rendellenességek, depresszió, gyulladásos betegségek és az
infarktus részben abból ered, hogy nem fogyasztunk elegendő mennyiségben omega-3
tartalmú zsírsavakat, illetve a telített és a telítetlen zsírsavak arány nem
megfelelő a táplálkozásunkban. Az omega-3 zsírsavak elősegítik a normális
vérnyomás megőrzését, a magas vérnyomást kimutathatóan csökkenti a rendszeres,
napi 3?5 ml halolaj fogyasztása. A lazacolaj gazdag forrása az EPA
(Eikozapentaénsav) és a DHA (Dokozahexaénsav) nevű omega-3 zsírsavaknak. Ezen
zsírsavakból 300?1000 mg-ot célszerű fogyasztanunk naponta, ugyanis az EPA és a
DHA hozzájárul a vér normál triglicerid szintjének megtartásához, az egészséges
szívműködéshez és a normális véralvadás fenntartásához. AZ EPA és DHA enyhíti az
allergia és az asztma tüneteit és csökkenti a tumoros megbetegedések (pl.
prosztata-, emlő- és vastagbélrák) kialakulásának kockázatát. Gyulladás
csökkentő hatása elősegíti a reumás ízületi gyulladás (arthritis) okozta
fájdalmak enyhülését, de előnyös az ekcémára, gyulladásos megbetegedések és
menstruációs fájdalmak ellen is.
Adatlap
Ár: | 3.099 Ft |
Feladás dátuma: | 2024.11.24 |
Eddig megtekintették 18 alkalommal |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "Dr.aliment lazac olaj 250 ml" című hirdetést látja. (fent)